Любители на котки тема 55

• 46 917
  • 722
  •   1
Отговори
# 240
ahasver, веднага отивам да се похваля на мъжа си за думите на твоя мъж. На всичкото отгоре това дърво е почти до главата ми. Мисля, че добра репетиция си правя за евентуално майчинство след време. Но хайде да не се оплаквам много, а да не забравям, че все пак идеята беше моя и си взех решението почти напълно авторитарно и синдикално. На мъжа ми просто никак не му беше трудно да се влюби в Мацухито от пръв поглед.
Междудругото сега и той като му се кара да не се качва на масата, сякаш има по-голям ефект и не щъка безразборно върху нея. Установихме също, че миризмата на лимони никак не го отблъсква ( онзи ден ял лимонов кекс, и все силеше да влиза в банята, където ароматизатора мирише на лимон). За сметка на това мрази миризмата на банани. Мисля да патентовам отблъскващ спрей с миризма на банан. Laughing

# 241
Защо се разливат купичките с вода - паднали са боклучки в тях, по-тежките са се утаили, по-леките стоят на повърхостта,а водата по средата е чиста. Трябва да се стигне някак до чистата вода. Водата трябва да се сменя често, ако кот е особено чувствителен, има и не скъпи фонтанчета за целта които циркулират водата и е винаги прясна. Понеже споменахте и смяна на купички, желателно е купичките да са порцеланови. Пластмасовите имат пореста структура, която задържа бактерии много лесно.

Кога да кастрирам - при достигане на тегло от 1 кг вече може да се кастрира. Наблюденията ми върху БГ ветовете от тази тема са, че не практикуват ранното кастриране, и предпочитат да работят с котета над 5-6 месеца. Изчакването да мине първо разгонване е пълен мит, и при мъжки и при женски, както и е и мит, че женската трябвало да роди веднъж преди да се кастрира. Напротив, обратното е - ако се направи преди първо разгонване , риска от много заболявания, който се намалява с кастрацията (справка линка на 1ва стр) намалява още повече, или изчезва напълно. Отделно при мъжките се избягва маркиране - ако се закъснее с кастрацията, въпреки нея мъжкия може да запази навика си да маркира и да прави разни други 'уважителни' работи  Mr. Green

ros4enka  подкрепям ahasver. На тази възраст аз още 'кърмех' с бутилка мляко.

ahasver ти не си човек, а  Laughing

buttinsky чуден ви е клона.

# 242
MissNelie, благодаря за изчерпателната информация. Аз за водата си мислех, че просто си играе...а то виж какъв каприс само може да се окаже. Страшна работа са това котките бе Laughing

# 243
Ох,аз за изхождането се изказах,а забравих да кажа, че аз още "кърмя" малкия,а той е на 2 месеца вече. Misc Baby Bottle.
MissNellie, и аз искам да взема фонтанче за моите зверчета,но не намирам такова на сносна цена.
И да се оплача,купих котешко легло,Бекс не го отрази,а малкия реши че е тоалетна.Днес го занесох на Кира, да видим тя какво ще реши.

# 244
buttinsky, супер е дървото! Колко много радост и забавление може да донесе нещо толкова елементарно.

Нашия по три пъти на ден го бърше, отделно, въпреки кастрацията си има едно одеало с което си се обичат и което уважава по някога по 5 пъти на ден hahaha чудя се дали няма още един чифт топки скрити някъде  Crazy
Е, те като са му взели топките, да не са му взели и инструмента я!  Wink Нали там точно е кефът. Тия изпълнения с одеала и плюшени играчки са от удоволствие, не от нагон за възпроизвеждане. Веднъж научи ли се че е кеф да се жули... не се отказва  Laughing

Дидитка,моето малко момченце-коте много прилича на Богданка по окраска.
И аз това си помислих като го видях. Но то май има по-оранжевка козинка по слепоочията... Не знам, ще трябва да покажеш повече снимки да сравним  Wink

Богданка благодари за комплиментите. И майка ми смята че изглеждала умно. Сигурно е от очната линия  hahaha

# 245
  • Costa Rica
MissNelie, благодаря за изчерпателната информация. Аз за водата си мислех, че просто си играе...а то виж какъв каприс само може да се окаже. Страшна работа са това котките бе Laughing
Мисля, че си играе. У нас само Барак разлива водата - цопва с двете лапи вътре и си прави СПА - изживяване. Каките не са го правили.

Вижте как хората си аранжират котките

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 18:35 от Делфина фон Ю.

# 246
  • Кюстендил
Дидитка, ми то момчето си жули Mr. Green

Делфина фон Ю.  и това в същия дух:

# 247
  • София
Колко много сте писали!  ooooh!  За 1000 неща се сетих докато четях, но дано сега си спомня какви бяха  Grinning.

За водата - играят си! Това беше често срещано явление преди години. Най-интересно е играчката или гранулката от сухата храна да се вкарат в купичката и после да се извадят от водата с подобаващо разплискване. Или просто да я разплискаш и да гледаш как мърда  Laughing. Е, последните 3-4 години не се е случвало, а купичката е един и същ тип и водата я сменям на един и същ интервал.

Купичките - съгласна съм, че е най-добре да е порцеланова, но внимавайте ако сте с малки деца, защото редовно стъпват в тях докато тичат и играят. Аз затова ги махнах. Представих си порязани детски крака.

BlaCk RoSe, много са сладки! Браво на теб!   bouquet

ros4enka, честито ти пухче! Невероятно сладко е!  Heart Eyes  Много често от стреса не пишкат и акат известно време (Мъро никога не ги върши първия ден в Пловдив, а отдавна е свикнал с пловдивската си къща). Все пак не мога да не си припомня за първите дни на Мацо в къщи. Мислехме си, че има голям проблем, докато не дръпнахме дивана.  ooooh! Беше мина до мина  hahaha. Тъй като беше още бебенце, изобщо не миришеше, за да усетим. А ние на лекар щяхме да го водим  Mr. Green.

Buttinsky, май само на теб не съм разказвала  Grinning. Преди 13-14 години трябваше посред зима да пера детския дюшек, на следващата вечер няколкото одеяла, които бях постлала на мястото на дюшека, но чашата преля когато Мацо маркира спящият ми в леглото мъж  hahaha. Тогава записахме час за чичо доктор. Дотогава той беше против от мъжка солидарност  Grinning. За Мъро не чакахме. При първите признаци се задействахме. И не е нито сложно, нито има какво да ти се свиди. При условие, че не сте склонни да му задоволявате сексуалните мераци, е по-добре да ги няма  Wink. А дървото и катерачът са чудни!  Heart Eyes

Танче, и аз май вече се сблъсквам с твоя проблем (ти ли беше се оплаквала от това по едно време?) че снимките на Мъро все изглеждат еднакви  Laughing Чудя се какво да пусна, защото вече рядко показвам снимки на Богданка, и заключавам че всички пози вече съм показвала - гушнати, игриви, с краката нагоре... Котката същата, къщата същата, какво ново мога да снимам?  Simple Smile

Видя ли се какво е да имаш все една и съща котка дълго време  Laughing. Дори не мога да те посъветвам да снимаш уличниците, защото при вас няма такива  Laughing.

И за да те опровергая, показвам неправени досега от мен снимки  Mr. Green:

Радвам се, че са ви харесали "грозните" братя на черната пантерка. Много е пораснал, но все още е значително по-малък от майка си. Само я закача, за да си играят, а тя го пъди и му съска. А малките са невероятни! Идеше ми да ги открадна и четирите Laughing. Освен това там живее и едно голямо куче, на което правят голямо количество попара. Черньо обаче е въвел ред. Види ли кофата с попара, влиза първи в кофата, наяжда се свински, оттегля се и тогава идва реда на огромния Кучо  Laughing.

Ох, този път се олях!  Embarassed Извинете ме за дългия пост!  Praynig

Последна редакция: нд, 06 ное 2011, 22:24 от Тaня67

# 248
Хахах, Таня67, на мен сега ми е смешно как Мацо е маркирал мъжа ти, но предполагам колко бесни сте му били тогава.
Аз днес нали цял ден не съм си показала носа навън и много хубаво го наблюдавам нашия разбойник. Ами вярно, спи върху спалнята, но не се натиска на възглавницата. Явно само докато аз спя на нея, той има някакви претенции да се разположи там.

А за снимките нямам думи наистина...по красиви снимки на части от котка не съм виждала. Не знам от техника ли е, от майсторлък ли е, но оставам безмълвна...Бих си ги сложила като плакати тези красоти.

# 249
  • София
Ето едно от нещата, за които забравих да пиша - вземи си втора възглавница и ги слагай една до друга. Изпитано е  Wink. Така хем той ще е доволен, хем и ти ще се наспиваш  Grinning. Напоследък спя с 2 одеяла по същата причина.  hahaha Едното е върху мен, а другото до мен за Мъро.  Grinning

Извинете, но май има някакъв проблем със сайта, в който качвам снимките. В момента не виждам нито сложените от мен снимки, нито аватара и подписа ми. Предполагам, че след малко ще се оправи.

# 250
Това е идея. Още тази вечер ще пробвам. Струва ми се обаче, че иска и да е наврян във мен, защото застава много близо до ... сънната ми артерия и се натиска.

# 251
  • Кюстендил
Това е идея. Още тази вечер ще пробвам. Струва ми се обаче, че иска и да е наврян във мен, защото застава много близо до ... сънната ми артерия и се натиска.

Така ти усеща пулса и се успокоява  Heart Eyes

# 252
Ох, на мама детето, то  Laughing

# 253
Дидитка и Танчето, чета за когато имаш една и съща котка от много време. Сигурно е така, но аз пък напоследък, особено след като си дадохме в нас сметката, че го имаме от 7 години, често разсъждавам под друг ъгъл за това. Изведнъж чак ме обзема нежност към животинката, която се върти около мен през цялото това време. Периоди всякакви. Живеехме другаде. Два различни апартамента под наем докато най-сетне дойдем при родителите на моя. И винаги когато съм го местела ми е било тъжно за добичето. Те така се привързват към обстановка. Забелязвах и трите пъти когато опаковаме багажа, че ставаше неспокоен. Гледаше едно такова уплашено, молещо.

Та така - смени и той с наш две къщи. Сега е на третата. Моят с гордост твърди, че в дома на родителите му барем добитъкът се чувства очевидно най-добре. Ремонти преживя. Голям смях като сглобиха спалнята ни - беше интересно да се наблюдава първото му влизане в стаята - огледа и си избра веднага място - цопна се в средата на матрака. Котка ли е трЕбЕ винаги да е на челен коловоз.

Но най-миличък ми става като се сетя как преди няколко години с моя бяхме решили да се разделяме. Макар на негова територия, аз го напъдих да спи в хола докато успея за месец-два да организирам махането си от града. Не си говорехме. Най-странното тогава ми беше, че котаракът, който инак обожава мъжа ми, не ходеше при него. Изкара си през цялото време при мен. Макар че беше лято идваше да ляга всяка нощ до мен на възглавницата вместо обичайно на хладно на терасата. Не знам усещаше, че съм сама ли, какво, ама никога няма да забравя своеобразния съпорт на добичето. След два месеца с моя се заобичахме внезапно повече и се събрахме. Мина бая време оттогава. Но помня аз онези два месеца, в които ми сивото таласъм ми засвидетелства негова си лоялност.

С което исках да кажа, че продължителното съжителство с животинка натрупва приятна топлина на спомените.
И мойта стана дълга много. Ама ей така - сетих се. Извинете.

# 254
St.Hug Heart Eyes

Страхотни котани и котаци  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт