Октомврийско слънце вкъщи грее-бебче в люлка се люлее!

• 34 419
  • 721
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Въпрос до ЛЛЛ:
Прочетох статията, която сте постнали за млечницата и подозирам, че имам такава. Отскоро усещам леки болки като боцкане с игла вътре в гърдите и зърната са ми болезнени още от болницата. Кърмя с силиконови протектори вече 1 месец без да дохранвам и нося подплънки и сутиени, нямам възможност да ходя гола, раждала съм секцио и в началото имах назначени антибиотици. В началото ме болеше само като нещо се докосва, но последните два три дни усещам лека болка и като си стоя. Странното е, че Леда е преглеждана от двама педиатри и никой не ми е казвал, че има проблем. Аз обаче забелязвам, че напоследък суче по бавно от обикновено и по - бързо се изморява. Появиха и се газове. Също така съм забелязвала, че още от боницата има нещо като бяло-жълти участъци от вътрешната страна на венците, където би трябвало един ден да бъдат кътниците. Споделяла съм за това вкъщи, но всички ми казват, че прозирали зародишите на зъбките.Утре ще ходя при педиатър на Леда, и ще я попитам за лечение и диагностика, но бих искала да попитам и вас, какво да правя? Мога ли да се срещна с ваш консултант и той би ли могъл да ме посъветва за лечение, което е изпитано. Бих искала да действам бързо преди кърменето да е станало непоносимо. За мен е изключително важно и ще направя всичко каквото трябва!
ЛЛЛ аз също искам да Ви благодаря за вниманието и отделеното време! Всичко, което пишете ми е изключително полезно без вас нямаше да стигна дотук.   Hug

Привет, lusine!

Каза, че днес ще се видите с лекаря. Какво смята той, имаш ли ти или бебето млечница?

Прибоцкването, което го усещаш в гърдата кога го усещаш? По време на кърмене или между кърменията? Възможно ли е да се дължи на спускането на млякото? Много майки усещат спускане на млякото придружено с леко гъделичкане, до по-интензивни бодежи. Това усещане отминава в процеса на кърмене и може да се усети по-леко още един-два пъти, ако сученето на бебето предизвиква спускане на нови порции мляко.
 Болката в зърната рязка прорязваща ли е или по-скоро постоянна силна чувствителност? Възможно е зърната да са чувствителни, ако се мият твърде често и особено със сапун или друга изсушаваща козметика. Също ако седят дълго време влажни в подплънките. Ако е от това може да ти помогне оставяне на гърдите да изсъхнат и след това да сложиш подплънки. По възможност подплънките да са дишащи, а не със запарващ горен слой и да се сменят начесто. Може също да пробваш да излагаш на слънце за няколко минутки, колкото пъти ти е възможно. Мазане с ланолинов крем за зърна може също да ти бъде от полза, ако нямаш млечница (предполагам вече имаш мнение на лекаря). А алтернатива на подплънките за кърмачки могат да бъдат гръдните щитове. Така хем дрехите не се цапат с кърма, хем се образува въздушен джоб и зърната не се докосват.
 Ако бебето суче зле и травмира зърното, болката може да продължи и горните методи да не носят облекчение. В случая от полза може да е коригиране на позата за кърмене и стремеж за по-добро засукване. Обичайно бебе, което е засукало добре, е отворило широко устата си, обхванало е и голяма част от ареолата, устните му са обърнати навън. Леда може ли да се изплези така, че езичето й да покрие долния венец(ако й дадеш да ти суче пръста, може да видиш дали изкарва езичето напред)? При добра позиция за кърмене телата ви не бива да са под напрежение и са плътно долепени(това се променя с израстването)
 По време на сучене забелязала ли си цъкащи, цвъркащи звуци?Казваш, че са се увеличили газовете.  А това нея тормози ли я или въпреки тях е спокойна и не плаче?

Цветовете, които забелязваш в устичката на бебето може да са обичайните. Млечницата седи на бели кремообразни петна или плътен слой. Може и да няма такива петна, а устната кухина да е като гланцова.

Може да се срещнеш с консултант както лично така и на някое от събитията ни (утре ще има среща в София) Ето график: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103098.msg20114865#msg20114865 . Но консултантите не предписват лечение. Могат само да помогнат в ориентирането дали може да има млечница, а лекаря предписва лечение, ако и той е установил гъбична инфекция. Можем да бъдем полезни с идеи за някои помощни средства.

П.п. Сега видях, че си писала. По късно ще прочета  и пиша отново.

Последна редакция: ср, 02 ное 2011, 14:43 от skrech

# 181
Момичета, много ми е мъчно, че бебка не ака. Педиатърката каза с термометъра в дупето, нейната дъщеря до 6-я месец така се изхождала, но за мен това не е решение.............Трябва да си има причина и да се търси решение  Cry Cry Cry

# 182
  • София
Здравейте!

Да напиша и аз някой ред докато Еличка спи.

cvm, честит рожден ден на дъщеря ти!

Марсика, добре дошла у дома!

И аз съм от дохранващите с АМ. При нас ситуацията е много интересна- кърмя на поискване, което е горе долу на 3, 3,5, 4 часа. И на всяко хранене дохранвам с добавка от 20 до 80мл. Всеки път различно. Пия немски лактогонен чай и ми се струва, че има някакъв ефект, но при мен проблема е не само липсата на кърма, а и бебчето понякога просто го мързи да суче. Когато е в настроение суче добре и може да изяде след това само 10-15мл добавка, а когато не иска не мога да я накарам по никакъв начин. Нито един от съветите на ллл не действат при мен за съжаление. Но вече свикнах, не се нервирам. Важно е, че малката не стои гладна Mr. Green

Инка, много добра идея за среща Hug

ннннн, къде се изгуби? Драсни някой ред, да знаем че сте добре с бебчо.

# 183
Здравейте мамчета  Hug
Най-накрая ми остана малко време и влизам да ви се похваля , че на 25.10 се роди моя син Антонио, с мерките 3550 гр. и 50 см  Heart Eyes
Все още съм малко неорганизирана , но с всеки изминал ден положението се стабилизира. Малко, по малко изчитам старата тема , за да съм в час какво се случва с вас .
Това е от мен за сега , целувки  Hug

# 184
Здравейте момичета, влизам на бързо да ви видя как сте, ние с моето малко мишленце се гушкаме, засега е много послушен, само спи и папа  Mr. Green    да видим до кога  Mr. Green
Успявам да го кърмя, а и той е малко лакомичък  Crazy но милото заспива на 5-тата минута, почива си и после пак иска да яде, след което спи по около 4-5 часа, дали това е добре, аз не го будя, постъпвам ли правилно  newsm78

# 185
ЛЛЛ Благодаря за отговора! Все още не съм посетила педиатър, но най-късно в петък ще го направя и тогава ще Ви пиша неговото мнение. До тогава ще опитам да държа зърната на въздух максимално дълго.
Ето и отговорите на въпросите:
Болката е постоянна силна чувствителност, не понасям нищо да се допира свободно до зърната ми. Чувствам се добре само като сложа сутиен за кърмене или потниче и подплънки, но не мия често зърната. Не съм се замисляла кога усещам боцкането, но когато слиза кърмата по - скоро чувствам тежест за секунди и може би леко боцкане, но то е различно от това, за което говоря.
Мисля че Леда изкарва езичето напред като засуква, но пак ще се загледам по- специално дали покрива долния венец. Иначе позата мисля, че я спазваме, защото самото сучене не ми е неприятно и болезнено, особено когато имам повече мляко.
Понякога има цъкащи звуци, но рядко и то към края на кърменето, когато вече се е нахранила. Случва се да губи вакуум и да изпуска зърното, но не често. Когато има газове по- скоро е облекчена отколкото нервна, но понякога се напъва и става червена, а не изпуска газове. Мисля, че това са колики.
Няма да мога да дойда на срещата, но след като ме прегледа педиатър и особено ако нямаме млечница ще се свържа с консултант, за да помислим за промяна в позата.
Благодаря още веднъж за отделеното време и внимание.

# 186
Здравейте и от мен! Hug
Аз днес направо се побърках.Боли ме зъб...и по-точно,расте ми мъдрец(аз и преди бях споменавала,че ме боли),ама е такава болка...и ми се е подул венеца,мъчи ме сигурно от 1 година вече,а ако ви кажа колко малко е пробил тоя мъдрец ooooh!А то не ми ли е късно по принцип да ми излиза сега тоя зъб Rolling Eyes
Успях поне да оправя вкъщи,да наготвя,успях да се епилирам и да си оформя веждите.Само да се лакарим не можах,ама ще е утре GrinningИзлизахме с Али от 1 до 2 и 30 на разходка,тя си поспа и като се прибрахме я накърмих и пак отнесе...Голяма е сънливка днеска.

Честита втора месечинка на Леда!А и на всички бебчета,родени на 02.09 и 02.10!

Ахилеа,на Хипп не съм ползвала и не знам дали е хубав...Ти пробва ли го вече?Как ти се струва? Rolling Eyes

Ааа,аз да напомня пак за снимките за колаж! Mr. Green

Хариелка,благодаря ти! HugА Алина я слагам на акт. гимнастика откакто стана на 1 месец и нещо...Тогава не се заглеждаше много-много,та в общи линии само лежеше,ама от 2-3 седмици много се заглежда,опитва се да хваща играчките(е,то хващане и силно казано,ама...опитва се.)Дано Изи се кротне мъничко! Hug

Алина пък нощеска се буди през 2-2.5 часа.Откачих! TiredМай скоро няма да се откаже от яденето в 3...а аз се надявах,нооо...останах си само с надеждите вече.

Мела,дано от сиропчето да има ефект! PraynigА ти само с 3-те деца...просто не знам как смогваш.А пък дано Жаки не се разболее...Пиши като можеш как е...А за кризата на растежа...Алтер Его беше писала май. Peace

cvm,да ти е жива и здрава каката!Много да те слуша и много да ти помага! nbirthday

Анбибиан,а защо не пробваш да се цедиш?Хем ще видиш колко кърма имаш,хем ще може да я замръзяваш и да я даваш с шише,ако ти спре кърмата евентуално...А като се цедиш може да стимулираш лактацията...

Зелда,браво на Стела.Много е пораснала,все така да е!Видях ви и снимката-много сте хубави,а ти изглеждаш чудесно! Hug

Дени и Дезъртчето наистина се губят.Да се появят да дадат отчет скоро! Wink

Мартини,честит ти Антонио! HugДа ти е много здрав и кротичък! Wink

# 187
Здравейте, момичета!

Много ви благодаря за пожеланията към Кали Hug Hug Hug

Вчера през деня мног оя тромозиха колики и от единадесет до около четири-пет след обед бе6е мнооого неспокойна, около 4-5 заспа и се събуди в 12 прз нощта ShockedЯде тогава. Тази сутринт пак ми зацърка пове4ко от колики и аз и сутринта и дадох Био Гайа, нищо, 4е по принцип давам ве4ер от тях на последното хранене, ама исках днес да е по-спокойна, 4е да не стане като сно6ти. Пак има колики,но като 4е ли са по-малко, да не казвам голяма дума.
Времето е много хубаво днес и два 4аса по обед изкарахме навън.С баща и сем рещили като на всяко първо 4исло от месеца ,защото тогава е родена, да и подаряваме игра4ка Grinning, в4ера той няма6е възможност да отиде до магазин за игра4ки и днес и доенсе едно жълто пиленце, сега и го оставих в леглото да му се кокори и да си правят компания Wink
Аз стщо храня Кали само с адаптирано мляко . Нямах никаква кърма и си мисля, 4е се полу4и така от стрес, защото тя се роди по-рано и ние ни най-малко не о4аквахме такова развитие на нещата. Както и да е, важното да ми е жива и здрава. Та тя изяжда около 120мл по пет пъти на ден, имам пред вид-цялото коли4ество-мляко и вода, 4етох, 4е за третия месец трябва да е около 130-разбира се всяко дете е разли4но и днес и нпаравихме малко пове4е, единия път, но тя не го изяде цялото, нищо пак ще пробвам.
Честит втори месец на Леда!!!
Ние в петък сме на консултация и ваксина, мног оми е любопитно колко е наддала на килограми и сантиметри, 4е не е теглена от миналия месец от последната консултация.
Мела-наистина с малките герои и кака Жаки у васа не е ску4но, ни най-малко!Трябва да си мног оорганизиран и спокоен  4овек, за да се справя6 с трите деца!!!

# 188
  • Пловдив
Съни, мила, да те оставя този мъдрец, ти си си достатъчно умна  Mr. Green И аз днес бях на зъболекар  Sick Аз понеже пък съм още по-умна и имам 2 мъдреца  Mr. Green сега ще трябва да ми ги извадят, защото са много развалени и не си струва да се правят  Rolling Eyes Всъшност няма да е сега, ще чакам да ме заболи и тогава  hahaha Сега не ми се занимава с упойки и снимки и т.н... Дано не се налага  Praynig
Мартини, честито   bouquet Жив и здрав да е Антонио  Hug
Честита месечинка на Леда  Hug
Имам въпрос към ЛЛЛ: За сега кърменето при нас върви добре, наддали сме 400гр за 10дни  Grinning До сега се хранихме по около 40 мин - по 20 мин на всяка гърда, от ден два обаче почна след 10 мин да пуска гърдата и да не иска повече да засуче, местя го на другата и там 10-15 мин и приключва... Нормално ли е това? Освен това като че ли по-трудно захапва, преди от раз почваше да суче, а сега лапва зърното, плюе го, бута си главата, уж го търси пък не захапва... Каква може да е причината?
Благодаря ви предварително за отговора  Hug

# 189
Честит първи и втори месец на бебчетата, които днес имат месечинка.

unvisible, не помня вие кърмехте ли се или сте на АМ. Ако сте на АМ може да го смените - има някои видове АМ с пробиотици, които действат безотказно (от собствен опит споделям), но ако сте на кърма вече е друга работа. Дано скоро този проблем отшуми, че знам какво притеснение е.

Mартинито, честит син АНтонио!   bouquet  newsm07

Съни, кремчето на Хип е хубаво, но нямам база за сравнение - хубаво се размазва, мазничко е, бързо попива и ухае страхотно, има качествени съставки (най-важното че няма минерални масла, че от тях малкия се обрива), но се чудя в по-студено време дали ще е достатъчно мазно. ТОва на Бюбхен мазно ли е?

АЗ днес направих една много добра покупка - взех си контейнери за сухо мляко - 3 малки кутийки са и за разходки навън са идеални, както и за ходене на гости. Майките, които хранят с АМ могат да си вземат такива кутийки - много са удобни.
Излязоха огромни, почти в реален размер  Laughing.

# 190
Много се радвам, когато напишете, че някое бебче е спало спокойно до 6-7 часа. Така трябва да оставят майките и те да си починат, че има моменти, когато не се издържа.

Съни,
много лоша работа с мъдреца. И на мен така ми растат на части и едвам-едвам. Дано да ти мине бързо и не те тормози. Дано тази нощ Алина не се буди така често, че е ужасно да ти се разкъсва така сънят.

Тони, за количеството АМ по принцип за третия месец е 130 мл, но не забравяй, че вие сте по-рано родени и може да не успявате да изяждате цялото количество. Ние сега изядохме всичките 90 мл  Laughing

AHILEA,
много са хубави тези контейнерчета. Откъде ги купи?

# 191
Ахилея,ами аз съм доволна.Омазнява добре и мирише хубаво. PeaceИ аз нямам база за сравнение,защото и с Боян съм използвала такъв крем,сега с Али също,защоно съм много доволна,та не знам...Ти ще видиш в по-студеното време,ако има проблеми,лесно може да го смениш кремчето. Wink

Тони,сигурно добре си е наддала Калина.Като гледам какви сладки и пухкави бузки е направила. Heart Eyes

Сийн,много неприятно ConfusedАз толкова ги мразя тия зъболекари CloseОбаче мисля да отида да ми го цепне венеца...и да спра да се мъча,защото тоя мъдрец расте така от 1 година...И ме боли много,от няколко дни започна да ми прещраква и челюстта,та ми казаха,че се дължи на това...Трябвало да отида да ме види зъболекар,че можело да има някакъв проблем....Ама познай как съм се запътила натам... Mr. Green

Смуси,мерси за пожеланието...Дано наистина поспи повечко тая нощ,че вече... Tired

# 192
Смуси, контейнерчетата ги купих от онлайн магазин Пакостник. Аз много неща си поръчвам от там и покрай другото се натъкнах на тези контейнерчета та поръчах и тях.

# 193
  • Варна
Смуси, харесва ми Авиото, но като я бутам в Морската градина или в Мола, за квартала не е много подходяща  Crazy.
Ахилеа, аз сипвам адаптето и после наливам водата, един вид 2 лъжици АМ- 60 мл вода  Blush. Количеството на кутията е само за водата предполагам.

# 194
Инка, на кутията на моето АМ е отбелязано колко мл вода + колко лъжици АМ правят общото количество храна. Примерно 120 мл вода + 4 лъжици АМ правят 135 мл готова храна. 60мл вода + 2 лъжици АМ са 70 мл, както казваш.
Сега разбрах какво имаш предвид, но доколкото знам първо се налива водата до определеното количество и после се слагат лъжиците АМ. Така полученото количество е малко повече отколкото ако се има предвид само водата.

Общи условия

Активация на акаунт