Любители на котки тема 55

• 46 917
  • 722
  •   1
Отговори
# 645
Чувала ли си, че на мъжките котки не бива да се дават нискокачествени гранули, защото образуват камъни в бъбреците и се запушват? Писали сме много по темата. Ако държиш да са гранули - само висок клас. Не си прави експерименти, защото е много тежко.
Не, но ще запомня. Купих му пиле на Whiskas.

# 646
  • На небето
kloie според ветеринара най вероятно са гъбички, но ще чакаме резултатите да излязат, че чак тогава ще сме сигурни. Не излиза навън. И ветеринара ме пита същото. Но в къщи от време на време влизат други котки (приемни). Но пък на тях нищо им няма.  newsm78

# 647
  • София и Морето от време на време
Естел, купи от аптеката шишенце сребърна вода (колоидно сребро) - има с концентрация 10мг/л и 15мг/л - по-висока - по-добре. Намокри го с капкомер така че да се накисне добре мястото, което е олисяло и го остави да си изсъхне от самосебе си - 10 мин да стои мокро е достатъчно, за да убие гъбичката. При моите котки не съм повтаряла и са се оправяли. Ти ако искаш може и 2-ри път да го намокриш - няма да му навреди. След дни ще поникне козинката.

# 648
  • На небето
Естел, купи от аптеката шишенце сребърна вода (колоидно сребро) - има с концентрация 10мг/л и 15мг/л - по-висока - по-добре. Намокри го с капкомер така че да се накисне добре мястото, което е олисяло и го остави да си изсъхне от самосебе си - 10 мин да стои мокро е достатъчно, за да убие гъбичката. При моите котки не съм повтаряла и са се оправяли. Ти ако искаш може и 2-ри път да го намокриш - няма да му навреди. След дни ще поникне козинката.

Аз принципно имам кана за правене на сребърна вода и съм я ползвала. Мислих се да пробвам в този случай да му правя промивки със сребърна вода, но една приятелка ми препоръча йода и затова реших да я послушам. Тя има повече опит с животните и затова. Днес го намокрих веднъж със сребърна вода. Но ще започна по сериозно да го мия.  Twisted Evil Благодаря!   bouquet

# 649
eliadn много съжалявам, че се наложи втора операция, дано да е изчистена мацата сега и това да ви е последното притеснение!

Seti Beti  нямам пряк опит със тези системи. Още теорията им не ми харесва , защото върви срещу един от най-силните котешки инстинки да си заравят изпражненията за да не бъдат открити по миризмата. По принцип имай предвид че най-важна е техниката на дресировка, това какво ще залепиш на тоалетната чиния не е толкова важно защото то е  само помощно средство, много по-важно е усилието и техниката вложени в приучаване на кот да забрави естествените си инстинкти. Много хора успяват да приучат със едни алуминиеви тарелки за печене за еднократна употреба, струват няколко доларчета и режат дупки в тях. Така че въпроса е просто да попрочетеш за техниката на дресировка, оттам нататък какво точно ще сложиш в тоалетната наистина не е толкова важно.
Иначе, ако се откажеш, закрита тоалетна + по-ситно бенто което прави хубави буци, + постелка като тези как се казваха, кокосовите?(повърхността е като преплетени влакна) - миризма няма, пясък почти не излиза а каквото излезе се изтупва от време на време с постелката. 
Изпитано, моите разбойници като бяха малки си правеха засади, единия докато си върши работата другия го напада, и хвърчеше бенто нявсякъде, с тази проста система сме ок с чистенето.

# 650
MissNellie , мерси за отговора, те моите маци са малко "изкуствен интелект", дори като раждат нямат инстикта да оближат котето и изядат плацентата, така че мисля, че в тази насока няма да е сериозен проблем. Така че започваме да мислим за направата на тези приспособления от подръчни материали.  Naughty

# 651
  • София
Чувала ли си, че на мъжките котки не бива да се дават нискокачествени гранули, защото образуват камъни в бъбреците и се запушват? Писали сме много по темата. Ако държиш да са гранули - само висок клас. Не си прави експерименти, защото е много тежко.
Не, но ще запомня. Купих му пиле на Whiskas.

Бижy, ако не ме лъже паметта, живееш в Дружба. На базарчето пред РУМ Дружба има един зоо магазин с много добра храна! Моите ги храних с Роял Канин, но мисля че Orijen е по-добра храна! В Роял Канина имам доста странни съставки от сорта на царевица, които ми се струват неподходящо за котаците  newsm78
Това е храната, която последно купих на котаците.

Имах мъжки котарк който буквално ми умря в ръцете, точно от некачествена суха храна и много внимавам какво давам.

# 652
Няма др начин освен кастрацията... нали?............. Знам, но не ми се иска да го подложа на това, те всъщност не са точно мои котки (на родителите на моя приятел са и живеят в много голяма къща с огромен двор), няма ли някакво хапчета против разгонване,..... за да не ги кастрираме... Пак ще раждат но не всичките... което до някъде е добре

# 653
  • София
Няма др начин освен кастрацията... нали?............. Знам, но не ми се иска да го подложа на това, те всъщност не са точно мои котки (на родителите на моя приятел са и живеят в много голяма къща с огромен двор), няма ли някакво хапчета против разгонване,..... за да не ги кастрираме... Пак ще раждат но не всичките... което до някъде е добре

Има и хапчета, и инжекции, но не е хубаво, защото е почти сигурно, че водят до рак на матката и на млечните жлези. Освен това не винаги се улучва момента и имам познати, на които им се родиха котенца, а уж бяха взели мерки. Сега кастрираха всички котки, но си ги гледат 5 броя в къщи - 2 големи и 3 малки, които също вече са големи Grinning.

# 654
sun.rise с хапчета  и инджекции се прави, но ако изтървете момента е на вятъра, и най-вероятно ще умрат доста мъчително от рак заради хапчетата. Трябва да се кастрират просто, това е отговора. Котките не са само за гушкане и мачкане като ти е готино, а през останалото време каквото ще да става с тях, стопанинът трябва да се грижи за здравето и благополучието им, иначе е просто жестоко и безотговорно. Разбирам, че не са твои, но говори със 'стопаните' и се опитай да обясниш. Може да разгледаш и линка за кастрацията и вредата от хормонални препарати на 1ва стр. ако трябва им го принтирай и дай да го прочетат.
П.п. Писали сме едновременно.

nad_tab и аз се старая да избягвам царевицата, доколкото знам е желателно въглехидратите да са ориз вместо царевица.

Seti Beti пробвай със подръчни материали задължително. Това 'цукало'  е просто улеснение за да не мислиш какво да сложиш. До колкото знам,. първо се слага в тяхната си тоалетна да свикнат да му целят средата преди да се премести.

# 655
  • София и Морето от време на време
Аз принципно имам кана за правене на сребърна вода и съм я ползвала.

Супер - направи си по-висока концентрация. Аз имам уред за правене на сребърна вода и правя с концентрация 30мг/л - това е много сериозна концентрация и е идеална за такива случаи, за рана, за компрес, за гаргара. Повече от 30 не е нужно.
По принцип не пием сребърна вода у дома, но за дезинфекция при рани и за котките се ползва. Винаги имам готово шишенце и в дамската си чанта нося винаги.

# 656
Не мога да не ви го покажа, от преди малко е:  Joy

# 657
  • Варна
Бижу,
Уискас е от нискокачествените храни и не е препоръчителна. Роял канин е добре, показаната от nad_tab също. За ето тази четох добри отзиви в kotkite.com. Тази точно е за котки с наднормено тегло, но можеш да разгледаш сайта, има и недиетични.
Основното правило е, че добрите храни не се срещат в супермаркета, а само в специализирани магазини. Освен това е по-добре да се купува запечатан пакет, отколкото насипно.

# 658
Така и така обсъждате храните, та и аз да си кажа колко е капризно рижото ни злато. Една консерва на Китикат от сума време я влачим. Явно наистина е недостойна за него. Иначе Гурметата май ги харесва. Вчера му давахме една Mi Amor, с апетит си я хапна. Но това, което най-много обича е да се навре в чинията на мъжа ми и да кльопа от там. Аз нали съм по-строга, не си позволява да ми сърба от яденето, поне докато е пред погледа ми, де Laughing

# 659
Arden Grange e добра, да. Пак има царевица, но е пренебрежително количество. Най-хубавото при нея е, че месото е наистина добро и няма субпродукти.

Не знам за вас, но аз лично като видя субпродукти на опаковка и се изприщвам... Мисля, че никой тук не би искал да дава на котката си най-големите боклуци, най-ужасните остатъци от месопреработвателната индустрия (кости, копита, човки и прочее). Защото ТОВА означава субпродукти на етикета на Фрискис, Уискас и Китикет, че дори и Гурме, както и всички други по-малко известни консерви/гранули по рафтовете на супермаркетите.

Роял Канин е доста хвалена от ветеринари, но реално има доста по-добри откъм съдържание... Добре е да се гледа месото да е на първо място. Да няма брашна, зърнени храни, неясното уточнение животински протеини, да няма мазнини. Гранулите да не са оцветени. Спомената по-горе храна Orijen е наистина превъзходна. С такова качество са Acana и Taste of the Wild. (Недостатък: трудно се намират малки разфасофки, трудно се намират в реални зоомагазини изобщо)... Applaws, Arden Grange, ако не се лъжа и Leonardo също са с нелошо съдържание.

Другата опция е, разбира се, да готвите на животното, стига да имате време и желание. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт