Въпроси към Класически хомеопати 18

• 60 117
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
А как в случая на Карамелена хомеопатът не е могъл да различи потенции LM и 200 CH? Нали изборът на потенция е важен колкото и избора на лекарство?
Има случаи, при които 200С работи по-добре от 1М, а 1М не прави нищо. Но ако след това дадете 200С, то не може да свърши същата работа, изпуснали сте момента. С ЛМ по същия начин. Всяка потенция засяга определено ниво с определена сила - менажира се спрямо случая.
Щом е казано първо да се даде ЛМ, а евентуално после 200 С, значи така е преценил хомеопатът. Дълго и сложно е за обяснение защо.
Аз лично, ако съм объркала при приема, няма да давам нищо повече, ще се обадя да кажа какво съм дала. Вероятно хомеопатът ще каже да се изчака да се види реакцията след 200С. 200 С може да ти свърши цялата работа, може и да се наложи да се връщате към ЛМ - това си зависи от случая и неговото развитие, което тук никой не познава  и може само да теоритизираме, което е безсмислено.
Добре, разбирам разсъжденията ти, но нали потенцията се определя съобразно състоянието на жизнената сила. Съзирам противоречие. Ако жизнената сила и нейното състояние определят потенцията, какво означава това, че има случаи в които една потенция действа добре, а в други-зле. Ако определяща е жизнената сила, какво значение има случаят? Ако жизнената сила изисква определена потенция, значи трябва да си я получи. Ако хомеопатът  е сгрешил, той  е човек и има право на грешка, означава, че той не е бил сигурем, а не, че в един случай потенцията действа по-добре, отколкото в друг. Права ли съм?

# 361
Някой да се е излекувал от интерстициален цистит с помощта на хомеопатията?

# 362
а сега, както всички сте заспали и няма никой тук, да си споделя.
Мечка, искам да довършим темата, защото разбрах, че нещата са ти ясни.
А сега, без да сменям темата, да си споделя. Кучето на сестра ми роди. И получи маточен кръвоизлив. И ветеринарят , след като направи каквото можа, каза, че вече е безсилен. И аз, нали съм фенка на хомеопатичта от скоро, предложих да опитаме. Хомеопатът ми (хомеопатката Simple Smile ), след уговорки, че не лекува животни, се съгласи да опта, при условие, че поддържаме връзка с ветеринаря. И познаййййтеееее Simple Smile Кучето е добрееее:) А сестра ми и зет ми ще ходят на хомеопат Simple Smile

# 363
Видях си всички правописни грешки, но съм развълнувана и се надявам, че сте ме разбрали Simple Smile

# 364
Здравейте, въпросът ми е на каква температура е правилно да се съхраняват ХЛ? В момента единствената ми стая без ел. уреди и всякакви други неподходящи предмети е неотопляема и там е около 7 градуса (като ще става и по-студено). Проблем ли е тази температура за ХЛ?

Ама като е казано да е далче от електроника се няма предвид стая без електроуреди. Моите лекарства стоят в една кутия в гардероба ми, а в стаята има и телевизор и компютър. Просто лекарствата не са залепени за електрониката и всички са ми съвсем работещи. То такава стая без електроника е абсурдно да има, пък дори и да има, пак има одстатъчно лъчения от мрежите на мобилните оператори и т.н. Важно е лекарствата да не са в пряк контакт с електроника.
Но ако все пак държим да са в "стая без ел.уреди" то нека температурата да не пада под нула. Замръзне ли разтворът - край с лекарството.

# 365
Добре, разбирам разсъжденията ти, но нали потенцията се определя съобразно състоянието на жизнената сила. Съзирам противоречие. Ако жизнената сила и нейното състояние определят потенцията, какво означава това, че има случаи в които една потенция действа добре, а в други-зле. Ако определяща е жизнената сила, какво значение има случаят? Ако жизнената сила изисква определена потенция, значи трябва да си я получи. Ако хомеопатът  е сгрешил, той  е човек и има право на грешка, означава, че той не е бил сигурем, а не, че в един случай потенцията действа по-добре, отколкото в друг. Права ли съм?

Токова значение има - ние реагираме по определен начин в определени ситуации. Не винаги реагираме по един и същ начин в една и съща ситуация. Състоянието на жизнената сила е различно. Разбира се, че случаят сам по себе си не носи информация за състоянието на ЖС. Разбира се, че ЖС се разглежда в контекста на конкретен случай. Кое е толкова трудно да се разбере? то е точно същото като това, че когато човек стане сутрин работоспособността му е една, по обед е друга и вечер когато е работил цял ден е трета; състоянието на ЖС е различно.

Пациентът е хронично болен, да кажем, че ЖС е доста потисната (ако не беше, просто нямаше да е хронично болен). Тогава има нужда от една потенция. Все пак хомеопатът очаква, че е възможно обостряне, което предполага друго състояние на ЖС и дава  лекарство в друга потенция, което да бъде дадено, когато е нужно, ако е дал такива инструкции; или пък когато се чуете с него контролно, ако случаят е такъв да препоръча смяна на лекарството или смяна на потенцията.

Какво означава това, че в едни случаи потенцията действа добре, а в други зле? Ами означава, че ако на пациент, който е  хронично болен и има потисната жизнена сила, му се предпише лекарство в потенция която е "реактивна" - ще му се разкаже играта.... Ей това означава. Че ако състоянието е за потенция 30, а аз ти дам потенция 10М ще ти подейства просто "приказно", така приказно, че можеш да намразиш хомеопатията и да проклинаш деня в който си чула за нея.

# 366
Аз не виждам какво повече да добавя. Grinning  Впрочем много, много се радвам за кучето. Много ме е жал за животинките.

# 367
Искам да благодаря на Александьр за помощта и безкористността му,с която преодолях проблемите си.
С точно определеното хом.лекарство за мен се справих бьрзо с болестта си (в решена фаза) като значително облекчение получих веднага на сьщия ден,а след няколко дни бях вече фит.
Още ведньж ти благодаря за отзивчивостта,добротата и тьрпението,с което се отнесе  bouquet  bouquet

# 368
И за теб се радвам, Крис Grinning

# 369
Аз имам една молба, бихте ли изказали мнение за хомеопатията и хранителните алергии. Предварително благодаря  bouquet

# 370
Алергията е свръхреакция на организма към дразнител. Тоест ще се лекува тази свръхреактивност, за да отпаднат респективно и физическите проявления на алергията. Не съм чула стандартната медицина да е излекувала трайно алергия. Това е възможно само с алтернативни методи.

# 371
Добре, разбирам разсъжденията ти, но нали потенцията се определя съобразно състоянието на жизнената сила. Съзирам противоречие. Ако жизнената сила и нейното състояние определят потенцията, какво означава това, че има случаи в които една потенция действа добре, а в други-зле. Ако определяща е жизнената сила, какво значение има случаят? Ако жизнената сила изисква определена потенция, значи трябва да си я получи. Ако хомеопатът  е сгрешил, той  е човек и има право на грешка, означава, че той не е бил сигурем, а не, че в един случай потенцията действа по-добре, отколкото в друг. Права ли съм?

Токова значение има - ние реагираме по определен начин в определени ситуации. Не винаги реагираме по един и същ начин в една и съща ситуация. Състоянието на жизнената сила е различно. Разбира се, че случаят сам по себе си не носи информация за състоянието на ЖС. Разбира се, че ЖС се разглежда в контекста на конкретен случай. Кое е толкова трудно да се разбере? то е точно същото като това, че когато човек стане сутрин работоспособността му е една, по обед е друга и вечер когато е работил цял ден е трета; състоянието на ЖС е различно.

Пациентът е хронично болен, да кажем, че ЖС е доста потисната (ако не беше, просто нямаше да е хронично болен). Тогава има нужда от една потенция. Все пак хомеопатът очаква, че е възможно обостряне, което предполага друго състояние на ЖС и дава  лекарство в друга потенция, което да бъде дадено, когато е нужно, ако е дал такива инструкции; или пък когато се чуете с него контролно, ако случаят е такъв да препоръча смяна на лекарството или смяна на потенцията.

Какво означава това, че в едни случаи потенцията действа добре, а в други зле? Ами означава, че ако на пациент, който е  хронично болен и има потисната жизнена сила, му се предпише лекарство в потенция която е "реактивна" - ще му се разкаже играта.... Ей това означава. Че ако състоянието е за потенция 30, а аз ти дам потенция 10М ще ти подейства просто "приказно", така приказно, че можеш да намразиш хомеопатията и да проклинаш деня в който си чула за нея.
Аз не виждам какво повече да добавя. Grinning  Впрочем много, много се радвам за кучето. Много ме е жал за животинките.

Сега да видим дали правилно съм разбрала...Жизнената сила се променя . И може да изисква различни потенции в хронично и остро състояние. И хомепатът е предидил или прогнозирал, или каквото и да е възможната промяна и е дал варианти. Да?

# 372
# 373
Здравейте,

Моля подскажете къде имаше дискусия за Оксилококцинума ( не го пиша правилно) ?
Не мога да я намеря.

Хубава нова седмица !

# 374
За такава тема не знам и не ме интересува, подобно лечение не е хомеопатия  Naughty
Но ето как се пише осцилококцинум

Общи условия

Активация на акаунт