Сурогатното майчинство в България

• 149 111
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 1 095
Да, като нямате с какво да ме замеряте почвате с лични нападки!Много сте силни сте  Laughing
Не знам какво общо има "поразяваща уста" с каша, но твоя ник по ми прилича на мармалад, някак си  Whistling

Добре, че сте едни широооокооо скроени тука женоря, подкрепящи СМ, от гените ви ще да е, перфектните  Mr. Green

Не бъди сигурна, че не съм наясно със СМ. Просто колкото и да съм наясно, изобщо не го одобрявам и не смятам, че е хуманно, а даже обратното, да не говорим, че може да се използва и далеч с не толкова идеални цели.

# 1 096
Как ще се чувстват децата на СМ можем само да гадаем. Засега разполагаме с няколко художествени поизведения тип филми, като горещо препоръчвам "С децата всичко е наред", също и с постовете на осиновените деца ... досега за протокола, не съм чула/прочела осиновено дете да е привърженик на идеята за СМ.

Ако се чудите от къде правя аналогията, предлагам да помислите върху приликите на СМ и жена изоставяща бебето си, макар с мотива "то ще живее с хора, които по-добре ще се грижат за него и повече ще го обичат". Помислете за аналогията СМ и отворено осиновяване и прочетете написаното от децата осиновени по този начин.

За да има смисъл дискусията - не ми скачайте, а първо помислете наистина върху написаното от мен

# 1 097
А може би ще се живеят с нагласата, че са някакви богопомазани генетично съвършени човеци, щом толкова се е драпало да бъдат създадени. Може даже и нова раса да се нарекат  Flutter

Всичко може. Такива деца вече се раждат - от 25 години, както някой вече каза. Детето, което играе с твоето на площадката, спокойно може да е родено от СМ.

Fussii - разбирам аналогията, доколкото и двете не искат да бъдат майки - жена, която иска да бъде майка, не може да каже, че детето й ще е по-щастливо с други хора. Това е само оправдание. Според мен де.

# 1 098
е и тогава, единия от въпросите, на който следва да се отговори е "нанася ли се травма на детето ако бъде отделено от жената, която го и износила, в по-голяма възраст имат ли тези деца проблеми с идентификацията" и ако отговора на тези въпроси е  ДА (при осиновените деца това категорично е факт, мога да посоча поне 10 източника вкл. научни изследвания), то допускаме ли тогава СМ?

# 1 099
  • Бургас/София
... досега за протокола, не съм чула/прочела осиновено дете да е привърженик на идеята за СМ.

За протокола - аз лично познавам осиновена жена, която подкрепя идеята за сурогатното майчинство.

# 1 100
ето, протокола се променя, а пардон - не се променя  Wink Признаваме само лични свидетелства. "Една жена каза" не се брои

# 1 101
е и тогава, единия от въпросите, на който следва да се отговори е "нанася ли се травма на детето ако бъде отделено от жената, която го и износила, в по-голяма възраст имат ли тези деца проблеми с идентификацията" и ако отговора на тези въпроси е  ДА (при осиновените деца това категорично е факт, мога да посоча поне 10 източника вкл. научни изследвания), то допускаме ли тогава СМ?

Това не го ли говорихме вече? Ето накратко все пак отново моите тези:

- Основната травма при осиновените деца идва от периода между изоставянето и осиновяването - когато има вакуум по отношение на индивидуална грижа. За ефекта на престой с години в домове пък въобще няма какво да си говорим.

- Дори да допуснем, че предположенията за травма имат някакво основание - това пак не значи, че самият факт, че това дете го има, не го компенсира многократно.
Има много деца, които по една или друга причини биват отделяни от майка си още в болницата - това не значи, че е по-добре да не са се раждали.

Друг пример е с кърменето - няма какво да говорим колко е важно за детето - вкл. в емоционален план. В крайна сметка, това може би е следващото най-важно нещо сред естествените процеси след раждането.

Е, доста деца не биват кърмени - по разнообразни причини. Да забраним на майките, които не искат или не могат да кърмят, да раждат? Че ще създадат емоционално увредени деца?

Изобщо, повечето деца се раждат при неоптимални условия - войни, семейни проблеми, хронични заболявания на майката, пушене, замърсяване, стрес в работата. Но все пак не считаме, че е по-добре да не ги раждаме - въпреки обстоятелствата.

# 1 102

- Основната травма при осиновените деца идва от периода между изоставянето и осиновяването - когато има вакуум по отношение на индивидуална грижа.

Това не е вярно. Травма има вкл. в случаите на отворено осиновяване, когато не е имало изобщо престой в институция

Цитат
- Дори да допуснем, че предположенията за травма имат някакво основание - това пак не значи, че самият факт, че това дете го има, не го компенсира многократно.

За това питай или по-скоро прочети написаното от осиновените деца, не говори от тяхно име. На такива неща съм се начела, че...

Цитат
Изобщо, повечето деца се раждат при неоптимални условия - войни, семейни проблеми, хронични заболявания на майката, пушене, замърсяване, стрес в работата. Но все пак не считаме, че е по-добре да не ги раждаме - въпреки обстоятелствата

и понеже така и така има травмирани деца, 20, 30 в повече няма проблеми нали?

# 1 103

Това не е вярно. Травма има вкл. в случаите на отворено осиновяване, когато не е имало изобщо престой в институция

Ще те помоля да цитираш изследванията, за които говореше - по отношение на деца, които не са престояли и ден в институция.

Да, ние всички сме "травмирани" от нещо - няма перфектни условия. Некърмене, разводи, груби учители - ако търсиш травми, само трябва да се огледаш. Това е част от живота.

# 1 104
Ранният стрес, който е резултат от отделянето от майката, води до промени в мозъка на бебето, които правят бъдещия възрастен по-податлив на на стрес през целия му живот”,  казват Комънс и Милър - Harvard University Gazette, 09.04.1998

Ето ви и още едно изследване, този път върху изоставящите майки

http://www.cafemom.com/group/4974/forums/read/11431193/Adoption_ … damage_to_mothers

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 12:14 от Fussii

# 1 105
  • София
Не бъди сигурна, че не съм наясно със СМ.

ок, щом си толкова наясно, престани да говориш за "генетично съвършенство" в темата за СМ.

сурогатното майчинство няма нищо общо с идеи за перфектен подбор на гени, генно инженерство, генетично съвършенство, генетично уродство и прочие термини, започващи с думата "ген" отпреде!

просто престанете да бъркате манджи с грозде!

# 1 106
Темата за генетичното продължение просто няма как да се избегне в темата за СМ, защото тя е центърът на самото СМ, да не се повтарям

# 1 107
Fussii, а дали травмата от изоставянето при осиновените е от отделянето от износилата го жена? Не допускаш ли, че е възможно да е от отделянето от заченалата го? Ако проблемът е конкретно в износването, тогава защо навсякъде в изследванията на осиновени се акцентира върху важността на това да знаят генетичния си произход?
Пак да попитам, има ли изследвания и публикации и къде можем да прочетем, че емоционално и психологически осиновените са идентични с родените от СМ?

# 1 108
  • София
Темата за генетичното продължение просто няма как да се избегне в темата за СМ, защото тя е центърът на самото СМ, да не се повтарям

генетично продължение е едно, а преследване на генетично съвършенство, за каквото чета тук, е съвсем друго нещо.

# 1 109
Пак да попитам, има ли изследвания и публикации и къде можем да прочетем, че емоционално и психологически осиновените са идентични с родените от СМ?

Не са идентични, разбира се. Родените от СМ са много по-зле.
На мен обаче ми се струва, че някои са се насочили към погрешен дял от медицината в опитите да разрешат житейските си проблеми. Кой знае защо са решили, че най-новите технологии в репродуктивната медицина ще ги направят щастливи. А всъщност имат нужда от един добър психотерапевт.

Общи условия

Активация на акаунт