Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 277
  • 721
  •   1
Отговори
# 630
Петкова дъждобран можеш да си купиш от магазините където продават колички , видях че си от Варна ако имате там Вис Виталис -продават ако не такъв подобен  Hug
А за къпането и аз исках да попитам , че ние сме абсолютен цирк с това къпане / мъжа го е страх да е остави  да си легне във ваничката/ мъжа ми е държи аз е къпя пък после при изплакването с душа става еднооо той се чуди как де е обърне за да и изплакна гърба аба с две думи сме гола вода  hahaha

Деси било е весело при вас  Laughing

# 631
Здравейте,момичета! HugНие горе-долу сме добре.Вчера цял ден стояхме вкъщи на гости,имахме гости след обяд и не остана време за компютъра.Днес с Али излизахме за 1 час,макар че навън си е студеничко,ама...И в общи линии-мързелуваме. LaughingАлина нощеска и предната нощ не се събуди в 3,та успях да се наспя и съм много доволна.Надявам се и тази нощ да го пропусне храненето в 3.Иначе иска вече все повече внимание,иска да й се говори,да я гушкаме...Много се радва като правим гимнастиките GrinningА на масажа направо заспива Laughing

Флучия,дано Eли се оправя бързо! HugИ дано да опазите бебчо!Хубаво е,че има кой да ти помага с децата. Simple Smile

cvm,Дарина както винаги е прекрасна! Heart EyesА и тоалетите винаги са на ниво. Grinning

Пепи,Ивко и батко му са големи сладури! Heart Eyes Hug

Момичета,вие мислили ли сте за Коледни подаръци за бебетата? Rolling EyesАз се чудя какво да й купим на Алина...и дали изобщо ма смисъл да й купуваме...Но все нещичко ще вземем,де...То не може на едното дете да купим,а на другото-не,ама какво да вземем се чудя Rolling EyesИ на Боян трябва да мисля нещо...и за яслата трябва да има подарък...И писмо на Дядо Коледа ще пишем скоро,че той от кога дава зор,ама чакам поне 01.12 да дойде...

Хубелена,хубаво е бебчето да се оригне след хранене,но не е задължително...и не всяко бебче се оригва винаги. PeaceПросто има моменти,в които не се оригват,колкото и да ги мъчим...

За къпането-водата в общи линии я проверявам с лакът,но слагам и термометър във водата.В общи линии Т е около 37-38 градуса. PeaceА след и по време на къпането Т вкъщи си е 24-25 градуса,а иначе вкъщи е около 23 градуса.

Ънвизибъл,много е неприятно това,което ти се е случило ConfusedДано вече всичко е наред и да няма повече такива проблеми! Praynig Hug Hug

Иветка,Зелда,благодаря за отзивите и предложението за филма.Ще го изтегля,дано ми хареса и дано ми остане време да го гледам. Grinning

Смуси,честита втора месечинка на Миа! HugА за излизането-ние си излизаме,нищо че е студено.Излизаме,макар и само за 1 час.На децата добре им се отразява чистия въздух(за който може и да поспорим дали е чист,но все пак...),а и ако е добре облечено и завито-не виждам проблем.И зимата ще излизаме,стига да няма мъгла или да е много по нулата...и да няма силен вятър. Peace

Мари,радвам се,че сте си изкарали добре на погачата...и в църквата. Grinning ooooh!

Наденце,не е задължително да вдига Т от ваксините.Алина не вдигна Т от ваксините на 2 месеца. WinkДано и на Симеон му се размине. Praynig

За двете деца-и аз съм си мислела,че никога няма да обичам толкова много,колкото обичам първото си дете...и това ми беше едно от притесненията за второто детенце...Ноооо...обичам и нея също толкова много,колкото обичам и Боян.Даже мога да кажа,че след второто дете някак си по-силно обичам и двете си деца. Peace

Момичета,имате ли идеи за заглавие на следващата тема?И анкетата каква да бъде-дали давате вода на бебето,за това какви памперси ползвате или нещо друго? Rolling Eyes

Жени,много ти е сладко момченцето. Heart Eyes

Марсика,госпожица Ая е великолепна и тя.Розов бонбон. Heart Eyes

Филип на Галка и той е страшно чаровен и тоалетите му са супер. GrinningБраво на мама за вкуса. Grinning

Оххх,докато пиша и сте изписали още 1 страница Laughing Laughing Laughing

Деси,дано бързо да се оправя Лили! PraynigУ вас малко като на филм е било тази сутрин,но важното е,че си се справила...То няма и как иначе. Hug

Айде да бягам вече,че поста ми отново стана километричен ooooh!

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 18:10 от Sunny_Girl

# 632
Здравейте, момичета Simple Smile
Деси, и при нас е същото - с двете деца у дома си е направо приключение. Малката ще е у дома цяла седмица, до четвъртък е на АБ и няма смисъл в петък за един ден да я пускаме точно преди почивните дни. Чудим се дали да не мръднем до Пловдив за уикенда, но бебо е малък сякаш. С малката пътувахме на 40 дни за чистата молитва. Друго, което ме тревожи е, че там няма парно и апартаментът е студен. Има печки и радиатори, но все пак е студено...
За дъждобраните - купихме си на Бертони за 14 лв.

# 633
Здравейте мамчета!
Все влизам да ви прочета как сте и зачезвам,но не мога да не вляза да не видя как сте Heart Eyes
В събота правих поредната питка на Фифо този път в Търново с приятелки,половината не дойдоха ,че суполиви,но се получи много добре.Аз само поизчистих ,а ММ направи разни неща,майка му спаначник и терамису торта,баба му (90 год да е жива и здрава) направи страхотна питка и всичко се омете.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.296055387085532.79379.1 … 194160&type=3
А вчера мойта майчица направи 70 години ,че си ходихме на Килифарево на бабешки купон newsm51.Подарих и торта и някой лев и дадох да си помогне за сметката в ресторантчето,че тя от друго няма нужда сега ,с тези пенсии. Фифо спа през цялото време,събуди се цоцна и пак сън Simple Smile
 Деска имала си интересен ден . Алекс тази сутрин нещо се закашля и вика няма да ходя на градина ще заразя децата,а аз му викам ,не си болен правиш се,а той не бе виж и глас нямам и почва да ми шепне Joy
За подарък за Коледа съм решила още лятото ,ДВД за колата отзад за седалките  за двете деца с 2 екрана,поръчах на лелята ни в Германия и тя сега решила това да им подари на двамата за коледа и за нас с баща му за рожденните  дни,че аз съм на 6.12 ,а брат и  ММ е на 8.12 и сега аз пак съм в чуденка какво да купувам  newsm78
Честита месечинки на бебоците ,как си лети времето,ей ги станали след малко и абитюренти Simple Smile))))
 Съни  благодаря за комплимента  newsm51,пич ми е той Фифо и бати не пада по долу ,че и ние с таткото все се киприм smile3503
 Изпратих сега мъжете да купуват вътрешни обувки за в нас и градината да видим татито какви ще ги свърши  newsm12...ето звъни се,после пак ще пиша

# 634
Благодаря Съни добре че е брат ми та носи Дари хубави дрехи иначе едва ли щях да и купувам толкова скъпи неща още повече че така бързо ги израстват
За коледните подаръци и аз така си мислях като теб не можеш да купиш на едното а на другото не от друга страна те какво ли разбират още , а и като се сетя че нашия татко то януари остава без работа май май ще си спестим този разход и Дари ще се размине без подарък колкото и да ми е трудно трябва да се науча да се ограничавам  ooooh!
Оооо , моята пубертетка пак е ударил хормона чувам е как вика от нейната стая  #Crazy направа едва издържам в нашата къща всеки го пере сачмата яко  hahaha ние с мъжа ми имаме девет години разлика и той като че ли започва да влиза в критическата , мен още ме тресе бременния хормон абе пълна лудница Joy
Айде Дари се събуди и отивам де е храня  Hug

# 635
Здраейте, момичета!

За ваксините
- не е задължително да се вдига температура, аз като водим Кали на ваксинавсе питам да очаквам ли да вдигне температура и пеедито ми каза, че не, а за ефералган превантивно, не виждам никакъв смисъл, все пак е лекарство.

За къпането- и на нас бабата ни помага за къпането и тя проверява6е водата с лакът, но ние купихме термометър за вода и я къпем при темература на водата- 37-38 градуса. В стаята по време на къпане е около 24-25,а иначе 22-23.

За коледните подаръци- и аз съм се замислила какво да и купим, нали ще ни е първа коледа с нея и двамата с татко и много се вълнуваме. Решила съм да и купя костюм на джудже и да я облека по Коледа с него. Някой да има идея от къде мога да си купя такъв? Гледам, че има в разни сайтове, но все не мога да се спра на нещо. Иска ми се да и вземем някаква музикална играчка, че още няма...много неща могат да се измислят. Разбира се, че който е с две дечица трябва да купи подарък и на двете. Аз съм ви казвала, че имаме племенник на шест годинки и половина и на него трябва да му купим нещо, той си знае, че Дядо Коледа го оставя за него под нашата елха де, но се радва детето, даже правят сладк иза Дядо Коледа с майка си и му оставят под тяхната елха LaughingОставят ги на 24 вечерта и сутринта на 25 преди той да е отишъл в хола до елхата, тя ги маха от там и той си мисли, че Дядо Коледа ги е изял Wink Wink

# 636
Малее,оставете...ама Тони като спомена за племенници....Аз трябва да купувам 11 подаръка ooooh!Защото имам 11 племенници...Имам 2 сестри и двете с по 3 деца...и мъжа ми има брат и сестра,брат му има 3 деца,а сестра му 2 Rolling EyesЕто това са минусите на големите семейства...Аз мисля да си остана само с 2 деца... Mr. Green

Гале,много са хубави снимките.И баткото е голям пич,разбира се. GrinningАма и мама не остава по-назад. GrinningМного добре изглеждаш...Направо супер! Wink

Последна редакция: пн, 14 ное 2011, 19:20 от Sunny_Girl

# 637
А Съни  при теб положението с подаръците е сериозноооооо Wink Wink Wink. От сега може6 да по4ва6 да пазарува6 за Коледа Simple Smile

# 638
.Аз мисля да си остана само с 2 деца... Mr. Green

И ще ги оставиш да купуват един подарък по-малко Joy Joy Joy

Смуси,благодаря  bouquetЧестит втори месец на принцеса Мия
  ura  
Подаръци за всички ще има от сърце Gift-И за баткото и за малката.Харесала съм й един музикален център.

С къпането на малката се занимавам само аз,с помоща на баткото или на мъжа ми ако не е нощна смяна.Водата е между 37-38',а в стаята е около 25' иначе е 22

Петкова,твоята приятелка улучила момента hahaha hahaha hahaha
А бебка още не съм я къпала в коритото,а в едно легенче,и аз така си я подмята като ваш'та баба.Но при нас пъпчето прокърви миналата седмица леко ,а и като съм сама пък не ми се носи коритото  в хола и да източвам после вода.

Галка,жива и здрава да е майка ти  Gift Фифо е истински пич с този тоалет.весело е било на погачата.

И да ви се оплача,какво причених на дъщеря си-отплеснах се с един шоколад,мъжа ми си наля кола и аз да не остана по назад си налях една чаша ,малката се събуди в 12 на обяд,накърмих я и будува до 18 часа Mr. GreenПовече такава грешка не правя Peace
А и едни ситни червени пъпчици са и избили с бяло връхче-те от какво са -нямам идея и то само покрай ушите и вртлето newsm78

И от  лохиите взе да ми писва-един ден имам,на другия нямам нищо.Аман #2gunfire #2gunfire
#2gunfire

Деси,голяма веселба при вас,ама то май при всички с две деца е така.
И двамата си ги обичам много,много...

Зелда,щом и ти препоръччваш филма,предполагам че ще ми хареса.нямам търпение да идва утре вечер,да приспим деца и с биричка и мезенце да се паркираме пред ТВ-то и да го изгледаме

# 639
  • Германия
Мари84,струва ми се доста добре да изцедиш 80мл СЛЕд сукане.Аз успявам да изцедя 60-70мл максимум ако е време за хранене ,а тя спи например. Но не се отказваме за сега-кърмя и дохранвам,докогато можем ще сме така.Разбирам,че сигурно скоро ще намалее кърмата,но това е положението.
ЛЛЛ-ИСкам да попитам,има ли значение при изцеждането,че правя масаж постоянно,така тече по-силно млякото,да не си навредя нещо,не знам.С едната ръка помпам,с другата масажирам,компресия правя и каквото друго става,за да тече по-силна струя.По същия начин и като суче малката все нещо масажирам,стискам леко и така се храним.Но дали не е съвсем правилно така,как мислите?Ние в момента сме на кърмене+дохранване с шише или лъжичка-зависи от количеството мляко за дохранване.Преди обяд има повече мляко и давам поравно кърма и АМ.После сякаш намалява малко и вечер яде 30-40 кърма и 60-70 Ам.ПРез нощта се кърмим веднъж като се събуди и не й давам друго,но кърменето продължава и по 2 часа.Суче,заспи и след 5 мин пак иска и пак й давам гърда и така...
Ники и Кати няма нищо вредно в това, че правиш масаж, важното е да се пипа внимателно и да не се притиска силно. Чрез масажа се стимулира рефлексът за слизане на кърмата и усилва притока и, както сама си забелязала.  Wink Можеш да опиташ като отслабне притокът, да направиш компресия на гърдата, от която в момента суче малката и след това да повториш същото и с другата гърда. Ако усещаш, че бебката все още е неспокойна и търси да суче- можеш да върнеш отново на първата гърда. Така стимулирайки гърдите чрез сукане, вероятно скоро ще се повиши и произвежданото количество и...е възможно скоро съвсем да не се налага да даваш добавка с АМ. Ако е вариант за теб, при цеденето можеш да опиташ ритъма от 7-5-3 (т.е. някъде 7 мин. цедене-масаж-към 5 мин. цедене-масаж-3 мин. цедене), преди кърмене можеш да сложиш топло-влажен компрес, за да отпусне тъканта; да си приготвиш чаша с любима топла напитка наблизо и..да се отпуснеш. В удобна поза и на спокойствие , кожа до кожа с бебката и...да се отдадете на кърмене Flutter

# 640
Здравейте, момичета!

Тони77 и аз мисля да купя костюм на джудже или на Дядо Коледа  Laughing и досега съм виждала в Некст в The Mall на цариградско като там този на джуджето е 51лв а този на дядо Kоледа е 49( там има и много готини тоалети за момичета на коледна тематика) и в Джъмбо като там са малко по обикновенни, но на мен ми харесаха и са около 10лв.

Аз да се похваля тази нощ се наспах от 11 до 6.30 незнам как го направи но се чувствам друг човек!

Честита месечинка на всички бебета родени днес!

За къпането ние го къпем в стаята във ваничката имаме си и анатомична стойка и съм много доволна, баща му полива а аз търкам с кесето( нали е много мръсен Laughing) и аз затоплям за банята правя климатика на 30 градуса и става сауна. А водата баща му я проверява и за сега се справя добре  Grinning

Ох идват празници! Толкова ги обичам и толкова обичам да пазарувам но докато измисля на кой какво и ми се плаче. Съни съчувствам ти за голямото семейство и нашето е подобно и е ужас ама пък си изкарваме супер Simple Smile

За подаръците на децата Ники е още малък и несмятам да се изхвърлям може би някоя играчка и някоя дрешка, че то от голямото семейство очакваме и много подаръци така че няма да е пренебрегнат

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 08:13 от radostina 87

# 641
  • варна
Добро утро  Hug
АЗ хапвам и чакам малката да се събуди да яде и май ще се мятам пак в леглото с нея че ми се спии адски.
Взех от зълва ми вибриращ колан за отслабване (че не мога да се гледам с тоя корем вече) незнам дали ще има ефект ,обаче където имам стрии по корема станаха червени ,сигурно от търкането ,да спра ли да го ползвам  newsm78 да не стане по зле и да останат черерни ,а и ме боли кожата  newsm78
Вашите болнични за октомври превелили са ги ?? Моя даже не е занесен в НОЙ , бях им го предала още на 5-6 .10 ,кое време стана не са го дали още #Cussing out

# 642
Добро утро!
Деси все едно ми говориш за екшъна, който беше петък и събота в къщи, с тази разлика, че на Ники все още бяха поносими коликите.
Но вчера коликите й бяха целодневни. Цял ден бяхме на ръце или в кошчето за кола. Също като при теб цицата е през половин един час в устата, за да е спокойна. Поне пропи от чая от копър. Затоплям й го леко, че да й затопли и коремчето. Държа си ръката на коремчето да го затоплям също - а то малкото коремче къркори, пука .... то мен чак ме заболя. За мой късмет през нощта беше спокойна та поспях 5-6 часа на пресекулки.
А днес Гого като вика мамо искам да си остана у дома - само дето не подскочих - НЕ, не може, защото няма да мога да ти обръщам внимание, тъй като Ники ще плаче цял ден Simple Smile и май разбра.
Оф, трудно е, ама си ми е хубаво като си ги гушна и двете дечица. Hug

# 643
mimenceto123-моят болничен вече е преведен и тези дни ще занеса този за Ноември, ам то зависи кога е даден в НОИ

Гледам обсъждате секса на мен като ходих на контрола ми казаха да изчакам да спра да тека и да мине поне 2 месеца е аз спрях да тека но не изчаках двата месеца вече си правим имам голямо желание и ММ е доволен е не съм толкова привлекателна като преди ама на него не му прави впечатление или поне не го показва Laughing А иначе и при нас първият път си беше като първи път дискомфортно, но на 2-рия нещата се нормализираха Blush

Искам да ви питам решила съм да си вадя снимки, но тъй като са доста като количество бих искала нещо по евтинко някой да е вадил и на какви парички?

# 644
  • Нейде из лудите гори...
Добро утро ,момичета    bouquet

Някой знае ли от къде се издава удостоверение  за родените от майката деца? Ще ми е нужно за подаването на документи за 250те лева. Но ми е чудно от къде трябва да го взема това удостоверение. От институция , намираща се в общината където е родено детето или от такава институция , но в община, където е моя постоянен адрес?!?!?  newsm78 Ей тази информация ми се губи..  Rolling Eyes

мименце, моя болничен е преведен на веднъж - от половината септември и за октомври, но мисля, че това е работа на работодателя ти (или счетоводството му ) и когато предадат болничния, тогава може да очакваш нещо  Confused Доста неприятно , че си попаднала на такива мудни работодатели.  Confused

Съни , вярно сте голямо семейство, щом "само" племенниците са 11  Crazy НО със сигурност ви е доста забавно като се съберете  Mr. Green

Относно подаръците, за сега  съм решила, че ще изчакам началото на декември, да видя коледните промоции в някои сайтове и след това ще се ориентирам към магазините (евентуално)  Laughing Но и идея си нямам какво ще купувам нито на мъника, нито на баща й, нито на който и да било  Blush

Честити месечинки на Василена и Симеон   Hug

Общи условия

Активация на акаунт