Съвети за Бизнес 16

• 62 378
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Хм, имало доста хубава и позитивна тема за мечтите на хората, защо не казвате? Crossing Arms

# 121
  • София по рождение
И аз се записвам при вас Wink. Всъщност съм счетоводител, най-вече на малки семейни фирми, така че ако искате помощ за тази страна питайте - ще помагам с каквото мога - осигуровки, данъци, разходи, закони Wink. Знам, че това е мътна индия, най-вече за тези, които сега стартират или имат само още недооформена идея.
аз мога да помагам за трудовата медицина Simple Smile

# 122
Ако бизнесменът е кофти продавач, той е кофти бизнесмен.
Лизет, ако визираш мен - имах предвид да застана в магазина и да се занимавам с продажбите на дребно. За другото си абсолютно права. И мнението ти се припокрива с моето. 

Принципите с продажбите на дребно са абсолютно същите, както с която и да е сделка. Това е и отношение към клиента, внимание, позитивност...ясни и точни обяснения, отговори на въпросите му, убеждение че клиентът сключва най-изгодната за него сделка, получавайки срещу парите си качество, а вие (вашата фирма) сте експертът в тази област, от който той има нужда.

Всъщност, разлика няма абсолютно никаква между продажби на дребно или сключване на едри сделки. Кийосаки мисля в книгите си подробно е писал, че бизнесмен го е направила работата му като продавач на ксерокси.

# 123
Става дума за доход, ОК, нали благодарение на него се издържаме откакто сме семейство.
Но! Парите не са ми фикс идея, досатъчно хора около мен пострадаха не от липсата им, а от собствената си алчност. Пострадаха здравословно, психически, приятелите си загубиха, да не говорим за двама, които са в затвора.

Говориш за съвсем различни от бизнес неща. Това че някой си нарича далаверки и кражби бизнес, съвсем не значи че бизнесът е това. Пострадали са познатите ти от криворазбраната си представа за далаверки по нечестен начин.
Нито един бизнес не може да е такъв ако не е печелившо занимание. Т.е. печалбата е на първо място и само изхождайки от мисълта за доходност може да се прави бизнес-план. В противен случай са някакви празни мечти на идеалист, който най-много да вкара семейството си в дългова яма. А от там до положението на приятелите ти не е далеч.

# 124
  • Варна
И аз се записвам при вас Wink. Всъщност съм счетоводител, най-вече на малки семейни фирми, така че ако искате помощ за тази страна питайте - ще помагам с каквото мога - осигуровки, данъци, разходи, закони Wink. Знам, че това е мътна индия, най-вече за тези, които сега стартират или имат само още недооформена идея.
аз мога да помагам за трудовата медицина Simple Smile

Хващам те веднага за съвет тогава.  Grinning Искам да застраховам един от работниците си в случай на трудова злополука. Това спасява ли ме ако нещо му се случи? Тоест може ли да ме съди и да си имам неприятности с инспекцията по труда? Питам, защото момчето работи на режеща машина, и ми е малко страшно. Инструктаж му се провежда, дори съм му залепила на машината, но ако нещо стане, не искам да нося отговорност че се е разсеял нещо.

# 125
  • София по рождение
*Pukanka* направи му застраховка "трудова злополука" и го инструктирай редовно, няма да имаш проблеми

# 126
Lizet, говорим на различни езици, но няма никакво значение. Peace
Изумитлено е как реши, че хората в затвора са ми приятели? И как "прозря" защо са там? Не ми отговаряй, да не спамим.

Благодаря на момичетата, включили се в темата с желание за съдействие!

# 127
Lizet, говорим на различни езици, но няма никакво значение. Peace
Изумитлено е как реши, че хората в затвора са ми приятели? И как "прозря" защо са там? Не ми отговаряй, да не спамим.

Благодаря на момичетата, включили се в темата с желание за съдействие!

Не е нужен дар за прозрение за да схванеш от какво човек стига до затвор. Бизнесът тук няма нищо общо, на какъвто и ще език да говорим.

Добре щом не са ти приятели- познати или непознати- все тая. Важното е ти самата да си наясно че бизнес и далаверки са различни неща. И че печеливш бизнес не води до затвори.

# 128
*Pukanka* направи му застраховка "трудова злополука" и го инструктирай редовно, няма да имаш проблеми

Също и обща гражданска отговорност и отговорност на роботодателя - те ще те защитят когато се стигне до съд, но теб, а не толкова работника.
Трудова злополука е с много малки премии и нива
Отговорност на работодателя е с много по-големи - поне по мои наблюдения

ако искаш да се спасиш и да ти поемат разходите в съда, а не толкова да помогнеш на момчето ОГО е застраховката
аз покрай застраховките за детските центрове, толкова брокери съм обиколила и толкова абсурди съм чула, казани с компетентен тон, че вече и да ми трябва няма да ходя да питам, ами направо си чета и уча
тооолкова брокери има, а аз нито един, който да си познава продуктите не съм видяла

# 129
Имам 300 кандидати... Е, немотивирани, не знаят какво искат, не знаят как да се държат, нахални, по-зле не може да бъде.
Скоро гледах някакво предаване за някаква млада жена, как никаква работа не можела да си намери, мизерствала, децата й буквално гладували, нямала ток и пр.в този дух. Та предаването беше с призив: помогнете й да си намери работа. Доста семпла беше женицата, глуповата, едно изречение на кръст не може да върже, образование - я имаше основно, я не. Ама хайде, и за такива има работа, не е речено да е най-най-. Питат я, добре, ти каква работа си представяш /демек, какво можеш да правиш/ и естествено всички очакват отговор "каквато и да е, стига да не гладуват децата ми". Обаче не, мацето казва: "Ами искам да имам офис и фирма". Чакай сега, с какво ще се занимава тази фирма? "Ми не знам точно...". Абе фирма да е! Шефче на фирма да си, това е! Shocked Пък кой ще бачка - както имаше един виц - "германците"
Това е положението,както се казва.
Преди 10 год, когато бях без работа ме попитаха какво мога или искам да работя.Отговорих само не желая да мета по улиците и мия градските тоалетни, не че не мога.
Разбира се дотам не се стигна, но хората бяха изумени, защото повечето били с претенции без покритие.
Не се хваля, просто споделям,факт.

# 130
О така е човек обича да си мисли , че е най - най във всяко отношение. Не се включих в темата да се изтъквам нито да се оплаквам, ако така е прозвучало. Но е истина, че работя с голямо желание и е така понеже най - после съм намерила своето работно място - така се чувствам когато съм на работа.  Работила съм за повече пари и съм ходила с нежелание на работа и с нетърпение съм чакала да си тръгна.
Че има немотивирани и хора с големи изисквания и без никакво покритие и това е истина и лично познавам много такива търсещи работа. Но има и работодатели с големи и напълно ненужни изисквания - дори абсурдни за определени длъжности.
Ще следя темата. Интересна ми е другата гледна точка   Heart Eyes  и не само.

# 131

тооолкова брокери има, а аз нито един, който да си познава продуктите не съм видяла

Не са само в този бизнес. Предстои ни покупка на автомобил. Вчера правим тест-драйв с момче, което работи 8! г. във фирмата. Мъжът ми разпитва, коментират, на няколко пъти леко повдига вежди... С прибирането си вкъщи отваря интернет и проверява информацията, която му е дадена за въпросния автомобил - 90% грешна или приблизителна до това, което е реално. И то казано "компетентно", без капчица съмнение! Все пак клиентът иска нещо повече от малко интернет-информация.... Тогава, Ерин, му казах какво си писала вчера, и двамата сме на мнение, че за съжаление си права. Все си мислех, че това в по-големите градове (казвала съм, че аз съм в малък)  не е така, обикновено по-отворените, по-амбициознитедеца се изнасят към по-големия град или чужбина (но това е друга тема).

Пуканка, Ерин ти е казала вече, гражданска отговорност. От 10-тина години сме в КюБиАй - нямам оплаквания, ама не ни се е и налагало да я ползваме (пу-пу).

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 15:20 от lady_Blu

# 132
е, да, така е, ама аз не се отказвам, продължавам да търся моите диамантчета
и ще ги намеря
бизнесът се прави от хората и ако трябва 1000 интервюта ще направя, но ще си намеря правилните хора
те са там някъде измежду морето от кандидати...
просто трябва взаимно да се харесаме и да си повярваме

# 133
  • Варна
е, да, така е, ама аз не се отказвам, продължавам да търся моите диамантчета
и ще ги намеря
бизнесът се прави от хората и ако трябва 1000 интервюта ще направя, но ще си намеря правилните хора
те са там някъде измежду морето от кандидати...
просто трябва взаимно да се харесаме и да си повярваме

Ерин, аз викам на ден по 10 продавачки. До обяд гоня половината, до вечерта остават две. Ако не ми харесат на следващия ден нови 10 . Така бързо намирам продавачки които поне на 80 % да покриват изискванията ми. Друг е въпроса че ако през този тестов ден ме хванат от инспекцията по труда ще я окъсам много сериозно. Нали знаете че такива тестове не се разрешават. вкараш ли някой в магазина трябва да е на договор вече.

# 134
Ихаааа, еваларката, Пукич. Начи всеки ден ти бачкат безплатно по няколко девойки, които се скъсват, за да се докажат, а ти на следващия ден просто викаш следващата ентусиастка?  Бяха ми казвали, че много работодатели чрез интервюта за работа си ползват безплатна работна ръка, но все отказвах да го повярвам.  ooooh! ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт