От Франция до България - превоз на покупките ни (6)

• 37 104
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
И момичета, вие познавате ли лично Даниела, преди да си пратите поръчките при нея?!
Хич не ги защитавам, това, което ме дразни, е че липсва информация.

Аз лично никой от превозвачите не познавам. Но не се очудвам, че "офиса" може да е обикновен апартамент, а "склада" да е хола. Всичко си е на доверие. И ако полицията има някакъв сигнал, който проверява, би трябвало Франсето за 4 дни вече да знаят какво става. Това не е БГ, всичко да е в затъмнение. Съвсем спокойно може да направят проверка м/у получателя на пратката и притежателя на картата, от която е направена поръчката. Но какво прави поръчката на френски адрес, където няма такъв човек? Тук вече може да им искат обяснение.  newsm78
Ох, ние тук се чудим и се маим, деня мина и не получаваме никакви отговори.  ooooh!

# 361
  • Smolyan
Аз мисля, че много трудно Франсето ще си върне клиентите, а предпочитах тях заради по - честите курсове Sad

# 362
И момичета, вие познавате ли лично Даниела, преди да си пратите поръчките при нея?!
Хич не ги защитавам, това, което ме дразни, е че липсва информация.

Аз лично никой от превозвачите не познавам. Но не се очудвам, че "офиса" може да е обикновен апартамент, а "склада" да е хола. Всичко си е на доверие. И ако полицията има някакъв сигнал, който проверява, би трябвало Франсето за 4 дни вече да знаят какво става. Това не е БГ, всичко да е в затъмнение. Съвсем спокойно може да направят проверка м/у получателя на пратката и притежателя на картата, от която е направена поръчката. Но какво прави поръчката на френски адрес, където няма такъв човек? Тук вече може да им искат обяснение.  newsm78
Ох, ние тук се чудим и се маим, деня мина и не получаваме никакви отговори.  ooooh!

Ами тук май просто си "разсъждаваме на глас".

# 363
Бая глупости сте изписали.

# 364
  • Smolyan
Дай нещо умно  Wink

# 365
 Все някакви проблеми с адреса има Франсето, ами то това е най-важното и не е обмислено, голямо местене, големи обяснения....Ами потърпевшите са клиентите, които са се доверили....Лошо...и няма новини...

# 366
  • Варна
 Имам получени поръчки направени на 21.11. предполагам, че са сред "иззетите".
Записвам се да следя ситуацията.

# 367
  • София-Лагера
Глупости правят превозвача.
Няма информация,няма дявол.
Ок,аз не съм сред тях ,но това може да се случи с всяка фирма която ползваме.
Искам да знам при един такъв случай какви са моите права?
Кой ,ще ми възстанови парите,и кой да държа отговорен?
Не мисля ,че ще има фирма която просто ей така ,ще бръкне и ще даде 2-3 хиляди евро.

Сега изчетох общите условия.И никъде не пише каква отговорност носи посредника за тази ситуация която е в момента.
http://www.francetobg.net/bg/obshchi-uslovija/
Отивам да чета СД

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 14:22 от Desi_2

# 368
Без да се заяждам да питам как ние се оказахме глупави в тая ситуация, нито има информациия, нито извинение, нито поета вина.. чудя се как не са ни обвинили нас до сега...
Все пак няма как да ми е безразлично- става дума за мои пари и материални вещи. Освен да си правя предположения и да очаквам други в същата ситуация да споделят техни, май нямаме голям избор, освен разбира се мълчаливо да си чакаме.... нещо си да се случи.

# 369
Тепърва ще се разбира кой е крив и кой прав,аз обаче,няма да оставя децата си без подаръци и ще направя още 2 поръчки,но ще сменя превозвача.Ако все пак получа поръчките си от Франсето ще отидат в темата за размяна или ще зарадвам други дечица.

# 370
  • Бургас
Тепърва ще се разбира кой е крив и кой прав,аз обаче,няма да оставя децата си без подаръци и ще направя още 2 поръчки,но ще сменя превозвача.Ако все пак получа поръчките си от Франсето ще отидат в темата за размяна или ще зарадвам други дечица.

Май и аз така ще направя.  Thinking
Още го обмислям, като изчаквам някаква информация от Франсето.

# 371
  • София-Лагера
Ето и на Смарт
III. Отговорност на посредника Smart Delivery

1. Посредникът не носи отговорност за съдържанието на страниците на избраните от Потребителя онлайн магазини или описанието на артикулите в тях, както и за евентуална промяна на цените на артикули от страна на администраторите на онлайн магазините или липсата на наличност на поръчан артикул.

2. Посредникът не носи отговорност за забавянето, повредата или загубата на пратка, причинена от френските пощи.

3. Посредникът не носи отговорност, за каквито и да било повреди, причинени при транспортирането на артикулите, ако повредите се дължат на свойствата на самия артикул или на непреодолима сила.

4. Посредникът не носи отговорност при неизпълнение поради неточно изпълнение на подадената заявка от страна на онлайн магазините по отношение на количество, качество и вид на поръчаните артикули.

5. Към нито един момент, от подаването на индивидуалната заявка, до получаване на стоката от Потребителя не може да се счита, че същата е собственост на Посредника, или на упълномощени от него трети лица и подизпълнители.

И при тях никъде не пише каква отговорност носят,и дали ,ще върнат пари ако се случи нещо от този род.

# 372
  • Варна
И аз съм от потърпевшите. Доста време не бях поръчвала, но вчера се изкуших, от изгодните кодчета за играчките. Та какво стана, дадохме си парите на вятъра. Sad

# 373
Уф, и аз вчера пуснах поръчка, макар че бая се зачудих заради 2-та случая на "липса на човек на адреса"... карай... то парите ще ни ги върнат ако се върнат пратките в сайта, за това не ми е грижа ама малко тъпо се получи май. ще изчакаме и ще видим какво ще стане... бая сте изписали, отивам назад да проуча въпроса.
има ли начин да се смени адреса на доставката в ла редут... някой ще ми помогне ли какво значи En cours ? предполагам, че пътува вече... получих и мейл... ама гугъл транслейт май се справя доста лошо с френския...
п.с. и да, според мен става въпрос за нерагламентирана търговска дейност повече, отколкото за злоупотреби с карти и т.н. тоест, франсето са го закъсали заради скатаване от данъци (то тва да не ти е бг)

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 15:17 от orez

# 374
  • София
изпратена е Peace

Общи условия

Активация на акаунт