Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 428
  • 721
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравей Елибели, аз също родих със секцио, лекарката ми каза че е нормално краката да са подути до месец след това, причината била дисбаланса на солите в организма и вливането на системите.
Въпрос към ЛЛЛ Колко милиграма кърма средно трябва да приема бебе на три седмици на едно хранене за да може да наддава. Благодаря

# 166
Здравейте милички! Нощеска ние също бяхме спокойни и си посха и аз. Но от 9,30 до към 11,30 беше големия цирк и разиграване. Вече съм сигурна че ни мъчат колики, а бебка се упокоява само на гърдата ми. Та снощи си я взех при мен и така успахме да дремнем половин час, после я нахраних в 11,30 и заспа блажено.
Аз също имам въпрос към ЛЛЛ - Винаги ли когато бебето търси да суче е гладно? При Ники се случи около час след храна (според мен достатъчна) да се събуди, да мрънка, плаче и да търси. При подаване на гърда моцва няколко пъти и заспива. Като я оставя след 2-3 минути пак се размрънква. Според мен си търси близост, ама се притесних снощи и понеже измоца всичко от двете гърди, се притесних, дали да не й направя 50 мл мляко - е размина ни се Simple Smile

# 167
Охо, къде сте се скрили чак Simple Smile

По темата веднъж и аз да отчета нещо: Вчера бяхме на коснултация, за 17 дни се е ошошала с 1 кг, височка е с 3 см повече. Ако всичко е наред ни викат чак средата на декември.

Опс, будна е, нещо не мога да пиша тея дни, качих една снимка.
Звездичкова, Хубалена, не знам друг остана ли, пожелавам ви всичко да мине леко. Звездичкова, твоите контракции да не са неузнаваеми като моите, дано е така  Simple Smile

А къде се изгуби Алтър Его? И Дезърт роуз също, и още мами се губят?

# 168
cvm, честит рожден ден на дъщеря ти! Жива, здрава, много красива И щастлива с късмет в живота!   bigdance2

mela , относно АМ давам по 130 мл - понякога не си го изпива цялото, понякога иска попълнително. Снощи бях решила да не му давам допълнително, а само вода ако иска още и в резултат рева и не иска да заспи до 11. Втори път не правя тая грешка. Събуди се доста по-рано отколкото по принцип и днес съм супер изнервена. Той явно обича вечерно време да пийне повече (около 200 мл), за да спи по-дълго. Иначе като чета на кутията от храната (ХИП комбиотик) пише, че от 3-та до 4-та седмица трябва да пие около 135 мл, а през втория си месец - 170. Не ми става ясно обаче това количество дали е след като се навърши 2-ри месец или след като се започне (понеже от 3-та до 4-та седмица ми изглежда до края на 1-ви месец). Реших обаче да се водя по бебока - той когато не иска повече, не мога да му го набутам, а когато пък иска допълнително и реве неистово, нищо друго не може да го успокои. По едно време тази седмица се опитах да му вдигна количеството с 10 - 20 мл, но все му оставаше. Ще изчакам да почне да си изяжда всичко на повечето яденета и пак ще пробвам да му вдигна количеството. Ако са си изяли всичко твоите момчета и изглеждат неспокойни или бързо огладняват, може би трябва да вдигнеш количеството. Според мен се води по тях, все пак не може да се водим от едни и същи стандарти - всеки си е различен по количество ядене и т.н.

Orchidee®, моят бебок също когато спи повече през деня, през нощта повече будува. Истински ад е, когато и да си легне понеже като си легне в 8, в 2 е кукуряк и после почва да се буди през час-два и да мрънка за нещо. А когато си легне в 11, просто спи по-малко понеже си е наваксал през деня и пак е същото с това изключение, че и аз не мога да си легна по-рано и съм съсипана. Имаше един период, в който заспиваше в 12 и ставаше в 5 - е тогава се наспивах най-хубаво, но за съжаление отмина. Чудя се КОГА ли ще почнат да спят повече през нощта, че и ние да се понаспим, че сега ми идва да убия някой направо.  #2gunfire

anbibian,  вие с АМ на Дм ли се храните? АЗ бях взела от него, бебето го харесваше на вкус, но после много повръщаше, а и се запече. Откакто минахме на ХИП комбиотик няма тези проблеми, но и е доста по-скъпо за съжаление.

за отоците след секцио и на мен ми казаха, че ще продължа да се подувам, но аз щом се прибрах вкъщи и отслабнах, краката ми също спаднаха, както и всички други отоци. Случи се, когато спрях да ям и нямах време за това.

Овлажнител за въздух и ние си взехме понеже въздухът беше адски сух. Според мен има нужда.  Peace

# 169
Привет и от нас  Grinning
zellda, хехехе, би било прекрасно да са като твоите  Grinning Златни ти уста както се казва! Ама ме съмнява. Или поне не лежа на това ушенце  Rolling Eyes Просто бяха единствените две, които няколкото различни апарата регистрират през последната една седмица.
За краката - под влияние на хормоните, които отпускат тазовите кости са разхлабват всички ставни връзки по цялото тяло. И понеже на стъпалата заради многото кокалчета такива връзки има доста се получава, че бременната жена увеличава размера на обувките си с половин до 1 номер. В рамките на няколко весеца с влизането на нещата в обичайното им русло и номера на обувките се възстановява. Това е просто поредния "готин страничен ефект" от бременността.  Mr. Green Добре поне, че след 1-2-3 месеца можеме пак да си носиме нормалните обувки, че ако трябваше да ги сменяме щеше да е гадничко.  Grinning
cvm, честит рожден ден на каката! Много да те радва и да има слънчево и безгрижно детство! Hug

# 170
A_H_I_L_E_A храним се с Аптамил, продават го и в ДМ и ако има 15% от там излиза по-евтино, ако няма пак трябва да купуваме, така че все тая - днес ще се ходи за АМ
Изядохме вече 2 кутии Аптамил Прематюр и подозирам, че вече сме над 3 кг и решихме да минем на Аптамил 1, надявам се, че на вкус ще е същото и няма да се сърди  Grinning

# 171
Звездичкова, ти доста ме успокои за обувките, че моя мъж се притесни доста Joy

АХИЛЕА, и при Калоян ситуацията с вечерното мляко е такава - около 200 мл към 10-11ч и после чак 4-5 часа. Аз ги храня с млякото на ДМ, че иначе ще фалираме Crazy Добре че се понася много добре от момчетата и с акането нямаме проблем. Peace Само не мога да разбера защо и двамата са решили, че винаги ще акат през нощта между 2 и 5 часа.  Close
А 2-ри месец според мен е времето между 1-ви и 2-ри месец.

# 172
  • София
skrech
Кърмим се със силиконови зърна все още,страх ме е да не ми се разранят-дадох вчера без силиконовото зърно и ми се стори доста болезнено засмукването-и като си завърти езичето някак си,направо си е болезнено...Това също ли намалява кърмата?Ана си е сънлива,сучем през 2 часа следобедите,а през нощта и сутрин спи повече и яде през 3-4 часа.Събират ни се около 7 хранения за денонощие.Пробвам сутрините да се изцеждам-тогава усещам да има мляко и излиза малко количество-зависи кога изцеждам,ако е време за хранене и тя спи,успявам до 20 мл от гърда,но си признавам че ми е много изтощително цялото това кърмене-изцеждане и после пак отново,плюс недоспиването направо съм като изцедена. Sad Давам и от двете гърди за сега,като гледам да редувам коя да е първа,но май по-често почвам с тази с повечето мляко,та докато е по-будна да изяде повече...

# 173
Като ви чета какви количества мляко изяждат и направо ви и завиждам Grinning Ние ако изядем 70-80 мл скачаме от радост. И аз си мечтая вечер да изяжа повече и да поспи после, о уви към момента е супер точна през нощта - в 3 и 6 Crazy

За млякото ние сме на Пренан, но мисля, че още нямаме 3 кг и затова и не го сменяме. Иначе си мисля после да пробваме с Лактана Био, добри отзиви чета.

Да ви питам, че ние нали още сме в перипетии с избора на лекар на детето какви документи в искаха и може ли третият боличен да се изаде със задна дата? Т.е аз бях в болничен от ражането до 26.10 и сега нямам нов, проблем ли е ако ега например на 04.11 ми го издадат и може ли да си е от 26.

Ние май ще излезем да използваме хубавото време.

# 174
  • Варна
Ники и Кати, и на мен ми е много трудно с това цедене и вече два дни не съм го правила  Rolling Eyes, напълно те разбирам  Hug. На мен консултанта по кърмене ми каза да процедирам така: кърмене от двете гърди по максимум 15 минути за всяка. После цедене по 10 минути от всяка гърда. Не знам дали е редно да го пиша, но на мен ми изписаха Мотилиум, това е лекарство за стомашни проблеми, чиято активна съставка има страничен ефект увеличаване производството на кърма. При мен има ефект от вчера, не съм давала добавка от вчера в 14.30 и по кантара излиза, че хапва по 100 мл кърма Тони. През нощта и тази сутрин не съм го теглила, но е спокоен и си личи че му е достатъчно.
Ахилеа, на Аптамил, който давам аз пише за 2 месеца- 120 мл и 5 хранения в денонощието  Peace.
Зелда, беше ми долипсвала  Hug. Радвам се, че ни откри и браво на Стела, добре си похапва  Heart Eyes.
Ели, много хубаво име сте избрали, радвам се, че вече сте вкъщи  Hug.
Хубалена, дано всичко мине добре, дори и да се предизвика раждането, време е да бутаме Авио- тата заедно вече  Mr. Green.
Хайде да си направим среща скоро, отдавна не сме се организирали, да видим и бебоците  Heart Eyes.

# 175
Сега Inkatha ме подсети да питам какво ви е впечатлението от Ibglesia Avio, че аз много се чудех за нея и ми е интересно да знам Embarassed

# 176
Смуси, ама ти недей да ни завиждаш, че бебетата ни яли много. Твоето просто е по-мъничко все още. Моят пухчо преди  седмица и половина тежеше 4.600 кг - нормално е да яде повече, а сега е минал 5 кг - толкова ми тежи, че едва го нося. А за болничния лекарката ми каза, че може да се издаде по-късно (мисля че до 10 дена), но не по-рано (тъй като аз исках да ми го издаде на консултацията).

inka 26 , възможно е Аптамила да е по-хранителен. То ако върви по по-малко да взема и аз да мина на него, белким излезе по-евтино ама се съмнявам. По принцип е по-скъп от ХИП-а, но ако върви по по-малко, кой знае.  newsm78 А аз говоря за цялостно количество - вода + АМ. ЗА втори месец на ХИП-а пише: 150 мл вода + 5 лъжици АМ = 170 мл готово количество. Нали и ти пишеш за готовото количество? ИЛи само за водата?  newsm78

# 177
Здравейте, момичета.
Да ви се похваля вчера за пръв път излязохме на разходка с количката час и половина бяхме на вън времето беше супер.
А за подуването след операцията аз още в болницата спаднах изцяло , а от както излязох от болницата съм отслабнала с 5 кг Simple Smile това с кърменето наистина помагало понеже си хапвам пък свалям кг Simple Smile Дано да продължавам в същич дух че имам за сваляне.

# 178
Смуси, не се притеснявай! В началато и ние бяхме на Пренан докато направят 3 кг. Единия ядеше по 60, а другия по 30! Сега сме на Бейбилов от ДМ, че е по-евтино и Калоян яде 120-150, а Емил 100-120. Само вечер Калоян изяжда 120 и след около час още 90 и затова му става 200.
А от вчера Емо нещо ми прави стачка и яде около 90 мл. Явно са на периоди.
Кога беше следващата криза на растежа? В предната тема някой беше писал, Съни май ти беше? newsm78

# 179
Дойде и моя ред да се похваля с първата ни месечинка! Леда вече не е само на дни, слагаме и месец  отпред  Simple Smile Тя става все по-голяма и будна, а аз започвам да я усещам и обичам все повече. Започвам да чувствам връзка между нас и по-уверено откликвам на сигналите, които ми подава.
За цеденето, аз със моята помпа, която е на Медела, но не професионалният им вариант, почти нищо не мога да изцедя затова и се отказах. Цедя само нощем към 5.30 ако Леда спи, но няколко нощи ми се случи аз да цедя, а тя да стане след час и май и това ще отпадне. Познавам, че малката не е гладна по това, че не плаче, а като плаче я слагам на гърда и я оставям да си седи колкото иска. На мен и без това лекарката ми забрани да вдигам и бутам количка, да ходя бързо или дълго и изобщо да се изморявам, заради прокървяването, та ми остава само да кърмя по цял ден  Mr. Green Да ви кажа малко ме болят зърната и се притеснявам за млечница, но днес не се срещнах с педиатър, защото чакалнята беше пълна с болни кашлящи хора и аз си тръгнах. Дано се размина, че проклетото нещо май се лекува трудно. Някой друг от кърмещите мами има ли подобен проблем?
ЛЛЛ ще чакам отговор от вас. Благодаря предварително!
Слънчев ден на всички  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт