От Франция до България - превоз на покупките ни (6)

• 36 308
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
  • София-Лагера
Ани въпроса ,че не можеш да докажеш ,че не си го направила съзнателно.
Затова някои фирми отрязаха H&M за получаване на техен адрес  ,освен ако поръчката не мине през тях.
За тях ние сме мошеници в този ден и час.

# 526

Трето - това с многото карти на един адрес е нелепо - имаме същата ситуация при СД, а да не говорим за превозвачите от Англия, които функционират от години...

Не мисля, че е нелепо, след като не става въпрос за транспортна фирма, а за обикновен българин пребиваващ във фр, не регистриран като търговец.
Това може да се е видяло съмнително на полицията, че може да е свързано с кражба на карти.
Естествено са само предположения, не искам да вкарвам филми  Laughing

# 527
  • София
да, но тогава възниква въпроса, защо аджеба франсето не работи с транспортна фирма, регистрирана във Франция? плащаме по 3 лева на килограм, от Англия, която е малко по-далеч плащаме по 2,20 лв. на кило?

# 528
Ами точно за това иде реч!!!

Честно казано-нямам против, все пак те си решават  как да си работят, аз съм доволна, че ми носят поръчките. Да ама сега трябва да отреагират, защото ние горим с парите.

# 529
  • София
Аз снощи говорих с Даниела, имам яснота около повечето ви въпроси, но досега ви изчитах, и честно казано от 10 страници е пълна каша в главата ми.
Готова съм да отговор, доколкото мога и доколкото аз съм разбрала какво се случва!

# 530
Добре де не мога да разбера защо не се задържат пратките само от сайтовете, към които не е платено до изясняване на ситуацията?

Ева ще се радваме да споделиш нещо от разговора с Даниела  Hug

# 531
  • Бургас
Ева, ще е добре да споделиш каквото знаеш, нека се внесе яснота!
Макар, че според мен досега Франсето трябваше да напишат едно ясно и съдържателно съобщение, а не всичко да минава през теб или някой друг.

# 532
  • Smolyan
Еva, моля те от името на повечето съфорумки да споделиш, не разбирам като си имала информация защо досега не си споделила, не се заяждам  Hug наистина, просто не проумявам, тайна ли е или се притесняваш, че ще злепоставиш Даниела?

# 533
И аз тук в очакване на отговора Crossing Arms

# 534
  • София
Не знам откъде да започна, първо и основното, което ви интересува е дейността...
Напълно законна и легална дейност извършват, свободна професия с годишна данъчна декларация, в която обявяват всичките си  доходи от превоза на покупките ни. Това го пиша по моя инициатива, сега и звънях да питам, за  да задоволя любопитството на съфорумките, които ги интересува!
Има фирма, но превозваческата дейност не минава през нея и затова когато плащаме, плащаме на физическо лице. Не съм специалист, но вярвам, че го обясних достатъчно разбираемо.

Поръчки от ларедут, за които пише, че са пристигнали на адреса на 16 няма как да са там реално, затова не са с последния курс. Вероятно след последните технически проблеми по сайта са станали по-експедитивни и затова поръчки след 20 са вече на адресите, както на Хр., така и на СД.
Полицията е дошла часове преди ние тук, във форума да разберем. Курсът вече е бил тръгнал.
Арестували са хората на новия адрес в Бонди без всякакви обяснения и документи, съответно в Сожетра  също нямат обяснение от страна на властите.

Списъкът  от снощи се намира в транспортната фирма, с която те досега работеха. Даниела не задържа ничии пратки по нейно усмотрение! Пратките са задържани по настояване на Сожетра и френската полиция, защото курсът е тръгнал преди да дойде полицията. Буквално часове преди това.
В последните дни във Франция има масирани атаки на икономическа полиция относно всякакви финансови операции, свързани с българи. Има 12 човека арестувани...
Не мога да гада какви са причините за това да се случи с тях, а при СД да няма проблем.
Честно казано, пожелавам им да нямат проблеми!

Ако нещо съм пропуснала, извинявам се, ще се постарая да отговоря, ако мога.

# 535
  • София
да, най-важното нещо - пратките, които в момента пристигат приемат ли се или се връщат на куриера/пощата?

# 536
  • Бургас
Добре, а какво следва от тук нататък?

# 537
Едва ли е заради неплатени поръчки явно имат съмнение за източване на карти или просто и французите не знаят в какво имат съмнение.
12 човека арестувани заради нашите пратки ли има или заради други неща?

# 538
  • София
Еva, моля те от името на повечето съфорумки да споделиш, не разбирам като си имала информация защо досега не си споделила, не се заяждам  Hug наистина, просто не проумявам, тайна ли е или се притесняваш, че ще злепоставиш Даниела?
От 8 сутринта съм на работа, без достъп до компютър и интернет.
Това е причината да се включа сега.
Не исках досега да пиша по темата, защото всички знаем, че ме свързвате с нея и имаше различни подмятания...
Да, познаваме се виртуално, помагала съм и многократно на приятелски начала, както на много хора тук. Смятам, че е редно да отговоря на хората, които не са наясно с подробностите.
Аз я потърсих с въпроси, отговори ми. Знаете, че тук има бан и затова не се включва.
Дали като адвокат или каквото решите ме приемете, не е моя работа да отговарям вместо нея! Не ме е молила, инициативата е изцяло моя, отново повтарям.
Правя го както за нея, така и за всички вас! Всеки има право на  информация!

# 539
  • София
да, най-важното нещо - пратките, които в момента пристигат приемат ли се или се връщат на куриера/пощата?

Не съм сигурна на 100%, но мисля, че пристигат на адреса, но биват задържани от полицията. Не са конфискувани! В понеделник има дело, хорицата от адреса са страна по делото, както и човекът, който прави курсовете. Има и адвокат.
Едва ли е заради неплатени поръчки явно имат съмнение за източване на карти или просто и французите не знаят в какво имат съмнение.
12 човека арестувани заради нашите пратки ли има или заради други неща?
Не, това го дадох само като пример за масираните акции.
Проверяват всички финансови операции, свързани с българи там.

Добре, а какво следва от тук нататък?
От тук нататък следва делото в понеделник. Дано мине бързо и има яснота.

Общи условия

Активация на акаунт