Съвети за Бизнес 16

• 62 142
  • 737
  •   1
Отговори
# 510
Благодаря за бързия съвет. Принципно идеята ми наистина отчасти се препокрива с дейностите на една децка градина,но съм може би водена от личните си нужди /което може би не е правилно/.Под съоражения имам впредвид обзавеждането като мебилировка най-вече.Интересни масички,столчета секции,рафтове,подови безопасни настлки. Това с родителите ми е най-голям проблем. Бедна съм на идеи -с какво се занимава един родител докато детето му се забавлява /извън домашна обстановка/? За мен е по -лесно да занимавам 10 деца , отколкото 2 възрастни. В града цените варират от 2лв за 30 мин до 6 лв за час, но в децките клубове които имаме удоволствията за деца са ограничени.Един батут 2-3 клатещи играчки и басейн с топчета.За деца над 5 е крайно безинтересно. В едното  има клоун който идва само когато има организирани партита и прави 2 -3 вида фигури с балони друго не предлагат.По мои наблюдения децата обичат да творят , да участват в конкурси, да доказват себе си ....,да участват в огранизирани забавления.И не на последно място града ни е с положителен коефициент на раждаемост,което като перспектива е много добре. Предложете ми идеи какво да предлагам за родителите.

# 511
  • Пловдив
Малко встрани, но все пак по темата: колко възлиза една инвестиция да се направи франчайз офис на туристическа агенция ?

# 512
  • тук-там
Здравейте, и аз май взех да узрявам за собствен бизнес. Честно казано ми писна от шефове и от...до..., за без пари.
Виждам, че някои от вас се занимават с дрехи втора употреба, но доколкото разбирам е изцяло собствен бизнес.
Аз мисля по-скоро за франчайз, но не към Мания, че условията им са доста...."солени" и като инвестиция и като задължения.
Мислех си за магазини "Екстра" - поне в нашия град няма такъв.
Според вас има ли смисъл вече на този етап -в предвид, че има две три големи вериги от този род магазини в града. Харесва ми като сфера на работа, ще ми е приятно и като за начало не целя кой знае какви печалби. Просто търся приятно занимание, което да не е губещо още от началото!

Ще се радвам на добронамерени съвети! Peace

# 513
  детски

прилагателно име - м.р., ед.ч.
  прилагателно име - мн.ч.
  детски                        основна форма
  детски                        м.р., ед.ч.
  детския                       м.р., ед.ч., непълен член
  детският                      м.р., ед.ч., пълен член
  детска                        ж.р., ед.ч.
  детската                      ж.р., ед.ч., членувано
  детско                        ср.р., ед.ч.
  детското                      ср.р., ед.ч., членувано
  детски                        мн.ч.
  детските                      мн.ч., членувано

# 514
Wild_rabbit, попаднала си на точното място.
Предполагам, че съвсем скоро с теб ще се свърже собственичката на тези магазини, тя пише тук също. Виждам, че си от Пловдив, още един плюс, защото тя заяви интерес към този град.

Въпреки, обаче, че е франчайз, бизнесът си е изцяло твой, ти имаш последната дума и решенията са си изцяло твои. Имаш помощ, наистина, но ще се наложи да разчиташ и на себе си. Дано да си готова и успех!

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 19:38 от lady_Blu

# 515
  • Варна
Цитат
Мислех си за магазини "Екстра" - поне в нашия град няма такъв.
Според вас има ли смисъл вече на този етап -в предвид, че има две три големи вериги от този род магазини в града. Харесва ми като сфера на работа, ще ми е приятно и като за начало не целя кой знае какви печалби. Просто търся приятно занимание, което да не е губещо още от началото!

Ще се радвам на добронамерени съвети! Peace

Добре дошла в темата.   bouquet Ако идеята ти е узряла и сериозна, ми пиши на лични, може и на скайп. А, и ако магазина ти е над 200 квадрата.  Wink

# 516
Записвам се да ви чета  Hug супер тема.
и ние с мъжо замисляме бизнес, но идеята още не е съвсем узряла.. по-нататък ще пиша за какво става въпрос Simple Smile

# 517
  • Варна
Записвам се да ви чета  Hug супер тема.
и ние с мъжо замисляме бизнес, но идеята още не е съвсем узряла.. по-нататък ще пиша за какво става въпрос Simple Smile

Е, айде де. Сега сън няма да ме хване. Влезе да пуснеш мухата и замина. Naughty Naughty

# 518
 ох... айде да не измъчвам съфорумничките  Hug
ами идеята не е кой знае колко брилянтна или изключителна или пък за милиони, но... в нашия случай е начало, надявам се добро. мислим да направим нещо като Fresh Bar, тъй като в нашия град такова нещо още няма... ние сме още в ерата на кафенетата, с фрапета и коли Grinning

# 519
@new leaf   Благодаря за поправката Embarassed През последните 16 години не ми се е налагало много да използвам родния си език,тъй като от толкова живея в чужбина и смс
 -те дори изпращам на латиница. Но тъй като имам намерение да се завърна в Родината май ще ми се наложи и да поопресня знанията си за да мога и да помагам и  на собствените се деца /които имат бегли познания/ и да комуникирам правилно. Извинявам се за грешите.

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 19:44 от muki771

# 520
Този деЦки направо ме утрепа Joy Joy Joy
Като си помисля детето ми да се образова в такъв деЦки център и направо ще падна #Crazy
съжалявам, ама не мога да не си го кажа

# 521
Здравейте и аз реших да се включа в темата.Замислям да започна малък бизнес с детски дрешки,нови ,но на приемлива цена.Аз имам 2 деца и чакам още едно и като тръгна на пазар за дрешки ми става лошо от цените,а се оказа,че ако потърсиш може и да намериш нови,модерни дрешки на много приемливи цени.Например блузки и анцузи на цени от по 7и50,дънки и роклички на същите цени.Според вас има ли шанс да потръгне,най-вече защото ми писна да си стоя вкъщи и искам да се поразсея с нещо,а и да подпомогна семейния бюджет Simple Smile

# 522
Като си помисля детето ми да се образова в такъв деЦки център и направо ще падна #Crazy

Децата се образоват и възпитават от родители и учители.Аз съм  без претенции да мога да възпитавам и образовам чужди деца.Затова моето ходи в училище на 8 години е и там го научиха и се учи от грамотни хора на правопис и правоговор.Ако аз знаех много щях да си го държа в къщи.Говори 3 езика изучава и четвърти, но не ги е научил в парти клубовете.Там децата ходят да разпуснат да се забавляват не за да учат пак.И не мисля, че 1 подобна грешка е причина за такава тема.Дано Вие сте идеална и успеете да дадете на децата си повече от мен.Лека вечер!

# 523
Пуканка, Накита, не усещате ли какво стана? Замислете се откога инспектор не е идвал на проверка и защо свободно, от известно време, се продават обувки, бельо и бебешки дрехи съвсем спокойно в малки, големи и още по-големи магазини.
В интересна държава живеем  Grinning

ПП Това, което ви питам има връзка с оказионите - никой не се е сетил да напише изрично изисквания за тях, а всичко, което не е забранено, е разрешено.
Е, леко си на ръба, но на кой му пука?

Много точно казано Lady_Blue  Laughing
След като отворих оказиона, ходих в РИОКОЗ да ги питам имат ли някакви изисквания и отговора беше, че не се занимават с оказиони. Добре де, ама хората основно ми носят дрехи и обувки за продан, служителката се усмихна загадъчно, тип Мона Лиза и каза "работете си, не сте под наше наблюдение"  Joy... и така... работя си  Joy

Pukanka, документа ти е консигнационен договор, че еди-кой си ти оставя за продан еди-какво си на някаква цена  Hug

# 524

Децата се образоват и възпитават от родители и учители.Аз съм  без претенции да мога да възпитавам и образовам чужди деца.Затова моето ходи в училище на 8 години е и там го научиха и се учи от грамотни хора на правопис и правоговор.Ако аз знаех много щях да си го държа в къщи.Говори 3 езика изучава и четвърти, но не ги е научил в парти клубовете.Там децата ходят да разпуснат да се забавляват не за да учат пак.И не мисля, че 1 подобна грешка е причина за такава тема.Дано Вие сте идеална и успеете да дадете на децата си повече от мен.Лека вечер!

Няма смисъл да тропаш с краче и да се сърдиш.
Разбрахме, че си живяла в чужбина и си забравила да пишеш... Споко, правописът няма да ти проправи път в бизнеса.
Нека ти кажа за сестра ми - тя е женена в чужбина, заминала е още от малка там, учила е и там и тук. Но не пише правилно, вмъкна се тук в една от отчетните, ей, изяхода я с парцалите квачките... Казвам й, не се унижавай, нито те познават, нито не знаят, ще те класифицират на база 3 думи некви патки. Тя обаче тъпа и упорита, успя, спечели ли, сега са дружки от комп. Аз не бих го направила това нещо - имам си достатъчно битки за печелене да се боря за одобрението на няколко патки, които така и така са предубедени.
Не се ядосвай, ами се концетрирай върху концепцията ти, че към момента, честно да ти кажа, я няма... Забавлението тип читалище не работи.
АКо искаш да привлечеш по-големите деца - виж детето си и проучи интересите му. Ако имате свободен ден дали ще иска да отидете някъде ти четеш списание и пиеш кафе от вендинг автомат, а то да мачка пластелини. Това може да си го правите и вкъщи и то безплатно... Започни от там и после ако мислиш, че мога да съм ти полезна нещо, питай.
И най-вече основното - какво правиш през деня когато всички са училище и градина? Стигат ли ти една събота и неделя да работиш пълноценно.
Мебелите и обзавеждането със затворени очи ще ги набавиш, но да докараш хората при теб и да останат, виж това вече е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт