Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 302
  • 721
  •   1
Отговори
# 660
При нас също грее, почти от сутринта, ама сигурно е още отрицателна температурата навън. Ето това много харесвам на западното ни изложение, че малко да напече зимата и вътре става топло и едно такова ведро. Мога и почти без пуснати радиатори. Дори и да са отрицателни температурите.
Имам въпрос към ЛЛЛ
За сега Ники се наяжда с млякото от едната гърда, рядко сучи и от двете. Трябва ли да цедя другата когато не яде от нея, за да стимулирам произвеждането на мляко на три часа?

Здравей, MagieA!

Ако бебето е сито и доволно, и няма недостиг на мляко, изцеждане не е необходимо. Може да се цеди по малко, ако след кърмене майката все още чувства гърдите напрегнати; но дотоколкова, че да се почувства отново комфортно.

Споделяш, че напоседък Ники предпочита да суче само от едната гърда на хранене - в тази ситуация може би е добре да цедиш другата гърда, за да не намалят гърдите ти производството. При по-честото слагане на гърда, се стимулира и синхронизира лактацията с нуждите на бебето. Ако намираш, че дохранването все пак е необходимо, би могла да цедиш, за да замениш даването на адаптирано мляко вечер с кърма.

Ето полезна информация за съхраняване на изцедена кърма:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

# 661
Здравейте  Grinning
Най-накрая се наканих да кача снимка за колажа, обаче за пръв път работя с този сайт. Успях да кача снимката, но не можах да напиша, че това е моето бебче. Ще ми обясните ли как да го направя  Praynig
Успях!
Много са ни сладки бебчетата  newsm76

# 662
  • Пловдив
Hariela, дано по-бързо отмине този период и да се наспиш едно хубаво.

Сега имам въпрос към даващите капки за колики. Забелязах, че откакто давам на Иво Инфакол- акото му се промени. И като цвят и като консистенция. При вас така ли е. Бях спряла капките за 1 денонощие и пак си имаше хубаво оранжево ако пълно с много зрънца лактоза, но пък заради коликите отказваше да суче Sad и пак започнах да давам капки. Сега давам само 2 пъти на денонощие.

# 663
Пепи и аз давам инфакол когато дам капки акото е като каша, а когато е без капки има зрънца. Но ние от капките имаме запек ходи по два пати на ден хем смених млякото, което дохранвам давам 70мл кърма и 30 мл лактана. Но няма как да спра инфакола, защото мн помага при нас

# 664
Здравейте  bouquet

Завиждам ви, че при вас пече слънчице, тук на морето времето е много гадно Cry

Да се отчета от днешната консултация - Вече сме 5350гр. и 59 см.Ваксините ги понесе добре не плака много.За сега няма температура, дано не вдигне.За всеки случай дадох панадол.

Hariela, искрено ти съчувствам и дано скоро се наспиш като хората.Ние всички лягаме към 23 часа и ставаме чак в 6 или 7 да се храним, някой път ставам след това хранене , друг път пак се гушвам в леглото и спя до 9.

Честити месечинки на адаша Симеон и на Василена Hug

galia.ko  и на нас много ни се излиза.Допреди да се роди Симеон не се спирахме и това сега ни липсва, но какво да се прави.Тук в Бяла има едно рибно ресторантче на пристанището, което е само за непушачи и си ходим там някой път да пернем по едно Naughty Сега отвориха и ново кафе със зала за непушачи и детски кът и там ще ходим.Кой каквото ще да говори за нас, това е положението, като няма на кой да го оставяме.На моя майка му точно сега реши да си прави операция да си сменя ставата на коляното, ама  аз плюс това не искам да им го оставям на тях Twisted Evil

Приятен ден на всички  bouquet

# 665
Въпрос към ЛЛЛ
Моето бебе е само на кърма. Пълни памперсите, изглежда добре и наддава добре. От линка с "царството на Бу" обаче съдя, че не захапва правилно гърдата...От недоброто засукване понякога се чува и цъкащ звук. А особено напоследък започна да гълта много въздух, следствие на което нервничи, диша учестено и накъсва сученето си. Пробвах смяна на позата, често уригване... не помага особено. Мисля, че се нервира от силната струя, защото рефлекса за потичане на млякото е доста силен и я дави. Мислех, че ще се нормализира с времето, но вече близо месец и половина е все така. Няма къса юздичка, млечница, ясно изразени колики и спи хубаво, не ползва залъгалка, вода не пие, само суче ама пусто не надобрява... единственото леко притеснително е, че се доизаква пенесто, но дискомфорта й минава след като се облекчи.
Grinning Така написано май-май няма въпрос... Какво да направя, че да засуква по-добре? Тя си отваря устичката, но после я затваря. Смятам да посетя едно бебешко кафе на Ангел Кънчев... честно казано датата 27ми ноември я чакам с нетърпение Simple Smile
Благодаря ви! Въпрос към ЛЛЛ

Hariela Пожелавам ти някой помощник да изникне от нейде, че да отпочинеш малко. Иначе се пробвай да поспинкаш със Софи пък било то и пред телевизора (ако гледа филмчета).

Имах аз един въпрос за контрацепцията която сте избрали. Спирала, хапчета, презервативи...? Аз лично много се чудя за спирала и ще ми е интересно мнението на тези от вас, които са си слагали.

Зелда - сподели малко от живота с две малки дечица!
С Косара се чувствам идеална майка, почти идеална домакиня... любовница още не съвсем идеална, нооо Сузинката ми е на Бабин или дедин интернат почти по цял ден и някак-никак не съм идеалната майка на две дечица  Confused. След третото вероятно ще съм съвсем ориентирана, ноо съм мнооого далеч от този експеримент.

Ами забравих ощето... после!
Хубав ден!

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 14:44 от Nuriii

# 666
galia.ko- Много благодаря! Току що направих поръчка, лесно и удобно без да излизаш от вкъщи и на най-добрата цена която съм виждала а и ми направиха допълнително отстъпка! Още веднъж хиляди бладодарности Hug  bouquet

# 667
Да се отчета и аз Laughing

Mimenceto, за уригването 100 % е хубаво, но някой път като не става просто я оставам, а и тя ако не се уригне и след 5 минути започва да хълца. За приятелката аз имам няколко, които или родиха скоро, или са бременни, но не се виждаме много често. Иначе най-добрата ми приятелка не е на такава вълна, но си споделяме всичко и се изслушваме и разбираме перфектно Heart Eyes По разходките и аз съм сама, но това не ми пречи.

Cvm
, с окото не виждам подобрение и при нас Sad С масажа и аз съм като теб, а и Миа вече само като ми види пръста и започва рев и да си върти главата. На вас казаха ли ви пак да ходите на преглед и ако да, кога?

Мари 84,
дано да са минали леко ваксините.

Unvisible, как си? Оправиха ли се нещата при теб?

Съни, сигурно ви е страхотно, такава голяма фамилия.

Hariela,
дано да почне Елиза да спи през нощта, че е ужасно. И Миа тази нощ плака доста, но поне сутринта и аз поспах с нея.

Пожелавам ви приятен ден, че ние след малко ще се храним и после сме на невролог. Стиснете по едни палчета всичко да е наред Praynig Peace

За коледни подаръци ще вземем нещо на Миа, но още не знам какво.

# 668
Здраейте, момичета!

Как сте днес? Моето съкровище тази нощ спинка от 24 до 7.30 и до обяд бе6е в много добро настроение, като ходих да я храня в 12, ми се смее, аз се разтопих от удоволствие. Сега обаче я тормозят колики и прицърква, дадох и да пие вода-изпи 100 мл. По повод даването на вода- да ви питам слагате ли захар във водата, която давате на бебенцата?

Галямного ти благодаря за инфото за сайта, и аз мисля да се възползвам от услигите му. По повод излизането и на мен ми се излиза с мъжа ми например на някое романтично ресторантче, но.... бебе6ката ни ду6и4ка си иска своето Simple Smile

За помощта от 250 лв- аз вече я полу4их, превели са ми я на 20 октомври. Кали се роди на 1 септември, около две седмици по-късно ни бе6е готов акта за раждане и същия ден подадох документи. Така излиза, че съм 4акала около месец за нея. В общината ми казаха, 4е до месец и половина трябва да я полу4а най-късно. Тя се изплаша по постоянен адрес на майката, а не в Общинта, където е родено детето. Детето получава постоянния адрес на майката и всичко свързано с него е по постоянен адрес на мама и бебе.

Хариела
- искрено ти съчувствам. Пожелавам ти в най-скоро време да се наспиш. Сънят лекува. Какво стана, нали майка ти щеше да идва да ти помага? Мисля, че сега наистина имаш нужда от това. А може би е добре да не излизаш толкова 4есто и по много в студеното време. Пази се, че съкровищата имат нужда от теб.
Ендира- радвам се, че отново се появи. Чудя се как се справяш сама с две малки  деца. До кога ще е така, няма ли кой да ти помага?
Наденцето- браво на Симеончо, много добре е наддал! Hug
Честити месечинки на бебчетата, които празнуват днес Hug Hug Hug
За коликите- аз давам само Био Гайа вечер на последното хранене.
Айде за сега толкова от мен, по-късно пак ще се включа.

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 15:14 от Toni77

# 669
Смуси два дни ми течеше по малко, ама днес за 5мин препълних една превръзка, добре, че съсиреци няма, че да не се плаша пак, че съм сама, сега тече, по малко. Звънях на лекарката ми по ЗК и тя каза, след кърмене да се разхождам, за да изтича кръвта и да ходя по-често по малка нужда, а аз не ходех. Иначе лекарства не пия, нямам оплаквания, дано всичко е наред.
Някой беше писал за ситни пъпчици с бели връхчета по лицето и ушите и ние имаме .....бебка Cry Cry Cry Притеснявам се да не са от сладкото, което ям. Не мога без сладко...... Cry Cry Cry , въпреки, че го ограничавам. Педиатърката каза, че е нормално, даже са закъснели, но понякога са по-малко, понякога повече.....

# 670
  • Варна
Момичета благодаря ви, златни сте Hug
Взех да му намирам цаката на хълцането, държа я повече време изправена, а за оригването верно,че не става всеки път..Вече се справям  по-добре  с къпането, че милото ми детенце изживяваше май голям стрес така висящо на ръката ми. Снощи ни падна пъпчето, и мисля скоро да я пробвам да я къпя в шезлонга за вана..да видим дали ще и хареса Heart Eyes Ще се опитам и аз да кача някоя друга снимчица, а сега влизам да видя новите снимки на бебоците..Хубав ден на всички Hug

# 671
Смуси и при нас е така имам чувството че Дарина усеща кога и за какво си подавам пръста  Laughing на контролен преглед сме на 10.01 или на 7.01. беше не помня трябва да погледна

Ние днес правим 40-дена ходихме на църква Дарина както винаги проспа най -веселата час ,  hahaha много беше смешна милата като запя попа и тя едно отегчено изплака ...... на мен ми стана страшно смешно  снимки няма да качвам защото казах на ММ да снима така че мен да не хваща обачееее на всяка снимка съм и аз  #2gunfire
Сага съм почнала да правя питката после ще пиша какво е станало
Хариела майка ми много добре ще те разбере аз съм била ужасно ревливо бебе разказва ли се ми че само като изгасят лампата вечер и аз съм започвала да плача без да спирам до сутринта  #Crazy Катя ми беше много кротка и сега се моля Дарина да не е като мен в това отношение
Съни много е хубаво като сте толкова голямо семейство  Grinning аз винаги съм обичала купоните и като се събираме с роднини все съм искала да сме повече да е по весело

# 672
  • Нейде из лудите гори...
Благодаря ви момичета, за отговорите  Hug Явно скоро ще си попътуваме до "постоянния" ни адрес  Crazy
Направо започва да ме хваща яд, че изпуснахме днешния ден за разходка. Когато се успокой времето бебка заспа и така до преди час, когато вече беше късно за хранене, обличане и излизане.
Наложи ми се да я оставя сама за 5 минути и да ида до банкомата под блока... направо ангелите ми излетяха за тези 5 минути.Но тя бе така послушна да ги проспи. Надявам се да не ми се налага такова нещо отново. Получих си  слинга  newsm44 и ми се струва, че и на Ая й допадна. От днес няма да съм едноръкия Джо  Joy Да ми е жива и здрава така хубаво ми помогна да оправя дома като поспа 4 часа , че едвам дочаках да се събуди и да я нацелувам..

Хариелка  Praynig дано скоро ти остане време за почивка, че умората до нищо хубаво не води  Praynig

Тони, а ти имаш просто ПРЕсън .. браво на послушното бебе  Crazy

Момичета на мен не ми се излиза толкова, колкото ми се пътува..  Rolling Eyes Ще видим сега как ще се представи малката по пътя и дано е кротка и да й харесва колкото на майка й .. че смело да започна с разходките на повечко километри  Laughing

# 673
  • Варна
_Пепи_ , тъкмо и аз това забелязах тия дни. Обичайно за колики давам Инфакол и Колийф и съдържанието в памперса беше жълто-зелено.. много наподобяващо сос песто...  Laughing и бабата(майка ми) все надничаше и цъкаше, че навярно съм простудила детето.. било настинало и дрън дрън... Пък то къде да настине като ние всичко на всичко сме излизали 4-5 пъти.. а у дома 23 градуса. .. Както и да е отплеснах се.. Та от два-три дни ми свършиха и решихме да видим дали ще можем без (след снощния 3-часов рев още днес ще ги подновяваме) и акото стана като по книга - наподобяващо горчица, примесена с крема сирене. Така че си мисля, че е от лекарствата. Да видим сега като почне пак да ги приема как ще се развият събитията.  Wink

# 674
unvisible и Яна има такива пъпчици по лицето и зад ушите, понякога и по врата. Питах педиатъра с какво да ги мажем и отговорът беше нищо, ама на мен хич не ми харесват и още умувам по въпроса.
Някой ползва ли почистваща вода за бебета - има такива на Биодерма и Юриаж. Аз се чудя дали да не купя една и с нея да й почиствам лицето, пък току виж помогне за пъпчиците.

Общи условия

Активация на акаунт