ВАКСИНИ - дискусия САМО за вредата от тях - тема 22

• 40 566
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
NeliyaK, на личната й дойде акъла, защото друга майка й заявила, че ще си плаща глобите, но няма да си имунизира детето.
Проблемът ми е РИОКОЗ, според които аутизмът не е противопоказание.
Имаме имунизациите досега и Хриси ходи на ДГ.

В правилника на ДГ няма клауза, че могат да те изключат заради неположени ваксини или бъркам? Доколкото знам имунизационен статус се изисква само при записване.
Вече не.  Tired Промениха наредбата и се искат  всички ваксини за възрастта. Стелт беше пуснала линк някъде по-назад.

# 361
И моето каква кашлица дива разви от респивакс едно време....( то същото като бронховаксома като принцип) Twisted Evil

Чукчи, мъж ми е този набор #Cussing out Twisted Evil    (Joy Hug)

# 362
И на мен Хрътките днес ми писаха.

# 363
В правилника на ДГ няма клауза, че могат да те изключат заради неположени ваксини или бъркам? Доколкото знам имунизационен статус се изисква само при записване.
Вече не.  Tired Промениха наредбата и се искат  всички ваксини за възрастта. Стелт беше пуснала линк някъде по-назад.

Мисля, че въпросът тук беше за вече записано дете,  на което не се поставя ваксина. Наредбата е при приемане, но при заварено положение как стоят нещата......

# 364
Ако е трета група, ще изкара късмета. Ако е втора, има вариант да не го пуснат за трета. Непотвърдено, но поне по това, което чувам от майките

# 365
Хора, моля помогнете ми с коментари по следния казус:
Детето го приеха в детска ясла в София (от тези извън системата на ДГ, кандидатства се с молба). И аз не знам на какво се надявах като кандидатствахме, при положение, че на синът ми не са му поставени всички ваксини. Но за мое най-голямо учудване директорката на яслата даде да се разбере, че има желание да го приеме. Аз й обясних следното:

- спряхме да ваксинираме детето преди около година и половина след реакция към ваксина (реакцията се изразяваше в едногодишно! разстройство, което мина преди няколко месеца);
- педиатърката беше и е на мнение, че този проблем едва ли е от ваксината (но така и не се разбра от какво е) и че няма основание детето да не бъде ваксинирано с всички ваксини;
- на сина ми не са му правени никакви прегледи и изледвания по проблема;
- нямам никакъв документ за ттова какво се е случило преди година и половина, защо се е случило и колко е продължило - нищо! (по документи нещата изглеждат все едно ей така ми е хрумнало да не си ваксинирам детето).

Въпреки това директорката ми обясни колко лесно е да си взема протокол от бившето ХЕИ (забравих как каза, че се казвало в момета) за отлагане на ваксините и че с въпросния протокол можела да го запише в яслата. Това твърдение меко казано ме учудва. Доколкото съм се интересувала по въпроса, такива документи за отлагане на ваксинации не ги раздават ей така, защото майката е отишла и е завила, че детето някога е направило реакция. Второ мисля, че ги отлагат с една година, а в нашия случай вече е минала година и половина. И след това си мисля, че ако отида в бившето ХЕИ с такова искане, най-много да вземат да ме глобят за някои непоставени ваксини...

Мислите ли , че въпросната директорка има някакво разумно основание да твърди, че детето  може да бъде прието в яслата с непоставени ваксини на базата на официален документ в нашия конкретен случай??
Аз лично не мисля, но реших да питам тук, защото жената много убедително ме прати веднага да си изискам документа newsm78

# 366
nenaatoa, XVisible,

много ви благодаря за отговорите!

# 367
Хора, моля помогнете ми с коментари по следния казус:
Детето го приеха в детска ясла в София (от тези извън системата на ДГ, кандидатства се с молба). И аз не знам на какво се надявах като кандидатствахме, при положение, че на синът ми не са му поставени всички ваксини. Но за мое най-голямо учудване директорката на яслата даде да се разбере, че има желание да го приеме. Аз й обясних следното:

- спряхме да ваксинираме детето преди около година и половина след реакция към ваксина (реакцията се изразяваше в едногодишно! разстройство, което мина преди няколко месеца);
- педиатърката беше и е на мнение, че този проблем едва ли е от ваксината (но така и не се разбра от какво е) и че няма основание детето да не бъде ваксинирано с всички ваксини;
- на сина ми не са му правени никакви прегледи и изледвания по проблема;
- нямам никакъв документ за ттова какво се е случило преди година и половина, защо се е случило и колко е продължило - нищо! (по документи нещата изглеждат все едно ей така ми е хрумнало да не си ваксинирам детето).

Въпреки това директорката ми обясни колко лесно е да си взема протокол от бившето ХЕИ (забравих как каза, че се казвало в момета) за отлагане на ваксините и че с въпросния протокол можела да го запише в яслата. Това твърдение меко казано ме учудва. Доколкото съм се интересувала по въпроса, такива документи за отлагане на ваксинации не ги раздават ей така, защото майката е отишла и е завила, че детето някога е направило реакция. Второ мисля, че ги отлагат с една година, а в нашия случай вече е минала година и половина. И след това си мисля, че ако отида в бившето ХЕИ с такова искане, най-много да вземат да ме глобят за някои непоставени ваксини...

Мислите ли , че въпросната директорка има някакво разумно основание да твърди, че детето  може да бъде прието в яслата с непоставени ваксини на базата на официален документ в нашия конкретен случай??
Аз лично не мисля, но реших да питам тук, защото жената много убедително ме прати веднага да си изискам документа newsm78
Тази директорка да не е като настоящата ни лична лекарка, която ме уверяваше това лято, че няма проблем да ходим неваксинирани на детска градина? Подписваш, издават ти документ и си готов. Да не би да не знае за новата точка в наредбата?

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 22:48 от NeliyaK

# 368

Обади се до РЗИ (бившето ХЕИ и бившето РИОКОЗ), обясни им каква е ситуацията (детето ти е имало неописана и несъобщена реакция, заради която не си ваксинирала повече)... Кажи, че директорката на яслата иска от теб протокол за отлагане на ваксините, за да ходи детето ти на ясла... Питай какво трябва да направиш, за да ти се издаде този протокол... По възможност гледай да не даваш много лична информация за себе си... Какво ще правиш, ще решиш от отговорите им... Другият вариант е да искаш от педиатър или ЛЛ бележка, че поради мед. причини детето ти не подлежи на имунизиране и с тази бележка да се пробваш в яслата... Успех!

# 369
Стелт, благодаря, много добра идея за телефонното обаждане! Днес ще им звъня на РЗИ. Ще се пробвам отново и при педито, но тя както всички други доктори гледа преди всичко "да си върже гащите" и едва ли ще поеме еднолично отговорността детето да посещава ясла неваксинирано. Много трепери по темата, да не вземе да одобри официално някоя непоставена ваксина, и сигурно има защо...

# 370
Ще се пробвам отново и при педито, но тя както всички други доктори гледа преди всичко "да си върже гащите" и едва ли ще поеме еднолично отговорността детето да посещава ясла неваксинирано. Много трепери по темата, да не вземе да одобри официално някоя непоставена ваксина, и сигурно има защо...

Педито като гледа да си върже гащите, що не гледа и интереса на пациентите си? Тя чула ли е, че страничните реакции (или предполагаемите такива) се съобщават задължително...  Tired

# 371
  • в моя свят
Аз пропуснах няколко теми,но се записвам отново.

От последните мнения се сещам да ви питам има ли родители от вас получаващи детски надбавки за неваксинирано дете?Имам предвид такива,които нямат вписани несложени ваксини.
Нашия случай е неваксинирано дете от повече от 10г. Личната ни лекарка за тези талони за училище винаги му пише-"отложен от имунизации по медицински причини".Детето не е отложено,но получи много тежка реакция-енцефалит след една от бебешките ваксини и ЛЛ въобще даже и не ме е попитала някога дали искам да поставям други ваксини.Предполагам,че нея я е страх също колкото мен да сложи ваксина на детето ми.А официално отлагане нямаме.Дори за реакцията не е докладвано на ХЕИ от тогавашната ЛЛ.Детето ми е с ТЕЛК,който изтича на края на годината.За децата с ТЕЛК бележка за ваксини не се изисква и до сега си  получавам детските редовно.След като изтече ТЕЛК-а обаче няма да се явяваме отново и мислех дали въобще да си подавам молба за детски като не отговаряме на условието за имунизации.Сега обаче си мисля дали така написано от ЛЛ ще го признаят социалните или ще изискват и приложен протокол от комисията,която уж го е отложила?  newsm78

# 372
В България МЗ и бТВ рекламират отровата
http://www.vestnikataka.bg/show_news.php?id=215389&cat=4

Ваксина срещу рак мори американски момиченца

http://www.vestnikataka.bg/show_news.php?id=215388&cat=4

# 373
  • София
Ще продължавам да ви чета и да се интересувам как се живее без ваксини. Няма да ми е за първи път, защото дълго време воювах с друго масово схващане и няма да се предам, но то е друга тема.
Изключително много благодаря на XVisible за детайлния отговор! Hug
Наистина много, много ме окуражи и помогна!
Благодаря и на всички, които са се включили във връзка с моята публикация.

# 374
В България МЗ и бТВ рекламират отровата
http://www.vestnikataka.bg/show_news.php?id=215389&cat=4

Ваксина срещу рак мори американски момиченца

http://www.vestnikataka.bg/show_news.php?id=215388&cat=4

http://www.puls.bg/health/news/news_8674.html

Ето какво искат да причинят , човеколюбиво ! И ще стане факт , убедена съм .

Мислете и си пазете момичетата !

Скоро четох някъде , че в САЩ вече препоръчвали и поставяли същата ваксина на момченца и млади мъже , за да ги предпази от .... рак на простатата .

П.П. Не съм гледала репортажа , знам , че много ще се ядосам и ще давам "заето" дъълго време . Стелт , адмирации за смелостта и достойната ти позиция . Имаш много бистър ум и чудесна логична мисъл , харесвам постовете ти винаги . Hug

Общи условия

Активация на акаунт