Сурогатното майчинство в България

• 149 680
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 870

Пак почна с обидите. Цената се определя от този, който я плаща - не изземвай тази функция.

Ето, ти казваш, че би направила един опит ин-витро. За много хора това е "на всяка цена".

За мен осиновяването би било "на  всяка цена" и "фикс-идея" - но знам, че за други не е така. Просто е индивидуално, не можеш ли да го приемеш?
Кое е обидно, jp? Истината ли? На всяка цена е да ходиш 15 пъти да се подлагаш на хормонални терапии и ужасии, да се превръщаш в маниак...

Обидно е да вменяваш подобни характеристики на хора, които правят различен избор от твоя.

Пак ще ти кажа - за много хора е "маниашко" да направиш и един ин-витро опит - но ти твърдиш, че ти лично би го направила.

Е, ти "маниачка" ли си? Луда? Тръшкаща се? Имаш фикс-идея?

Въпросите ми не са риторични, между другото.

# 871

Въпросът тук е че всеки има право да опита да има свое собствено дете. Дори за вас това да е маниакална фикс идея и противоестествено. За тях не е.

Ива, нека оставим правото на собственост, то е друга бира. Пред жените имащи реална нужда от СМ, бременността е невъзможна, ама по никой, никой начин. Така че алтернативата е

да отглеждам генетично свое дете срещу
да отглеждам генетично чуждо дете.

За това противниците на СМ изтъкват, че сурогатството измества фокуса от родителството към генетичното възпроизводство.

# 872

Ива, нека оставим правото на собственост, то е друга бира. Пред жените имащи реална нужда от СМ, бременността е невъзможна, ама по никой, никой начин.

Това не е вярно, между другото. За една съществена част за тях всъщност е невъзможно или трудно износването и проблеми със забременяването може и да нямат никакви.

# 873
  • Вън от пространство и време
Но за осиновяване на малки деца опашката от кандидат-осиновители никак не е малка. И хората чакат с години, за да осиновят дете.
Това не е вярно.
Като не е вярно поне се обоснови.
По отношение на етноса ли не е вярно? Или че не чакаш достатъчно дълго време и айде-хоп, дава ти се бебенце...

Не ставаше въпрос за бебенце, а за "малки деца", без да е уточнен етнос. Осиновяването става лесно, в рамките на по-малко от година минава абсолютно всичко - от началото на прегледите и събирането на документите до посрещането на детето у дома. От личен опит говоря за деца под 2 годинки.

# 874
  • София
Добре, де, каквмо става АКО дадена двойка по ред причини не успее да придобие дете и чрез СМ? М? какъв е следващия етап, при който никой не определя тяхното право за дете?
Говорим за граници на допустимост, според мен.

# 875

Въпросът тук е че всеки има право да опита да има свое собствено дете. Дори за вас това да е маниакална фикс идея и противоестествено. За тях не е.

Ива, нека оставим правото на собственост, то е друга бира. Пред жените имащи реална нужда от СМ, бременността е невъзможна, ама по никой, никой начин. Така че алтернативата е

да отглеждам генетично свое дете срещу
да отглеждам генетично чуждо дете.

За това противниците на СМ изтъкват, че сурогатството измества фокуса от родителството към генетичното възпроизводство.

Не отричам. Но противниците на СМ приравняват желанието за свое собствено дете на маниакалност и психическо отклонение. По тази логика всеки, който желае да има собствено дете и се опитва с години, защото не всички забременяват от първи път, са маниакално настроени. Защо едните да могат да имат генетично свои деца, другите не? Това е вид дискриминация.

Родителите, които могат да имат деца по естествен път също имат два варинта:

да заченат
да осиновят

Но фокусът им е върху опита за свое собствено дете нали?

# 876
Но за осиновяване на малки деца опашката от кандидат-осиновители никак не е малка. И хората чакат с години, за да осиновят дете.
Това не е вярно.
Като не е вярно поне се обоснови.
По отношение на етноса ли не е вярно? Или че не чакаш достатъчно дълго време и айде-хоп, дава ти се бебенце...

Ще се обоснова аз. От личен опит Осиновихме сина ни през 2007 година след чакане 9 месеца, със изисквания за въраст и ограничения на етнически черти. Не сме дали и една стотинка подкуп. От тогава насетне съм консултирала над 50 двойки осиновители с най различни изискмания или липса на такива. Чака се от 1 месец до 2 години макс.

Ива,
аз съм голЕЕЕм противник на СМ - не ми слагай думи в устата моля! Ако някъде съм написала това, което ти твърдиш, моля да ме цитираш

# 877

При случаите, за които е предвидена възможността за СМ, конфигурацията е значително по-опростена. Там естественото е невъзможно, лечение няма, и има само два възможни варианта - сурогатна бременност или осиновяване.
Кои са тези предвидени случаи, Емили? "Всички съпътстващи заболявания, които..." Ха!
Винаги има трета възможност - да останеш без дете. Без партньор. Без работа. Без ръкаб Без, без...

За "съпътстващите заболявания" вече изразих мнение.
А предвидените случаи са отстранена или неразвита матка. Нали не се очаква загубената поради заболяване или злополука матка да порасне отново?

Винаги има възможност да останеш без дете. Аз бих останала, ако нямах възможност да имам наше, на мен и на мъжа ми дете. Но не бих се отказала от възможността да го имам, след като медицината ми го позволява.

Както изяснихме вече страници назад, съществуват такива кандидатки за СМ - хуманни, благородни, материално осигурени, които биха го направили безвъзмездно и от добра воля. Но те не са "човешкия род', те са съвсем малко индивиди.

Ами предвид много малкото случаи, в които ще има нужда от тях, не е и необходимо да са много.
Аз лично бих износила дете за сестра си или друга близка роднина, или близка приятелка, ако някоя от тях имаше такава нужда.

# 878
Добре, де, каквмо става АКО дадена двойка по ред причини не успее да придобие дете и чрез СМ? М? какъв е следващия етап, при който никой не определя тяхното право за дете?
Говорим за граници на допустимост, според мен.

Не знам. Зависи от причината поради която не е станало със СМ. СМ може да пометне или да не се грижи за себе си, или кой знае какво още - значи процесът на одобряване не е бил като хората, защото според мен тя трябва да бъде одобрена от доктор. Тогава на тази жена бих й отнела правото да бъде СМ - или завинаги, или за определен период - в зависимост от причината, но не бих отнела правото на биологичните родители да потърсят друга, ако са в състояние да го напряват.

# 879

Ами да опитва, никой никого не спира. Позите са няколко стотин, някои са дори противоестествени - изискват се специални акробатически умения.

# 880

Ива,
аз съм голЕЕЕм противник на СМ - не ми слагай думи в устата моля! Ако някъде съм написала това, което ти твърдиш, моля да ме цитираш

Извинявай, не разбрах къде съм ти слагала думи в устата?

# 881

Ива,
Цитат
Но противниците на СМ приравняват желанието за свое собствено дете на маниакалност и психическо отклонение. По тази логика всеки, който желае да има собствено дете и се опитва с години, защото не всички забременяват от първи път, са маниакално настроени. Защо едните да могат да имат генетично свои деца, другите не? Това е вид дискриминация.

Къде твърдя, че хората искащи СМ са маниаци с психически отклонения? И отново към горния цитат - Защо едните да могат да имат генетично свои деца, другите не? Това е вид дискриминация.
Защо едни хора се разболяват, а други не ? Това е вид дискриминация по твоята логика

Да имаш генетично продължение не е абсолютно право. Ако беше така, насреща му щеше да стои нечие задължение да ти го осигури. Да имаш генетично продължение е възможност - някой я имат други не. И тези, които я нямаме търсим варианти за да бъдем родители, по възможност без да излагаме на риск другиго

Пак ще си повторя, че само Ива ми отговори

Въпрос към защитниците на СМ:

Одобрявате ли начина по който се урежда СМ към момента, или по-скоро се предлага да бъде уредено?

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 11:37 от Fussii

# 882
  • София
аз пък, не бих износила за никой роднина. Единсттвено за дъщеря си оставям една възможност, защото като майка няма да искам да виждам как детето ми страда. Но и така не съм много категорична, защото много трудно се живее с такъв товар, аз също съм човек, не зная дали бих потиснала вътрешното си аз в една такава конфигурация и няма да искам да иззема функциите на майка (всъщност, точно аз ще съм майката).

# 883
  • София
Ива, аз питах докъде ще стигне поръчващата двойка? Само до СМ? Защо, това е ограничение. Какво още да очакваме, за да осигурим нужното дете на нуждаещите се?

Говорите за дискриминация. Защо? А родителите на болни дечица, на дебелички, на грозновати, на откровено тъпички? Те защо не реват, че са дискриминирани. Другите с деца като по поръчка, пък техните - с проблеми. Не е честно, някак.  Crossing Arms Сега се иска дете с определени гени - твоите, а утре? Русо, чернооко, пол, ръст, IQ...

# 884
Ива, аз питах докъде ще стигне поръчващата двойка? Само до СМ? Защо, това е ограничение. Какво още да очакваме, за да осигурим нужното дете на нуждаещите се?

Ти какво точно осигуряваш, че не ми стана ясно?

Общи условия

Активация на акаунт