Сурогатното майчинство в България

• 149 518
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 1 440
О, дискусията плавно върви от грижа за СМ към грижа за ембрионите и заклеймяване на ин витрото...
Темата започва да става абсурдна. Кое е следващото, което подлежи на заклеймяване? Секциото? Кувьозите? Давайте, това са все противни на природата неща, струва си да бъдат заклеймени.

пс. До моралистката горе с майтапите за менопаузата, не запомних коя беше - не мислиш ли, че и наглостта трябва да има някакви граници в обществен форум?

# 1 441
  • София - Рим и обратно

Е, като има 15 ембриона - кой да ги износи, Кафе с мед? Пречките са от чисто практическо естество, както виждаш.

Как предлагаш да се даде шанс на всички?
Ами да не се правят тия 15 ембриона, като нямало кой да ги износи. Това да не са печени пилета???
Да направим 15, за да дадем шанс на 1-2 и да метнем в коша 13... Sick Не я разбирам аз тая философия, свръх "хуманна" ми е.

# 1 442
че искаме да раждаме.В случая със СМ от никого не взимаме пари, не искаме финансова помощ, искаме разбиране и регламентиране.

Ми хубаво искайте. И аз искам много неща. Но не се оглеждам за жертви на щенията си.
Когато личните ти цели и амбиции застрашават нечий чужд живот, вече се превръщат не просто в желания, а в престъпна мания. И това е над удобни "закони", договори, информирани избори и прочие бози.

Всъщност, седя и се чудя, какво ли говоря с някого, за когото "информиран избор" е "боза"...

Ето, последен опит - СМ взима сама решение. Също като миньорът, който слиза в шахтата и може да не излезе. Или като журналистът, който отива да отразява размирици. Или майката, която знае, че има "голям проблем с износването", но рискува да има следващо дете и да го роди преждевременно. Водена от някакви незнайни "амбиции".

Те взимат сами решенията си, както и ти.

# 1 443
Ами да не се правят тия 15 ембриона, като нямало кой да ги износи. Това да не са печени пилета???
Да направим 15, за да дадем шанс на 1-2 и да метнем в коша 13... Sick Не я разбирам аз тая философия, свръх "хуманна" ми е.

Смяташ, че някой го прави това за удоволствие или все пак някъде в ума ти има някакво подозрение, че има съвсем практическа причина да ги правят тие ембриони?

Хайде, знам, че можеш да мислиш, ако опиташ.

# 1 444
  • София
Аз хич не се и напъвам да раждам чрез СМ, сега след тази бременност вярвам, че мога и иначе...което не означава, че не ми пука за тези жени, които имат проблеми с имплантацията, или имат увредени лигавици, или по някаква имунологична причина не могат да износят докрай бременност, затова се и включих в дискусията, макар че бях убедена, че ще бъда лично атакувана. На база много изчетено по американски и английски форуми, както и на база лични контакти с българи, правили успешно СМ в Индия, съм си направила изводите и заех позиция. Благодаря много на депутатката Калина от Атака за законодателната инициатива и че прави нещо по проблемите на жените в България.

Не напразно си написах "историята", исках да покажа на противниците на СМ, които не са минали през инвитро, а някои дори не са раждали, че не говоря наизуст, а на база "препатило". На теория е лесно да се спори, атакува, обижда, обаче като ти се слуми лично, съвсем друга песен запяваш...

От 15 яйцеклетки при една стимулация стават максимум 4 ембриона, от които най-много 2 читави...да не преиграваме с математиката наизуст...
СМ ничий живот не уврежда, а създава...Заместващата майка никой не я кара насила да става такава, това е нейно лично (по мое мнение благородно) решение.
СМ живот

# 1 445
  • София - Рим и обратно

Всъщност, седя и се чудя, какво ли говоря с някого, за когото "информиран избор" е "боза"...

Ето, последен опит - СМ взима сама решение.

Да, jp, боза е информирания избор, когато жената се осакати или умре, за да ти направи удоволствието да роди твоето дете. От което, както се разбра, на теб лично няма да ти се накриви шапката, но на всеки нормален човек би му се вгорчил /меко казано/ остатъкът от живота.
Няма какво повече да ти обяснявам.

# 1 446

Ето, последен опит - СМ взима сама решение.

Да, jp, боза е информирания избор, когато жената се осакати или умре, за да ти направи удоволствието да роди твоето дете. От което, както се разбра, на теб лично няма да ти се накриви шапката, но на всеки нормален човек би му се вгорчил /меко казано/ остатъкът от живота.
Няма какво повече да ти обяснявам.

Чакай да видя дали съм разбрала правилно - тя решава да се осакати или умре - по какви мотиви? Заради моето лично удоволствие? Е, няма такива хора - каквото и да си представяш ти.

И всъщност колко често някой се осакатява или умира при раждане? Как би го сравнила примерно с професията на шофьора, строителя или минния инженер.

Почвам да се чудя - щом представата ви с Елица за раждането е 9 месеца кански мъки, завършващи с осакатяващо събитие - и въпреки това сте се навили да го изживеете - вие не сте ли от онези фанатички, готови на всичко, за да увековечат гените си.

Сериозно - ако наистина това ви е представата за раждането и бременността и не ви пука за гените ви - защо не осиновихте деца?

# 1 447
  • София - Рим и обратно
и въпреки това сте се навили да го изживеете - вие не сте ли от онези фанатички, готови на всичко, за да увековечат гените си.

Сериозно - ако наистина това ви е представата за раждането и бременността и не ви пука за гените ви - защо не осиновихте деца?
Навила съм се да изживея собствената си бременност, за да износя собствените си деца. Отговарям единствено пред собствения си живот. Не вярвам, че не схващаш разликата, иначе бих си помислила лоши неща за менталните ти способности Grinning - преговорихме го има-няма 1200 пъти.
Не е толкова нечувана ненаучна фантастика да се осакати здрава и млада жена след леко /дори/ прекарана бременност. На прима виста се сещам за една моя съседка - на 25 години, след чудесна бременност, се наложи да й извадят матката вследствие на патологично срастване на плацентата за маточната стена, което не е било видимо за никаква апаратура - естествено.

# 1 448
  • София
За какво да те съжаляваме? За менопаузалното ти разстройство ли?

ало! прекали много гнусно. освен доказателствата за нивото ментален капацитет, вече видяхме и доказателство за нивото на нравствения такъв.

прекрасно е, че такива високо морални, етични, нравствени и хуманни субекти размахват високо байряка в тази тема.

# 1 449
  • София
и въпреки това сте се навили да го изживеете - вие не сте ли от онези фанатички, готови на всичко, за да увековечат гените си.

Навила съм се да изживея собствената си бременност, за да износя собствените си деца.

охоооо, не стига, че генна фанатичка, ами и обсебена дотам, че е готова да се осакати душевно и физически, да се подложи на смъртоносен риск и на нечувани ужаси, само и само да износи собствените си гени! кой разправяше, че такива генно обсебени имали нужда от психотерапевт? някой по-напред в тази тема беше  Laughing  Laughing

# 1 450
Какъв бизнес за милиарди със замразени емрбиони, че не схващам какво се опитваш да попиташ?

Бизнесът с ембриони. Ако не схващаш, попрочети малко.

# 1 451
от тези 15 има селекция и повечето отпадат
Доколкото помня са бластоцисти на 5ти ден, тоест 26 клетки.
/може и да не помня точно/

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 00:15 от 10 c's

# 1 452
Дете става едва когато го гушнат веднага след раждането мама и татко, които ще си го отгледат и които ще са негови родители и по документи, а не само де факто.

Демек акта на Гушването прави детето, човешко същество. Абе вие четете ли се изобщо какви глупости пишете? Първо го гушва мама, тати доста по-късно, последно при кое гушване то става човек с права? А детето от СМ, при коя майка и при кое гушване ще се превърне в човек?

Къде е детето в цялата схема, от договора, през покупко-продажбата, до раждането му, гушването му в тази, после в онази майка, при коя от двете вече ще благоволите да го определите като човешко същество?

То и изоставеното дете, сигурно става човешко същество, едва като го гушне осиновителката му, понеже по документи, това вече е Майката.

Майка се става още преди да заченеш, още оттогава трябва да носиш отговорност за човешките права на бъдещото си дете!

# 1 453
Къде са описани човешките права на фетуса ( за ембриони също, ако има нещо)

# 1 454
Няма описани човешки права на фетуси и ембриони. Не мога да повярвам, че го пиша, вие нещо изкукуригахте.

Конвенцията за правата на детето, също няма определен точен момент, в който плода вече е дете. За подобни простотии като гушване и след физическия акт на раждане изобщо не може и дума да става. Въпросът е за плода, кога се превръща в човек, след коя седмица. Това няма нищо общо с морално и човешки всеки един от нас кога и как го приема, става думи за световните приемания, документи, конвенции и декларации. Всяка една държава съобразно там към, където принадлежи, съобразно ценностите на голяма си общност и своята също, си е приела норма, от кой момент плода е човек. Преди този момент, ако разрешава аборта, разрешава унищожаването му. Преценката според мен от кой момент си човек, е изцяло медицинска. Църквата го определя като убийство. Но през цялото време се говори за плода в утробата. У нас знаете, че до към третия месец някъде са разрешени абортите. След това вече плода е дете.

Общи условия

Активация на акаунт