Въпроси към Класически хомеопати 18

• 59 488
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
  • Varna
Искам да питам как бихте коментирали предписанието на най-добрият хомеопат в нашия град.
ХЛ в потенция 70-20 дни?
Предисловието е ,че това е първият и най-добрият хом.в града.Лекувал е успешно много деца с астма,алергии и тн.Децата са вече излекувани-спрели са помпи4ки,пристъпи, не боледуват често или ако боледуват всичко минава леко..т.е.Уж всичко е на принципа на хомеопатията
А когато пациентът е питал точно 20 дни ли да се дава отговорът е бил категоричен-ДА
Пак  казвам хомеопатът си е доказан професионалист-много хвален и от Александър

# 481
Потенция 70 няма, нито има потенция 7, нито 700.

Да се предписва нещо, което да се приема по схема  - лошо, много лошо.
Няма нищо индивидуално в това, нито пък има общо с принципите на хомеопатията.

Ако ще сам Господ Бог да го е хвалил. Има принципи и те трябва да се спазват.
Този хомеопат да не би да е ясновидец и да знае какво ще се случи с детето след петия прием на ХЛ, например? Детето може да има нужда от 5 приема, може да има нужда от 8452 - никой няма как да знае, за това е важно да има постоянна и активна връзка с хомеопата, за да се следи динамиката от случая, а не да се оставя пий 20 дни и се обади. Недопустимо е такова предписание.
Въобще не коментирам има ли успехи тоя чичо или няма успехи. Въпросът е на каква цена има "успехите" и дали се спазват принципите на хомеопатията, което е гаранция за лекото, меко и трайно възстановяване на здравето.

# 482
  • Varna
Добре де,ама факт е че детето е добре.За потенцията и аз не съм сигурна ,но със сигурност не е била 200 или 5,9,15,30..
Факт е че е излекувал доста деца..
Каква е опасността в случая-след години да се разболеят от нещо,което сега е било провокирано или..?
Интересно ми е.Както и ми е интересно защо повечето хомеопати,освен пишещите тук може би лекуват с чести повторения.Дори и след  изчезване на симптомите пак е   имало предписания от още един два дни да се пие от ХЛ ,което е излекувало остро състояние.
Общото ми наблюдение е че масово се практикува по този начин.И то от хомеопати,които са ходили в Индия на обучение.

# 483
Искам да питам как бихте коментирали предписанието на най-добрият хомеопат в нашия град.
Стана ми безкрайно любопитно кой ли е този най-добрия хомеопат в нашия град  newsm78

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 14:00 от valin

# 484
Добре де,ама факт е че детето е добре.За потенцията и аз не съм сигурна ,но със сигурност не е била 200 или 5,9,15,30..
Факт е че е излекувал доста деца..
Каква е опасността в случая-след години да се разболеят от нещо,което сега е било провокирано или..?
Интересно ми е.Както и ми е интересно защо повечето хомеопати,освен пишещите тук може би лекуват с чести повторения.Дори и след  изчезване на симптомите пак е   имало предписания от още един два дни да се пие от ХЛ ,което е излекувало остро състояние.
Общото ми наблюдение е че масово се практикува по този начин.И то от хомеопати,които са ходили в Индия на обучение.

Кой е казал, че не може чести повторения. Има случаи които изискват чести повторения има и такива които не изискват. Въпросът е в това че никой на света няма как да знае колко чести повтроения са нужни и никой не може да каже - всеки ден в продължение на 20 дни. Хомеопатът  ако трябва ще поиска всеки ден да се чува с човек за да преценява каква е динамиката и да преценява кога се взема и кога не се взема лекарство. Кое е толкова трудно да се разбере?
Надълго и широко сме обяснявали какви са опасностите от това да се взема лекарство, когато не е нужно - например може да започне да се доказва лекарството. А човек посещава хомеопат, не защото иска да участва в доказване, а защото иска да се лекува. Може да се потисне симптомът и години да го няма и след това да цъфне нещо друго. Има случаи при които човек има проблеми с бъбреците, прави бъбречни кризи, хомеопатът му помага и  той никога повече не прави бъбречни кризи и след 5 години - тумор в мозъка. За някои хора и хомеопати тези неща може да не са свързани, но са. Отивате при хомеопат, защото имате артрит и ви болят ставите, той ви лекува, доволни сте, болките изчезват и след 2 години ритъмни нарушения на сърцето. За някой това е ново разболяване и няма общо с ъс ставите, обаче има. Виджейкър е писал много по темата, дори на български има преведени негови книги - четете!
И аз съм била в Индия и кво?

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 14:19 от Lavander

# 485
  • Пловдив
Нали се бяхме разбрали без тайни,а Rolling Eyes Stop Айде дайте да ги пишем...Имената!

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 14:51 от tandonova79

# 486
  • Варна
Стана ми безкрайно любопитно кой ли е този най-добрия хомеопат в нашия град  newsm78

Имам някакви съмнения....Мишо Костадинов ли е?

# 487
  • Варна
Не можах да открия в библиотеката затова питам тук.
Хомеопатията може ли да повлияе на  диагноза
изчерпан/намален яйчников резерв? Благодаря!

# 488

Имам някакви съмнения....Мишо Костадинов ли е?
Аз залагам, че става въпрос за Джеджев  Laughing

# 489
  • Варна

Аз залагам, че става въпрос за Джеджев  Laughing

Джеджев дава 1-2 гранули и чака. Евентуално по-късно пак дава 1-2 гранули.

При Костадинов схемата е подобна на описаната - смучеш 20-30 дена гранули и идваш на проследяване/ако се докопаш до него/.

# 490

Да може. И не влияе на диагнозата, а на човека

# 491

Аз залагам, че става въпрос за Джеджев  Laughing

Джеджев дава 1-2 гранули и чака. Евентуално по-късно пак дава 1-2 гранули.

При Костадинов схемата е подобна на описаната - смучеш 20-30 дена гранули и идваш на проследяване/ако се докопаш до него/.

И това в Индия ли са го научили?  Shocked Shocked Shocked Който си е безпринципен и на луната да иде - все тая.

Фарук Мастер, който е ментор на Мишо и за когото Костадинов припада и уж му е приятел, никога не дава гранули и изрично подчертава всеки път, на всеки семинар, че трябва да се разтваря

# 492
  • Варна
Да може. И не влияе на диагнозата, а на човека

Аз в бързината не уточних питането си. За яйчниковият резерв е
общо известно, че от първоначалният им брой няма как да станат
повече яйцеклетките... та иначе казано да се подобри качеството
им поне. Иде реч за жена над 35 г. без тръби с няколко инвитро
опита с намален яйчников резерв и липса на имплантация на
ембриони. В този случай би ли помогнала хомеопатията?
И специалист във Варна,занимавал се с подобни случай, ако
може да ми препоръчате моля.  Hug

# 493
Ако питането е дали да узряват качествено, може. Иначе броят не може да се увеличи. Пръст на човек не може да порасне с хомеопатия  (пък кой знае някой ден може и ние като гущерите... Thinking)

# 494
MOZE LI DA SE VAZSTANOVI MIELINOVATA OBVIVKA NA O4NITE NERVI?POMOGNETE!!

Общи условия

Активация на акаунт