Съвети за Бизнес 16

• 62 073
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Аз съм си направила бланки, когато ми донесат стока на консигнация, попълвам таква бланка в два екземпляра, едната остава при мен, едната при клиента, описано е какво ми е оставил, за колко пари, и телефони за контакт.Това е. Проверка да чукна на дърво от както съм отворила не съм имала.Виждам, че доста магазини, които продаваха свободно обувки и играчки, сега са ги прибрали и ги продават събота и неделя и след 17.30. Значи все пак някой ги е "навестил".

Мен пък ми се продават разни джуджавки втора употреба - гривнички, слончета, часовници, и прочие, но не знам от къде да ги взимам.

# 526
@Ерин Брокович-Благодаря Ви ,че отделяте от времето си за да помогнете и посъветвате.Наистина ми е ценно мнението Ви. Та само да вмъкна ,че не съм сърдита, ами малко разочарована ,че някой са по форумите не за да помогнат ,да дадат идея да посъветват ,а за да нападат и да пускат по "една торба" с разни човечета, за да ни покажат колко много са те над нас и как всичко знаят.Мен мама и татко са ме учили, че:Който се смее последен се смее най -добре.Здраве да е! Та по моята тема наистина не съм се замислила ,че на практика май събота и неделя са основно дните когато децата посещават подобни места ,а това е наистина важно.Като цяло наистина не съм на 100% сигурна как и какво ще става.Засега умувам и проучвам от разстояние.Ще се прибирам в България чак юни та дотогава трябва да се задействам и да съм готова с идеята си. Ако съдя по моите деца то това което съм замислила е най-подходящо те са момчета ,но така и не се заиграха с колички и топки.В нас е като една работилница: пластелини ,ножици, лепила ..... каквото Ви дойде на ум само се рисува и се реже и правят като на конвейер пластелините фигури.Така се роди моята идея,над която имам да мисля още много.

# 527
  • Варна
Цитат
Pukanka, документа ти е консигнационен договор, че еди-кой си ти оставя за продан еди-какво си на някаква цена  

Ами ако оказиона е голям и вътре има 5 000 неща, ще стане егаси бумащината. И за всяко ново нещо, още и още.......

Накита, не си питала бе мацка. Слончета незнам имам ли, ама бижута продавам, 10 лв.килото. Сувенири и битпазар също имам на 3 лв.килото. Там може да попадне някое слонче.

# 528
  • I want it all and I want it now.
Здравейте.На мене ми е интересно с оказиона, как ще се издава касова бележка за продажбите?
Човека от който взимаш нещата не може да ти издаде фактура за стоката. Чисто счетоводно, как ще се осчетоводяват?

# 529
Moni_bonboni,  магазинът за детски дрехи трудно ще те разсее, а и в този момент не вярвам да ти подпомогне особено семейния бюджет. Казвам ти го като собственик на такъв.
Ние предлагаме обаче предимно български дрешки и да ти кажа цена 7,50 за анцуг или дънки няма дори и на едро. Вероятно тези, които ти си намирала на тази цена са китайски. За китайските дрешки аз нямам впечатления как вървят като цени на едро, моите клиенти си държат на български дрешки.
Иначе един добре зареден магазин с детски дрехи  си иска не малка инвестиция.   Трябва да  зареждаш за всеки сезон,  трябва да имаш сравнително богат избор.
Както не веднъж е коментирано тук всяка мама си мисли, че може да отвори  и да печели от магазин за детски дрехи, но повярвай ми, не е така. Преди аз да се реша да отворя такъв магазин знаех много от производителите на детски дрехи, знаех от къде мога да ги зареждам, бях на ясно кои с какво качество са. Обаче във време на криза дори за децата не се правят големи покупки. Точно в този момент аз не бих отворила магазин, не бих посъветвала и теб, но ти си преценяваш.

# 530
Цитат
Pukanka, документа ти е консигнационен договор, че еди-кой си ти оставя за продан еди-какво си на някаква цена  

Ами ако оказиона е голям и вътре има 5 000 неща, ще стане егаси бумащината. И за всяко ново нещо, още и още.......

Накита, не си питала бе мацка. Слончета незнам имам ли, ама бижута продавам, 10 лв.килото. Сувенири и битпазар също имам на 3 лв.килото. Там може да попадне някое слонче.
Наистина си е бумащина Pukanka и писане, писане  Joy.... какво си получил, какво си продал, на кого колко си изплатил...ама ми е търпелива засега продавачката, и пише милата какво да прави...
и мен май ме влече битпазара нещо, ще видим  newsm78

Здравейте.На мене ми е интересно с оказиона, как ще се издава касова бележка за продажбите?
Човека от който взимаш нещата не може да ти издаде фактура за стоката. Чисто счетоводно, как ще се осчетоводяват?

Syn, пускаш си касова на продажната стойност, счетоводителя има копие от договора и си изважда от продажната стойност сумата, която клиентът е получил и разликата е за мен, най-общо казано   Laughing

# 531
...
Засега умувам и проучвам от разстояние.Ще се прибирам в България чак юни та дотогава трябва да се задействам и да съм готова с идеята си. Ако съдя по моите деца то това което съм замислила е най-подходящо те са момчета ,но така и не се заиграха с колички и топки
...

Като си между два свята, вземи да внасяш идеи. Със сигурност има неща, които там са обикновени, ежедневни и банални,но при нас ще са новост. Използвай различната гледна точка.  Не се насочвай към "още от същото". И да не се хвърлиш, да прескачаш по няколко "стъпала" — също е грешка. Образовай хората постепенно, и ще спечелиш от всяко "стъпало". Peace
Например навлизането на вендинг бизнеса, беше стъпка по стъпка. Започнаха от кафето, евтино и лесно за обучение, после минаха към сандвичи и вафли, банкомати, а сега и плащане от телефона. 

# 532

И на мен ми стана интересно за тези бижута и сувенири, че лятото се занимаваме с такава търговия. Къде се намира склада newsm78

# 533
Moni_bonboni,  магазинът за детски дрехи трудно ще те разсее, а и в този момент не вярвам да ти подпомогне особено семейния бюджет. Казвам ти го като собственик на такъв.
Ние предлагаме обаче предимно български дрешки и да ти кажа цена 7,50 за анцуг или дънки няма дори и на едро. Вероятно тези, които ти си намирала на тази цена са китайски. За китайските дрешки аз нямам впечатления как вървят като цени на едро, моите клиенти си държат на български дрешки.
Иначе един добре зареден магазин с детски дрехи  си иска не малка инвестиция.   Трябва да  зареждаш за всеки сезон,  трябва да имаш сравнително богат избор.
Както не веднъж е коментирано тук всяка мама си мисли, че може да отвори  и да печели от магазин за детски дрехи, но повярвай ми, не е така. Преди аз да се реша да отворя такъв магазин знаех много от производителите на детски дрехи, знаех от къде мога да ги зареждам, бях на ясно кои с какво качество са. Обаче във време на криза дори за децата не се правят големи покупки. Точно в този момент аз не бих отворила магазин, не бих посъветвала и теб, но ти си преценяваш.
                      Еми просто трябва да се захвана с ещо и това беше първото,което ми хрумна.Дистрибуторите,с които се свързах са на български и турски дрешки.Имах и предложения за китайски дрешки,които всъщтност не са чак толкова зле.Мъжа ми е литнал да отваря кръчма на морето,а това предложение не съм съгласна честно казано,мисля,че няма изобщо да му потръгне.Пък аз,за разлика от него съм по-навътре с нещата,намерих и консумативи на по-ниска цена,като касов апарат,флаери и др такива дребни нещица.Мисля,че във време на криза не е много удачно да се захващаш с нещо,но просто немога да стоя повече вкъщи,мисля че ще забравя нормалната реч вече  Grinning Grinning Grinning А горе-долу цените ми се струват приемливи..

# 534
moni bonboni, meduncka много правилно те е посъветвала.
На кого ще ги продаваш тези дрехи?
Скоро отвори един магазин за дрехи и храни за бебета на много видимо място, днес видях, че е затворил.

# 535
  • I want it all and I want it now.
Moni_bonboni в момента пазара е доста свит и тепърва ни предстой още една криза. По добре да се отвори нещо свързано с услугите.  Peace Детските магазини,много често фалират.Единствено оцеляват бългр. стоки и то предимно бельо и пижами. Поне  такива са ми наблюденията в квартала.
eliste      bouquet

# 536
Явно трябва да обмисля нещата пак,но найстина трябва да се захвана с нещо. Sad Sad Sad  Не толкова заради печалбата,колкото да не си стоя вкъщи.Имам си работа,но Бога ми там няма да се върна дори ако ми вдигнат заплатата двойно  Cry

# 537
Явно трябва да обмисля нещата пак,но найстина трябва да се захвана с нещо. Sad Sad Sad  Не толкова заради печалбата,колкото да не си стоя вкъщи.Имам си работа,но Бога ми там няма да се върна дори ако ми вдигнат заплатата двойно  Cry

Добре де ти нали чакаш 3-то дете (или аз нещо не съм разбрала)? Защото ако е така собствен бизнес е последното което ти трябва - кой ще се занимава с него докато ти гледаш третия мъник поне първите няколко месеца? Според мен си потърси нещо на хонорар от вкъщи или почасово за кратък период - докато родиш.

# 538

Добре де ти нали чакаш 3-то дете (или аз нещо не съм разбрала)? Защото ако е така собствен бизнес е последното което ти трябва - кой ще се занимава с него докато ти гледаш третия мъник поне първите няколко месеца? Според мен си потърси нещо на хонорар от вкъщи или почасово за кратък период - докато родиш.
                  Точно,защото чяакаме трето бебче,искам да се захвана с нещо.Не е въпроса чак толкова до печалба,колкото до някъкво занимание.Захванах сега темата,защото искам да се запозная с нещата по-от рано.Бебчо го чакаме май месец,ако се захващам с нещо,ще е някъде септември-октомври.Просто исках да видя как стоят нещата от сега,за да знам какъв капитал ще ми е нужен и т.н.А забравих да спомена,че не сме от София,а от Перник,при нас има магазини за детски дрешки,но цените не са им никак малки,затова  обмислях да е такъв бизнеса.А за цените найстина едни приятели ме свързаха с доставчици на много модерни дрешки,на изключителни цени.Но мисля,че трябва още малко обмисляне  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 539
  • Пазарджик
Здравейте момичета.Малко в страни от темата ама тук нали имаше някой който имаше консултантска фирма ако не ме лъже паметта.На мен ми трябва във връзка с организирането на курсове към програмата "Аз мога " .Ако някой има инфо моля да сподели или да пише на лични

Общи условия

Активация на акаунт