Новите ви книги - 9 тема

• 56 884
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Чистак ново и изключително любопитно:

От анотацията: Икономист под прикритие” е завладяваща и любопитна колкото всяка добра криминална история, но съдържанието й е чиста истина! Авторът Тим Харфорд провежда задълбочено и любопитно детективско изследване защо животът е такъв, какъвто е; защо цената на кафето в заведението е точно толкова; защо задръстванията са мазохистична част от градския начин на живот; защо в супермаркета продуктите са разположени така и струват точно толкова; защо не може да хапнете нищо свястно до Айфеловата кула; и още за мистерията на банковите лихви, текучеството в гангстерските банди, съвършените пазари и други подобни митове, здравеопазването като невъзможна за всеки справедливост, изненадващите зависимости около глобализацията и климата, защо има бедни и богати държави и какво ли още не...

Още инфо - тук!

# 106
Заингригувахте ме с тази "Народна топка", преди това бях хвърлила око и на "Чудесни години – кучета ги яли" (някакви отзиви за нея?)  Embarassed

# 107
От днес  с едно списание ( "Кулинарен журнал" )и при това доста изгодно.На мен много ми се четеше книгата,но на предишното и издание с друго списание я пропуснах,а пък и в книжарниците все се "разминавахме" Laughing и сега случайно я зърнах.Късмет. Доволна съм и още в автобуса го подхванах мъничето. Grinning
Лека вечер!

# 108
  • Пловдив
eovin27,изданието е ужасно.Аз си я бях купила пролетта с другото списание Laughing ,но форматът не е удобен,страниците не са от хубава хартия.Но пък и за толкова пари едва ли може да се иска нещо по-добро Rolling Eyes

# 109
Лятна буря , да наистина от това,което прочетох до сега забелязах доста правописни грешки и дори са написали например "почувствувал" и други такива  Laughing,но пък на мен толкова много ми се четеше,че и спирката щях да си изпусна  Laughing,а пък наистина за тези пари явно толкова. Laughing Но все пак съм доволна,че я намерих наистина.

# 110
Авраам, ако е като старата книга на Тим Харфорд, определено ще е интересна.

# 111
  • Под люляка
" Сезон за прелитане на север" Елтаиб Салех

Елтаиб Салих пръв привлече вниманието на европейските издатели към  съвременната суданска литература.
В какво се крие тайната на неговата популярност?
Дали в пластичното и поетично повествование, изпъстрено с чудеса, миражи, пустини, небивалици, необичайни съдби, или в майсторството, с което  преработва жизнения материал и рисува своя пъстър свят, заключен между пясъците на пустинята и животворния древен Нил?
Елтаиб Салих се е потопил под видимото, за да проникне в ония промени, които под една или друга форма съпътстват естествения ход на историята.

# 112
  • София
От вчера:

Някакви отзиви?

# 113
А за колко я дават "Мостовете на Медисън" с това списание? Grinning

# 114
А за колко я дават "Мостовете на Медисън" с това списание? Grinning
И кое е списанието?

# 115
Кулинарен журнал,доколкото разбрах.

# 116
Брей, че то направо е за купуване. Колко ли струва наистина, я да се поразровя. Thinking

# 117
Брей, че то направо е за купуване. Колко ли струва наистина, я да се поразровя. Thinking
Списанието е това-"Кулинарен журнал" и с книжлето е за 1.99 лв.  Peace

# 118

Скоро обсъждахме тази поредица и днес си взех тези три книги от библиотеката.
Както и препоръчваните тук "Излюзии" и "Франки Фърбо" на Уортън, "Хана" на Сюлицер, "Павилион за жени" Пърл Бък.

# 119
Списанието е това-"Кулинарен журнал" и с книжлето е за 1.99 лв.  Peace

Утре ще видя дали е останало и за мен...

Общи условия

Активация на акаунт