Любители на котки тема 55

• 46 921
  • 722
  •   1
Отговори
# 405
  • MA
По темата с пердетата и корнизите в момента не мога да намеря нагледните материали  Mr. Green Mr. Green Mr. Green , но в къщи преди ,както е видно от "архивните снимки " пердета нямаше . Сега и в моята къща завесите много трудно се задържат по прозорците . Аз съм си сложила от лепящите се корнизи направо за дограмата. След дълги опити и наблюдения установих , ле "Капчица"-та  нама нужната носимоспособност, а метала на пръчките много бързо поддава на тежест ... Wink Sunglasses Laughing Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Обаче не всички са обект на постоянни атаки ...Накои оцеляха в битката , но на повечето прозорци не им е съдено да имат пердета -  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green След известно постоянство и от двете страни /и не много голяма сума за поддръжка и подновяване / накрая стигнахме до консенсос по новия интериорен вид .... Гласност и прозрачност в домашните занимания ... hahaha hahaha hahaha hahaha
 Абе , верно ли е , че в Холандия имало данък пердета и за това вместо тях големите им прозорци са окичени с всевъзможни дждундурии?  newsm78 newsm78 newsm78  

Цунка и голямо гуш за Луси , а на Естел и Грегори - Hug  bouquet Hug  bouquet Peace

И аз ги знам тук някои  фондации , които работят , но при моя изчерпан капацитет от към място, време и средства няма как да помогна ...А и в интерес на истината , "образувах си малко  резерви " към тях и дейността им ...На няколкото подадени от мен сигнала ,ме посрещнаха или с  категорични откази да видят случая или с една дълга тирада за липса на средства , транспорт , възможност и т.н...
В момента двете са в тиха конфронтация, злословене  и подхвърляне на компромати една срещу друга ..Поне това е моето виждане .... С две думи : както винаги си действам сама ....

За Хил'с- а - и аз от началото на годината чух , че няма да има повече .Явно до сега са разчиствали складовите наличности .

ИКСИ.. Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

В интерес на истината е имало нещо подобно според закона за данъците от 1821 год. Според него са били облагани вратите, прозорците, мебелите, наличието на камини, конете, както и стойността на наема. Интересното е, че не големината на прозорците, вратите и т.н. е била от значение, а големината на oбщината. За по-големи общини е струвало 40 цента, а за по-големи общини - 1,10 гулдена. Законът е премахнат през 1896 год. От там тръгва и историята с пердетата, но закон не е имало никога.

Това го намерих в един немски сайт, тъй като и на мен ми стана интересно. Тук в Германия също много малко хора имат пердета на прозорците и вечер се вижда например как мама Гертруд сипва от тенджерата на хлапетата  Grinning

# 406
  • София
След много терзания от моя страна накрая кастрирахме Бриджи  Confused
Вече й е трети ден след интервенцията, личи си че се възстановява, но много ме притеснява че днес почти целия ден спи и отказва храна Sad
Моля, нека някоя от вас с кастрирана маца да сподели дали и при вас така е минало.

Ами ние минахме през тази процедура лятото - дубъл /майка и дъщеря/.
Смятам, че това е строго индивидуално. Всяко коте понася по различен начин операцията. Двете преминаха различно - едната, ама веднага излезе от упойката и хукна да рипа и скача по леглата, да бе минало и 1-2 часа от операцията, а другата изкара 3 дни под упойка и аз я вдигах да ходи до тоалетна и пак лягаше, с марля и давах вода, мокрех, за да не се обезводни, след 4 ден започна да става, да ходи и похапва по-малко, но бе вяла и отпусната. Трябваше и повече време. След седмица и нещо се оправи.
Мисля, че на Бриджи и трябва повече време да се възстанови. Какво сте и сложили да прикриете шевовете-операцията?
На всички милички  едно голямо Hug

# 407
  • MA
Ето едба снимка от преди 5 мин. Естествено гнездим и гледаме лошо, защото беше събуден.

Сори, че снимката е малка, ама още се уча.

# 408
  • на морето

Ето го в цялата му прелест ! ЕDC - вземи линка за "средна снимка " от "линкове за споделяне"  и използвай само втората иконка  за вмъкване на снимка . Ако имаш някакви въпроси давай на ЛС. Немскоговоряща съм ,ама хич не ми е дошло на ума да търся за това из сайтовете .Наскоро го чух ,това за пердетата , под формата на опит за хумористична бележка , относно откритите прозорци в къщи ....

# 409
Обикновено е така, котките командват кучетата. Явно са по силни като характер.  Twisted Evil
Или казано с други думи, защото котките са проклети същества  Twisted Evil  Laughing А какво получава кучето в замяна на добротата и миролюбието си? Бой от котката и снизхождение от стопанина. То не че има избор де, ако вземе да си отстои територията, тогава пък бива заклеймявано като агресивно. Това винаги ми напомня за онази сцена от Пепеляшка на Дисни, така добре илюстрираща нещата - Лусифър командва и предизвиква Бруно до побъркване, и когато Бруно най-накрая му изръмжава, бива наказан, защото виждате ли горкото коте. Само да си куче значи...

# 410
  • София

Wink А за това, какво ще кажете, пълно обслужване! Котенце да си  Laughing

# 411
  • In a surreal moment!
хехехе...досаждат на доброто котенце...то близане то чудо

ето едни матрьошки

Дидитка , ама Луцифер си беше гадинка  Grinning   На мен много ми харесва сцената в която се опитва да докопа мишлето под чашата и после когато Пепеляши му измъкв Гюс изпод лапата...хаххаха...аааа....и когато мащехата казва, че трябва да бъде изкъпан  Joy
Забелязва ли се , че съм добре запозната с действието...от началото на уч година съм го гледала/слушала вече около 30 пъти...най-малко...и още си го поръчват след часовете момиченцата ми. После оцветяват картинки с принцеси ...на колиграм  Mr. Green и мечтаят , милите ми те....

Последна редакция: нд, 13 ное 2011, 21:43 от ИКСИ

# 412
Хахах, точно  като матрьошки са наистина. Joy

# 413
Дидитка , ама Луцифер си беше гадинка  Grinning  
Гадинка е разбира се. Но не е ли точно това му качество по което толкова котколюбки въздишат? Да е "с характер" за мен е равнозначно на "гадинка" - да се налага, да дере и хапе, да тормози кучето и децата и да гледа високомерно на всичко около себе си. Колкото и да се напъвам, не мога да заобичам това качество.

Пепеляши му измъкв Гюс изпод лапата...
О, как си го облагородила, така звучи като някой аристократ. Пък всъщност си е един обикновен ГЪС  Joy Това винаги ми е било любимото име на анимационен герой  Mr. Green Един познат тук имаше куче на име Гъс (Gus, от Augustus, което по произношение е най-близко до "гъс"). Спуквахме го от бъзик с българските ми състуденти, защото горкото куче и миришеше на гъз на всичкото отгоре. Току го подпитвахме затова ли го е кръстил така  Twisted Evil  Laughing

# 414
Ха. Обаче са наистина различни белите котета. Откакто ме научихте да различвам двете котки на Месечинка, почнах да се заглеждам по кратунките на котките - къде точно са им петната. И много задобрЕх. bowuu

# 415
  • на морето
Да, St. newsm10 наистина са различни котетата , личи си от един поглед ,  но са подбрани страхотно за аранжировката .
Ама ...аз да се намеся веднага в темата .Защо така за кучешко -котешките взаимоотношения .... Confused Лора не е съгласна .... Е...малко й се качват на главата ,но поне по мои наблюдения мога да кажа , че съм видяла няколко вида взаимоотношения . Едните са чисто дипломатически - знаят се ,разминават се , но само толкова -без допирни точки .Имаше такива в началото .Други бяха любопитни към това голямо и странно "коте " , но не и агресивни .Определено я допуснаха доста близо , стигнаха до лежане дупе до дупе , но се пазеха и не откликваха на опитите й да се заиграе с тях .Страхуваха се . Сега ,с малките ,т.е. порасналите котета нещата са съвсем други .Те не се страхуват от нея , скачат махат лапички срещу нея , нападат я , гонят се , закачат се взаимно / само дето новия ми матрак върви към издънване .. Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green/ Лошото е , че все не ми е под ръка фото апарата да ги хвана на клипче -невероятни са . Като ги гледаш , ще кажеш , че Лора ей сега ще го сдъвче това малко нахалитетче , дето я дере по муцуната ...в следващия момент ,мама вече ближе детето по з..ка .  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha

# 416
asha, точно такива взаимоотношения обичам и аз - никакви "характери", само мир и любов  Hug Е, невинаги е И любов де, но поне мир да има.

# 417
Добро утро.Ето новия член на нашето семейство.Много е гальовна и не се отделя от баща ми.

# 418
  • София и Морето от време на време
... Наистина са чудесни и добри хора. Все по рядко се срещат такива.   bouquet

Естелче, позволи ми да не се съглася. В последните 2г около мен има все повече и повече добри хора и продължават да се появяват още и още.
Определено смятам, че все повече хора осъзнават накъде вървят нещата и че е нужно да станем по-добри, по-обичащи и прощаващи. Да се завърнем към ценностите на дедите ни, което са сериозно позабравени от повечето хора.

# 419
  • София
След много терзания от моя страна накрая кастрирахме Бриджи  Confused
Вече й е трети ден след интервенцията, личи си че се възстановява, но много ме притеснява че днес почти целия ден спи и отказва храна Sad
Моля, нека някоя от вас с кастрирана маца да сподели дали и при вас така е минало.

Ами ние минахме през тази процедура лятото - дубъл /майка и дъщеря/.
Смятам, че това е строго индивидуално. Всяко коте понася по различен начин операцията. Двете преминаха различно - едната, ама веднага излезе от упойката и хукна да рипа и скача по леглата, да бе минало и 1-2 часа от операцията, а другата изкара 3 дни под упойка и аз я вдигах да ходи до тоалетна и пак лягаше, с марля и давах вода, мокрех, за да не се обезводни, след 4 ден започна да става, да ходи и похапва по-малко, но бе вяла и отпусната. Трябваше и повече време. След седмица и нещо се оправи.
Мисля, че на Бриджи и трябва повече време да се възстанови. Какво сте и сложили да прикриете шевовете-операцията?
На всички милички  едно голямо Hug

Ели, голям е проблема с шевовете - много ги яде  Sad За това сме й сложили яка и това страшно я тормози (скоро ще пусна снимки да се посмеете). Вие как се справихте с този проблем?

Общи условия

Активация на акаунт