Съвети за Бизнес 16

• 62 047
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
И аз вече си мисля че ни пързаля

# 571
  • Пазарджик
Че тя като живее извън БГ да не живее на друга планета.Като се има в предвид цялостната икономическа обстановка мисля че такъв оборот и такава печалба са направо извън границите на въображението.

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 17:18 от pipilota_85

# 572
Не знам дали тук да питам - знаете ли дали се правят пари в БГ от писане/издаване на книга?
Не. Правят пари само издетелствата, които превеждат световни бестселъри. Провери в "Хоби" или "Литературен клуб", имаш тема точно по твоя въпрос. Имаше мнения от издатели и от автори, а картинката беше плачевна.
Малко статистика за 2010г. —  един средностатист. европеец, си е купил 11,2 книги, а на всеки двама  българи, почти една книга...

Защо подгонихте така sunnyiv? Я вижте в анкетата — 17 човека смятат, че 10 000лв на месец, са достижима цел.  Mr. Green

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 17:24 от гост22

# 573
  • София
На мен ми стана интересен въпроса на sunnyiv за 3000 оборот. Замислих се дали е възможен. Според мен трябва клиентите ти да оставят по-големи сметки, например по 200 лв. веднъж месечно и да очакваш почти цяла Варна да идва при теб. Това прави по 15-30 продажби на ден, може да ги направиш от обувки. Има хора, които дават по 100-200 лв. за обувки или някакви технологични стоки - например 1 лаптоп и още 5-6 други неща. Но и за двете неща трябва да си професионалист и да имаш много стока.
За заведение 70 кв. ми се струва малко. Има около нас ресторанти среден клас, с много добро качество и правят по-големи обороти, но са с повече маси, около 30-35 маси плюс кухня.

# 574
Скъпа sunnyiv,допускаш още една голяма грешка, това че ще купиш магазина и няма да плащаш наем-чиста печалба Wink Парите за един магазин на добро място, все още са доста като вложение, ами представи си, че ги сложиш на срочен депозит и си получаваш сигурен доход, без почти никакви рискове.

Иначе ти пожелавам успех в начинанието, и ако случайно някой открие такъв бизнес без разходи да прави 10 000 печалба на месец, да ми се обади и на мен, също се интересувам Mr. Green

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 17:50 от selikon

# 575
Цитат

Просто си нямаш идея какви глупости си написала .
Работила ли си в тази сфера до момента ?В търговията имам предвид ?

Да,и още работя. Чистата месечна печалба на обекта е около 15 000евро,вярно,че магазина е 170кв.м. ,но е стока която може да се продава и на 20кв.м.,естествено има и други подобни които фалират.  Това вероятно ще е извън най-смелите фантазии на твоя ум,но това не ме притеснява,притеснява ме,че повечето мислят като теб а това предполагам е отражението на Бг. бизнес действителноста. Надявах се на повече разсъждения,но както и да е главната ми цел беше да разбера как реагират бизнес дамите на такива числа,и виждам,че положението никак,ама никак не е розово. Благодаря на отзовалите се.

# 576
Ти физически сама на можеш да се справиш за такъв оборот. Казваш, че няма да плащаш заплата.
И примерът със заведенията е показателен. Там не работи сам човек.

# 577
Скъпа sunnyiv,допускаш още една голяма грешка, това че ще купиш магазина и няма да плащаш наем-чиста печалба Wink Парите за един магазин на добро място, все още са доста като вложение, ами представи си, че ги сложиш на срочен депозит и си получаваш сигурен доход, без почти никакви рискове.

И това е идея,но дохода от примерно 100 000евро на депозит е около 500 лв.

Цитат
и ако случайно някой открие такъв бизнес без разходи да прави 10 000 печалба на месец, да ми се обади и на мен, също се интересувам

Ще се разчуе бързо  Grinning

# 578
Ти физически сама на можеш да се справиш за такъв оборот. Казваш, че няма да плащаш заплата.
И примерът със заведенията е показателен. Там не работи сам човек.

Е, Люлин !
3000 лева са 3000 банички на ден. За 10 часа - триста на час, 5 на минута Laughing Що да не може?
Или пък са 300 бутилки водка на ден, За 10 часа - 30 на час. Не пият ли тез варненци - пият! Laughing

# 579
Цитат

Просто си нямаш идея какви глупости си написала .
Работила ли си в тази сфера до момента ?В търговията имам предвид ?

Да,и още работя. Чистата месечна печалба на обекта е около 15 000евро,вярно,че магазина е 170кв.м. ,но е стока която може да се продава и на 20кв.м.,естествено има и други подобни които фалират.  Това вероятно ще е извън най-смелите фантазии на твоя ум,но това не ме притеснява,притеснява ме,че повечето мислят като теб а това предполагам е отражението на Бг. бизнес действителноста. Надявах се на повече разсъждения,но както и да е главната ми цел беше да разбера как реагират бизнес дамите на такива числа,и виждам,че положението никак,ама никак не е розово. Благодаря на отзовалите се.
Ухххааа егати кво лесно ти е в Гърцияяя за къв чеп ще се връщаш .
Д вземем да се преселим и ние в Гърция . Whistling

# 580
Ти физически сама на можеш да се справиш за такъв оборот.

Да така е,съгласна съм.Ей такива неща ме интересуваха,да се ориентирам малко от малко. Макар,че не се изразих правилно в началото,за да не разправям надълго и нашироко,но да кажем,че ще имам помощ от семейството.

# 581
Ти физически сама на можеш да се справиш за такъв оборот.

Да така е,съгласна съм.Ей такива неща ме интересуваха,да се ориентирам малко от малко. Макар,че не се изразих правилно в началото,за да не разправям надълго и нашироко,но да кажем,че ще имам помощ от семейството.
А този въпросния заплата , осигуровки няма ли да му плащаш ?

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 18:35 от Markrit

# 582

Цитат
Ухххааа егати кво лесно ти е в Гърцияяя за къв чеп ще се връщаш .
Д вземем да се преселим и ние в Гърция . Whistling

По-добре недей,че като си получиш заплатата първия месец,с гняв ще удариш по бюрото на шефа и ще кажеш ''аааааа не,толкова много пари? не е възможно да е истина,нещо май ме пързаляте,няма да ги взема''

Шегувам се разбира се,ако беше тоооолкова лесно тук,нямаше да водим този разговор в момента.

# 583

Цитат

Заплата ,не. Виж за осигуровките не съм се замисляла как ще стане.

# 584

Цитат

Заплата ,не. Виж за осигуровките не съм се замисляла как ще стане.
Направо вече ни пързаляш .. #Crazy Shocked hahaha Joy

Общи условия

Активация на акаунт