Любители на котки тема 55

• 46 919
  • 722
  •   1
Отговори
# 630
Котки....как да не обичаш. Искам само да се похваля.... Имам си 20 на брой от тях...
..................................................................................
 Какво да правя, знам че трябва да се кастрират, но те са много 10 майки, много скъпо ще ми излезе. Някой някакви идеи?
Shocked Това, мисля... е доста над нормалното, ако не притежаваш развъдник с търговска цел със съответните медицински и човешки грижи в необходимото количество за всяко едно животно. От "любов към животните" аз лично не го разбирам в такова количество и смятам, че не е здравословно нито за животните, нито за стопанина, ще ме извиниш за директността.  Rolling Eyes Има една поредица по TLC "Събирачи на животни", не е лошо да погледнеш. Има разни чужди организации, които имат ветеринарни клиники, кастриращи безплатно бездомни животни и такива, по-особени случаи.
Отидете до офиса на 4 лапи и си вземете талони за безплатна кастрация. Обикновено тези талони се използат за бездомни животни, но мисля, че биха помогнали и при Вашия случай. Офицът им се намира на 5те кьошета. След това изберете клиника от посочените на талона и кастрирайте.

# 631
  • София
 newsm18 Честит рожден ден на дечицата Ви - Котково и Котьо.
Много радостни мигове да Ви даряват.
Изпращам Ви по куриер  Wink една котешка тортичка от нас.

kloie, аз стигам до извода, че котките са сякаш нещо... малко леко продажни.  Thinking Или поне нашият е продажен. На времето аз лично го донесох вкъщи. Аз. Очакваше се аз да съм любимецът в котешкото съзнание форевъ. Но нещо се бъгнА в матрицата. И всъщност нашият таласъм обожава мъжа ми. Може би защото си приличат по мързел.По цял ден се гушкат. Показвала съм снимките на Котьо веднъж, ама сега да ви ги покажа и в темата - ето ги двамата винаги в синхрон. Имам чувството, че котаракът даже се опитва да имитира позата, в която моят спи. От тук и надясно.
Laughing
St. споко и аз така някога си взех първата мадама ЗА МЕН и само за мен, но във времето стана обратното - избра мъжо, роди, оставих си момиченце, за компания на мама да не е сама - е момиченцето се залепи за сина ми и аз от 2 котки-мадами останах с празни ръце и за отмъщение на всички си взех трета и сега тя наистина е само моя - взела е дори и моя характер, а каките са се метнали на мъжете - мудни, лениви, мързеливи, спокойни - та всеки в къщата си има по една за себе си.  

През август Ви споделих, че ги кастрирах, майка и дъщеря, като при майката откриха рак на шийката на матката, е сега вече има и разсейки. В събота я оперираха отново, като и махнаха туморно образование на млечните жлези. Сега сме на антибиотици и инжекции по схема. Този път излезе по бавно от упойка и е една вяла и отнесена, но апетит не и липсва, за моя радост. Моля, се да пребори това нещо.  Praynig
 ooooh! А, снощи за капак преживях още едно "недоразумение".  Crossing Arms Вчера им беше деня за вътрешното обезпаразитяване, както винаги "раздадох"  Wink хаповете и всичко беше нормално. Към 1 през нощта най-малката повърна, след известно време започна да дивее и сама да се гони, тръгнах да я укротявам и какво да видя, цялата беше мокра от пенявене. Успокоихме я с мъжо и след малко пак, процедурата се повтори няколко пъти. Към 5 не издържах и се обадих на дежурна клиника, като ме успокоиха, че няма нищо страшно, да не я храня и да не давам вода, може би е глътнала нещо, което я дразни и да я наблюдавам. Е, аз за капак реших да и дам да яде, тя си умира да яде от ръка, глези се, мързи я да рови в купчката. Дадох и гранулки и като по-чудо всичко спря от раз. Пенявене, мляскане. Мисля си, че като повърна е останало парченце/остатък от хапчето в "устата" и и това я дразнеше. Но наистина беше много неприятно, уста празна, а се пеняви като веро, като това продължи от 1 до 5 сутринта. /Съжалявам, ако съм Ви досадила с дългия пост. По принцип не се отпускам много да пиша./
И от нас една такса, със застаряло фото  newsm19

# 632
Здравейте ,ние ходихме на ветеринар днес,но не мисля ,че постигнахме нещо кой знае какво.В наше село май за последен път отивам.
Като цяло на котарана и няма нищо вече,яде ,но по малко,надявам се ,че ще и дойде апетита тези дни.
Прегледана е ,но никакви кръвни изследвания - "нямало нужда" ,казаха,че перистлалтиката и била добре ,дадоха и хапчета уж за апетита.Тя обаче повърна хапчето барабар с храната,разпени се,уплаши се естественно и така.
Доктора каза ,че е от горчивият вкус на хапчето.
Сега смятам да я наблюдавам и утре,но засега не виждам нещо притеснително,хапва вече,изходи се по голяма нужда и играе колкото сили има.
На Аша специални благодарности за вчерашните разяснения.  bouquet

# 633
И у нас за мое съжаление котките обичат повече приятеля ми, но все пак той полага всички грижи за тях и им отделя много повече време, отколкото аз и затова няма място за сърдене. Въпреки че винаги таймо му завиждам, когато се настани някоя отгоре му и почне да го тъпче и да му мърка. И не само това - като си дойде винаги го посрещат на вратата и после го следват като сянка. Сега имам едно питане - някой виждал ли е някъде в България нещо подобно: http://www.litterkwitter.com/en/index.php ; http://www.citikitty.com/default.asp . Сякаш ми се иска да пробвам нещо такова, но доставката от САЩ ми идва в повече. MissNellie, може би ти 100% ще имаш някакви наблюдения  Thinking за това как го възприемат котетата. Честно казано ми омръзна на почти всяка крачка у нас да чувам пукане от поредното настъпано камъче силиконова тоалетна. И сега зимата особено като стоят затворени прозорците, ако не се изчисти веднага тоалетната и става ужас...

# 634
  • На небето
Днес водих Мърчо на ветеринар за опадането на козинката. Горкия, умря от ужас, целия взе да трепери като лист. В колата надаваше такъв вой.  ooooh! За нещастие ще преживее отново този ужас. Посъветваха ме да го мажа с йод. Но като отидох при ветеринара той ми каза, че няма полза, първо се маже с йод и глицерин и второ не се знае какво точно му има за да го мажа. Не можаха да му вземат секрет за да видят какъв точно вид на гъбичките или каквото е там. Трябвало йода да попие напълно. А и така само съм му изгаряла кожата. Ох, като слушам какво ми казват вместо да отида първо на ветеринар, така е. Ама, на уж да не го стресирам, сега ще го стресирам два пъти.  smile3538 Така, че ще чакаме до събота и ще ходим пак.  Sad Че и детето не трябва да го пипа. Как ще го опазя не знам.

Seti Beti аз опитах само че с импровизирани (домашно направени) легенчета. За 2 месеца мъки, крайния резултат беше пълен провал. Ако си купиш такива и има ефект, после ми ги продай на мен, да пробвам и аз с тях.  Mr. Green И аз търсих такива, но наистина бяха скъпи. И затова реших да направя подобни. Всичко беше ок, докато не разширих дупката.  ooooh!

# 635
  • Бургас
Алекс 1,eliadn явно е доста забавно у вас. Моя мъж не иска и да чуе за компания на Амбър.

И аз мисля, че се е разгонила. Rolling Eyes На 7 месеца е, очаквах да изпреварим този момент с кастрацията, но явно докато умувахме дали още не е прекалено малка и докато набирах смелост тя ни изпревари и се разгони. Колко време продължава разгонването при женските котки?
 newsm78

MissNellie    bouquet благодаря ти за отговора!   bouquet

Seti Beti много интересно ми се видя това, но дали ще има ефект?  Аз и купувам настилка Гриин Кет и съм много доволна. Не се налага да изполвам пликчета за почистването и, а дирекно изсипвам в тоалетната.

Estell дали не се касае за гъбички? Излиза ли навън Мърчо? Дано се оправи бързо. Hug

# 636
Ето гоооооо Grinning Показа се, за да хапне но е много уплашен още!

Но пък е много красив! Heart Eyes

Много прилича наистина на Алфчо Heart Eyes Hug Heart Eyes сладурче Heart Eyes

# 637
kloie , в момента не се сещам коя е Грийн Кет, може ли линк?  newsm78

# 638
  • Бургас
kloie , в момента не се сещам коя е Грийн Кет, може ли линк?  newsm78

http://www.shop.zoomagazini.com/dynamic/viewProduct/6509/green-c … ica-10-litra.html

Ето такава, но тази която ползвам е на друга фирма.

# 639
Айсис, даааа Grinning Grinning Много е красив Алфи Heart Eyes Hug

Хайде обяснете ми сега за какво е подложката и коя тоалетна, от продаваните на нашия пазар, е най-читава. Rolling Eyes

# 640
  • Бургас
Бижy , въпрос на предпочитания е. Аз лично съм доволна от Грийн кет и не мисля да е сменям. Това е всъщност настилката за котешката тоалетна, съдържанието което е изсипано в самата тоалетна.  Laughing
Някой използват бентонит, други силикон. Някой пък приучават котетата на сифона в банята или човешка тоалетна, както казах всеки преценява как му е удобно и на него и на котето. Peace

Наистина много си приличат котаците, много са хубави. Heart Eyes

# 641
Така де, ама настилка като прочетох, аз си го представих като да се слага под нещо, което се посипва отгоре. Но пък и то е на гранули, та следва да се смесва с нещото, ако се посипва отгоре и се обърках. За 14 години много неща са се променили и в котешката мода. Laughing Купих нещо като бентонит, но помня, че едно време беше сивкав, а сега е един кален на цвят... Като свърши чувалът ще го сменя с друго нещо(може би тази подложка). Ама пък купих 10 литра... Confused
Искам да купя на Марси каишка със звънче и медальонче. От къде?
И последно - въпрос към собствениците на дългокосмести мацинки - като го разреша е много пухест и копринен, но след час козинката става като на мръсно коте, някак на фитили, които изглеждат сплъстени. Rolling Eyes Купих два вида шампоан - един против паразити и един със силикон, за да не се сплъстява козината. С втория не е къпан още. Искам да е пухест и да изглежда чистичък. Thinking

# 642
  • София
Бижу, бентонитите са различни. Обикновено на картинката се вижда цвета, но и винаги има някой скъсан плик и разпилени камъчета. Бенто икономик май най-много се харесва - сива и ситна е. Класическото Бенто е по-едро и е пак сиво. То беше от първите, които се появиха и почти не се е променило като качество през тези 14 години. Аз доскоро купувах тази от Лидл, която горе-долу става и е 10 кг за 6 лв. Сега като останах с една котка, мога да пробвам и някой по-скъп вариант.

Имай предвид, че някои котки са по-капризни и трудно приемат новости. Марси сигурно досега е ровил в обикновена пръст и пясък (по мое мнение бентонитът е най-близко до тях) и едва ли би възприел например силиконовите гранули. Все пак винаги може да опиташ като си имаш едно наум  Grinning.

Котково, макар и на патерица, да ти е здраво и много щастливо момчето!  newsm59

# 643
Марси сигурно досега е ровил в обикновена пръст и пясък (по мое мнение бентонитът е най-близко до тях) и едва ли би възприел например силиконовите гранули. Все пак винаги може да опиташ като си имаш едно наум  Grinning.
Да, трябва да имам това предвид наистина! Peace Което обаче пък го прави съвършеното коте, яде всичко. Laughing

# 644
  • София
Марси сигурно досега е ровил в обикновена пръст и пясък (по мое мнение бентонитът е най-близко до тях) и едва ли би възприел например силиконовите гранули. Все пак винаги може да опиташ като си имаш едно наум  Grinning.
Да, трябва да имам това предвид наистина! Peace Което обаче пък го прави съвършеното коте, яде всичко. Laughing

Първият месец Мъро ядеше главно попари.  Mr. Green  Ела сега да го видиш  hahaha. Въпреки, че не  е най-капризният. Предпочита месце пред котешки храни. Чувала ли си, че на мъжките котки не бива да се дават нискокачествени гранули, защото образуват камъни в бъбреците и се запушват? Писали сме много по темата. Ако държиш да са гранули - само висок клас. Не си прави експерименти, защото е много тежко.

Общи условия

Активация на акаунт