В момента чета....8

• 41 786
  • 741
  •   1
Отговори
# 690
В момента чета "Любов по време на холера" на Маркес ...

Заради това, че не съм чела книгата, не съм гледала и филма Simple Smile
Пиши отзив после  Peace

Останах приятно изненадана от "Лекарки" на Сидни Шелдън. Много леко и приятно се чете, никави прилика с Даниел Стийл напр., защото такива опасения имах. Прочетох я за 3 дни, идеална книга за разпускване, разтоварване, за почивка - "пуканики за ума". Определено ще се чете още Шелдън Simple Smile

Започвам тази:

# 691
Маркес е велик! "Любов по време на холера " е приказно красива история, много любима моя книга. Но май нямам негова, която да не харесвам адски много.Много скоро я препрочитах.

# 692
Здравейте!

Добре, че се разрових във форума, за да попадна и на тази страхотна тема! Обожавам книгите и не мога да заспя, ако не прочета няколко глави, така че често ще наминавам, за да "се хваля" какво съм намерила из рафтовете на книжарници и библиотеки  Hug

Тези дни прочетох :

Страхотен испански автор. Попаднах на нея по случайност, когато си търсех леко четиво, докато пътувам в градския. Е, подхванах първата страница и не можах да я оставя. Това е от книгите, които нямаш никакво желание да свършат, защото ще усетиш някаква празнота.

Днес продължавам с друга негова :

# 693
  • на североизток от Рая
   Здравейте! Да се разпиша отново тук.

Преди минутки дочетох "Дървото на вси светии" - Рей Бредбъри. ooooh!
 Не я разбрах. Тъпа ли съм, или пък книгата е написана за мъдри хора? newsm78
 Четох внимателно, опитвах се да схвана идеята, но , не би.
 Имах чувството, че гледам анимационен филм, ама от онези, дето човечетата са ужасно грозни  и крещят ли, крещят нечленоразделни фрази и....т.н.

Моля разяснете ми тази книга. Ще съм ви благодарна.

И още нещо да кажа. През лятото прочетох "Вино от глухарчета" на Бредбъри, и пак не се спогодихме много много. Харесваха ми отделни моменти, четях с лекота, но като цяло книгата не ми допадна.

Това е.
 В момента се чувствам ужасно тъпа.  Thinking

# 694
О, Рей Бредбъри е сред любимите ми автори! Обожавам как лее думите като неспирен ромон на поточе..
Просто не си имала късмет с книгите му! "Вино от глухарчета" е леко мудна, а "Дървото на вси светии" е точно това, което си описала - детско филмче. Когато бях малка, имаше анимация по тази книга, която пускаха точно на Хелоуин. Тогава не знаех кой е Бредбъри и все пак беше любов от пръв поглед.

Нека ти препоръчам 1-2 неща от него, които съм абсолютно сигурна, че ще ти допаднат.
1) Марсиански хроники
2) От прахта родени - най-най-най-любима моя книга от всичките му
3) в Моята библиотека има качени "100 разказа" - подхващай ги смело

# 695
  • на североизток от Рая
 Moirae ,  Hug! Благодаря за споделеното мнение. Утре ще ходя до библиотеката и ще потърся книгите, които ми препоръчваш. После ще споделям.

Ама викаш, не съм тъпа, ъ?  Laughing

# 696
neli mar4, разсмя ме hahaha Hug
Аз пък много харесвам "Вино от глухарчета" Изтеглила съм си "Сбогом лято" Някъде прочетох, че са свързани с "Виното".
Скоро четох и "Смъртта е занимание самотно", "451 по Фаренхайт", "Гробище за лунатици" - трите книги са в един том - специално си я поръчах от България Grinning, и трите много ми харесаха Peace
"Дървото на вси всетии" не съм я чела, ще я потърся.
С две думи - харесвам Р.Бредбъри Grinning

# 697
  • Варна
Много отдавана съм чела "Гробище за лунатици" и "Дървото на вси светии". Помня, че "Гробище за лунатици" ми хареса. По това време четях жадно Саймък и Зелазни. Еееех, тийн години Grinning
Приключих "Елегантността на таралежа". Много, многооо ми хареса.

# 698
Все още чета "Тромпет" от Джаки Кей. Доста бавно, но не защото не ми  харесва, а защото напоследък повече слушам музика, отколкото да чета.
Забелязала съм и в други книги, че ми допада, когато историята се разказва от гледната точка на различните герои. И тук е така - и при всеки езикът е различен. Но е малко неприятно да имаш някаква настройка за дадена книга и тя да се окаже неоправдана. Например преди да си купя "Тромпет", я свързвах с американския джаз, а тя била за британския джаз; дори джаз засега почти няма... Wink Нищо, продължавам да чета. Дано до края получа пълна представа за самия тромпетист, който  цял живот се е представял за мъж (а всъщност е жена).  Ще пиша пак накрая.

# 699
Полунощ Дийн Кунц.

# 700
  • София
Започнах:

# 701
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Вивиан, ако ти е първо четене, завиждам, прекрасен роман Heart Eyes

# 702
И аз захванах днес "Физика на тъгата" на Г.Господинов след като  подмятах един месец и не мога да я оставя почти цял ден.

# 703
Ама викаш, не съм тъпа, ъ?  Laughing

Не си.
Или ако си, не си сама  Mr. Green
"Вино от глухарчета" я започвах 2 пъти и умирах от скука, не потретих.

# 704
  • на североизток от Рая
  СамсараHug! Успокоих се поне.

Днес започнах и преди малко завърших

Приятна книжка, чете се леко. Семейна история е. Има една стогодишна интересна бабичка, която дава цвят на книгата. Любовни истории има, но не пиперливи. Разменят си жените братята в семейството. Но някакси наивно.
 Не е кой знае какво книгата.
 Но поне не ми беше скучна.

Общи условия

Активация на акаунт