Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 285
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
  • Пловдив
Добро утро, момичета!

Аз тези дни се бях шашнала малко, че след ваксината Иво беше много вял и не искаше да суче. Кърмата ми съответно много намаля, но слава богу възстановихме количествата. Даже вчера в паника го водих на лекар, че много се бях притеснила колко е отпаднал.

За жалост не мога да се включа адекватно по нито един въпрос, защото нямах никакво време да ви чета. Надявам се сега Иво като е по-добре да ми остава време за всичко.

Много усмивки в този мрачен ден  Hug

# 586
Добро утро момичета Hug

Надявам се да сте успяли да се наспите и да сте имали спокойна нощ!
Започвам пак с доста стари теми, но какво да се прави Crazy

Toni77,
пробва ли памперсите на Пуфис? Доволна ли си?

Kakichka, дано си успяла вече да пребориш болестта Peace

Blackkiss, благодаря за идеите за сериалчета! Ще заредя някой за утре, че таткото ни беше отпуска до сега, но от утре си оставам сама и да има какво да гледкам.

mimenceto, браво на Габи Grinning Добре се развива. Не е важно колко яде, а че си качва. Ние ядем по повечко на хранене - 130 мл някъде, но пък за сметка на това ядем 5 пъти на ден. Вие колко пътите ядете? А за млеката защо не пробваш Хип с пробиотик или Лактана Био? Ние сме с Лактана и засега съм много доволна.

Cvm, как е Дарито? Повръща ли?

silsa, браво на вас Grinning Щом при повръщане сте успели да качите 1500 гр. Направо като гледам как качвате и се чудя ние с нашите 850 гр и то уж недоносените наваксвали.

Ahilea, нямам отзиви за млякото на Хумана. Колко е цената на Хипа и за колко дена ви стига? Ние сме на Лактана Био, доста е скъпо, но към момента съм доволна и мисля да не пробвам друго.

Unvisible
, аз меря температурата с термометър залъгалка и съм доволна засега...то аз съм го ползвала само 2 пъти, от които първият да видя дали въобще работи Mr. Green

Zvezdichkova, Huballena, честито завръщане вкъщи! Дано да успеете бързо да се напаснете с новите членове на семейството!

MagieA,
браво на теб за пазарувате с две деца! Ама като няма как, няма да стоите гладни!

Dessy,
надявам се Лили да не се е разболяла след случката в детската градина Praynig

Elektra, според мен щом си качва нормално Никол няма защо да се притесняваш, че не яде. Просто явно по-малко й стига, не може всички да са по един калъп. А и тя гладна няма да се остави, ще реве.

Пепи, сериозен е твоят мъж...не се излага с качването. Дано да се оправи и да почне пак да си хапва.

Съни, всеки път като напомняш за снимките за колажа и си казвам, че трябва да кача, но още не съм Crazy Трябва да се организирам тези дни.

Marsssika,
при такава помощ наистина е по-добре да сте самички. Ая е качила 200 гр над теглото, което се роди или от това, което я изписаха? За пътуването ние още не сме ходили никъде, но според мен няма проблеми.

За половите контакти, ние сме се пробвали един-два пъти, но чакам да ви дойде, за да почна да си пия пак хапчетата.

Флучия, дано каката е по-добре. Бебчо си расте страхотно.

Hariela,
и нас не ни спира студът. Вчера също си направихме страхотна разходка.

Миа спа добре тази нощ и аз покрай нея, разбира се. След като хапна в 24 часа, се събуди чак в 5. Сутринта като заплака и докато направя млякото и пуснах делфините и сега спи, че така ми остана млякото Laughing Отивам да гледам новите снимки и да се радвам на прекрасните бебчета.

Честита втора месечинка на Симеон на nadenceto  bouquet

Честита първа месечинка на Виктория на Mama2011, Стоян на ameliaAK, Венелин на Вихра и Кирил на nnnnn  bouquet

# 587
Вчера пак имахме кошмарен ден-до обяд добре,но следобяд не ми стига кърмата,Плами суче 1 час от двете гърди и уж се е наяла и след половин час пак иска да яде.Нямах време до тоалетна да отида,яла съм три часа на почивки,абе кошмар беше.Към 22 часа вече не издържах и й направих АМ,тя пък взе да се мръщи на шишето и   да се дави.Нов кошмар.хайде пак на гърда,пак дърпа и се сърди и накрая в 12.30 след като изпи 40 гр.АМ  отново със сърдене и давене заспа и поне спа до 7 часа.Умората и безсънието си оказаха влияние.
Сега се наливам с чайове ,сокове и вода,цедя след хранене,дано има резултат Praynig Praynig Praynig

Смуси,все ще те питам и забравям-от кой сайт си поръча количката и за колко дни пристигна?

От ДМ кои памперси коментирате?Бейбилов ли?Ако са те аз останах доволна от тях по отношение на пропускането ,но дупето на малката така се беше зачервило,направо като изгоряло беше и пак минах на Памперс.

Нашите баби съм ги дресирала още с първото дете и знаят ,че по лицето не се целува бебе Peace.Друг е въпроса ако не съм при тях дали го спазват това правило.Но от помощ не мога да се оплача.Майка събота и неделя е с баткото,през седмицата идва да ми помага,прави ми компания и за разходките.Свеки и тя се старае да помага,но работи на две места и едва смогва.Само снощи свеки дето реши в 8 часа чушки да пече и умириса целия апартамент ,после ги маринова та цяла вечер миришеше на гадно в кухнята и хола

# 588
  • София
Добро утро!
Май само аз не съм кой знае колко доволна от Пуфиса, някак си по-мокро държат, за разлика от Либерото, Молфикса,  и Бейбилова, то и на чист памперс на пипане се усеща разликата-Пуфиса има по-малко адсорбиращи гранулки. Имам и от четирите вида в момента, та затова тях ги сравнявам.
Сложих и аз снимка за колажа Peace

# 589

Здравейте момичета , аз днес съм като парцал Дари реши да плаче за първи път снощи и така откара да 1ч. но пък стана чак в 7ч. да яда и съответно баща и е храни аз даже не съм усетила л след това не можах да заспя сумати време и едва се събудих сутринта към 9ч.
Благодаря за комплиментите днес ще и кача още малко снимки с другите тоалети от вуйчо и  Laughing
Смуси благодаря че попита -ами какво да ти кажа повръща но не чак толкова като преди аз започнах да е оригвам по време на ядене като изяде да речем 30-40 мл. и махам шишето оригва и така после е държа повече време изправена повдигнахме леглото на 35 градуса
Дрината се събуди и трябва да се храним после пак ще пиша

# 590

TОзи коледен филм ми препоръчаха,изтеглих го но нямам време да го гледам.А и ми се иска заедно с милото да го гледаме.

С тези сериали зарибихте целия форум hahaha

# 591
Привет и от мен мамета!
Нощта при нас мина много спокойно. Снощи и моят мъж се прибра и съответно сутринта баткото беше спиран да не идва при нас и аз успях да спя до 7, а мишката Ники като се нахрани в 21 ч. (с дохранване) се събуди чак в 2,30 и после яде чак в 6 ч. Така че дай Боже всяка вечер да е така спокойна.

Относно секса мислих днес, срам не срам, да засегна темата. При мен пък се появи желание (че и едни сънища  Embarassed ) и се чудех дали не е рано 20 дена. Почти не ми тече, по-скоро даже е зацапване и май ще се пробваме Wink

Момичета за след секцио под пазене докторите дали са имали предвид въздържание или друго.

Смуси пазаруването мина без проблеми, а и както казва майка ми повиках неволята да ми помогне Simple Smile Все някога щеше да се наложи. Баткото беше много послушен, освен, че трябваше да внимавам да не тика непредвидени неща в количката  Mr. Green а бебка проспа цялото мероприятие и едва ли разбра, че беше вадена от леглото Simple Smile

# 592
Днес на мен май не ми е ден - то и с рима излезе  Laughing ама от сутринта съм станала с дупето на горе и не стига че ми е крив света ами вкъщи всички са решили да пробват до къде ще ми стигнат нервите , Дарина реве не иска да яде повръща абе всички   екстри , Катерината и тя от сутринта ме е подхванала да и пиша домашните ,че е мързи да си научи урока и като е навиках едно хубаво мъжа избяга на терасата да не почна и него  Joy
А за секса и аз исках да питам при  нормално раждане след колко време може  Embarassed още не съм ходила на преглед имах час за четвъртък ама нали ми дойде цикъла така и не отидох , сега мисля през седмицата да отида , че нещо много ме болят яйчниците и кръста което хич не ми харесва  newsm78

# 593
  • Варна
Момичета благодаря за топлото посрещане!!! Hug Hug Hug
Имам нужда от помоща ви #Crazy Може и вече да е коментирано в темата, затова предварително се извинявам, но наистина още не мога да вляза в ритъм и не мога да ви прочета назад..Опитвам се да оригвам малката след всяко хранене..казвам опитвам се, защото незнам дали го правя правилно..педито ми обясни как, но малката не се оригва всеки път newsm78. Кажете задължително ли е всеки път да се оригва? Повече време ли да я държа изправена? Тя ми засписва на гърдата всеки път, и когато се опитвам да я оригна се разбужда, през деня си заспива бързо, но вече две вечери незнам какво и става. Вдигам я да се оригне и започва едно мощно хълцане, тя започва да плаче с колкото глас и държи и по никакъв начин не мога да я успокоя, нито с люшкане, нито с песнички..с нищо. Незнам как да я държа като хълца изправена или легнала..изобщо нищо май не помага при нас. Моля ви ако някой може да ми помогне какво да правя. Извинявам се за дългото обяснение, но описах всичко, защото си мислех, че хълцането започва след като се опитам да я оригна. Но защо само вечер? newsm78 Вече две вечери не съм спала, не мога да я успокоя. Сега си спи, ама като си помисля, че може довечера пак да е същия сценарий тръпки ме побиват. Да не би да преживява някаква криза или пък да преяжда?
И още нещо да ви питам водата за къпане на колко градуса я правите, т.като забравих да питам педито, а чувам различни мнения от приятелки и баби, първата вечер вкъщи я направих на 37 градуса, но детето се смля да плаче, после да киха..усетих, че не му е била достатъчно топла и на следващата вечер я направих на 40 градуса и и беше добре.. Страх ме е да не я изнежа. Оставям ви засега, че нещо се размрънка..

# 594
Хубалена не е задължително да оригват всеки път бебетата освен ако не повръщат като моето аз правя следното изправям е и ако не оригне до 3-4 мин . започвам да е потупвам по гръбчето или отпред по гърдите и така оригва почти винаги , а за хълцането -ако питаш моята свекърва веднага ще ти каже че е настинало  hahaha , но аз ще ти кажа че те хълцат като не са оригнали добре  започват да хълцат поне при нас е така , айде успех и не се шашкай а за водете само да ти пиша аз не е меря с термометър ами е проверявам с ръката така че тачен градус не мога да ти кажа но на Дари много и харесва да се къпе и така

# 595
Привет в този ужасно ветровит ден!
Ние снощи ходихме до бърза помощ заради мен! Както си стоях на компютъра изведнъж усетих, че нещо падна от мен стана ми горещо, изправих се и като текна една кръв от крачолите ми....акъла си изкарах, пипнах с ръка, цялата стана в кръв, а болка никаква, добре си бях, само вида на толкова кръв......и веднага в бърза помощ.по пътя доста потече, толкова ме беше страх да се съблека.....мислих, че река ще текне от мен, но като се качих на магарето спря.....Изплаших се да не е част от плацентата, но казаха, че е голям сасирек, който е бил като тапа и е насъбрал много кръв. Имаше вероятност да ми направят кюртаж, но след ехографа нищо не се видя, биха ми инжекция Окситоцин и ме пуснаха след 30мин да си ходя.
Добре, че през това време Бебка спеше, и изобщо не е разбрала липсата ми.
Много се изплаших, най-вече за нея, че я оставям  Cry Cry Cry
Проблема сега е, че ми изписаха да пия 3 пъти по 1 Метергин  Cry Cry Cry, а пише, че не се препоръчва при кърмене, и може да намалее кърмата, а и тя не е толкова обилна.... ooooh! ooooh! ooooh! Какво да правя не знам. Някой пил ли е докато кърми Метергин.

Друго, което беше също възмощаващо е отношението на акушерката, защото не съм родила при тях, а като има проблем съм отишла при тях........НАПРАВО СЪМ ВЪЗМУТЕНА. Не стига, че сме принудени да си избираме лекари, екипи, за да ни се обърне необходимото внимание, КОЕТО СПОРЕД МЕН Е МНОГО ПОГРЕШНО, ами и когато е не планувано и спешно, пак се държат.......

# 596
  • Нейде из лудите гори...
Хубелена, не се притеснявай за хълцането - нормално е ! Ая хълца често и просто я държа изправена и я дундуркам и до 10тина минути е отминало. За оригването - пробвай с потупване, а за кихането педито каза да не се притесняваме, случва се при смяна на Т на въздуха, при нова миризма и тн.  Peace Водата я правя 38'С и малката й се радва много  Mr. Green

Ънвисибъл, при мен намаля кърмата от Матергина, 3 дни след като го спрях , наливане с чайове и малката по циците нещата се нормализираха. Имам позната, на която Матергин не повлия по никакъв начин  Peace Доста неприятна случка се е получила снощи.. и отношението просто е под критика  #2gunfire Като ми изписаха Матергин ги попитах за кърменето и лекарката пишейки рецептата ми каза "Няма проблем"  #2gunfire #2gunfire Надявам се да не ти повлеяе като на мен  Praynig

Смуси наддали сме 200гр от изписването, имаме още 100 докато изравним рожденото тегло, но пък сме само на кърма + АМ веднъж на 2-3 дни.. пълним памперси и розовеем . Не ме притеснява наддаването, но в сравнение с другите бебоци сме мъници  Laughing

Снощи, като за първа самостоятелна вечер бебка ми изигра номер. Повърна 2 пъти, знам че е нормално, но като за първи път ме стресна  ooooh! Цяла вечер се кокори спим по половин - един час и започваше едно кокорене...  Tired Делфините не ни помогнаха  Confused
Днес съм решила да я изтощя, без дълги сънища, че нощта да не се повтаря! Хубав ден от мен   bouquet

# 597
  • София
unvisible много неприятно това, което ти се е случило.
Аз бях на профилактичния преглед, безплатния, който е до 40 дена от раждането. Предложи ми и кръв и урина да дам,ако искам, защото и това е безплатно/не знам,защо си го спестяват повечето/, но аз отказах, защото нали последно в 9-ия месец давах, и не ми се занимаваше, че мъжът ми ме чакаше в колата с бебето.Иначе всичко е наред, предложи ми спирала ако искам да ми сложи, но аз отказах. Чужди тела не си вкарвам Naughty, мъжът ми пък вика да бях й отговорила "е, как ще направим третото?" hahaha, аз да не смея много де, чее.. newsm43

# 598
  • Пловдив
Вчера пак имахме кошмарен ден-до обяд добре,но следобяд не ми стига кърмата,Плами суче 1 час от двете гърди и уж се е наяла и след половин час пак иска да яде.Нямах време до тоалетна да отида,яла съм три часа на почивки,абе кошмар беше.Към 22 часа вече не издържах и й направих АМ,тя пък взе да се мръщи на шишето и   да се дави.Нов кошмар.хайде пак на гърда,пак дърпа и се сърди и накрая в 12.30 след като изпи 40 гр.АМ  отново със сърдене и давене заспа и поне спа до 7 часа.Умората и безсънието си оказаха влияние.
Сега се наливам с чайове ,сокове и вода,цедя след хранене,дано има резултат Praynig Praynig Praynig

Смуси,все ще те питам и забравям-от кой сайт си поръча количката и за колко дни пристигна?

От ДМ кои памперси коментирате?Бейбилов ли?Ако са те аз останах доволна от тях по отношение на пропускането ,но дупето на малката така се беше зачервило,направо като изгоряло беше и пак минах на Памперс.

Нашите баби съм ги дресирала още с първото дете и знаят ,че по лицето не се целува бебе Peace.Друг е въпроса ако не съм при тях дали го спазват това правило.Но от помощ не мога да се оплача.Майка събота и неделя е с баткото,през седмицата идва да ми помага,прави ми компания и за разходките.Свеки и тя се старае да помага,но работи на две места и едва смогва.Само снощи свеки дето реши в 8 часа чушки да пече и умириса целия апартамент ,после ги маринова та цяла вечер миришеше на гадно в кухнята и хола

iveta76, ако искаш да имаш кърма, знаеш колко е важно да кърмиш през нощта. Аз вчера до обяд си мислех, че каузата кърмене е загубена, тъй като Иво беше много омърлушен след ваксината и не се хранеше добре. А преди нея пък заради коликите и 2-3 дни не сучеше ефективно, а аз не усещах да слиза кърма. Но се преборих и сега пак има предоволно кърма. Снощи се будеше на 2часа, а имаше моменти и на час и половина. Всеки път ставах да си го кърмя и резултата е на лице. Още повече гледам, че сега имате скок в растежа, когато малката има нужда от повече кърма.

В момента ползаме памперси на Пуфис от промоцията. Заредих се с 2 пакета от 3 до 6кг и 2 пакета 4-9кг. По 18 лв. за пакет не бяха за изпускане, а и не ни пропускат.

unvisible, добре, че всичко се е разминало. За кърмата пий повече течности, като може да пиеш бирена мая на таблетки или направо по 1 биричка вечер.

Hubellena, понякога Иво не го уригам, той сам си урига по някое време.

# 599
  • В реалността
unvisible, аз от две седмици пия Метергин 3х1 и май още ще продължавам. Определено ми понамаля кърмата, особено в проблемната гърда - там е на половина /но може и да се дължи на това, че малката не суче от нея/. Затова си взех лактогонен чай от най-обикновения и гледам да пия повечко течности. Не знам защо док от ЖК ми обясни няколко пъти, че от Метергина ще ми се увеличи кърмата newsm78

Общи условия

Активация на акаунт