Отново златна есен е дошла на испанската земя

• 62 495
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
здр.момичета искам да попитам за детски или нещо помощи ако не си работил а имаш дете има ли нещо??ако да какви док и къде се подават???ще съм благодарна ако някой драсне че не съм много наясно с тези неща Simple Smile Simple Smile Simple Smileблагодаря

# 616
Ако ти или бащата не сте работили нямате право на никакви помощи.........

# 617
впрочем не става въпрос за мене,а сестра ми..бащата е испанец и работи но не е работил докато беше бременна..а майката не работи (сестра ми)

# 618
  • Ispania
Дете родено от майка или баща испанец, автомати4но полу4ава испанско гражданство. Няма зна4ение дали са работили или не. Wink

# 619
Може да взема на неговия номер от сегуридад сосиал ежемесечна сума до навършване на 18 години на детето ,аз получавам 290 евро годишно,това е май всичко, вижте дали няма чек бебе или някакви оферти от супермаркетите(например Капрабо пращаха една кошница с рекламни продукти),питайте  местните
това е само,а чек бебе е до 1 годинка ако изобщо има в тази комунидад

# 620
кога и от къде мога да получа тези чекове,живея в комунидад Валенсия

# 621
нещо не можах да разбера...детето има испанско гражданство...живеят в мадрит и дали може да взема детски или нещо такова къде може да пита или подаде док.нещо???те просто нищо не знаят а би трябвало щом бащата работи да получи детето без значение колко аз така мисля де..понеже незнам,а те още повече затова се допитвам при вас....
благодаря за отговорите... Simple Smile

# 622
denas111
да отидат в социал сегурида, там ще получат най-точно инфо на какво имат право.

# 623
  • Ispania
denas111, аз не сьм те разбрала. Помислих, 4е питаш дали детето има право на испанско гражданство. За помощи не мога да ти помогна, както е написала I.Hr , да попитам в Сегуридад Сосиал.

# 624
denas бащата има право на 15 дни бащинство. Първите 2 дни ги плаща фирмата и са за раждането и дните в които ще са в болница. Тези два дни течат от деня на раждането, ако роди в неделя се броят за неделя и понеделник. Останалите 13 се полагат от сегуридад социал и трябва да отиде да подаде документи там. Тях може да ги вземе до навършване на 4 месеца на детето. Но на тези дни има право само ако в момента когато ги поиска работи или е на борсата и получава обезщетение за безработен.
За други помощи не знам, мисля че има определена сума която дават сегуридад соцял, но зависи от доходите на семеиството.

# 625
благодаря за отговорите ви моничета Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 626
Здравейте,
понеже съм нов в този форум и не знаех каде да попитам относно нещата, които ме вълнуват, пуснах темата в друг раздел.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=699422.msg24138713#msg24138713

Искам да попитам, ако някой знае. Има ли начин момичето да дойде и да остане в България - без и със анулиране на брака / в двата варианта / . Каквато и да е възможност.
И ако евентуално брака се анулира до колко време ще бъде депортирана  и в този период може ли да дойде в България

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 20:25 от petur.zaimov

# 627
  • Spain
Здравейте,
понеже съм нов в този форум и не знаех каде да попитам относно нещата, които ме вълнуват, пуснах темата в друг раздел.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=699422.msg24138713#msg24138713

Искам да попитам, ако някой знае. Има ли начин момичето да дойде и да остане в България - без и със анулиране на брака / в двата варианта / . Каквато и да е възможност.
И ако евентуално брака се анулира до колко време ще бъде депортирана  и в този период може ли да дойде в България
не мога да ти  дам конкретна информация но наи-малкото след като се е омъжила тук е придобила " тархета де резиденция" - мисля 4е няма нищо общо срока на тази тархета де резиденция с брака . първата тархета беше за 2 години , 2-рата за 5 или 10 не си спомням ве4е . зна4и предполагам тя си има тархетата което и дава 2 години срок легално пребиваване в Испания , и предполагам дори да е разведена през това време ще има право да остане в испания . през това време трябва да работи (имаше нещо като котизирани поне 6 месеца в годината за да ти продължат резиденцията - тоест правото на пребиваване в Испания )- това разбира се са неща които съм до4увала от украинки - и не знам за вси4ки националности дали са същите условията . има и друг момент - ясно е 4е брака й е бил с цел документи - ако са били проу4вани , събирали са куп документи , платила е огромна сума на този мъж - незнам как биха го "видели" това в съда. в общи линии най добре е да плати една консултация с компетентен адвокат и вси4ко ще и стане ясно . в БГ преди години се купуваше бг гражданството - сега като сме в ЕО незнма как е но сигурно има някакви врати4ки .. и внимавай с гаджето , да не се разведеш и ти след година  Wink

# 628
  • ES
Като съпруга на испанец тя има резиденсия комунитария, но испанско гражданство за 6 месеца престой няма кой да й даде, трябва да имаш мисля, че 10 г. Тя преди брака как е живяла в Испания и не е била депортирана? Аз мисля, че веднага след развода няма кой толкова бързо да я депортира. Можете да се ожените тук, но това не я прави автоматично европейска гражданка, но като твоя съпруга мисля, че може да има улеснения.
И един личен въпрос, как я намери като тя е в Испания, дошла тук с цел брак, а ти до колкото разбирам си в България?

# 629
  • E-CLM & CH-VD
Като се ожени за испанец получава тархета комунитария със срок от 5 години. След 1 годин брак и 1 год легален престой тук може да поиска националност. Но за националността се чака, не мисли, че ще й я дадат веднага.

Общи условия

Активация на акаунт