Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 278
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
здр-те. Аз оставих всички лекарства и нищо не пих........дано се изчистя от само себе си. Реших, че ако не бях отишла в болницата и кръвотечението спре, както стана като отидох в болницата, никой никакви лекарства нямаше да ми назначи. И сега нищо не пия. Дано не греша.
Сега имам друго притеснение, мисля, че бебка кашля. Не е като кихане, по различно е, затова мисля, че кашля, а е едва на 20 дни  Cry Cry Cry Cry Cry мънинко, мънинко. Какво да правя не знам, Звънях на педиатърката, каза ми да следя температурата и за суполки, ама няма. и Само ми каза, да и пръска в нослето солена вода Кетрисал. Дано не я разболяваме, че мерим водата за баня с термометър и все ми се струва не достатъчно топла.
Да ви се ОПЛАЧА, ние сме като "всички обичат Реймънд" и свекърите с девера и семейството му живеят срещу нас, и по цял ден почти не оставам без хора.......тъкмо детето заспи и дойде някой, а като е будно съм сама и умалявам от дундуркане.........Да не говоря, че някои кашлят. А особенно се изсипват като дойдат мойте роднини, не стига, че те са много, ами идват всички, уж да ги уважат, и вкъщи става панайр  Shocked Shocked Shocked ooooh! ooooh! ooooh! Ще ставам лоша май....

До ЛЛЛ
Имам отново питане към вас. Бях оставила в хладилника изцедено мляко, за всеки случай, ако се наложи да ходя някъде, но реших, че е стояла много 7дни и да не я хвърлям да я дам на Зеррин. Обаче има неприятен вкус и мирис и я хвтърлих......незнам 7 дни много ли са, уж гледах в една таблица, че може. Сега се опитвам да се цедя с помпата......ама почти нищо няма и се чудя дали може да взема някакво мляко да има вкъщи за всеки случай, ако се наложи да отидем някъде.
А Зеррин категорично отказва едната гърда, подлъгвам я като и я давам първа, но след 5-7мин сукане почва да се ядосва и я пуска накрая, а аз като я стисна пуска мляко и нз..........
Това, че ми текат гърдите- показател за достатъчно кърма ли е?

# 616
Здравейте  bouquet

Нашето пътуване мина без проблеми,малкия спа през целия път. Много добре си изкарахме, ходихме и на кръчма cheers.Племенниците ми много се радваха на Симеон, бяха много сладки заедно Heart Eyes

Смуси, честита и на вас втора месечинка  bouquetНека малката кукла да расте здраво и усмихнато дете и много да ви радва Hug

Ние утре сме на консултация и на две ваксини.Да питам  - задължително ли се вдига температура от ваксините.

# 617
Ние си направихме една хубава кратка разходка сега ще папаме и се надявам да заспи Дари , че и аз искам да полегна
unvisible май , май наистина трябва да станеш лоша аз не бих търпяла подобно нещо
Наденце не е задължително голямата ми дъщеря изобщо не вдигаше температура нито от ваксини нито от заби  Hug

# 618
здравеи те мами и ние сме октомврииче на 2 -ри се роди , имам един проблем на АМ сме от самото начало нямам карма,обаче се запече сменихме доста млека и нищо и педиатара ми каза да гоизхойдам с термометара дори спрях и капките и сега му давам само биогая.та някои ако има сащият проблем защото вече не знам какво да правя Sad

# 619
  • София
Мари84,струва ми се доста добре да изцедиш 80мл СЛЕд сукане.Аз успявам да изцедя 60-70мл максимум ако е време за хранене ,а тя спи например. Но не се отказваме за сега-кърмя и дохранвам,докогато можем ще сме така.Разбирам,че сигурно скоро ще намалее кърмата,но това е положението.
ЛЛЛ-ИСкам да попитам,има ли значение при изцеждането,че правя масаж постоянно,така тече по-силно млякото,да не си навредя нещо,не знам.С едната ръка помпам,с другата масажирам,компресия правя и каквото друго става,за да тече по-силна струя.По същия начин и като суче малката все нещо масажирам,стискам леко и така се храним.Но дали не е съвсем правилно така,как мислите?Ние в момента сме на кърмене+дохранване с шише или лъжичка-зависи от количеството мляко за дохранване.Преди обяд има повече мляко и давам поравно кърма и АМ.После сякаш намалява малко и вечер яде 30-40 кърма и 60-70 Ам.ПРез нощта се кърмим веднъж като се събуди и не й давам друго,но кърменето продължава и по 2 часа.Суче,заспи и след 5 мин пак иска и пак й давам гърда и така...

# 620
Здравей, lusine!

Радвам се, че сме били от реална полза за теб и Леда! Щом само от една промяна в позата имате значително подобрение, може би съвсем скоро ще имаш кураж да опиташ да кърмиш и без силиконовите протектори.

Относно зърната - споделяш, че имаш съмнения за плоски зърна. Можеш да опиташ следното нещо - хвани гърдата си на границата на ареолата между палеца и показалеца и стисни силно, но нежно 2,5 - 3 см зад основата на зърното. Ако зърното изпъкне, вероятно не става дума за вдлъбнато зърно и принципно няма нужда да се прави нещо особено. Също така обичайно след известен период на кърмене зърната изпъкват и остават така трайно. Кърменето със силиконови протектори също спомага за оформяне на зърната. Можеш ли да споделиш дали намираш някаква разлика все пак във формата на зърната си - дали ти се струват по-изпъкнали откакто кърмиш? А как по-точно засуква Леда - дали захапва само силиконовия протектор или и част от гърдата?

Бебенцето ти е вече на цели 6 седмици и ако наддава добре, чувства се добре и изглежда добре - можеш да дадеш възможност на Леда тя да определи ритъма си на хранене. След един-два дни по нейното поведение, начина, по-който изглежда и напишканите/наакани памперси ще можеш да прецениш дали те я успяла да наложи успешно своя ритъм.

Много ти благодария за топлите думи - това е най-голямата отплата за Ла Лече Лига - щастливите майки и техните кърмени бебета!

ЛЛЛ, определено виждам разлика в зърната откакто кърмя. Опитах да направя този тест, който ми препоръча ммашева и зърното ми ми се струва по оформено от преди, но все още е едно по-малко такова. Преди имам спомен, че хлътваше.
Относно засукването на Леда, забелязвам, че май не отваря достатъчно долната си челюст и устна иначе с горната обхваща и част от гърдата.
Благодаря за отговорите и вниманието още веднъж!

# 621
  • София
Здравейте   bouquet
Докато ви изчета и Нели се събужда и не остава време за писане  Blush
Аз съм самичка на (ММ отдавна му свърши отпуската) и се гледкаме двечките- добре че ми е кротичка душичката, че иначе как щях да се оправям  newsm78 От друга страна пък няма и кой да ми се пречка   Laughing Laughing Laughing

Днес си направихме още една много хубава разходка! Нели така хубаво си спинка когато сме на вън  Hug

Hariela какво става с Изи надявам се всичко да е ок с изследванията  Praynig

nadenceto84 браво за хубавото изкарване и не Нели не е вдигала температура след ваксината.

За къпането аз си проверявам водата с лакътя на ръката

Да ви питам когато къпете децата после в стаята колко градуса ви е? Имам предвид, че по принцип държа около 23 градуса, но след баня все затоплям да е повече, че ми се струва студено след хубавата топла вана  newsm78

Майките с повече от едно детенце имам въпрос към вас: от известно време съм в много голям размисъл : много си обичам Нели много ми е миличка и сладичка преди да се роди си мислех че искам и второ, но сега някак си съм сякаш разколебана. Чудя се ще си обичам ли и второто така? Ще пренебрегвам ли Нели за сметка на второ евентуално дете? Ще имам ли сили за още едно - все пак съм на 37 - колкото и бързо да родя си гоня 40 от всякъде? И такива едни размисли са ме налегнали и ми е едно такова  Thinking Thinking

# 622
lilly74, разбира се, че ще обичаш и второто си дете  Simple Smile Пък и като бъдат с малка разлика, няма всичко да ти е като за първи път, както на мен. Е, може би е по-трудно, ако и двете дечица са малки и не разбират, но всичко си струва. Ето сега се готвим да ходим до училището за баткото и двамата са ми най-любимите и прекрасни същества. Вярно, карам се само на единия все още, но има време.  Twisted Evil
С две думи, дерзай!  Hug

Аз пък се опитвам днес да поизцедя кърма и защо не ми се получава хич? Бебчо си суче и си наддава, т.е. има храна, а с помпата нищо и 1/2. Искам да замразя да има, ако потрябва, обаче докарах няма и 20 мл и това е. newsm78

# 623
  • София
Лили,въпросите за двете деца сигурно повечето жени си ги задават...Аз поне и сега продължавам да размишлявам и да се чудя как трябва да реагираме ние като родители,защото се оказа доста сложно да лавираш.За обичта съм се чудила дали ще обичам и друго дете освен Катето,сега вече не се чудя,спокойна съм в това отношение-явно наистина мястото в сърцето на човек може да побере доста любов към различни същества.Пренебрегването на голямото дете ми е болна тема,често си поплаквам даже от мъка,че не мога да съм постоянно с Катето както преди,просто времето ми е разделено и бебето почти винаги плаче и ми е в ръцете и каката ревнува,сърди се,говорим много,опитвам се да играем нещо заедно докато държа или кърмя бебето,често тя иска да си гледа филмчета,даже и аз се чувствам пренебрегната от детето си...За силите ти мисля,че ще се справиш,то зависи повече от типа човек отколкото от годините,ако се чувстваш добре и имате желание за второ дете-не се колебай много!!Аз по принцип искам и трето дете,но за сега не знам дали ще стане,има време...Естествено не искам да раждам на 60 години. Mr. GreenНо то това си е божа работа,дано стане както го искате.

# 624
  • Burgas
Здравейте и от мен!
няколко дни все се опитвам да се включа и докато ви изчета и все не остава време...Много е студено тия дни, особено тука по морето едно ветровито и 2ри ден не сме излизали..Някой от вас изкарват ли бебоците в това студено време?
Иначе Симеон ми е с хрема от една седмица, май от батко си се зарази и утре ве4е сме на лекар, пробвахме няколко дни с хомеопатия, но не се оправи..а сополки, колкото искаш-едни гъсти и жълтеникави, бебо ве4ер едвам диша.
За къпането- ние все още го къпем под течаща вода на чешмата, днес вече смятам да го изкъпем във ваничката.Ама то скоро му падна пъпчето, чак на 24 ден от раждането...та затова набързичко под чешмата го къпем.
За секса - и ние още не сме опитвали...иска ми се вече, но все още имам разни течове...Тъкмо си мислех,че вече всичко е спряло и хоп, наново някакво зацапване за 1 ден, после пак ми спира и след още 1 ден пак кървя(не много)...има ли такава ситуация при някои от вас?
Тия дни ще гледам да отида на лекар, че да не се тревожа излишно..
За температурата в стаята гледам да е около 26-27 градуса докато го изкъпем и облечем и после проветряваме , за да се нормализира температурата до 21-22 градуса.
Честити месечинки на всички, родени на 14-ти!

# 625
lilly74 и ние с първите ваксини нямахме проблем, но сестрата ми каза, че вече на тия двете дето се бият във втория месец, задължителносе вдигала температура.

# 626
  • Нейде из лудите гори...
здравейте, милички   bouquet
Жени, не смея да изкарвам малката, точно заради вятъра. А в моловете не ми се стой.. в момента те са ми като вирусен инкубатор. Но ако е спокойно времето - излизаме.. само вятър да няма и сме в количката  Mr. Green
Ънвисибъл,  Peace Peace Много добро решение си взела! Може би най-доброто. Аз днес ходих на преглед, ехограф, за да видя дали съм се поизчистила от нещата, за които ми изписаха Матергина и лекаря ми каза да не пия никакви хапчета, а да държа детето на гърдите често.. така хем стимулираме кърмата, хем природно си отделяме окситоцин и се чистим  Peace

За къпането и аз затоплям за банята, но после проветрявам.
Ще си допиша после, че Ая пожела внимание  Heart Eyes Heart Eyes

# 627
jeni_r, аз бях така! Ако не е обилно е нормално, би хепи!

# 628
  • Варна
Да видим дали ще успея да се разпиша и аз, че смогвам да ви чета, но не и да се включа.
До преди малко си имах гостенка - една приятелка, завърнала се от чужбина. Донесла на малкия едни бодита и едно гащеризонче на една коледна тематика, малко играчки.   Mr. Green  А как се смя милата, след като за няма и половин час сменихме три памперса - преди храненето, след храненето, че я свърши докато хапваше... и после явно не съм го изчакала хубаво и пак ми напълни памперса.  Laughing Тя вика "много забавно при вас".  Joy След тия думи и казах, че следващия път тя ще го сменя.  Mr. Green
За ваксините знам, че е възможно, но не е задължително да се вдигне температура, но пък мен друго ме интересува. Моята педи е и на една приятелка и сега като правиха ваксините втория месец и каза да дава на малката май ефералган беше(може и друго да е било), за да не вдигнела температура.. Нужно ли е превантивно.. все си мисля, че е излишно...  Thinking
За къпането.. водата я докарваме уж на око, но проверяваме с термометъра, но пак имам питанка... Нашата баба нали ни помага за къпането и все я е страх да сложи малкия да легне и го държи и подмята от ръка на ръка, а имаме анотомична ваничка.. Вие слагате ли бебоците легнали?  Shocked Че да я скастря смело, смело...  #Cussing out
И за разходките много кураж ми вдъхнахте... Само да спре вятъра, че то ще ме издуха(макар че не съм фиданка) и ги подновяваме. А ако ми каже някой откъде да си купя дъждобран за зимен кош ще съм изключително благодарна!
За секса и мен ме гони един мерак, че и мъжо май, ама още съм с течове...  Confused  точно като при теб jeni_r - днес има.. утре няма...  Дано поне след лекаря утре имаш добри новини за Симеон.  Wink
Сега ви пращам много целувки!  Hug
Честити месечинки на всички, родени на 14-ти!   bouquet

# 629
здравейте!
днес съм вкъщи с двете деца-на Лили хремата е все така ужасна Sick справям се,но сутринта беше екшън-събудихме се всички в 10ч. Лили каза,че отивала в хола и аз измърках нещо. след малко чувам,че ме вика от тоалетната "готовааа съъъъм", ама си мисля,че щом тя е вкъщи,значи е почивен ден,значи и баща и е вкъщи. след малко ми светва, ставам и я гледам седи отчаяна на тоалетната и чака някой да и забърше дупето-когато ака, и помагаме; иначе се оправя сама. после отиде в хола,ама бебето беше ревнало. почвамда сменям памперса на бебето, а лили рече,че искала закуска. точно тогва баща и мина през вкъщи и и отряза малко кекс, докато аз сменям памперса и кърмя бебето. докато кърмя,обаче, се лсучи следното нещо-бебето започна да се напъва и изведнъж ми стана топло и мокро по краката. след малко отварям пампера и виждам най-голямото аки на света Laughing докато се старая да не омажем цялата къща в ла*на, Лили пак крещи от хола"Мамоооо!" оставих я да вика, докато овладея положението и после и обърнах внимание-не искала кекс, ами друга закуска. метнах едни замразени баници във фурната и спасих положението. цял ден сме вкъщи-всички в хола. бебето е или на ръцете ми,или в кошницата за кола, а с Лили се занимаваме с една книжка със задачки, играем Черен Петър, а и телевизорът влезна в играта. Тя ми се натиска да я гушкам, бебето и то надава писъци от колики, но аз пък затова имам две ръце Heart Eyes снощи бебето много трудно заспа-за 3 часа яде 3 пъти и все по малки количества: от гърдата, изцедена кърма, АМ....по едно време забелязах,че Лили виси пред вратата на спалнята и чака да заспи бебето,за да и обърна внимание.връчих бебето на баща му и отидох с Лили в хола. та така балансирам между децата,докато съпругът ми сънува разни сънища за нас двмата Embarassed
много е различно това с обичта-преди бях фокусирана в Лили,а сега не съм фокусирана в никой,макар че бебето отнема повечето ми време Mr. Greenи в двата случая,обичта към децата ми нараства с всеки изминал ден.
по отношенеие на млеконадоя-нощем имам най-много кърма и понеже бебето прави пауза от 6 часа нощно време,ставам и изцеждам между 100-180мл. кърма-иначе тека,подувам се и ме боли. не знам за хапването и пийването,но сънят си е най-доброто лактогонно средство Peace

Общи условия

Активация на акаунт