Съвети за Бизнес 16

• 62 158
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Може би ще бъде добре да приемате за продажба детски дрехи.Не съм собственик,но имам наблюдение върху такъв магазин.
Хората носят дрехи,колички,и срещу определен процент ги оставят за продажба.вече втора година си работи
+ това е под наем,което предполага,макар и не забогатели,могат да се издържат от там.
Marry-Rada може би това ще може да съчетаете с вашата идея за детски храни.
Успех!  bouquet

# 466
Имате предвид оказион за детски стоки, нали така:) в кой квартал е този за който вие говорите ?

Б;агодаря за мнението  Hug

# 467
Имате предвид оказион за детски стоки, нали така:) ...

Защо трябва да си задръстваш магазина с колички, столчета за хранене, кошари, проходилки........... Най-лесно е да сложиш в помещението, такива табла:
Който иска да продава нещо, си плаща една сумичка и залепва снимка с цена и телефон. Чиста работа. Едно табло може да събере снимките на 30 колички, а заема 5 педи място в помещението, без да губиш от рафтовете и витрината. Отделно бебешки храни и оказион в едно помещение е нехигиенично и отблъскващо за много майки.

# 468
Мислила съм си за оказион много пъти, но наистина трябва  по - голямо помещение,защото количките и кошарките заемат  голямо място.

Никой няма да ми разреши  да продавам храна с носени дрехи, но това може да се случва  в помещение което е разделено или 2 съседни.

Върху оказионите нямам наблюдение никакво, само върху пюретата.

Хубавото е , че   при евентуален опит и последвала после загуба, и затваряне на магазина след 3 месеца примерно, инвестицията е поносима и няма да заболи толкова:)

# 469
това с табелите е оригинално:)

# 470
Това с табелите не върши особена работа обаче.Продала съм в магазина си не една количка, стол за хранене, люлеещо се конче и прочие.Със снимки нищо не съм продала.А и в първия случай си взимаш 20% от сделката, във втория колко 2 лв, 5 лв ли ще им взимаш, а и кой ще ти ги даде? Пълно е с безплатни сайтове за продажба, пък ти да им взимаш пари без това да им гарантира продажба, не знам, съмнява ме..
Оказиона сигурно е единствения бизнес без никаква инвестиция.Само че сега по време на криза всички само ще носят стока, а няма да има кой да я купува.Във Варна оказионите и заложните къщи буквално никнат като гъби.Позната, която работи в заложна къща точно това ми каза - идват залагат супер неща (злато има впредвид) на ниски цени, обаче тя като го вземе този пръстен, няма на кого да го продаде, затова се вадят камъни и прочие, и се продава на едро на златари с по-малка печалба.
Аз мисля, че има хляб в оказиони за дрехи и детски неща.

# 471
Доколкото схванах, говорим за оказион и детски храни и памперси на едно място.
Идеята с таблата е да има още нещо, което да привлича клиентите. Не всеки пазарува от интернет, а  обявените колички са наблизо в квартала и може да се огледат лесно.  Отделно има момента, че 2-3-5 лв на обява-снимка са повече, от  50% печалба от никаква сделка (която няма как да стане в хранителен магазин). Wink
Във Варна отдавна изчезнаха "смесените детски магазини". Който беше силен с храните си махна оказиона (бяха в две съседни помещения), а оказионите не зареждат храни или памперси. За интернет си права — изяде "салама" на бебешките оказиони.  Peace

# 472
аз лично пазарувам от интернет, но яюрета на бебето си купувам от магазин:) говоря само за пюрета и памперси:)

# 473
Здравейте и от мен. Благодаря ви, че ви има и че споделяте своя опит.
Отне ми доста време да изчета цялата тема, но ми отворихте очите за много неща .

С мъжа ми внасяме детски дрехи и работим на едро. От самото начало знаехме, че ще дойде ден, в който ще си отворим магазин, но си дадохме време идеята да отлежи и да натрупаме впечатления покрай работата с нашите клиенти. Преди седмица съвсем случайно ни предложиха помещение на място, подходящо за детски магазин. От тогава не можем да спим - кроим, пресмятаме, обмисляме. Та, имам нужда от малко помощ по следните въпроси :
- можете ли да ми препоръчате фирма, производител на обзавеждане за магазини? Рових в нета, но нещо не ме грабват предложенията, публикувани там.
- имам нужда и от препоръка за софтуер. Някой работил ли е с продукти на Microinvest?
- и последно за момента - ако помещението има статут " магазин" в него могат ли да се продават пакетирани храни ( имам предвид детски храни) или трябва да се пререгистрира?

Предварително благодаря за отговорите.

P.S. Не се притеснявам от градивна критика. Знам, че ще се намерят хора да ни откажат от идеята за магазин, но аз съм овен и докато не си счупя главата, няма да се откажа Simple Smile
С радост ще приема всеки съвет.

# 474
В големите магазини като Кауфланд, Била и т.н. също има такива табла за обяви, безплатни, а там човекопотокът е несравним с който и да е детски магазин. Ялова ми се струва тази идея  Thinking

# 475
В големите магазини като Кауфланд, Била и т.н. също има такива табла за обяви, безплатни, а там човекопотокът е несравним с който и да е детски магазин. Ялова ми се струва тази идея  Thinking
Ако магазина е специализиран и на табелите се слагат само тематични обяви не се губи толкова ( както се мисли - в детски магазин обяви за колички, легла).В Кауфланд например има обяви от копчета до коли и къщи. Аз нямам търпение да изчета и 10 от тях.

# 476
Аз съм си мислила да правя такъв магазин за употребявани неща.
Ето сега например имам някои неща, които искам да продам, а друго освен ибей не се сещам.
В моят град има един офис, казва се нещо като " Ще продам вместо теб". Хора, които не са наясно с ибей отиват и обявяват, онези вземат процент, ако се продаде.
Това също ми се струва хитро. Но аз си мисля за магазин Simple Smile
Само че не зная как да го подхвана такова нещо, а и сигурно ще трябва голямо помещение

# 477
Пате, съгласна съм, че са много, но нищо не ти пречи да лепнеш една изпринтена снимка, па макар и малка и веднага ще грабнеш окото.
Просто ми се струва абсурдно да се събират пари за табло, както и обратното- да е рентабилно за продавача да плати за подобна услуга, още повече при наличието на сайтове като Продавалника например.
Според лаишкото ми мнение имат бъдеще по скоро антиквариатите, отколкото оказионите ( говоря за магазини, не за онлайн търговия).

# 478
аз не разбрах какво е това оказион

# 479
Аз ще си кажа, пък дано да не съм се объркала. Оказион е магазин за употребявани вещи- дрехи, колички, чанти, мебели, а антиквариат е горе долу същото, само дето вещите са стари, примерно отпреди 50-100-150 години и се продават повече заради художествена стойност.

Да добавя и за пюретата. По мои наблюдения и личен опит, хеле в криза, когато всеки си стиска кесията, да продаваш в малко магазинче има смисъл ако стоката ти е уникална, подбрана, така че или не може да се намери в голяма верига, или  имаш много добра специализация § разнообразие.
За детски пюрета не го виждам като вероятно, наистина съм малко извън течението, детето ми е голямо за пюрета, но в големите вериги има всякакви пюрета- и като видове, и като марки- и съм сигурна, че цените им са без конкуренция.
Аналогично за пампесри, освен ако не продаваш нещо специално- био, многократни, подложки, нещо от сорта.

Общи условия

Активация на акаунт