Съвети за Бизнес 16

• 62 175
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Нищо не е станало или нищо хубаво - просто оборотите са надолу. Така е при всички "нови" дрехи. Та по тоя повод - не мисля, че в момента би бил успешен онлайн магазин за бельо, и то за хубаво т.е. във висок ценови клас.

# 451
*Pukanka*  много ти благодаря!   bouquet ще посетя и тези теми Grinning

# 452
Здравейте:) скоро ви открих и  изчетох малко от написаното:)

Радвам се, че ви има Hug
Ще се представя накратко Simple Smile занимавала съм се с бизнес - от производство до малки дюкянчета, но преди  2008 г.

Сега нещата  при мен са зле финансово и замислям нещо ново. Въпроса не е да открия топлата вода, а тя да потече и при мен, за да издържам  семейството си.

Направи ми впечатление, че  голяма част от предприемачите тук са се насочили към дрехите втора употреба.

Аз си мислих за  детски дрехи втора употреба.Проучих пазара, получих съвети от фалирали такива магазинчета .Пак казвам, не откривам топлата вода:) има ли тук   някой да продава детски дрехи вората употреба?

Ще ви следя  с удоволствие Simple Smile Успех на всички!!!

п.с. Не се обиждам от критика, стига да е градивна Simple Smile нали целта е да си помагаме....

# 453
Здравейте всички! Преди всичко да кажа, че търсих в предишни теми, но не успях да намеря информация... Та бих искала да ви попитам дали бихте си купували хубаво бельо от онлайн магазин? Всички "зависи" се приемат и ще съм ви безкрайно благодарна, ако ги споделите и тях Simple Smile Хиляди благодарности предварително!

аз си купувам дрехи само онлайн. Народа е забързан и няма време да си губи времето по магазините - говоря за себе си и моите приятели .Дори и когато  бях в айчинство пак нямах време, тъй като с детето не можех да ходя по магазините и пак купувах така .

# 454
Здравейте всички! Преди всичко да кажа, че търсих в предишни теми, но не успях да намеря информация... Та бих искала да ви попитам дали бихте си купували хубаво бельо от онлайн магазин? Всички "зависи" се приемат и ще съм ви безкрайно благодарна, ако ги споделите и тях Simple Smile Хиляди благодарности предварително!

аз си купувам дрехи само онлайн. Народа е забързан и няма време да си губи времето по магазините - говоря за себе си и моите приятели .Дори и когато  бях в айчинство пак нямах време, тъй като с детето не можех да ходя по магазините и пак купувах така .

Благодаря ти много за мнението! Simple Smile

А относно твоята идея - на мен лично ми допада, поради няколко причини:
1. детските дрешки бързо умаляват и трябва да се купуват нови. точно защото бързо умаляват, не всички имат възможност толкова често да купуват нови дрехи (а те са скъпи почти колкото тези за възрастни) и може би биха предпочели втора употреба, заради по-ниските цени.
2. освен, че са по-евтини, се предполага, че ще са и повече запазени, тъй като не са били носени дълго време. още един плюс, освен по-ниската цена.

единственият минус, който ми идва наум е, че не всички майки биха били склонни да купуват дрехи втора употреба за децата си, именно защото са втора употреба.

да вметна един "малък" детайл - не съм майка, така че мнението едва ли ми е много полезно и обективно 

# 455
Повечето биха си купили, сигурна съм, но въпроса си може да го зададеш някъде в темите На пазар или красива мама. Там са лудите фенове на онлайн пазаренето, дето цял ден това правят. 
Mr. Green Като те хване музата и имаш страхотно чувство за хумор  Hug

Marry-Rada, имаше такива момичета с детски дрехи, но всички затвориха. От десетките момичета, пишещи тук и отворили магазини за дрехи ВУ, останахме само три, засега.
Проблемът в момента с този бизнес е, че хубава стока няма или е много малко. Има парцали. А цените се вдигат. Очаквам масови фалити тази пролет на магазини ВУ, дано не съм права.

# 456

Marry-Rada, имаше такива момичета с детски дрехи, но всички затвориха. От десетките момичета, пишещи тук и отворили магазини за дрехи ВУ, останахме само три, засега.
Проблемът в момента с този бизнес е, че хубава стока няма или е много малко. Има парцали. А цените се вдигат. Очаквам масови фалити тази пролет на магазини ВУ, дано не съм права.

Това ли е единствения проблем в този бизнес сега - стоката  която се зарежда не се подбира  и в повечето случаи  не се продава.

От време на време посещавам магазини  ВУ - най - вече за парцалки на детето си  и на мен това ми е направло впечатление.Кошовете са пълни , но  от 5 такива  бих си харесала само 1 парцал за детето.
какви са другите рискове освен  този....

Последна редакция: чт, 05 яну 2012, 09:09 от Marry-Rada

# 457
  • Варна
Така.Да се изкажа и аз. Имам само три магазина втора употреба над които имам лични впечатления за детските дрехи. Ако в един магазин вкарвам 3-4 тона дрехи на зареждане, от тях едва 100 кг.са детски.Не че нямам, а просто не вървят. Дори аз, въпреки че съм цял ден навряна в дрехите, а сина ми е на 3 години, не му взимам нищо втора употреба. Иначе аз съм облечена само с втора вече.  Laughing Правила съм си експерименти, примерно съм вкарвала 500 кг.детско в магазин наведнъж. Все тая. Подбира се най-доброто и повечето остават. Не че останалите са лоши, но психологията на майките е да не купуват детско втора ръка на децата си.
И отново ще кажа, че в момента втората върви, но или когато стоката е луксозна, така нареченото качество Крем, или когато магазина е над 200 квадрата. Ако е голям вървят първо и второ качество без проблем. Важно е също магазина да е на място с човекопоток. Самата аз съм отворила  и затворила 3 магазина миналата година. Не бяха на добро място. Другите ми три обаче вървят перфектно.Локацията е основното нещо. Зареждам с едни и същи качества, но магазините които затворих правят по 100-200  лв.оборот на ден, а другите които запазих минимум по 500 лв. на ден в най-лошите дни. В добрите по 3000 - 4000 лв.

# 458
  • Пловдив
... само да вметна за Манията - открива отново (в смисъл,че имаше такива и ги закриваха) магазин в Пловдив утре... Фанчайзър-кандидат за парче от тортата...

# 459
  • Варна
... само да вметна за Манията - открива отново (в смисъл,че имаше такива и ги закриваха) магазин в Пловдив утре... Фанчайзър-кандидат за парче от тортата...

Пловдив ще им е оборотен магазина. Голям град, малко вериги. Не се и съмнявам че там ще пускат по-добра стока. Политиката им е такава. Пускат най-доброто в София, сега най-вероятно и във Пловдив. А после каквото остане непродадено го препродават на по-малките градове.

# 460
Аз не бих направила направила детски магазин за дрехи втора употреба (виж, само за мъже бих, това са най-добрите клиенти, стига жените им да не са до тях  Mr. Green)  Повечето собственици на магазини за дрехи втора употреба, които познавам са се отказали на някакъв етап от детското, защото не върви.Аз няма да се откажа от него, макар че признавам,  в момента не ми е най-силното, макар че то в момента нищо не ми е силно. Като съм все по складовете, децата ми са от главата до петите в дрехи втора употреба и смея да твърдя, че изглеждат много добре дрехите им (мм, пък какво палтенце взех на едната за има няма лев от магазина на Пуканка, страашно)

Моето мнение е, че истината за момента не е в профилираните неща, примерно само детски дрехи в.у.Нали родителите или баби дядовци ще ги купят, защо да не си харесат и за себе си нещо, а трябва да отидат на друго място?
Магазините за дрехи в.у. затварят също така бързо, както и всички останали магазини.Така че не се залъгвайте, че ако се захванете с това, то непременно ще тръгне, защото по телевизията били казали, че видиш ли, само тия магазини вървяли по време на криза.

# 461
  • Пловдив
pukanka
... Пловдив е оборотен град, според мен отдавна не е аксиома...
А защо закриха магазините Мания в сутерена на халите, или на "Васил Априлов" преди време...
А защо в Пловдив (съм се питала.... и съм си давала някакъв отговор, де) отвори за кратко и не просъществува Кентъки...

# 462
  • Варна
pukanka
... Пловдив е оборотен град, според мен отдавна не е аксиома...
А защо закриха магазините Мания в сутерена на халите, или на "Васил Априлов" преди време...
А защо в Пловдив (съм се питала.... и съм си давала някакъв отговор, де) отвори за кратко и не просъществува Кентъки...

А така. Това не го знаех. Айде ти помисли и кажи, че си от Пловдив и по ще знаеш. Че и аз се бях устремила към Пловдив и ще е добре да знам защо куцат там нещата.

# 463
Здравейте на всички! Много интересна тема Peace Аз скоро смятам да отворя магазинче за пакетирани хранителни стоки и насипно кафе, ако някой има координати на дистрибутори за насипно кафе за Бургас и региона, ще съм много благодарна.Успех на всички които са решили да се захващат с бизнес в тая криза!

# 464
Благодаря за съветите  Simple Smile истина е , че  трябва да си намеря супер  помещение, което да има човекопоток. Ще изчакам до март месец за  втората употреба, докато излезе  моето помещение...

Сега  мисля  да започна с нещо по - малко, с по - малък капитал и по - малък риск....
Мисля да отворя магазин за детски храни и принадлежности на доста достъпни цени.Имам наблюдение върху подобен , който върви. Намерих магазин на пазар  в  краен квартал.Нямам намерение да забогатявам  от него , а да изкарва един нормален  среден доход.

Има ли някой с подобна дейност?

Общи условия

Активация на акаунт