ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 22

• 40 542
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
  • на Земята

Да ,в силанта има F . Ецването с киселина на здрав емайл е проблем , наистина .
[/quote]

Снощи по новините говориха колко е полезно и безвредно.Практикувало се в цял свят,90%от японските деца били силанизирани. Thinking

# 196
  • На небето

Да ,в силанта има F . Ецването с киселина на здрав емайл е проблем , наистина .

Снощи по новините говориха колко е полезно и безвредно.Практикувало се в цял свят,90%от японските деца били силанизирани. Thinking

[/quote]

Да, когато казах на сестрата в училище, защо отказвам процедурата по силанизирането. Тя се опита да ме убеди, че е полезно с довода: "по цял свят го ползват и щом е безплатно значи е полезно"  Crazy И с моята уста и споменах, че е полезно толкова колкото ваксините. И тя ми каза: Да вярно, че има странични ефекти, ама то боло свързано с имунитета на детето, някой деца имали по слаб имунитет.  ooooh! Затова прекратих темата за ваксините, че щяхме да се сбием накрая и се върнах към настоящия въпрос силанизирането. След няколко довода от моя страна, накрая тя каза: Е ами аз само ви придавам декларациите, на мен така са ми наредили, аз не съм запозната с процедурата. И аз и казах: Знам, че не сте запозната, затова не ви обвинявам за невежеството. Аз самата се запознах с процедурата чрез Интернет, а и няма как да очаквате от зъболекарите да ви кажат истината, щом това им вади пари.

# 197
..... Ама ми се ще да прочета странични реакции от нея, споделени от майки, т.е. действителни случаи.
Чета темата от самото начало, още преди да се промени името й, ама не си спомням конкретни примери за странични реакции. Това, което чета в листовката (Алекс, благодаря!), никак не ми харесва. Това за Тетраксима.
Зуки, ако сте решили по принцип да не слагате тези чудеса на съвременния прогрес, за какво са ти нужни разкази?!? За мен щом е ваксина, не е читаво и не се интересувам от разликите и приликите между различните ваксини...

Цитат
Имам питане за МПР ваксината. Самата ваксина ме притеснява, ама се притеснявам силно за паротита. Вероятно първо трябва да се запозная със самата болест по-отблизо. Сестрата ми каза, че било много опасно за младите момчета, ако се разболеят.
Да, ваксината е проблем и то голям, най-вече защото е комбинирана.
Запознай се със заушката, д-р Менделсон има писано по въпроса.
Те онея знаят само да заплашват. Да, паротитът БИ МОГЪЛ да бъде опасен, ама само в изключително малкия процент случаи, в които се засегнат и двата тестиса на детето. НО това се случва толкова рядко, че не си заслужава риска от каквато и да е ваксина...

п.п. Копирам инфото за заушката от Менделсон:

Заушката е сравнително безобидно вирусно заболяване, срещащо се обикновено в детска възраст. При тази болест се подуват едната или двете подчелюстни жлези, разположени пред и под ушите. Характерните симптоми са: температура 37,8 - 40 градуса, липса на апетит, главоболие и болки в гърба. Подуването на жлезите започва от втория-третия ден и изчезва на шестия-седмия ден от заболяването. Понякога се случва първо да се подуе едната жлеза и след десет-дванадесет дни и другата. Както и да протече тази болест, срещу нея се изработва доживотен имунитет.

Заушката не изисква медикаментозно лечение. Ако детето се е разболяло от тази болест, нека да полежи в леглото два-три дни. Давайте му по-течна храна и колкото се може повече течности. Върху отеклите жлези може да слагате торбички с лед. При силно главоболие няма да навреди, ако дадете малко уиски ( десет капки на по-малко дете и до половин супена лъжица на по-голямо; тази доза може да повторите след един час и ако е необходимо още веднъж) или парацетамол.

На повечето деца се прави ваксинация против заушка (паротит) едновременно с ваксинацията против дребна шарка (морбили) и рубеола в състава на тройната ваксина MMR на възраст приблизително 15 месеца. Педиатрите твърдят, че заушката и да не е сериозна болест, ако не се ваксинират децата против нея, няма да имат имунитет и могат да се разболеят като възрастни*. Тогава може да се развие възпаление на тестисите – орхит, водещо понякога до безплодие.

Ако безплодието (следствие от орхит) представляваше сериозна заплаха, а ваксината против заушка гарантираше, че възрастните мъже няма да се разболеят от нея, аз щях да съм сред тези, които настояват за ваксиниране. Но аргументите на педиатрите са безсмислени. Орхитът рядко води до безплодие. Ако това се случи, обикновено боледува единият тестис. Способността на останалия здрав тестис да изработва сперма може да осигури удвояване на населението на земното кълбо. И това не е всичко.

Никой не знае дали действително имунитетът, образуващ се след ваксиниране против заушка продължава и в зряла възраст. Съответно остава открит въпросът: Ако едно дете бъде ваксинирано против заушка на 15 месеца и не се разболее от нея през детството си, няма ли да страда от по-сериозни последствия от ваксината по-късно, когато вече е възрастен?

Ако ваксинацията против заушка трябва да защитава възрастните мъже от орхит, а не децата от заушка, по-разумно е да се ваксинират само подрастващите момчета, които нямат естествен имунитет. В такъв случай можеше с по-голяма увереност да се говори за защита на възрастните. А всички момичета и безкраен брой малки момчета биха избегнали потенциалните последствия от тази опасна ваксина.

Няма да откриете педиатри, готови да споделят тази информация, а в същото време страничните ефекти на тази ваксина могат да се окажат много тежки. При някои деца тя причинява алергични реакции като обриви, сърбеж и кръвонасядания. Възможно е да се появят и проблеми с централната нервна система – фебрилни гърчове, едностранна сензорна глухота и енцефалит. Вярно е, че този риск е минимален, но защо едно дете трябва въобще да бъде подложено на него? Нима заради предотвратяването на една безобидна детска болест, човек трябва да рискува да се разболее от нея като възрастен, но вече с по-сериозни последствия?!

Последна редакция: вт, 08 ное 2011, 09:50 от nenaatoa

# 198
Много ясно че ще пускат слухове, че "японските деца" били силанизирани и че те уверяват как това е една напълно безвредна, дори "полезна" процедура, която всички хора по света (без лекарите) трябва да си направят!!!

Какво по-хубаво от това да си разрушиш (ецнеш) естествения емайл на зъбите и да станеш редовен потребител на зъболекарите. Е, уважаеми, поне с мен не сте познали! Нито аз, нито детето ми ще ходим на лекар за ваксини и хапчета, както и на зъболекар!

Хубавото е, че намирам все повече съмишленици за храната, която дава здраве, включително здрави зъби и все повече съмишленици относно най-голямата заблуда на 20-ти век - ваксините...

# 199
Искам да ви попитам за профилактично изписвания витамин Д до първата годинка на детето, там където каката израстна практика е да изписват комбинирани витамини АДЕС.
На бебето не давам витамини Д, кърмим се все още на поискване, за ужас на педиатърката ми тук Mr. GreenТя разбира се ме кара от самото начало да давам витамин Д, за да не се разправям с нея и казвам , че давам, всеки пък ми казва, колко точно дозирам витамина, и че фонтанелата е перфектна за възрастта. Simple Smile
Та въпросът ми беше, нали не бъркам като смятам даването на витамина за напълно безсмислено?

# 200
  • в матрицата
mari:), като се има в предвид, че това дето го продават по аптеките за витамин Д е химия, и витамин Д се набавя от слънцето - не не бъркаш. Моето дете също е зимно -витамин Д от шише не е видяло... и на нас фонтанелата ни се затваряше перфектно  според педиатърката  Wink

# 201
Искам да ви попитам за профилактично изписвания витамин Д до първата годинка на детето, там където каката израстна практика е да изписват комбинирани витамини АДЕС.
На бебето не давам витамини Д, кърмим се все още на поискване, за ужас на педиатърката ми тук Mr. GreenТя разбира се ме кара от самото начало да давам витамин Д, за да не се разправям с нея и казвам , че давам, всеки пък ми казва, колко точно дозирам витамина, и че фонтанелата е перфектна за възрастта. Simple Smile
Та въпросът ми беше, нали не бъркам като смятам даването на витамина за напълно безсмислено?
Миличка, 100% не бъркаш с изкуствените витамини.. не 100, а 100 милиона процента... обаче как лекарите ще въртят търговията, като пускам такива слухове в некъф си интернет... Я за всеки случай дай тройна доза вит.  Д и всички останали, щото нали те са само и единствено полезни.

# 202
  • На небето
............
Какво по-хубаво от това да си разрушиш (ецнеш) естествения емайл на зъбите и да станеш редовен потребител на зъболекарите. Е, уважаеми, поне с мен не сте познали! Нито аз, нито детето ми ще ходим на лекар за ваксини и хапчета, както и на зъболекар!.............

hahaha rotfImbo Абсолютно вярно!  newsm10
И нашето семейство е на същия принцип, без ваксини и лекарства.

Та като стана дума, че витамините също са химия. Какво мислите за лечението с високи дози венозно вит. Ц??? Казват, че и рак лекувало, но лекарите го отричали понеже било ЕВТИНО и БЕЗВРЕДНО.

# 203
Та като стана дума, че витамините също са химия. Какво мислите за лечението с високи дози венозно вит. Ц??? Казват, че и рак лекувало, но лекарите го отричали понеже било ЕВТИНО и БЕЗВРЕДНО.
А знаеш ли, че висока доза, да не кажа от само и единствено сурови плодове и зеленчуци ще ти осигурят страхотен живот и излекуване на повечето болести? Питай мен - върнал МС, (нещо, което лекарите отричат, тъй като не е със 100-долара-инжекция интреферон) и нямам нужда от лекари Wink
Та голяма доза, по възможност от естествен източник вит Ц и не само, може и да прави чудеса  Hug

# 204
............

Много правилно смяташ!  Peace
Витамин Д (изкуствено даван) спомага единствено за по-бързото затваряне на фонтанелата. За съжаление, зълва ми, като медицинска сестра, даваше редовно на роденото си през юни бебе и горкото имаше напълно затворена фонтанела още на 3 месеца...

По отношение на витамин С - би могло да бъде от полза, но би могло и да навреди. Много зависи за какво точно се използва. Той не лекува, а само спомага при някои процеси.

# 205
..... Ама ми се ще да прочета странични реакции от нея, споделени от майки, т.е. действителни случаи.
Чета темата от самото начало, още преди да се промени името й, ама не си спомням конкретни примери за странични реакции. Това, което чета в листовката (Алекс, благодаря!), никак не ми харесва. Това за Тетраксима.
Зуки, ако сте решили по принцип да не слагате тези чудеса на съвременния прогрес, за какво са ти нужни разкази?!? За мен щом е ваксина, не е читаво и не се интересувам от разликите и приликите между различните ваксини...

Nenaatoa, благодаря за изчерпателния отговор!  bouquet
Очевидно съм била зле информирана. Просто бях останала с впечатлението, че Тетраксима включва компонента за паротит, може би защото сестрата, обяснявайки ми за страничните реакции от нея, ме наплаши за паротита при момчетата и последствията, ако не се ваксинират, и аз вероятно съм се объркала. Но после, като четох листовката, видях, че е за ДТК и полиомиелит.

............

Много правилно смяташ!  Peace
Витамин Д (изкуствено даван) спомага единствено за по-бързото затваряне на фонтанелата. За съжаление, зълва ми, като медицинска сестра, даваше редовно на роденото си през юни бебе и горкото имаше напълно затворена фонтанела още на 3 месеца...
А защо е проблем това ранно затваряне на фонтанелата? При сина ми се затвори на годинка, въпреки че изобщо не бях "отговорна" и "сериозна", когато му давах Вигантол? Проблем ли е това ранно затваряне и в какво се изразява?

# 206
А защо е проблем това ранно затваряне на фонтанелата? При сина ми се затвори на годинка, въпреки че изобщо не бях "отговорна" и "сериозна", когато му давах Вигантол? Проблем ли е това ранно затваряне и в какво се изразява?

Нормално е да се затвори на около година, година и половина.
Информация има много в нета... Ето една  статия

# 207
  • София
На моите деца се затвори рано - на около 6 месец. мисля, че простоспира да расте много главата, иначе проблем не виждам. Давала съм Вигантол и на двамата. Моята снаха също даваще, а и хранеше с Аптамил и децата и са с огромни глави.
незнам дали има връзка, но според мен е от фонтанелата.

# 208

Нормално е да се затвори на около година, година и половина.
Информация има много в нета... Ето една   статия

И моята педиатърка ме караше да давам Вигантол и много бързо се затвори фонтанелката. smile3538

Преустановяване на продажбите на Вигантол 20 000 IU/ml перорални капки, разтвор - 10 ml , съдържащ стъклена пипета и гумен аспиратор
http://www.bda.bg/index.php?option=com_content&view=article& … id=66&lang=bg

# 209
На малкия ми син (13м) още не е затворена фонтанелата, въпреки че му давам вит. Д3.
Най-естествения и най-полезния механизъм за синтез и снабдяване с вит. Д3 е чрез умерено излагане на кожата на слънчева светлина. Изкуственият вит. Д3 е възможно да носи примеси и онечиствания от синтеза и разтворителите, с които се пречиства. Тези вещества могат да са много опасни, особено ако не се контролират накрая. Независимо от това приема е 1-2 капки на ден, което е несравнимо с количеството ксенобиотици, които приемаме ежедневно с храната. Представете си какви количества пестициди, тежки метали, хормони и антибиотици приемаме ежедневно чрез храната, защото ако сме честни, 90% от нас българите не можем да си позволим да ядем само "био" храни или такива произведени от баба на село...
Отделно вземайки предвид трагичното състояние на всички държавни органи, контролът на био-храните в България би бил равен на 0.

По принцип вит. Д3 е изключително важен витамин, не само за костите, но и във връзка с имунитета и предпазването от автоимунни заболявания. Все повече се говори за връзка между недостиг на вит. Д3 и развитие на аутизъм (справка - dr Mercola), както и други заболявания като множествената склероза. За последната дори се говори за концентриране на случаите в по-северните региони от нашето полукълбо. Към екватора честотата значително намалявала - имаше дори данни от мигрирали на юг как децата им заболяват по-рядко от МС. Това както се досещате има общо с по-обилното количество слънчеви лъчи.

Кремовете с фактор 50 би трябвало да предпазват добре детската кожа от изгаряне, но за съжаление спират и синтеза на витамин Д3 в кожата.

Общи условия

Активация на акаунт