Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 435
  • 721
  •   1
Отговори
# 150
Ахилеа,да метален е и си е на кауфланд(нали има такива стоки дето са си произведени спец. за веригата).на обяснението пише,ако искаме да запазим по-дълго време водата топла или студена-съответно да облеем с гореща или студена вода отвън самия съд и тогава да пълним водата.изпробвах го пътувахме до пловдив тръгнахмв е 11ч сутринта  до следобед до 14-15ч беше гореща водата,а вечерта в 23ч беше топла ,о достатъчно,че да се разтвори АМ.
термоса е метален(сив металик Simple Smile ) ,13лв.ММ каза че имало май 300,500,750мл и 1л като размери.

# 151
  • варна
 BLackKisSs  и ние сега имаме същия проблем като вашия с повръщането.
Стана трети ден яде от НАН и днес наобяд повърна на фонтан ама малко ,но преди малко направо се омаза цялата .Но интересно ще е още гладна и в момента плаче .Дадох и да цокне малко от мен ,но не искам да и давам АМ малко да и почине стомахчето до следващото хранене.
Направо си искарах акъла .

# 152
  • София
skrech, благодаря за отговора ти, няма значение коя ми отговаря, съветите са ви безценни.
Зеррин освен кърмата пие и глюкоза 5 %. туко що я кърмих, почи 50мин, на едната гърд, на която не я харесва сука около 30 мин но щом спре пуска я и плаче, а другата ми текла по това време....... Rolling Eyes, после на другата сука доволно около 20мин. като спря започна да хълца, така и не чух да се оригне, и до сега не мога да установя оригване след хранене- повръща по малко. и като повърна заспа.
след като давам и от двете гърди,може ли да се изчеждам с помпада, за да стимулирам кърмата? ще има ли за следващото хранене?
относно пиенето на вода (за сега глюкоза) кога е найдобре да се дава, и по колко след като се кърми, някой казват след кърмене малко вода, да се изплакне кърмата в устичката, други че така му става много тежко, трети, че кърми ли се вода не му трябва..........
също си писала, че това , че не ака може да не и стига кърмата, какво мога да направя за да я увелича, не искам да дохранвам все още. Само да уточня, че тя наистина се беше запекла, защото след като пробвахме с термометъра се изходи доста, така по твърдо тъмно кафяво, не черно, гъсто. Това също ли е признак, че може да не се храни достатъчно?

За изцеждането след хранене - по принцип, ако имаш съмнения, че кърмата ти е малко, кърмиш начесто(2-2.5 часа), помагаш на бебето да суче по-ефективно, но тези мерки не успяват да увеличат задоволително бързо производството на мляко, може временно изцеждане да бъде от полза. Но рутинно цедене без причина не е препоръчително, тъй като създава предпоставки за ред проблеми, като свръхпроизводство на мляко, запушвания, прием на по-слабо калорично мляко от бебето и други.
  През последните 1-2 дена Зеррин по колко пъти на денонощие се храни и колко ака?
 Забелязваш ли докато суче да губи вакуум(чуват се цъкащи и цвъркащи звуци. Също може да изпуска гърдата)?

Техника, която помага на много бебета да приемат повече мляко е компресия на гърдата. Ето обяснение как се прави http://missby.wordpress.com/2007/12/04/compression/
 и видео http://www.breastfeedinginc.ca/content.php?pagename=vid-4dayold
 Или накратко:  Вече писа, че забелязваш когато бебето суче по-енергично и гълта мляко. Когато спре да суче по този начин, обхващаш гърдата с цяла длан (палец отгоре, другите пръсти отдолу) на няколко сантиметра зад ареолата(тъмната част около зърното). Притискаш гърдата между пръстите си така, че да не боли и държиш притиснато. Обичайно бебето започва да суче няколко секунди след това. Когато спре да поема мляко, отпускаш. Може да повториш компресията няколко пъти. Като спре да гълта мляко и с компресия, би могла да предложиш другата гърда.
 Компресията може да ти бъде полезна и при двете гърди, а също може да повлияе на Зеррин да се задържа и на по-нежеланата гърда, защото така помагаш млякото да тече по-лесно.

Много бебенца не се оригват след кърмене, без това да им представлява проблем. А на други им е нужно повечко време, за да се оригнат.

Даването на вода на кърмачетата все още продължава да буди спорове, които може да накарат майките да се чувстват объркани какво е най-доброто за техните бебета. Според изследвания и становището на световни специалисти е, че здраво бебе, което суче толкова, колкото му е необходимо,  няма нужда от допълнителен прием на вода през периода, докато се храни единствено с кърма(без АМ и твърди храни). Но даването на една-две глътки вода след кърмене едва ли би могло да окаже някакво негативно влияние, за това, ако ти се чувстваш по-спокойна като даваш, вероятно няма причина да се притесняваш. НО чиста вода, не подсладена и не глюкоза. И да е след хранене. Даване на вода(а особено глюкозата или подсладена вода), преди хранене или между храненията може да създаде усещане за ситост и бебето да забави храненето си и/или да суче недостатъчно.
 Изплакване на устичката на бебето от кърмата не е необходимо. Има ли конкретна причина да се притесняваш, че неплакненето може да е проблем? "Плакненето" на устата с глюкоза всъщност не е плакнене а вкарване на идеалната храна за гъби - въглехидрати. По-подходяща би била неподсладената вода.

За увеличаване на кърмата важно е да има стимулация  - кърмене. Възможно най-често  и ефективно. Колкото повече мляко излезе от гърдата, толкова повече тя ще произведе. Кърмене начесто и прилагане на компресия, ако е необходимо. Ако не му стига на бебето едната гърда, предлагане и на другата.
 Почивката е добър приятел на бебето. Когато си спокойна и отпусната, млякото би потекло по-лесно. Може да обърнеш внимание преди кърмене да се настроиш, като се опиташ да се отпуснеш и да се насладиш на мига, без да се притесняваш и да мислиш за неща, които те напрягат.
 Други помощни средства(но само помощни. Те не могат да заменят стимулацията от често и ефективно кърмене) според много майки са лактогонните чаеве или например купичка с овесени ядки или варено жито, или шепа ядки например(БЕЗ фъстъци).

Очаквам прясна информация  Simple Smile

# 153
  • София
Хайде добро утро!
Ей това с кърменето и мен ме гложди.. Най-вече защото искам да ни се получат нещата. И след всичката литература, която изчетох си направих извода, че най-добре е първо да довърши едната гърда и тогава да предложа другата. Но въпреки всички статии, книжки, теми и отговори от консултанти, пак ми е трудно да преценя кога е приключил с първата и е време да предложа втората. Моя хубостник като го сложа на гърда суче активно да кажем около 5 минути, после започва по-бавничко, прави паузи, аз го пощипвам и пак почва. Ако в този момент обаче се опитам да го отдръпна от гърдата(за да предложа другата например) и той пак засуква. Четох също, че като приключи бебо с първата гърда сам ще пусне и тогава може да предложа другата. Е добре де, ама той като пусне е дълбоко заспал и колкото и да се пощипваме няма събуждане.. има си една щастлива физиономия и това е.  Mr. Green  Писах и в раздела за кърмене, но така и не разбрах как разбирам, че е приключил с първата.  Thinking
Определено и нааканите, и напишканите ни памперси са в норма - всички са напишкани, а за денонощие най-много да е пропуснал да наака един-два, т.е. почти всички са и наакани.
И все пак ми е притеснено, понеже в крайна сметка ядем само от едната гърда и то не повече от 15-20минути. Може и да е нормално, ама пусто му притеснение...  Confused

Не разбрах дали към нас е насочен коментара и за това се извинявам, ако се намесвам с непоискан коментар  Blush
 Искрени поздравления, че четеш и се интересуваш кое е най-доброто за твоето бебенце! А сега забрави  Mr. Green . Да, забрави какво си чела и се наслаждавай. Комуникацията между майката и бебето не е някаква метафора, а реалност. С раждането майчиния инстинкт, който по принцип жените имат, вече е много по-засилен. Майката може да осъзнава от какво се нуждае детето й, а може и да не, но инстинктивно да отговаря на нуждите му. Колкото повече контакт има майката с бебето си, толкова по-ясно тя може да усети бебето си и да му отвръща адекватно. Прегръдките и ласките са нещо особено приятно, освен това и жизнено важно за бебето. Опитай да се отпуснеш, да се наслаждаваш, да прегръща, кърмиш, целуваш  и милваш бебенцето си толкова, колкото ти сърце иска. Забрави часовника, забрави написаното в книгите, забрави да броиш храненията... Просто се наслаждавай. Бебето е неспокойно, но се чувства добре, като суче. Чудесно. Колко е часа всъщност, дали това е петото или петнайстото кърмене за деня, дали му стига, дали е изпило достатъчно задно мляко... няма значение. Бебето ака и пишка редовно, спокойно е и се чувства добре. Ако нещо не е наред, то може да подаде знак. Може знакът да го разберат и комшиите, ако е силен рев, може да го усетиш единствено ти, а може изобщо да не разбереш, че е имало проблем и да не знаеш, че всъщност вече си отговорила адекватно на проблема, защото инстинктивно и без да се замисляш си го гушнала или кърмила по-рано или си го сложила да спи върху теб или си го полюшвала...
 Дори това може да ти звучи сложно. Да, сложно е да се опише връзката между майката и бебето, но реално е нещо съвсем естествено лесно, приятно. Отпусни се, кърми и се наслаждавай  Simple Smile

П.п. описаното кърмене от теб изглежда съвсем обичайно. Забрави предно/задно мляко. Забрави довършването на гърдата - щом е заспало доволно, няма значение колко точно "до край" е изпило и ясно, че ще пропусне втората гърда.

# 154
  • София
Момичета,с голямо внимание чета въпросите ви за кърменето,но с моя никакъв опит не смея да давам съвети.Общо взето е добре да се кърми повече време,за да тръгне кърмата,но при мен така и не тръгна в достатъчни количества.

Въпросче към ЛЛЛАз не знам дали да се похваля или да се оплача,но тази нощ Ани като заспа в 12 часа някъде и аз в 3 се опитвам да я кърмя,но не успях да я събудя,в 4 часа пак се опитвах-побутвах,пощипвах, но тя не искаше и това е-дори изцедих 2-3 капки мляко върху устата й-пак никакъв резултат и се отказах.Спахме до 6.30 и тогава се събудихме в много добро настроение и готови за  ядене-аз с пълни гърди,и тя поогладняла и изсука 70мл кърма,което за мен си е рекорд-досега сме все на около 40мл.И след яденето изглеждаше доволна,не търсеше още храна и скоро заспа,аз пробвах да се изцедя още малко и извадих около 10мл.Сега пак ще ядем,макар че тя спи,през деня ми е по-лесно да я събудя.Чудя се,ако продължава през нощта да спи,това ще ми намали ли кърмата,много жалко ако е така...Още имам въпросче-носенето на сутиен благоприятства ли образуването на кърма или влошава състоянието при задържане на мляко,може би със по-свободна тениска ли да ходя,ама че съм чуденка Grinning Иначе давам и добавка,но не всеки път,аз я тегля на всяко кърмене и като видя колко е изяла кърма,тогава решавам да давам ли допълнително...Все още не съм се отказала от кърменето,но може би ще караме докато може и има мляко,това е...
И аз много много благодаря за отговорите на ЛЛЛ,страхотно е да има някой ,който да ти съчувства дори,да не говорим за другите ползи!!!

По принцип, ако всичко с кърменето е наред, суче достатъчно, млякото стига и бебето самО реши да прави такава нощна пауза, без да му се дава биберон или вода, обичайно това не се отразява на производството на мляко. Обаче млякото по принцип не е съвсем достатъчно за Ана. След като тя не може да се събуди, за нейните нужди едва ли ще е проблем, но е възможно да се отрази на производството на мляко. Но не е задължително, разбира се. Би могла да опиташ да цедиш тогава, когато тя не се е събудила.

Имаш ли желание да споделиш как върви кърменето при вас? Със силиконови зърна ли кърмиш? Отмина ли проблема с болезнените зърна? Ана продължава ли да бъде все така много сънлива? Дали вече е възможно да се опита кърмене по-начесто или изцеждане с помпа или на ръка? От едната или и от двете гърди суче?

Сутиенът няма отношение към количеството кърма. За да се избегнат травми и запушвания е препоръчително той да обхваща добре гърдата, да е мек, по възможност от естествена материя, да не стяга, да е без банели. Много майки предпочитат да носят сутиени за кърмачки или тези, които са спортен тип(като късо потниче), а може и без сутиен, ако се чувстваш комфортно.

lusine, видях въпроса ти, ще отговорим при първа възможност.

# 155
  • Sofia
Добро утро!

Честито прибиране у дома на Марсика и Елибели!  Hug  Hug

Честити 2 месеца на Калинка!   bouquet

Съни, Алинка е страхотна!  Hug Много яки шапки.  Grinning Ти от кога започна да я слагаш на активната гимнастика? И аз чакам този момент вече, да видим и там дали ще се позадържа Елиза...

Тя тази нощ не ни остави да спим. След едно от храненията решава, че се е наспала и започва да реве, докато не я гушнеш и не започнеш да я разнасяш из къщи да си разглежда картините. Ей, голямо оглеждане и кокорене пада. А на нас с мъжа ми сърцата ни спят. И след около два часа цокне малко и заспива  блажено изморена, а вече денят е започнал и ние трябва да ставаме да поемаме задачките през деня. И така всяка нощ... И кога ще се наспим не е ясно...

Ние вчера цял ден бяхме навън, кърмихме се навън и после ходхме да си вземем кака Софи от ясла. Много хубава разходка си направихме от около 5 часа и повече дори. И днес мисля същото да направим, не ми се изпуска това хубаво време.

Пожелавам на всички ви един прекрасен и усмихнат ден!

# 156
Добро утроооооо!!!! Hug

Използвам докато спят двамата ми хубавци да пия едно кафенце и да видя какво се случва в нашата темичка Hug
Днес съм сама с младежите. ММ тръгна сутринта в 5.30 за работа, после дойде в 7.30 да закара Жаки на градина, която пък пак ми се прокашля сутринта #Cussing out Вече ми омръзна през две седмици да е болна с кашлица и сополи #2gunfire Днес ще почна да й давам за подсилване сироп с бъз, прополис и ехинацея, че да видим. Поръчах го от www.iherb.com и днес ММ ще го вземе от пощата. Дано да има ефект Praynig
Виждам, че сме само 9, тези които храним с АМ, но не помня кои са. Сещам се само за Смуси и АХИЛЕЯ. Бляккис и ти ли даваше АМ или се бъркам?  newsm78 Интересува ме, защото да знам при вас как върви храненето и да си правя някакво сравнение, не че бебетата са еднакви. Аз от вчера им увеличих млякото от 130 на 150, че си го изпиваха до дъно, но само Калоян го изпива цялото и то не винаги.

Добре дошли в новата тема Елибели и Марсика! Hug

Eлибели 83, щом док ти е казал, сигурно ще е така. При мен пък ефекта беше обратен. Краката, глезените ми бяха леко отекли през бременностт, а като родих и ми станаха пак същите. Аз пък да ви кажа всичките ми обувки и маратонки ми стискат. Краката ми са пораснали с един номер Crossing Arms Това няма ли да се оправи? Пак ли е нещо от бременността? ПРедният път не помня такова нещо newsm78 А имам 14687637398 обувки.

Тони, честити два месеца! Да ти е жива и здрава Калина!

cvm, забелязах, че днес голямата ти дъщеря Катерина има рожден ден! Да ти е жива и здрава!  bouquet  

Хариела, много неприятно това с бодуването през нощта. Аз мога да си похваля Калоянката, че вече три вечера спи много добре, даже прави пауза от 4-5 часа и като го видя, че почва да се върти веднага му давам да цока и пак продължава. Обаче Емо е станал някакво чуда вечер. Голяма пъшкате, пръцкане и даже се събужда с рев. Аз си мислех, че коликите отминават, защото Калоян почти не се напъва, а те при Емо като че ли се засилват newsm78. Милият ми той и чурката му е червена и бузите и гушката са му целите в пъпки, все на него. От друга страна мога да кажа, че е кротък, а Калоян дето нищо му няма по цял ден реве. Луда работа! #Crazy

# 157
Добро утро момичета да ви почерпя днес моята голяма дъщеря става на 11 години   party023
Мела благодаря за поздрава и аз храня Дарина с АМ започнахме с аптамил много го харесва но започна да повръща от него и го сменихме с фризовом това е млеко за такива повръщащи  Simple Smile

# 158
skrech  bouquet  bouquet  :bouq
Благодаря за изчерпателния отговор!  bouquet
Днес ще си записвам в колко и по колко яде, но гледам на всеки 3ч да предлагам гърадата, а ако е неспокойна и по на често, но тогава тя захапва гърдата суче малко и запива, а когато е гладна суче по около 20-30мин и пуска гърдата полу-заспала, след това се ококорва и така постоява около 30-40мин спокойна, след това заспива.
Но с акането.......не се е изходала втори ден Cry Cry Cry, след като слагахме термометър и се изходи доста обилно. Направо нз какво да правя, дали пак да и помогна с термометър, но пък е спокойна......дори и когато и слагахме термометър тя беше спокойна даже си спеше.  Cry Cry Cry
Другото, което започна да ме притеснява е, че много пръцка, ама много...дори когато ръката ми е на дупето и усещам пръцкането, не само го чувам....и стомахчето и чувам.....
Зеррин е на 7 дена, по колко мляко средно трябва да поема на хранене. Вчера се опитах да се изцедя, но помпата ми май не е хубава, не прави хубав вакум до докарах само около 30мл от едната гърда, ако и бебка изсуква по толкова.....не е ли малко

Има ли други с проблеми с  изакването. Моята бебека не беше акала 3 дни и и помогнахме с термометър в дупето-изходи се, но си беше е спокойна. След това сега втори ден пак не е акала. Незнам как да и помогна ???И много пръцка... Sad тези газове едва ли са и приятни...
cvm Честита рожденничка, да ви е жива и здрава, да помага на мама и да е послушна.

# 159
  • София
Добро утро и от нас Hug, след поредната безсънна нощ Tired, моята Зара през деня е супер спокойна спинка,  папка но като стане време за лягане към 8 и половина еий такива очи ококорва #Crazy и няма заспиване до към 11ч, не признава нито биберон нито нищо, изнервя се че не може да заспи и се почва едно крещене и гушкане да се разхождаме из къщи....не мога да си обясня дали успява да се наспи през деня, че да не успее да заспи вечер? newsm78

# 160
Направо съм изтървала темата  Sad Благодаря на Съни   bouquet
Гледам анкетата и ми става много криво, толкова много момичетата са се справили с кърменето, а аз съм на път да се откажа. Гласувах за смесеното хранене, обаче сме на път да минем само на АМ. Яна суче, не се отказва от гърдите, обаче кърмата намалява все повече, не мога да я кърмя на често, защото тя спи и не иска и в крайна сметка на всяко хранене й даваме АМ, до сега 60 мл, а от вчера почна да иска още и стигнахме до 90 мл. и то след като 30 минути уж е сукала и от двете гърди.

Да ви питам за промоцията на ДМ, че вчера мярнах реклама, но не я видях цялата. Има намаление 15% на бебешките стоки, но на всички стоки ли е това намаление. Важи ли за АМ?

# 161
Добро утро и от нас.
Мела,да давам АМ и аз-Ивайло е на 22 дена и си изцоква по 100мл(3лъжички АМ). Simple Smile,а аз краката-съвсем нормално е да са порастнали с един номер след бременността ... Sad
за оттоците след секцио; на мен още в болницата ми казаха ,че краката ще ми се подуват и отичат от 3 седмици до месец след операцията-докъто се изчисти организма от упойката.

аз да чукам на дърво Ивайло денем се кокори,не спи вече след всяко ядене,обаче като заспи към 18:30 еедвам го будя за къпане в 20ч и след ядене заспива сериозно доооо сутринта до 6-7,е става за нощтното ядене де,ама след това си заспива.
ставам,че бабите дойдоха ....лудницаааа!!!!

# 162
  • София
Някой беше коментирал за коланите за прибиране на корема - аз си купих от аптеката съвсем обикновен ластичен пояс и мога да се похваля че ефекта е доста добър Peace
BLackKisSs , с първото ми дете беше така, беше блаженство...

# 163
Здравейте, момичета!

След вчерашният тежък ден и аз да се включа.  

varol-честита месечинка!  bouquet

Toni77-честити два месеца на Кали! newsm38

elibeli_83 и marsssika- честито прибиране вкъщи! newsm51

Смуси- аз също съм се замислила за овлажнител за въздух, защото сме на климатик и малко или много въздуха е сух и се чудя дали секретите от нослето не са от това. И на мен би ми било полезно ако някой сподели опита си

cvm- честит рожден ден на голямата ти принцеса! Да ви е жива и здрава!  party023 nbirthday

unvisible- ние също имаме проблем с акането и нашата педиатърка ми каза при нужда да давам по една лъжичка Дуфалак.Каза че не предизвиквал зависимост. аз още не съм давала защото сменихме млякото и засега сме добре да чукам на дърво, но ако искаш питаи твойта педиатърка на какво мнение е.

Аз вчера май разбрах какъв е бил проблема при нас били сме гладни направо ме е срам да си го призная, но наистина не бях разбрала добре че е татко да ме открехне и ве4ерта като му додадох се успокои и заспа най накрая.

Ох аз днес бях на контролен преглед и ми се накараха че съм отишла след като нямам оплаквания просто #2gunfire толкова ги мързи че чак ги боли ама сигурно ако бях си платила нямаше да са насъщото мнение #Cussing out

Пожелавам на всички с бебоци спокоен ден пълен само с усмивки, а на тези които все още чакат успех и дано скоро да дойде вашия ден Grinning

# 164
  • Пловдив
Анбибиан, вчера бях да взимам памперси от Дм и ми казаха, че е последен ден на промоцията, ама после по телевизията чух до 2, та в крайна сметка не знам  newsm78 Иначе промоцията е за всички бебешки продукти  Grinning
Цвм, честита ти рожденичка   bouquet Жива и здрава да е  Hug
Блеккис, браво на Ивайло, все така да е  Hug

Общи условия

Активация на акаунт