В момента чета....8

• 41 826
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Благодаря, чела съм "Добър ден, тъга" и ми хареса, ще потърся останалите  bouquet.

# 631
  • на североизток от Рая
  Аз вече дочетох "На изток от рая" и съм много тъжна. Поплаках си даже накрая. Много ми въздейства тази книга, за пореден път.
 Продължавам да твърдя, че е любимата ми книга. Имам чувството, че се познавам лично с героите. Изглежда много се вживявам. На много места плаках, страдах, спирах да чета. Особено като умират любимите ми герои. И толкова цитати трябваше да си препиша и да ги обмисля, но не го направих.

Препоръчвам книгата на тези, които не са я чели. Не се плашете от обема й, чете се с наслада.

Знае ли някой дали романът е филмиран? Не съм чувала филм с такова заглавие.

Щях да започна утре "Шалимар клоунът", но днес свекърва ми я взе да я чете и ще остана май без книжка. Thinking

# 632
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Нели, има класическа екранизация с Джеймс Дийн. Преди няколко години се говореше и че Брад Пит е купил правата за римейк, и иска главната роля за себе си, но до снимки май така и не се стигна.

# 633
  • Пловдив
Ето го филмът:
http://www.imdb.com/title/tt0048028/

И аз съм на Стайнбек,но моята е

# 634
Да, има филм "На изток от рая" (East of Eden) от 1955 г.
http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=134579&hit=1
Доколкото си спомням, не ми оказа и 1/5 от въздействието, което оставя книгата...

И аз утре ща започна или "Шалимар клоунът", или "Тромпет".
Засега малко суфи притчи.

А как ми се чете отново и "Небесните пасбища", една от двете ми най-любими на Стайнбек! Simple Smile

# 635
  • на североизток от Рая
 Момичета, много ви благодаря за бързия отговор и отзивчивостта!  Hug

# 636
В момента чета това:

Това е поредицата за Лъки Сантанджело, на един дъх я чета.

# 637
В момента чета това:

Това е поредицата за Лъки Сантанджело, на един дъх я чета.

Тази книга само изглежда дебела!!! Яде се за закуска...  Laughing

# 638
Аз още съм на Маккюън - Изкупление, чета мноого бавно, но и на това съм благодарна, до скоро съвсем нямах кога... А книгата ми харесва дотук, филмът също ми беше харесал.

# 639
  • София
За мен книгите на Саган са "любовни, но не сантиментални" ("Усмивка почти", "Добър ден, тъга", "След месец, след година"). Но имаше и мнения, че са за ученички Laughing. Аз откривам в тях много повече! Така че - въпрос на вкус и възприятие... На мен тези трите ми харесаха. Не си купувам другите, само защото на задните корици ги представят именно като елементарни любовни романчета. Но като знам дълбочината и образността на описаните чувства, сигурно и останалите ще прочета някога...

На същото мнение съм. На мен много ми харесаха, оставят една лека нотка в душата ми, размисъл, етат се леко, а ми въздействат много.

След толкова писане за "На изток от рая", ще я проета отново скоро, чела съм я като ученичка, но не помня почти нищо от нея.

В момента чета "Франки Фърбо", харесва ми.

# 640
  • USA, Steak State
Направих нечовешки усилия да дочета Стигнах почти до половината и просто... не се получаваше. Зарязах я.  Stop Аз ли нещо не съм наред. Мразя да зарязвам недочетени книги. Има ли и други на които не е харесала?

Сега започвам

# 641
  • Талант на 2012,2013 г.
Завиждам ти благородно. За "Замъкът на шапкаря". Grinning

Толкова пъти я препрочитам...

Любимата ми книга. Peace

# 642
  Аз вече дочетох "На изток от рая" и съм много тъжна. Поплаках си даже накрая. Много ми въздейства тази книга, за пореден път.
 Продължавам да твърдя, че е любимата ми книга. Имам чувството, че се познавам лично с героите. Изглежда много се вживявам. На много места плаках, страдах, спирах да чета. Особено като умират любимите ми герои. И толкова цитати трябваше да си препиша и да ги обмисля, но не го направих.

Препоръчвам книгата на тези, които не са я чели. Не се плашете от обема й, чете се с наслада.

Знае ли някой дали романът е филмиран? Не съм чувала филм с такова заглавие.

Щях да започна утре "Шалимар клоунът", но днес свекърва ми я взе да я чете и ще остана май без книжка. Thinking
   Виждам,че вече са ти отговорили за филма,доста е старичък . Нели и на мен това ми е любимата книга ! Чела съм я толкова пъти и всеки път ми въздейства много силно. Heart Eyes Аз в момента чета "Вълшебният април" и сега разбрах,че има и екранизация по книгата. Но първо ще я дочета ,после ще гледам и филма. Wink

# 643
Аз в момента чета "Майсторът и Маргарита" и препрочитам "Вечната Амбър" , една от любимите ми книги. Simple Smile

# 644
  • София
и препрочитам "Вечната Амбър" , една от любимите ми книги. Simple Smile
И аз в момента препрочитам "Вечната Амбър". Обаче толкова отдавна съм я чела, че все едно я чета за пръв път.

Общи условия

Активация на акаунт