Сурогатното майчинство в България

• 149 184
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 3 360
  • Пловдив
Нямат вероятно защото така детето може да е генетично дете поне на партньора им, не за друго. На тяхно място и аз бих пробвала по тази причина.

# 3 361
Да де, моралната и логична гледна точка илюстрирам и аз. Нищо логично и морално няма в това за родител да се дефинира този, който си е платил за бебе.

# 3 362
А за мен това е прищявка. Уважавам я, но не я разбирам. Малко хора имат свръх ценни гени.

# 3 363
  • Пловдив
Да де, моралната и логична гледна точка илюстрирам и аз. Нищо логично и морално няма в това за родител да се дефинира този, който си е платил за бебе.
А да платиш за яйцеклетка по-добре ли е и защо, ако да? Wink

Малко хора имат свръх ценни гени.
Никой няма свръхценни за света гени (даже и великите хора едва ли), обаче всеки има право да смята своите за свръхценни за него си, в неговия си свят.
"Има право" е в смисъл, че това е нещо естествено, природно заложено, почти инстинктивно. Пък нека да не е еднакво у всички.

# 3 364
Не е особено добре, но е малко по-добре, защото от една страна не разделяш бебето от майката след раждането, което със сигурност е травма за него и второ - една жена по-лесно се разделя с клетка, отколкото с цял човек, износен и роден от нея. Та тя и кърма ще има след раждането за това бебе, пък уж е чуждо.

# 3 365
Не само кърма има, ами и бъка от майчини хормони, пратени от бебето

Тази Елица с всеки нейн пост тук потвърждава собствената ми теория за силния егоизъм на преживелите рак
От всяка нейна дума блика невероятно и противно его

# 3 366
Добър ден момичета гледам интересна ви е станала темата.Що се отнася до егото и това какво бих направила на всяка цена или не не решавата вие.Как пък един не се замисли какво би направил как би реагиръл ако това се случи на него на негов близък и на собствените ви деца.Нима ние жените без матки сме по малко хора от вас.Нима ние нямаме право да бъдем щастливи.Егоисти сме всички това мога да ви кажа защото не вникваме в проблема докато не ни се случи на нас самите.От страни изглежда по един начин но отблизо повярвай те ми е много по болезнено.Нормално е да има различни мнения по темата , но е грозно са нападате така.

# 3 367
Добър ден момичета гледам интересна ви е станала темата.Що се отнася до егото и това какво бих направила на всяка цена или не не решавата вие.Как пък един не се замисли какво би направил как би реагиръл ако това се случи на него на негов близък и на собствените ви деца.Нима ние жените без матки сме по малко хора от вас.Нима ние нямаме право да бъдем щастливи.Егоисти сме всички това мога да ви кажа защото не вникваме в проблема докато не ни се случи на нас самите.От страни изглежда по един начин но отблизо повярвай те ми е много по болезнено.Нормално е да има различни мнения по темата , но е грозно са нападате така.
Не само се замислих, но и ти написах как бих реагирала. Но отговорът ми май не ти изнася. Да, права си, че ние не решаваме какво ти би направила на всяка цена, но за щастие, законът решава това и не ти дава възможност да използваш друга жена като машина, обслужваща твоето желание. И да, не вникваме в проблема на другия докато не ни се случи на нас. Ти си чудесен пример за това- интересува те само твоя проблем, а всички и всичко друго са без значение за теб. Ако обаче, твоята собствена дъщеря стане сурогатна майка и ти ревне как си иска бебето и животът ѝ е съсипан, ти ще си първата, която ще ореве света.

# 3 368
  • София
Елица, никой не те спира да снаемеш СМ в държавите, в които това е законно. Никой не ти пречи да постигнеш щастието, което искаш. Там системата вече е отработена, дори ще ти е по-лесно по вече утъпканата пътека. Тук закон я се приеме някога, я не, а ако ти не искаш да чакаш едно такова несигурно събитие като закона, по-добре се задействай по процедурите за СМ в чужбина. В крайна сметка какво искаш - бебе или закон? ако искаш бебе - действаш за бебе. Ако искаш закон - чакаш евентуално да има такъв (ама, така като гледам, в близко бъдеще няма да стане, особено както сега се тресе здравната система и се очакват протести) и отлагаш бебето.

# 3 369
  • София
Всъщност, аз не бих станала сурогатна майка, а ако имах дъщеря, и тя ме попита, бих я посъветвала да не става. Обаче... Това не ми дава абсолютно никакво право да се опитвам да налагам по какъвто и да било начин своя избор върху друг човек.

# 3 370
  • Варна
Тази Елица с всеки нейн пост тук потвърждава собствената ми теория за силния егоизъм на преживелите рак
От всяка нейна дума блика невероятно и противно его

По противно изказване не бях срещала за 10 години пребиваване във форума!

Силно се надявам, бъдещето на сурогатното майчинство в България да не зависи от такива "морални" и "извисени" личности като вас. Типичен пример сте за това, колко ниско може да падне човек приемайки себе си за последна инстанция и морален стожер на обществото!

Елица, слушай Уиш и Андариел, те най-добре знаят какво ти трябва да направиш!

# 3 371
Северина, сигурна съм , че ти сама осъзнаваш колко много морални подводни камъни крие сурогатното майчинство и че възможността за мултиплицирана трагедия (уф, как само го написах, но не ми идва по-добра формулировка) е много по-голяма от възможността за they lived happily ever after.

# 3 372
Аз по големи глупости и нападки скоро не бях чела .Защо си мислите че едва ли не вас ще питат дали да приемат закона.

# 3 373
Северина, потрисай се колкото искаш
Подчертах, че това е лично впечатление, а не обобщение
Достатъчно наблюдения съм насъбрала по темата, за съжаление, и на никого не пожелавам такъв опит

И Елица го потвърждава с тропането и "искам, искам!"

Като се имаш за морална и извисена какво правим според твоите норми, ако "матката под наем" се гътне и децата и останат сираци?
Кой ще поеме последствията за здравето и след наложеното от поръчителите секцио? Коремът не е чекмедже да се отваря за добро утро, нито упойките са безобидни, а възстановяването е дълго и понякога ненапълно

Какво се случва с бебето, ако поръчител като Елица се окаже с рецидив и си отиде бързо и внезапно?
Защото точно това съм виждала аз

Последна редакция: нд, 03 апр 2016, 11:18 от Анонимен

# 3 374
Аз по големи глупости и нападки скоро не бях чела .Защо си мислите че едва ли не вас ще питат дали да приемат закона.
Да ти имам опитите за мисловен процес.

Общи условия

Активация на акаунт