Сурогатното майчинство в България

• 149 364
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 3 270
Те жените ако бяха толкова чувствителни нямаше домовете да са пълни с изоставени деца. Хайде сега да не преиграваме!

Да именно изведнъж всички много съпричастни.
Не, просто нямаме твоята наглост да се оценим като по-висши същества, които могат да си избират матка под наем.

# 3 271
  • Шумен
Да не говорим за продажбата на бебета от биологичните майки, там просто положението е трагично. Поне сурогатното майчинство се урежда със закон, който дава някаква сигурност на всички участници в процеса.

# 3 272
the wishmaster, давам 100 000 лв. да станеш СМ за нуждаещо семейство. Стискаме ли си ръцете?

# 3 273
  • волно калдъръмче
За жени, които искат да износят дете на друга двойка ли говорим все пак или пак са принудени, склонени и прочие?
Мотивите не винаги са плод на алтруизъм, чисто съзнание и други присъщи на божествата качества.

# 3 274
the wishmaster, давам 100 000 лв. да станеш СМ за нуждаещо семейство. Стискаме ли си ръцете?
Само? Много на дребно играеш.  Mr. Green

# 3 275
  • София
Да не говорим за продажбата на бебета от биологичните майки, там просто положението е трагично. Поне сурогатното майчинство се урежда със закон, който дава някаква сигурност на всички участници в процеса.

Една злина не може да бъде оправдание за друга злина.

# 3 276
  • София
Вие се погледнете не аз.Не съм тук да търся съчуествие животът ме е направил достатъчно силна за да преодолея и това.Естественно че ми пука не мога да разбера само как донорска яйцеклетка не е проблем донорска сперма също а в случая за матка под наем и дума не може да става.След като в други държави е узаконено не виждам защо и в България това да не се случи.Живеем в 21 век крайно време е да си променим мисленето и да бъдем по широко скроени един към друг.
В 21 век викаш? Я се замисли, пък и не само ти, защо аджеба развити държави като Германия и Франция са забранили сурогатството? Дали ако беше толкова хуманно, модерно и прекрасно повечето европейски страни щяха да се дърпат, м?

И понеже тук някои все дрънкат за напредък и развитие, ето ви официалното становище по въпроса на Европейския парламент, от миналата година:
Condemns the practice of surrogacy, which undermines the human dignity of the woman since her body and its reproductive functions are used as a commodity; considers that the practice of gestational surrogacy which involves reproductive exploitation and use of the human body for financial or other gain, in particular in the case of vulnerable women in developing countries, shall be prohibited and treated as a matter of urgency in human rights instruments

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2f%2fEP%2 … N&language=EN

https://www.lifesitenews.com/news/european-parliament-condemns-surrogacy

# 3 277
Само? Много на дребно играеш.  Mr. Green

Колкото кажеш, навих ли те?

# 3 278

Найн, нямаме сделка.

# 3 279
  • Шумен
 Andariel Една злина не може да бъде оправдание за друга злина.

За теб злина за други шанс за живот.

# 3 280
Мотивите не винаги са плод на алтруизъм, чисто съзнание и други присъщи на божествата качества.

Доста жени биха направили това за близките си, не е нужно да са алтруисти и т.н.
  Андариел даже и за злина говори! Joy

# 3 281

Найн, нямаме сделка.
Аааа, значи все пак жените имат избор да бъдат или не сурогатни майки.
Бях останала с грешно впечатление...

# 3 282
Аааа, значи все пак жените имат избор да бъдат или не сурогатни майки.
Бях останала с грешно впечатление...
А, значи жените, направили подобен избор са "матка под наем"? И, ако една жена направи грешен избор, за който да съжалява, ние имаме право да се възползваме. Доообреее.

# 3 283
Нямам нищо против осиновяването но мъжът ми е против.какво трябва да направя във случая да се разведа и да осиновя сама и те като ми дадат

# 3 284
Ще слушаш каквото ти казват съфорумките!

Общи условия

Активация на акаунт