Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 437
  • 721
  •   1
Отговори
# 75
Съни, забравих да кажа, че моя Калоян може да се пребори със Стойо за категорията най-фин младеж Laughing Laughing Laughing

# 76
Съни, забравих да кажа, че моя Калоян може да се пребори със Стойо за категорията най-фин младеж Laughing Laughing Laughing

Хах-да,поправих го Peace

Още нещо щях да пиша,ама Алина най-сетне се събуди,отивам да храня...и да излезем малко на разходка.

Аааа,да...Хариелка,страхооооотна е Елиза!Видях новите снимки Heart Eyes

# 77
  • Sofia
Честити бебчета Ема и Виктор на мамите Елли и Лайтстартер!   bouquet   bouquet Да са живи и здрави и да са много спокойни!  Hug  Hug

Благомира, ти май веднъж беше писала в наша тема?  newsm78 Добре дошла отново и честито ти бебе София! Адашка е на моята голяма принцеса.  Laughing

Блеккис, и според мен тези пъпчици не са от претопляне. Споко, с второто детенце ще си доста по-спокойна.  Grinning

Нашата погача мина вчера добре, но Елиза като цяло беше доста неспокойна през целия ден. Коремчето ли я болеше не знам, но още от сутринта не искаше да спи, а само плачеше, по принцип е доста спокойна и спи по цял ден. Днес ще я видим как е, сега спинка сладко сладко, дано да й е по-добър деня от вчерашния. Иначе получи много подаръци разбира се, а и кака Софи също, всеки донесе по нещо мъничко и за нея, много мило от страна на гостите, че са се сетили и за нея.  Grinning Днес я изпратихме на ясла и аз със страх се питам до кога ли ще се задържи здрава... Хем ми се пуска, хем не, като знам че съвсем скоро пак ще лепне нещо...  ooooh!

Съни, аз качих снимка за колажа, бях забравила. А тази играчка не съм я виждала и не мога нищо да кажа.

Мамчета, да се възползваме от хубавото време и да водим децата по разходки. Ей, времето е с нас, дават го до 15 ноември да се задържи хубаво.

Стискам палци на неродилите майчета!  Hug Звездичкова със сигруност остана и Хубелена и още кой кой...  newsm78

Звездичкова, да ти кажа че даваш много ценни съвети.  Hug Много ми харесва как съветваш винаги, базирано на твоя опит, готова си за консултант.

Искам още веднъж да благодаря на всички консултанти от ЛЛЛ за времето, което ни отделят и съветите, които дават!  Hug Аз лично досега нямах проблеми, но винаги изчитам написаното от вас и го скалдирам в главата си, защото никога не се знае... Но вашите съвети щяха да са ми от голяма полза с първото ми бебе и щях да се справя по-лесно с тогавашните ми проблеми. Благодаря ви за всеотдайността и за желанието да помогнете!  Hug  Hug  Hug

# 78
  • София
Момичета,страхотна изненада с новата тема в Родени!
Съни,браво на теб,страхотно си оформила темичката,как успяваш бе,жена.... Hug  bouquet
Честито на новите мами-да са им живи и здрави бебчовците и да нямат проблеми с хранене и болести!
Аз гласувах в анкетата и установих,че съм от млакото мами с кърмене и дохранване...Явно нещо не съм наред и не успях като всички само на кърма да се храним...Но здраве да е,засега малката яде кърма от мен и додавам половин порция добавка,иначе си плаче от глад-аз имам макс 40 мл кърма общо от двете гърди...А и тя суче много вяло,заспива на всяка минута и само я побутвам и пощипвам и т.н.Кърменето продължава по 30-40 минути минимум.

# 79
Благодаря ви за пожеланията, много сте мили всички участнички в темата и много се радвам като виждам готовността с която си помагате. Надявам се и аз да мога да помагам с нещичко от време на време.

Искам да питам мамите които са ползвали Colief и Еспумизан за коликите дали са забелязали бебето да повръща от тях. Моята Ема доста повръщаше в началото, но напоследък уж се беше оправила, до вчера, когато не стига, че плака 6 часа от колики, но накрая и повърна всичко което беше яла и то след като и дадох капките. тази сутрин също повърна след приема на капки. Не знам какво е правилното, но мисля нищо да не и давам. Сега спинка като ангелче, а и снощи беше спокойна. Дано най-лошите болки са минали Simple Smile

За шевовете, аз имам и вътрешни доста и един голяяяяям външен, но в Шейново ми казаха че сами ще си паднат. И мен ме е страх от преглед при гинеколог. Само като чуя за "магаре" и ми става лошо па ако ще и на двора да ми реве  Laughing Пресен ми е спомена от раждането Simple Smile

Хубав ден на всички и приятна разходка на мамите и бебчетата, които са достатъчно големи за това. На нас ни казаха че още е рано, а така ми се излиза да си разходя бебенцето в количката........ Sad

# 80
Съни -чудесна тема както винаги!!! Hug

За режима-и Кали няма  режим, храня я на поискване, в родилното ми казаха да се водя по нея и аз така правя, не мога да си обясня как аз ще и изградя режим, тя не е машинка все пак, яде на интервали между три и 4етири 4аса, през ноща на  около шест, а два пъти е правила през ноща паузи от по осем часа.

За колана за стягане
- аз също нося гащи за стягане, не мога да преценя дали помагат, или не, като ходих на контролен преглед след раждането, моят гинеколог каза, 4е вси4ко е наред и каза да ги махам през ноща. Сега се 4удя до кога да ги нося, но мисля най-много още месец.
За бабите - извинявам се, 4е не си спомням, кой от вас се бе6е оплакал, 4е много се месят. При нас в на4алот обе6е, нещо ужасно, давам си сметка, 4е свекърва ми го прави за добро, ама тя е мног оемоционална и не си дава сметка, 4е коментарите и в на4алото ме изнервяха максимално. Всеки път като идва6е при Кали и я облежда под лупа и се по4ва, ама зашо това така, ама защо онова, ама детето не е добре завито,ама леко е обле4ено, иска6е да държим около 28 градуса в стаята на Кали септември, педиатърката като дойде и каза, в никакъв слу4ай, 4е ще се изрине ина4е от жега, аз и казах, 4е ще слу6ам педиатърката и сега се е кротнала малко. Имам 4увството, 4е бабите не могат да приемат факта, 4е сме отговорни хора и можем да си гледаме сами децата.
За мазането - за сега мажа Кали след всяка смяна на памерс и след къпане, разбира се, с масажно олио на Мустела и крем Бо4ко, няма подсе4ено, да 4укам на дърво.
Моята принцеса все пове4е се загелжда в игра4ките, за сега са само дрънкали де,ама все е нещо, тази сутрин баща и дрън4е6е с една крави4ка и тя с ия придърпа към нея, в4ера си придърпа една друга дрънкалак в леглото Simple Smile
Днес времето е хубаво и аз мисля да я разходя след следващото и хранене, разходките ни харесват и на двете Simple Smile

Честито на всички нови беб4ета и мами!!! Да са живи и здрави, много радост да носят вкъши и да имат безгрижно детство Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Това е за сега от мен, 4е 4увам Кали нещо да църка и отивам да я видя какво прави.

# 81

момичета пишете от къде да си купя ластичен колан че вече не мога да се гледам с тоя корем все едно не съм раждала  Embarassed а когато излизам без количка все ще се намери някой да ме пита кога ще раждам  #2gunfire и аз направо откачам

# 82
  • варна
Момичета ,много зле се чувствам ,оказа се че кърмата ми не стига и сега се дохранваме с АМ .
Милото ми дететнце е било гладно ,а аз не съм разбрала и затова не е акала сигурно newsm45 smile3518
И се оказа ,че имам запушено каналче на лявата гърда и затова дигам температура ,вчера пак в  чудо се видях 38,5 и не мога да я сваля цял ден. Сега съм на антибиотик Confused
Един съвет от мен цедете се след кърмене ,първо за да имате повече кърма и за да не стане запушване ,на мен ми говориха ама дебела глава. ooooh! Peace

Ники и Кати и ние сме така докато я сложа цокне два пъти и заспива .

# 83
  • София
Мименцето-аз като я видя да си яде ръцете и дрехите и плаче,така разбирам,че иска да яде,и то след като съм я кърмила...А за изцеждането-и на мен така ми каза доктора,ама аз нищо не мога да изцедя,сигурно съм несръчна,не знам,но най-добре беба да суче,от време на време имам Т над 38градуса ,зачервява ми се гърдата и слагам топли компреси и бебето ми е спасението,само се моля да не се откаже да суче,че съм загинала тогава....

# 84
И аз съм една от тези които дохранват с АМ. Ники още от началото нежелае за захапе гърдата, пробвах различни методи, но той така и не пожела. Сега се цедя, но за съжаление кърмата драстично ми намаля и сега има само за 1 цяло хранене през деня. В началото се чувствах виновна, много исках да кърмя, но просто не ни се получиха нещата Sad Не искам да се отказвам защото знам че това е много важно за него и се старая, но е много трудно Е и аз се оплаках Cry

# 85
  • София
Съни аз съм ползвала такива играчки, но са по-подходящи за по-големи деца, водят ги играчки за столче за хранене, слагат се на плота за хранене и детето си играе/занимава докато се оптваш да пробуташ някоя и друга лъжица с ядене  Laughing

За коланите - не съм носила нито с първата бременност, нито сега. Коремчето ми се е прибрало почти  Peace Както сме обсъждали и преди в темата, коланите карат коремните мускули да стават лениви, което забавя процеса на възстановяване. Препоръчват ги само за жени, родили близнаци, тъй като там настина има преразтягане.

Мименце - все още има шанс да си продължите само с кърмене, без добавка. Цеди се след всяко хранене и пий лактогонен чай. Успех  Hug

cvm в повечето онлайн детски магазини има бельо за бременни и майки - там със сигурност ще намериш и колани за след раждане.

За прегледите при гинеколог - и с първото и сега ще е два месеца след раждането. Тогава би трябвало да са приключили лохиите и всичко да се е възстановило в първоначален вид.  Peace

Хариелка - Елиза е прекрасна  Heart Eyes

# 86
  • Варна
Здравейте и от мен в първата тема в родени Simple Smile!
Честити бебчета на всички мами, които пропуснах   bouquet! Да са живи и здрави и много да ви радват!

Съни, благодаря ти за труда, който отделяш за правенето на всяка нова тема  Hug.

Прочетох новата тема набързо, нямам никакви сили и време за форума  Confused. Чудя се как да успявам да се организирам по- добре, но все възниква някакъв проблем и за нищо не ми остава време. Щеви напиша бързо за положението при нас. Ники и Кати, аз дохранвам с АМ Антон от 20-тия ден, така че не си само ти  Hug, не се обвинявай. При нас има някакъв напредък сякаш, от консултативния кабинет по кърмене ми дадоха кантар, установих че, едната гърда не се стимулира достатъчно и почти не произвежда мляко. Давам добавка 2-3 пъти на денонощие, изпива между 20 и 60 мл, пробвах да изцеждам след кърмене, докарвам нужното количество, но Тонито отказва да суче когато струята намалее и стигне до задното мляко. В голям филм съм като цяло, кърмене, стерилизиране, АМ, помпи, изцедени кърми, чайове от жаблек  Crazy. Тази нощ беб се събуди, станах погледнах го и пак легнах, просто не се осъзнах, че имам бебе и какво да правя от умора. Какво е съм кърмила, давала, правила не помня  Rolling Eyes. Като цяло се храни на 3 часа, аз се опитвам да го карам да е по- често за да стимулираме лактацията, но пък то и време не остава, тъкмо свърша всички процедури по едното хранене и дошло време за следващото. Ахилеа, направо ме учуди с количеството мляко, аз питах педи, каза на 1 месец 110 мл на хранене е нужно.
Мименце, много пъти писаха консултантите и не само, кърменето нощем, най- вече между 3 и 8 стимулира производството на кърма, тогава пролактина е в най- висока концентрация в организма, а той отговаря за производството на мляко. Тези големи нощни паузи не са препоръчителни за първите седмици на бебето.
ВодаНЕ давам. Никакви други течности освен кърма и АМ не предлагам, искам да суче повече и да стимулира производството, за да махна добавката. Водата не би помогнала в случая. След като го кърмя не виждам нужда от нея.
Залъгалка дава мъжа ми, не успявам да се преборя с него да я спрем, за да потръгне кърменено, като цяло обаче рядко я дава, защото той е спокоен като е нахранен, а и не я иска много.
За нослето ако има засъхнали секрети лекичко почиствам с клечка за уши напоена с физиологичен разтвор, но това е доста рядко. Мажа го с олио целия вечер след къпане, сутрин само лицето вече, защото е много суха кожата. Крем за подсичане само вечер и сутрин и ако има нужда. Като цяло съм много доволна от козметика на Топфер. Купих второ шишенце от олиото, къпя с пудрата във ваничката, всяка вечер, дупето мия с гела, ползвам и крема против подсичане.

Искам да пиша по- побробно и смислено, но пак трябва да ставам.

Редактирам се, че никой не е писал след мен. Използвате ли слинг? Мъжо ми купи този http://sladurite.com/product.php?ProductID=3877. В магазина как мушнаха Тони, направо разкошно стоеше и ми беше много удобно, вкъщи опитвам и не успявам да го позиционирам, той се разплаква, аз се изпотявам. Приемам съвети  ooooh!.
На преглед ходих вчера, с ехограф беше. Матката почти се е прибрала, като 1 месечна бременност каза, че е док, лигавицата била добре, шева също и ме посъветва да използваме предпазни средства, явно няма проблем да правим секс, но аз не го питах, защото това е последното, за което мисля  ooooh!.

Последна редакция: пн, 31 окт 2011, 13:28 от inka 26

# 87
  • Vaudreuil Canada
Аз докато отворя новата тема вие вече сте на 6-та страница - бързачки!
Честито на новите мами - не смогвам да прегледам новостите тук - бебо ни ангажира добре вниманието а и баткото също така.

# 88
Silvi-85 днес е станала мама на Кристиян!Малкия юнак тежи 3.600 кг. и е висок 50 см.Да е жив и здрав,много да ги радва! Hug Hug

Аз ще пиша повече следмалко,че ще кърмя Али сега.

# 89
eLLi*, моят палавник също повръщаше от КОлийф, имаше и запек, затова го спрях и го смених с Ентерокинд /по препоръка на педиатърката/. Откакто сме с Ентерокинд, няма такива пролбеми, а и колики почти няма.
За колана след раждането - едната лекарка ми каза да си купя, а акушерката ме посъветва да не го правя, защото коремната ми стена щяла да се измързеливи и да не иска да се прибере. Трябвало мускулите сами да се справят с този проблем. И аз като излязох от родилния дом бях като бременна в 6-ти месец и дори като ходих 1 седмица след това да си давам болничния на шефката, един колега ме пита няма ли да раждам.  Joy Даже като ходех на разходки, първата седмица имах чувството, че червата ще ми изпаднат.  Laughing
Ама я да ме видите сега - коремът ми е като преди, доста съм отслабнала - все едно никога не съм раждала.  Grinning Колан не съм слагала, коремът ми се прибра естествено.
Колкото до кърменето оказа се, че и моят калпазан е от мързеливите бебета и колкото и да ни мъчеха в родилното, той така и не успя да засуче като хората. И до месец след това го мъчехме да яде дори от шише. В началото дори му изстисквах биберона в устата понеже го мързеше да дърпа сам и постоянно заспиваше, много беше злояд, а какво стана сега направо не знам.  newsm78

Ха честит юнак на мама silvi-85!

Общи условия

Активация на акаунт