От Франция до България - превоз на покупките ни (6)

• 36 318
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
Някой да знае за пратките от Даксон? Връщат ли ги обратно в сайта или ..? Определено недоволството на всички ни расте- което е разбираемо. Какво да кажа аз с близо 15 пратки задържани?  Tired И ако ги конфискуват? Какво следва - едни безкраини диалози на "френски" дето и без това не ни разбират  Confused

# 511
Теди,
 разумните хора нямат по 10 клиентски номера и не пускат по 10 поръчки, само щото видиш ли офертата го позволява. Те французите...са си тъпи ...ама не са овце.

Тук не съм съгласна  Naughty
Имам приятели французи и много добре знам как масово се използва една промоция по няколко пъти, правят се по няколко акаунта на името на майка, баба и прабаба ако щеш. Как се пазарува за по 50 цента, само за да се вземе подаръка или да се ползва намалението, и как се стискат да си платят дори и доставката, така че хич даже не са и тъпи. Такава е политиката на сайтовете и всеки се възползва максимално.
Както писах и преди проблемът идва от това, че на този адрес има стотици поръчки с различни карти, и както се разбра това даже не е и регистрирана транспортна фирма, както е била Сожетра. Франсето си е поел риска да работи по този начин, но за съжаление сега ние ще плащаме.
И последно- пратките, които вече са тук би трябвало да си ги разпратят, то каквото има да се изяснява ще се изяснява във Франция, за тези тук ще разчитаме на свободната воля на франсето  Peace

# 512
Даде..... ма французите плащат и с френски карти, а ние скоро българските само за МЕТРО ще си ги ползваме.....Те от Ив роше започнаха да отхвърлят част от картите.....въпрос на време е да ни резнат напълно.

# 513
  • София-Лагера
Цитат
Айде стига с тези 60 % неплатени поръчки.Ти от къде знаеш ,че са толкова ?
100 пъти го написа.
А колко са?Мислиш ли  ,че икономическа полиция че нахлуе на два адреса и ще задържи всички пратки заради 2-3 неплатени.
Айде слез малко от облаците.
Това,че твоите са платени  не озачава ,че другите плащат.
Разрови се малко и виж какво е икономическа полиция и с какво се бори тя.

# 514
  • София
Цитат
Айде стига с тези 60 % неплатени поръчки.Ти от къде знаеш ,че са толкова ?
100 пъти го написа.
А колко са?Мислиш ли  ,че икономическа полиция че нахлуе на два адреса и ще задържи всички пратки заради 2-3 неплатени.
Айде слез малко от облаците.
Това,че твоите са платени  не озачава ,че другите плащат.
Разрови се малко и виж какво е икономическа полиция и с какво се бори тя.

Ти сериозно вярваш в това ,което пишеш  Laughing, а то е нереално.

На мен ми е добре в облаците.

Не ми обяснявай какво е икономическа полиция Naughty.Заради грешките на други съм ходила да се обяснявам при следователи и къде ли не.Напълно запозната съм . Peace

# 515
Търговска дейност на юридически език е това, което на разговорен език наричаме бизнес - транпорт, продажба, посредничество, всичко, което се прави с цел печалба. Естествено, че Франс ту БГ са търговци и трябва да се регистрират като фирма и тук, и във Франция, и да си плащат данъците.

И още един юридически коментар относно съмненията, че ситуацията е провокирана по някакъв начин от конкуренцията - няма полиция, при която едно лице А да отиде и да каже, че лицето В е измамило или дължи пари на лицето С, и това да бъде основание за проверка, задържане или каквото и да е. Само ощетения може да пуска такива жалби, и то полицията ще се намеси само ако става въпрос за измама или друго престъпление, а не за неплащане на дължима сума. Така че много ми е съмнителна намесата на полицията точно по тази причина.

Ако обаче наистина имат проблем със сайта, решението е много лесно и трябваше да го направят още когато се появиха първите проблеми  с неплатени пратки - да платят дължимите суми от джоба си и после да си уреждат отношенията с клиентите, които пък от своя страна имат желание да платят, но не им вземат парите. Сумите няма как да са много големи, защото от Ив роше пазаруват само определен, да не кажа поименно изестен, кръг от хора. Дори да изгорят с някой лев, поне ще си запазят бизнеса, защото ако продължават да задържат пратките на десетките други, нямащи никакво отношение към Ив Роше, могат да се пишат фалирали.

# 516
Търговска дейност на юридически език е това, което на разговорен език наричаме бизнес - транпорт, продажба, посредничество, всичко, което се прави с цел печалба. Естествено, че Франс ту БГ са търговци и трябва да се регистрират като фирма и тук, и във Франция, и да си плащат данъците.

И още един юридически коментар относно съмненията, че ситуацията е провокирана по някакъв начин от конкуренцията - няма полиция, при която едно лице А да отиде и да каже, че лицето В е измамило или дължи пари на лицето С, и това да бъде основание за проверка, задържане или каквото и да е. Само ощетения може да пуска такива жалби, и то полицията ще се намеси само ако става въпрос за измама или друго престъпление, а не за неплащане на дължима сума. Така че много ми е съмнителна намесата на полицията точно по тази причина.

Напълно подкрепям! 
Как пък При Смарт Деливъри всички пратки са платени? Много неясноти и нелогични обяснения... Outta Joint

# 517
  • София-Лагера
Тедичка ето какво е писала ЕВА
Проблемът на Франсето е друг, засега е рано да излязат с официално становище, защото все още причините не са изяснени на 100%, но в най-общи линии става въпрос за неплатени поръчки от страна на български клиенти и злоупотреба с карти, на прима виста започвам с Ив Роше, където маса народ получи безплатни поръчки...  #2gunfire
Маса народ е получил безплатни неща???????/
Аз знам за поне 2 човека, които имат получени и неплатени поръчки от там, освен това, ако си спомняте цитирани пасажи от съфорумки за неустойки и преследване от страна на сайта...
Явно за това иде реч, дочакахме го.

# 518
fire lady, обяснанието на някои беше, че със Смарт по-малко хора са поръчвали от Ив Роше Rolling Eyes Като цяло и аз мисля за неуместни подмятанията за евентуалната намеса на конкуренцията, с цел да се оправдаят действията или по-скоро бездействията на ФТБ, както и реакцията им в тази проблемна ситуация. Те са били информирани за този проблем отдавна, дори това наложи смяната на адреса им. Аз недоумявам, как икономическа полиция установи, че има неплатени пратки и на новия им адрес, при положение че това времево и физически не е възможно ooooh!
Явно проверката е към ФТБ, ако въобще има проверка Rolling Eyes На мен ми е много интересно как един собственик на фирма в БГ, която очевидно има проблем с властите във Франция, стои пред компютъра и пише послания във Фейсбук... Ако ситуацията е толкова напрегната, досега сто пъти е трябвало да хване самолета и да отиде на място. Тези адреси, които ги ангажира, има ли подписани договори с хората там, те ли я представляват???
Ето ако на тези въпроси успее да отговорят ФТБ, може би ще успеят да накарат и мен да повярвам на по-голямата част от твърденията Rolling Eyes
Що се отнася до злоупотребите - не мисля че някой го е правил съзнателно...В крайна сметка като поръчваш си даваш данните на картата, кой може да бъде обвинен че е проявил "тарикатлък" при положение, че от сайта не са му изтеглени парите?!? Всеки като поръчва, поръчва с готовност да плати, а това че не му се теглят парите не е негов проблем!

ПП И пак за конкуренцията - вече очаквам и някой да се включи и да каже че от СД нарочно са поръчвали на адреса на ФТБ и не са си плащали hahaha

Последна редакция: пт, 25 ное 2011, 18:34 от Hrissy

# 519
  • София
Тедичка ето какво е писала ЕВА
Проблемът на Франсето е друг, засега е рано да излязат с официално становище, защото все още причините не са изяснени на 100%, но в най-общи линии става въпрос за неплатени поръчки от страна на български клиенти и злоупотреба с карти, на прима виста започвам с Ив Роше, където маса народ получи безплатни поръчки...  #2gunfire
Маса народ е получил безплатни неща???????/
Аз знам за поне 2 човека, които имат получени и неплатени поръчки от там, освен това, ако си спомняте цитирани пасажи от съфорумки за неустойки и преследване от страна на сайта...
Явно за това иде реч, дочакахме го.

Много добре знам какво е написала Ева.Ти къде ги видя тези 60 % клиенти,които не са си платили ???

Относно версията за конкуренцията - струва ми се доста нелепа. Peace

# 520

ПП А относно конкуренцията - вече очаквам и някой да се включи и да каже че от СД нарочно са поръчвали на адреса на ФТБ и не са си плащали hahaha
Не давай такива идеи моля те, че конспирацията ще е пълна  Joy

Като Ви чета и е много гадно, дано всички си получат поръчките, макар било то и след коледа  Praynig Tired

# 521
  • София
ситуацията е много интересна и би била дори комична, ако толкова хора не бяхме ужилени.
Първо - интересно защо решиха да се освободят от всички пратки от Ив Роше и ги запратиха в България - поне аз така мисля, че е станало с тези два курса
Второ - защо са конфискувани пратките само на франсето, а СД са чисти
Трето - това с многото карти на един адрес е нелепо - имаме същата ситуация при СД, а да не говорим за превозвачите от Англия, които функционират от години...

Смятам, че ситуацията не е точно такава, каквато я описват франсето, в същност мисля, че всички смятаме така... на мен повече ми мирише на данъчни, а не на полиция...

ПП А най-готиното е, как се опитват да изкарат нас виновни за цялата работа ooooh!

# 522
  • София-Лагера
Маса народ ,които са получили безплатни неща не звучи много добре.
Поне на мен.
Ще видим колко са.То ще се разбере. Peace

Дзвер виж списъка на Франсето над 150 пакета от Ив Роше.
В списъка на Смарт за две поръчки PeaceВсичко друго е Ларедут.

# 523
Нищо чудно да е "маса народ" получил нещо безплатно, но пък въобще тоя народ не мисля, че го е правил съзнателно.-...или пък заради дължимите 5, 10, че и 50 Е да са да вземе да закрие картата, с която плаща и да вади нова  newsm78 еее чак пък такъв филм, защото нали все пак има оторизирано плащане (мисля, че това тр да е терминът), човек си дава данните на картата, нарежда сумата, която да се изтегли, това че отсрещната страна прави някакви странни д-я и не ги тегли, какво сме виновни ние??  newsm78

Предложението по-горе фирмата да плати дължимото и после да си търси парите от нас е ОК, обаче...как да плати, като то в момента на получаване не се знае онези какво са си изтеглили?
Да плати след това, те. да си получи г-н А Б В пратката в Б-я и ден-два, месец по-късно някой от фирмата да се обади, че им дължи ХХ лв... бе с кЪФ документ това, как да стане, спокойно г-на може да откаже Wink

Варианта да си получим стока, която е платена преди това от фирмата си е ОК, според мен всеки би се съгласил, НОооо!!! няма ли да има вариант през това време от самия сайт да си дръпнат дължимата сума Wink в крайна сметка там "висим" с плащането.... как ще се отбележи, че са дадени кеш пари.
....някак съвсем странна и неясна ми се види цялата работа.

# 524
Мижи,да те лажем!!Има нещо скрито,което ние не знаем и няма да научим.Франсето си смениха адреса 3 пъти за 4 месеца.Не сме виновни ние,но ще изгорим.Това последното ми го на нашепва шестото ми чувство,дано пък да ме лъже този път!

Общи условия

Активация на акаунт