Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 306
  • 721
  •   1
Отговори
# 525
  bouquetРадостина не се обвинявай не си смотана или безотговорна просто се е случило на всеки може да се случи.Голямата ми дъщеря като беше бебе е бутнах от коша така както си е люлях и коша се обърна не знам как стана не е люлеех силно и въпреки това се случи  и тя на земята не съм го направила нарочно нито пък ти така че спокойно  Hug

Честита месечинка на Благовест

# 526
Здравейте! И ние днес ставаме на 1 месец. party023 не знам как се слагат картинки, за това с тази скромна торти4ка ви 4ерпя! Hug

# 527
  • София
Съни дано вече нямате такива инфарктни изживявания.  Hug

Hariela дано се оправи бързо Изи, а принцеса София е чудесна надявам се на пролет да се виждаме често!

nadenceto84 приятна разходка
Seengirl, i4eto84 честити месечинки !   bouquet
Сега видях, че на 11 са много бебенца честито на всички и честит имен ден на именярите   bouquet
Поздравче за всички:  http://vbox7.com/play:fa121eb1

# 528
Здравейте, момичета!

Честити месечинки на бебчета, които празнуват днес! Hug

Съни-изправиха ми се косите като прочетох какво си преживяла с Али. Дано повече никога не ви се случва!!!!

Хариела- стискам палци в понеделник изследванията да покажат, че проблемът не е сериозен Hug

Днес като гледам какво е времето в София разходката ще ни се размине за съжаление Sad

Това е за сега от мен. После пак ще се включа. Сега отивам да сготвя зелен боб за обяд  chef

# 529
Съни, много неприятна случка.  Sad Докато четях поста ти сърцето ми се сви. Дано малаката Али да е добре, а ти да се успокоиш след случилото се.  Hug

radostina 87, съжалявам за случилото се. Не се обвинявай, на всеки може да се случи. Hug

Деси, бързо оздравяване на теб и на Лили.

Хариела, дано резултатите на малката изи да се добри и тя скоро да се оправи.  Praynig

Seengirli4eto84 честит ви първи месец.  newsm38

nadenceto84, пожелавам ви лек път и весело изкарване при вашите.  Simple Smile

cvm, ох и на вас много ви се събра. Бързо да се оправя малката Дари.  Praynig

Зелда, много ми е приятно да чета постовете ти.  Grinning просто си уникална.  Mr. Green

И сега да ви питам нещо-на моята Дари й се появиха много крусти по главата. По съвет на педиатърката мажа с Линола фет и зехтин. Почиствам коричките, но са доста.  Кажете вие как се справяте с тях.  Rolling Eyes

# 530
Здравейте и от нас.
Днес и моят Ивайло става на 1 месец,по тоз повод бяхме на първата консултация-наддал е с 1320гр,порастнал е с 3см-вче е 4200гр,52с,(голям мъж) Simple Smile
Биха му вксинка в крачето,много жално плака милото Sad
А да ви се пооплача малко и аз-вчера цял ден беше неспокоен,не иска да спи,реве,сменено дупе,пак реве -побърках се.мина ми през ум дори ,че е урочасан(суеверна съм,да не ме помислите за луда),незнам какво му беше,не са коликите-Инфакола помага,ама и не свиваше крачета,не се гърчеше,просто истеричен рев,чак до задавяне..ужас(за сефте ми прави такъв номер!)
изкъпахме го,яде в 21ч и като заспа от 21;30 дооо 4ч сутринта-поне поспахме с мм,и малкия поспа,ама като се събуди-такова ако ми беше спретнал-ммммм маслено тъмно зеленко,миризливооо чак очите ми се насълзиха докъто го оправя...УЖАС
после бяхме на тая консултация в 10ч пак рев,от имунизацията,прибахме се яде,порева малко и сега уж спи... а мен главата мн ме боли(хем съм спала),изпих 2 кафета,ама няма файда...
тане ми е мн празничен деня де...
ооо и за капак-пъпките мму завяхнаха,ама на нашата педи и "приличали" на Атопичен деерматит,"ама можело " от самосебе си да мине,де да не съм се шашкала.
Освен това направи оппит да забели пишлето...идеше ми да я гръмна!
май не я харесвам вече тая педиатърка!!!!

Деси,като имаш време би ли ми разяснила при Лили как протече атопичния дерматит,и само по лицето ли имаше пъпчици???

честити месечинки на бебчетата,от 11та дата
newsm51 smile3525

към другите мами няма да се обръщам поименно,че с тая боляща глава не запомням мн мн...
Ивайло също е с физиологичен рефлукс и въпреки НАН А Р  пак си връща след всяко ядене (не на фонтан) като се оригне,слгам го на стрни да легне и след 10-20мин вече е върнал малко количество мляко...до 3ти или 6ти месец се израствал,пак според компетентната ни педи!

с инерес чета за мамите с две деца,и за начините на подход към по-голямото,макар че имам само едно дете...мн е полезно инфото,"тактиките",и подходите,,,склдирам в мозъка(до колкото успявам)
за падането-ние още не сме имали този"късмет" ,но с спомням брат ми като беше бебе,беше паднал от кошарата-ТУП-на ама само се огледа,зачуден какво става...се се сети да реве Simple Smile

Ох,оставям ви че ми е много сдухано днеска...незнам къде се намирам,много било изтощаващо да ти реве бебето и да не знае и то,и ти да не знаеш защо аджаба се дере така..ужас.

айде до после...отивам да видя има ли субтитри на The Vampire Diaries

чао smile3533

# 531
Добър ден Hug

Не съм писала скоро, но сега ще наваксам Laughing

Toni77
, вие колко кг сте, че ползвате размер 3? Ние още сме си на размер 1 Crazy На ДМ и аз може би ще ги пробвам, иначе като цяло съм доволна от Памперс. Пропускали са някой път, но то е по-скоро от недобро слагане според мен.

Dessy,
дано да не е така нервна Юлия. Миа също е нервна, но тя само нощем го прави този номер. През деня все едно нямам дете - спи, хапва, после си играе, говорим и пак заспива. Но виж нощем е направо лудница, час след като е яла почва да реве и няма успокояване...авно коликите тогава се усилват, не знам и аз. Много ми хареса твоят израз, че няма да угояваме прасенца. И аз съм на този принцип, може би и защото от пубертета все имам проблеми с наднормено тегло и затова въобще не държа на килограмите...е разбира се при нормално постоянно наддаване. А и като всеки човек и децата не могат всеки ден, на всяко ядене да изяждат еднакви количества. Например Миа вчера в 23.30 часа изяде 100 мл, в 4 само 50 мл, сутринта в 7 пак само 60 мл и сега в 11 -120 мл...така че колкото иска, толкова. Дано ти да си по-добре днес. Иначе за ходенето на работа и на мен как ми се ходи Rolling Eyes Просто сега особено през деня ми е доста скучно и затъпяващо. Аз тъй или иначе сигурно към февруари, март ще се върна на работа.

Hariela, дано тази нощ сте успяли да поспите за разлика от предната. Дано изследванията на Изи са добре Praynig А ти горката с тази диета, не ти е останало много какво да ядеш.

Sunny, ужасно е това, което се е случило. Важното е, че сте живи и здрави всички, а уплахата е огромна. Но няма как така се случват нещата с деца - разболяват се, падат, удрят се. За свекърва ти как може сама да не сети въобще да не идва при вас. Правилно си постъпила, най-важни сега са децата, пък който иска да се сърди.

Ahilea,
дано като спреш чая да продължи да е спокоен през нощта. Ние още не сме успяли да го постигнем, но дано да стане скоро, че доста ме уморява нощното реване. А през деня все ми остава време да спя, когато тя спи. За въртенето в леглото и Миа много се върти, също редовна я намирам перпендикулярно на леглото.

Seengirl, честита ви месечинка! Какви сериали гледаш, че и аз да гледам някакви да си запълвам времето.

Nadenceto,
да ви е лек пътят и да си прекарате страхотно при баба и дядо.

Cvm, дано да не се окаже Рефлукс, но и това мисля, че се израства.

Radostina, не се обвинявай...случват се такива неща. И аз като съм била малка, родителите ми са ме обърнали с количката в парка. Най-важното е, че е бил малкият дявол.

I4eto84,
честита месечинка и на вас  bouquet

Blackkiss,
честита месечинка и на вас! Голям мъж си имате вие! Много е лошо така като са нервни и не знаеш как да помогнеш. Но важното е, че се е успокоил и сте поспали всички.

И ние вчера бяхме на консултация. За един месец от изписването сме наддали 850 грама. За ръста не знам колко сме пораснали, защото след раждането сега за пръв път ни мериха и сме 51 см, т.е 8 см за почти 2 месеца. Биха ми противохепатитната ваксина, показаха ни как да правим масаж и гимнастика и ги почваме и двете по два пъти на ден. Иначе ни каза да запиша час за невролог и днес ще отида да взема направлението.
Това е засега от нас. Като се прибера пак ще ви навестя.

# 532
Смуси- водихме Кали миналия петък на консултация, ваксина, теглене и мерене. Та точно преди една седмица с дрехите беше 4590 грама, педиатърката каза, айде 90 грама за дрешките и памерса, значи е 4500, а беше 53 сантиметра, което значи, че е порастнала на височина с 2 сантиметра за един месец, а от раждането със 6 сантиметра, защото тя се роди 47 сантиметра и 2220 грама.
От памперсите на Памперс и аз съм доволна не ми пропускат, е пропускали са няколко пъти, но само когато аз се зазяпам и не ги сложа като хората. Сега съм купила един пакет на Пуфис да ги пробвам, сега на следващото хранене за пръв път ще сложа от тях,че да видим как ше са.

# 533
Влизам само да ви почерпя за рожденният ден на моятата малка голяма Жаклин. Днес става на 5 годинки! Как минава времето само!

Тези дни въобще не ми остава време да пиша, дори едвам чета по 2-3 странички. Но признавам си, че ме зарибихте с Дневниците на вампира и съм си изтеглила 1-ви сезон и изгледах вече 5 серии.

# 534
Честно, не знам как не ти е вкарала един  Mr. Green Този "метод" е много техничарски, все едно детето е нещо, върху което ние изпробваме различни техники за възпитание. Много ме дразнят думите метод, режим, дисциплина, свикване, колики, гьозум (така и не разбрах джоджен ли е, девисил ли е).
Зелда, с глас се смях на тия твои реплики, а вярвай ми тия дни по-скоро ми се плаче отколко да ми е смешно.  Rolling Eyes Накратко - направих някаква зверска ангина  Sad и издържах 4 дни без да пия нищо освен хомеопатични, но днес след поредна нощ неспане и рев от болка отидох на д-р и почвам антибиотик, колкото и мразя  Sick #2gunfire Дано има ефект, че сили не ми станаха. Иначе Евата ми направи кърмаческа стачка тия дни,  ooooh! но като видя че не я отразявам хич и си седи гладна, пак прояде.  Mr. Green Обаче беше много сладка - аз и тикам цица да яде, а тя седи и ми се хили кат репичка. И така цяло денонощие.  Е днес и тя като Юлия ми виси по циците цял ден и мрънкясва, но сега съм я гушнала и дала биба, че ми писна. Naughty
За паданията и аз се чудя кога ли ще се случи, защото нощем я оставям при нас да спи и то накрая на леглото, да не е по средата, че баща и се притеснява да не я затисне, пък те вече са си бая подвижни децата, въртят се и някак успяват да се придвижват. Grinning

# 535
Смуси, аз не съм Seengirl,но да ти кажа аз кои сериали следя-дано някой ти хареса и  на теб Simple Smile
The Vampire Diaries, The secret circle, The Mentalist, Gossip Girl, Havai 5-o, по препоръка на Съни изгледах Момичетата Гилмор(много ми хареса) ...май са това ,ако се присетя още някои-пак ще пиша.

# 536
  • варна
Здравейте  Hug
И ние ходихме днес на консултация ,вече сме 4150 гр,качила е 600 гр за 20 дни.  Бях се притеснила ,че въпреки АМ няма да е натдала много ,защото яде малко .Сег Flutter преди прегледа се изцедих защото нямах време да я кърмя ,изцедих 40 гр,дадох и 60 от АМ ,а изяде само 30.Явно детенцето ми се засища с малко ,защото винаги така по ма;лко хапва ,а е сравнително спокойна и натдава.Сега като се върнахме почти нищо не сука ,изяде 60 АМ и заспа .
Изписа ни три млека че НАН ни запича, да видим от кое ще се чувства добре .Смятам да купя първо Прима АР, дано на е добре с него .

# 537
Мела , Честит Рожден Ден на кака Жаклин да е жива и здрава и много , много да слуша мама и тати, да има весело и безгрижно детство    bouquet
Честита месечинка на всички бебоци
Ох, от сутринта Дари не е повръщала дано се оправи и нямаме повече подобни изпълнения  Praynig

# 538
  • София
Честита месечинка на Seengirl,  i4eto84, BLackKisSs
Честит Рожден Ден на Жаки
мименцето, ужасно е с това задавяне, голямата ми дъщеря така се беше задавила на 2 пъти и съм я тръскала с надолу с главата. Лошото, че не винаги издават звук, така че най -сигурното нещо е да сме си плътно до бебетата, на бебефон не бих имала вяра.
Съни, замисляла ли си се дали Боян не е решил да гушне Али. Обикновено когато родителите дават в тяхно присъствие по-голямото дете да гушне бебето, те добиват някак си увереност, че могат да го правят и сами, в отсъствието на родителите, защото нали са "голями".
Моята Кали е наддала 1500гр. за месец #Crazy, направо е като римляните яде,повръща,яде....Тъй като и тя повръща засега не смея да я оставям на друг ,освен на мъжът ми, бабата не знам дали ще може да реагира адекватно в една такава ситуация на задавяне.

# 539
Seengirl, i4eto, BLackKisSs честити месечинки на вашите бебоци!  Hug   bouquet
Май днес  не е ден. КАто гледам Съни, после и Радостина... лоша работа.
Радостинче, добре е че всичко е завършило добре. Не се самообвинявай. На всеки може да се случи. Хубавото е, че бебето е добре.  Peace
Гледам, че и Деси Енчева нещо се е сдухала (май не е много правилен израза за това състояние). Горе главата (пак някакви общи глупости плещя)! Сложна работа е това с майчинството. Не е лесно, но си има варианти и начини за всичко. Лека полека ще стане и по-добре ама не се знае кога ще е.  Laughing
Мели, честито на рожденичката ти. ЖИва и здрава!  newsm38

За забелването ми е интересно как става номерът. Като гледам сред педиатрите все още вилнее онази варварска практика отведнъж да забелят пишлето и после детето да го боли при всяко пишкане. Направо сърцето ми се свива като си помисля, че и моето момче може да го чака нещо подобно. Като го знам как реве от ваксина, а пък това не ми се мисли.  ooooh!  Cry
Има ли начин да си го забелим в домашни условия лека-полека, а не наведнъж?

Иначе чайчето ще го давам през ден. Малкия си свърши работата в памперса днес.  Laughing Оказа се, че евтините памперси от Лидл не пропускат (за пръв път от няколко дена бебока беше  сух сутринта), но са много твърди.
Чудя се дали да не пробвам млякото на ХУмана. В сайта им пише, че е с пребиотици и излиза значително по-евтино от Хип-а.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт