Сурогатното майчинство в България

• 149 215
  • 3 749
  •   1
Отговори
# 3 450
Кърменето е един от начините за хранене.
Има и други, не по-малко ефективни.
Ако пък СМ изобщо няма кърма, както бях аз, тогава???

Още едно време роднини са се разбирали помежду си да се роди дете от здрава жена, която после го дава на другата (с проблеми) и го отглежда.
Хората са били съпричастни.

Да, давали са децата, за да не ги отгледат в бедност.

Кърменето е начинът да се храни бебето, другото е заместител. Случва се някои бебета да не могат да ядат друго поради здравословни причини.

# 3 451
Кърменето е един от начините за хранене.
Има и други, не по-малко ефективни.
Ако пък СМ изобщо няма кърма, както бях аз, тогава???

Още едно време роднини са се разбирали помежду си да се роди дете от здрава жена, която после го дава на другата (с проблеми) и го отглежда.
Хората са били съпричастни.

Да, давали са децата, за да не ги отгледат в бедност.

Не говоря за такива случаи.

Цеца, какво се хилиш, не знам?
Асан, Масан, нищо не си разбрала, ама се хилиш.

Хомодвойките не са нормална среда за отглеждане на деца.
Нека си живеят, да се бракосъчетават, където е разрешено, но без да намесват деца в отношенията си.
Сега вдяна ли?

Таис, аз съм за контролирано ползване на СМ, не за бизнес и от немотия.
Нали за 30 жени говорехме?

# 3 452
  • Куциндрел
Дева, чакай още малко да ти се похиля. Joy Joy Joy Joy

# 3 453
  • София
Според мен това е кутията на Пандора, ДеВа. Веднъж отворена, после няма как да се затвори. И със сигурност няма да се ограничат нещата до ''30 жени''.

Що да не са нормална среда за отглеждане на деца хомо двойките? Нали ще копираме великите американци, ето, там може и за гейове, и за трансджендъри. В щатите, в които е позволено сурогатството по принцип, де.

Ооо, ама ние тук искаме хем да е позволено за двойки, хем само за хетеро такива. Колко удобно.

# 3 454
Tаис, чакай малко. Има вече проучвания и изследвания, които показват, че от психологическа гледна точка такава двойка не е най-добрата среда за отглеждане на деца. Друг е въпросът, че има такива двойки с деца. Аз нито ги осъждам, нито викам след тях "тазпни го", нито съм "погнусена", нито нищо.
Дори съм чувала за клиника на Хавайските острови, където правят трансплантации на матки на мъже. Не си спомням подробности, дали има вече износени деца по този начин.

Вие си масажирайте пръстите по клавиатурата колкото ви е приятно, но по света се случват доста неща на ръба на закона или дори и извън закона. На мен лично ми е бедна фантазията и само мога да предполагам.

Аз лично съм ЗА такъв закон в БГ. Все пак Слава Богу, че семейства изправени пред този сериозен проблем имат шансове за това например в Гърция (както писа Jam) и всичко да е напълно легално, законно и регламентирано.

# 3 455
  • Куциндрел
Аз лично съм ЗА такъв закон в БГ. Все пак Слава Богу, че семейства изправени пред този сериозен проблем имат шансове за това например в Гърция (както писа Jam) и всичко да е напълно легално, законно и регламентирано.
Има, ама не ходят, защото трябва да дадат пари. Искат тук да има такава опция, че закона предвижда да е евтинко. Sunglasses

А лоша домашна среда за отглеждане на дете има и при хетеродвойките, даже е по-често срещата, защото основно такива двойки създават деца.

# 3 456
  • Шумен
Аз съм съгласна да се ходи в чужбина, но при това положение хората по медицински причини трябва да бъдат финансирани от държавата. Смятам, че така ще е справедливо, както когато не може едно заболяване да бъде лекувано в БГ.

# 3 457
  • Куциндрел
Аз съм съгласна да се ходи в чужбина, но при това положение хората по медицински причини трябва да бъдат финансирани от държавата. Смятам, че така ще е справедливо, както когато не може едно заболяване да бъде лекувано в БГ.
Е, ако в чужбина присаждат матки или яйчници, то нека да се финансира от държавата.
Желанието за СМ не е лечение на здравословен проблем.

# 3 458
Ceca, според мен прибързваш с изводите относно това "евтинко". Не зная от къде имаш изградена такава представа - от форума?  Simple Smile  

Опасявам се, че не разбра смисъла на това "психологическа гледна точка". Според психологията детето попива къде съзнателно, къде несъзнателно моделите на поведение на своите родители. Ако детето е момче, то попива поведението на бащата, ако е момиче - на майката. От там идва този разнобой при такива двойки. Така че се счита, че те са една идея по-неподходящи от психологическа гледна точка.

За хетеросексуалните двойки - ясно.

Ама защо ме карате сега и аз да си масажирам пръстчетата по толкова болезнена и деликатна тема. Към нея трябва да се подхожда внимателно и с уважение спрямо болката на семейства, които наистина са изправени пред този проблем.

Моля ви, не ме цитирайте повече. Априори съм съгласна предварително с всички, включително и с тези, които ще ме апострофират, контрират, обиждат, високомерничат и т.н.

ПП. Подкрепям поста на Proletina_1983.

# 3 459
  • Куциндрел
Ceca, според мен прибързваш с изводите относно това "евтинко". Не зная от къде имаш изградена такава представа - от форума?  Simple Smile  
Искат да е евтинко, нали чета какво пише Натака. Mr. Green

А на Пролетина не й е ясно кога едно нещо е лечение на здравословен проблем. Дано на теб поне да ти е. Crazy

# 3 460
Има, ама не ходят, защото трябва да дадат пари. Искат тук да има такава опция, че закона предвижда да е евтинко. Sunglasses

А лоша домашна среда за отглеждане на дете има и при хетеродвойките, даже е по-често срещата, защото основно такива двойки създават деца.

Точно така! И нещо по темата - искрено се забавлявам, как българите по предразсъдъци са против осиновяване от гей двойки, обаче повечето деца /особено в малките градове и села, в които честичко се среща "великата фигура" баща и темерут, децата се отглеждат от еднополова двойка мама и баба. Или мама и някоя леля/друга майка и прочие.... Ама нали отстрани са си "истинско" хетеро семейство!

# 3 461
Да нямаш деца само по себе си не е заболяване.

Не виждам как ще стане това финансиране, след като държавата намира това за неморално. Иначе би го разрешила. Няма да се учудя, ако се разреши все пак. Пазарна икономика, както казаха по-горе бъдещите собственици на деца. /Моля да се припознават само тези, които са ръсили съответните глупости. /

# 3 462
  • София
И защо тази пазарна икономика я няма в другите европейски държави? Явно немците, французите, италианците и т.н. не разбират от пазар  Mr. Green

# 3 463
  • София - Рим и обратно
И защо тази пазарна икономика я няма в другите европейски държави? Явно немците, французите, италианците и т.н. не разбират от пазар  Mr. Green
Специално за италианците, смея да твърдя, че имат солидни морални норми. Нещо, което и тук имаше, но все по-усилено се работи в посока - да бъдем толерантни, разбиращи и "като хамериканците" спрямо всякакви безумия.

# 3 464
Brie, трогателно пожелание, много ти благодаря, вече го преживях на гърба си
Вкл и знам какво е да искаш дете, а да няма
Така че, както уточних няколко пъти, пиша от собствен опит и лични наблюдения
Никъде не съм имала предвид нечии близки, за да се разпознаете и да скочите, нито пък, както стана ясно, ме разбрахте
Ама щом от това ви олеква, моля

Продължавайте да планирате търговия с плът

СМ не бих станала даже и за децата си
Единствено бих дала примерно бъбрек на детето си (въпреки че мнението ми за трансплантациите е отрицателно)
Но на никого другиго, даже не и на сестра/брат
Имам преди всичко отговорност към моите деца, не мога да рискувам живота си за друго семйсто и да поставя моите деца в риск

Последна редакция: пн, 04 апр 2016, 15:18 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт