РУСЕнска есен

• 46 825
  • 719
  •   1
Отговори
# 630
Мисля, че в сладкарницата на халите имаше разни работи да продават за аранжировка, но не помня какво точно. Ако имате път на там може все пак да проверите.

# 631
  • На брега на реката
Дидка, по имейла си кореспондирахме. Но тубата от 250мл ми излезе към 15 лева плюс 6-7лв доставката и имам за поне 15 лета  Joy Ужасно голямо количество се оказа. А всъщност ми трябваше наистина голямо количество по моите сметки за една торта калинка. Оказа се, че е доста силна боята и една капка докарва тъмно сив цвят  hahaha
 Ей тука ще се съберем кулинарки. Какво планирате да творите, да обменим идеи,  че в темата за Коледните вкусотии се комплексирам от красотите. Аз още съм на етап лаик  Rolling Eyes

# 632
Гледах в ютюб как се правят едни мъфини с различни физиономии. Паднах направо, но сега нямога да намеря линковете. Ще се разтършувам все пак понеже много ме изкефиха.
На мен ми се счупи едната бъркалка на миксера и сега съм в траур, та ако ще правя нещо, ще е с бъркане "на ръка" или ще трябва да видя да заема миксера на някой роднина. А миксера е (беше) страхотен. На 36г обаче нямаше грешка  ooooh! Много ме е яд просто.

Тези мъфини се оцветяваха в различни цветове и си спомням, че се слагаше съвсем малко, с клечка за зъби даже слагаха. Смятайте какво количество е необходимо. Все някъде трябва да има и малки разфасовки от тая боя.

# 633
Благодаря ви момичета за бързите отговори Simple Smile Hug!
Аз за първи път съм решила да правя коледни сладки. Основната причина е малката ми дъщеричка да се забавлява, като месим и режем с формичките. Намерих няколко рецепти за тесто и заедно с тях едни снимки с красиви, рисувани сладки и така сега се зарибих и да ги рисуваме.

# 634
Ето ги мъфините.

Има доста показани такива как се декорират. Гледала съм ги с голям кеф. Мислех да правя такива за рожденния ден на сина ми, но се оказа че лятото на жегата навън ще станат само на мъфини, та се отказах.

# 635
Имайте предвид, че боята за сладки, която се продава в Русе (на Карфур и Метро видях) е 4 цвята и не оцветява много. На д-р Йоткер е, цена около 4 лв-жълто, зелено, синьо и червено. Преди месец правих торта, като за фондана и използвах доста боя, за да стане по-пастелено, но постигнах това:

http://prikachi.com/images/128/4164128v.jpg

# 636
Значи, искам да ти кажа, че тов червейче много ми хареса Simple Smile Ще се зарибя покрай вас с тия сладки. Ако изскочат парички от някъде и аз ще направя Wink

# 637
Мисля да проверя в Карфур и в тази сладкарница. До Метро не ми се ходи, далеч ми е Sad
DaRTanYaN , аз не мога да гледам клипчета, затова не можах да ги видя тези красотички, ама предполагам какви са, знаеш ли колко чудо изгледах в гугъл Simple Smile))
⅞ ...and Happily Ever After, сладка (и буквално) е тортичката, мен сякаш чат-пат ме удовлетворяват цветовете, ама друго си е да докараш кървавочервена роза примерно Wink Искам да те попитам: ти сама ли си прави захарното тесто? Мерси!
Знаете ли какво инфо намерих: http://www.hrani.bg/companies/category/17/61/0/4
Дали все още съществуват, къде са, що са, нямам идея... то почти не остана време до Коледа обаче да ги диря всичките магазинчета.
Запалила съм се да правя мъфини, мини тортичка и бисквитки. Аз съм абсолютен лаик, досега само веднъж направих торта, неуспешно (даже се бях приготвила с формички за изрязване от Ибей), защото захарния фондан беше пълен провал... А първите ми мъфини изобщо не бухнаха, абе скръб  Laughing Ама аз съм упорита, лесно не се отказвам Simple Smile)))

# 638
Фондана (захарното тесто) правих по тази рецепта, стана пер-фект-но! Но се работи на не повече от 18 градуса, иначе нищо не става. Играчката е голяма, часове наред, за по-смели декорации просто трябва време, което аз нямах. Тортата я правих 2 дена, като само декорацията, оцветяването, реденето - 4-5 часа.

Боята в Карфур седи там, където са нишестетата и блатовете за торти. Внимавай да не объркаш боите има едни за надписи , другото е готов марципан.

# 639
Много ти благодаря! А глицерин какъв и от къде си взе? Аз взех един и после видях, че на него пише "далеч от храни и напитки", който май значи, че не става за папане Simple Smile
Фигурките с това захарно тесто за колко време изсъхват?   bouquet

# 640
Внимавай да не объркаш боите има едни за надписи , другото е готов марципан.
Кои всъщност са за оцветяване на фондан  newsm78
Страхотен блог си показала, аз преди се бях зарибила, по цял ден само гледах разни красоти  Blush четях тънкости и мъжа ми с една реплика от сорта "я по - добре си почивай, това не е за теб" ми попари ентусиазма  Confused но ще пробвам някой ден ...

# 641
В ляво опаковката е за писане на текст (голям боклук било и трудно се пише, мнение на приятелка), боята е това в дясно. Това не са професионални бои, но за начинаещи стават.  Знам, че има онлайн сайтове със страхотни бои, но няма време да поръчвам и да чакам. Аз преди не бях правила торти, това ми беше първият опит, но в този блог има рецепта ако правите торта с фондан не всеки крем става за под него. Моята беше с 2 крема, единият с извара и филаделфия, другият маслен. Беше много вкусна и въпреки, че доста дадох за продуктите пак беше около двойно по-евтина от например Ружана, където за една нищо не приличаща на външен вид торта искаха 98 лв  Shocked Глицерин купих от аптека Николови-кажи, че ти трябва за консумация. Съвсем малко се слага. А есенцията ми беше ромова, имах, а и не ми търсеше портокалова.

Ей, ако правите нещо обезателно да се похвалите! Аз четох с дни преди започването, а съм далеч от готварските неща. Ако има други въпроси и са ми ясни, питайте.

# 642
  • На брега на реката
Ако ви е трудна рецептата на 7/8 пробвайте с марципан Варна. Не е така вкусно тестото, но става бързо и лесно, става и за моделиране, и за покриване.
Сега се сетих по повод боичките, че имам 4-5 капсули безвредна боя за яйца и ще закърпя положението за Коледните сладки. Получават се много хубави цветове, но не трябва да се прекалява, че са пълни със сол  ooooh!

# 643
аз веднъж се пробвах да правя фондан за торта, ами не успях, много меко стана и не успях да покрия тортата, слагах пудра захар и пак не стана, после изрязах фигурки поне да украся с нещо, но фигурките после станаха на камък....

# 644

Общи условия

Активация на акаунт