АВГУСТ 2009 -тема 30

• 50 144
  • 663
  •   1
Отговори
# 150
Честит имен ден на малката Панда!
Ани Димитрова, добре дошла!
Елица Сан, искрено се посмях на поста ти!
Аз само да надникна и да ви кажа ку-ку, щото за разказване нямам нищо. Опитвам да правя коледна къщичка от готварския форум на бг-мамма, пека формите в момента. По инициатива на Мимче, която ги видя на картинки и каза "Искам и аз такава толта"  Laughing И какво да прави мама, запретна ръкави... Украсихме се снощи, голяма радост и писъци бяха. Сега остана да измисля кой ще е дядо Коледа, иначе тук подаръци се раздават на 6 януари от тримата влъхви, та Мими ще получи и тогава в градината. А, ще ходи мойто дете на първата си екскурзия  Laughing до един парти-център тук в града. Сигурно ще им е голяма емоция на фъстъците. Започнаха по-активно вече със заниманията - носи ми разни феички и слънца, оцветявани с пръстчета и едно гордо ги носи...
Целувки на всички, отивам, че ще изгори къщичката!

# 151
Здравейте!
Привет на новата мама!Имаме нужда от свежа кръв, както се казва! Hug Разкажи ни повече за себе си?
Дани, как е работата?
Елица Сан, много се радвах на поста ти. Heart Eyes Права си, Валентин скоро ще се наложи да пореве.Остава и таткото да го проумее. Thinking
госпожица Кобрети, да снимаш после тортата и да ни я покажеш.Аз не умея да творя такива неща и дано моето дете да не види някоя торта, че... ooooh! Както се казваше в оня виц - не съм сладкарка. Laughing Laughing
Александра, и аз много си губех обеците като малка. А после ми откраднаха едни и вече не сложих.ТЕ моите уши капризни - само злато или сребро искат.И дупчиците вече отдавна са се запушили та не ми се занимава да ги оправям.Да не би нещо винтчето да е било хлабаво?
А Хариелка ми се губи? Thinking

ЛЕк ден!

# 152
  • Кърджали
Славенче, явно нещо винтчето се оказа виновно. То не е паднала днес със сигурност, ама кога ... Първите които загуби бяха лесно откопчаващи се едни, подарък от майка ми за първия и рожден ден, златни, много сладки. Не и ги бях слагала изобщо,май по някакъв повод исках да и ги сложа и ги загуби точно на втория ден. Сега за тия не ме е яд... Да видим колко дни ще минат докато леля и се сети да провери дали ще може да купи едни от мястот, където и пробивахме ушичките...Как да е, да не ви занимавам с глупости....

# 153
  • Sofia
Тук съм, Славенче.  Hug  Laughing Бързо да оздравяваш!

Добре дошла на Ани Димитрова!  Hug Ще се радваме да се включваш често!  Laughing

Ночко, скоро да оздравява Еленка. Аз витамини не давам, давам коластра и зелена енергия и едно хомеопатично пак за имунитет, дадено ни от хомеопатичката.

Алекс, ама Кати още от преди ли си влачи кашлицата? Лелеее, много време вече??  Rolling Eyes

Полииии, като прочетох поста на г-ца Кобрети за Елица сан (защото започнах да чета малко отзад напред) и реших че имаме още една нова мама, а то си била ти.  Joy  Joy  hahaha

Леле, Пандичка, много ми се идва на среща, ама много. Хайде ако се организира нещо, всячески ще се опитам да дойда.  Hug Дано татето се съгласи да гледа двете принцеси. Да ти е жива и здрава именичката!   bouquet  Hug  Heart Eyes

Честит имен ден, мила сладка Андичка!

# 154
  • В друго измерение
Привет и от нас!

Добре дошла на новото момиче!

Ние вече си имаме един пробил кътник, беше хремава една седмица, със сълзене на едното оче, хомеопатичката каза да давам капки 1 ден, спря, после пак почна, така докато не изби зъбчето Simple Smile.

Хариела - открихте ли от какво беше зеленото ако? И Савана имаше точно на тази възраст, за около седмица, акаше по много, изследваха го, нищо не намериха - отмина от само себе си. Според мои наблюдения голяма част от бебетата минават през този период.

Славенче - оправяй се бързо! За отбиването - успех ти желая! Според мен, колкото по-голямо е детето, толкова по-трудно е.

Ночко - аз хаотично давам коластра+пробиотици и Самбукус. Отделно и вит Ц и то не всеки ден, а е съобразено с менюто на детето.

За подаръците, при нас са 3, защото малката има имен ден скоро, после ще я водя на дядо Коледа в бг училище и един за Коледа. Решихме да я кухня, един лаптоп с различни занимавки на него и касетофон с микрофон. Отделно ще и взема и някоя друга книжка, че тя много обича.

При нас тази година нещо зимата се забави, в момента вали първия сериозен сняг и температурата е -2. Отивам да обличам детето и да го водя навън.

Със здраве!   bouquet

# 155
  • Sofia
Амбишъс, да. За съжаление й поставиха диагноза АБКМ.

# 156
  • Кърджали
Hariela, тъкмо се беше пооправила и поспряла. Бях спряла вече всякакви сиропи.И след два дена - хайде пак. Честно писна ми. Писна ми и лекарката да обяснява че нищо и няма, че гърдичките и са чисти, ама ако не спре да кашля ще и изпише антибиотик. Ей, този следобед се съдра да кашля това дете, буквално. Ще изчакам да видя как ще е утре, и в петък пак на лекар...

# 157
  • Sofia
Александра, да не би да е на алергична основа тази кашлица?

# 158
Честит имен ден на малката панда Андрюша ! Янче, да ти е жива и здрава и само да ви радва! Весел празник  bouquet  bouquet  bouquet! Хайде и скоро да се похвалиш къде ще пътешествате Hug

Хари, много съжалявам за Изи. Дано се разминете възможно най-леко. Ти сега на диета ли си ? А Софи как е с яслата?

Александра, а капки за нос слагате ли? Нашата едномесечна одисея с кашлицата приключи, след като УНГ ни изписа антибиотични капки за нос. Иначе и аз се бях побъркала от притеснения. Никой не иска да й изпише АБ, защото няма температура, а детето кашля един месец. Накрая се чудиха дали не е направила бронхит. Оказа се , че е задна хрема и докато не се изчистят секретите от носоглътката , няма оправяне.

Поли сан hahaha Joy. При вас пак е весело Hug!

Ночко, разкажи повече за този кооператив. Как се чувства Елена там?

Ани Димитрова, добре дошла Hug! дано да прекараш приятни моменти с нас. А дъщеря ти наистина има много красиво име.

Кобрети , успех в творенето на торти Hug! И аз се бях зарибила много от Готварския, но вече не ми остава време. За Бъдни вечер едни много близки приятели ще идват у нас и по този повод мисля да изпробвам някоя рецепта.

Славенче, честит рожден ден с голямо закъснение и оздравявай бързо :hug:1

Ние сме добре. Белослава вече много се забавлява на яслата, дори и събота и неделя се строява до вратата с раничката Laughing. След тази одисея с кашлицата е здрава. Сега давам изопринозин и съм доволна. Един -два вируса, които изкара съвсем в началото, минаха много леко- без температура, за 1-2 дена.
Другото ново, с което мога да се похваля е, че махнахме памперса. Т.е., Белослава сама си го махна. Един ден  каза, че иска да чишка в гърнето и от тогава започна всеки път да се съблича, изчишква се, става и се облича. За което шапка свалям на жените в яслата. За няма и две седмици успяха да я научат, а аз бях видяла в чудо вече.
От яслата съм все така много доволна, пу, пу. Наистина нямам думи да ви опиша как се грижат за децата. Учат ги да си подреждат масата, след сън сресват момиченцата. Белослава всеки ден е с различна прическа.

# 159
  • Кърджали
Хари, и аз вече се чудя същото...Ама към какво да прояви тази алергична кашлица. Препарати с хлор почти не се ползват в къщи, чистя предимно с вода.  Проветрявам по сто пъти на ден.
Шайн, преди и изписваше коларгола. Аз от тях ефект не забелязвах, де да знам, носа си и течеше като чешма. Сега и изписа Тобрадекс. Те като че ли по - действат, нослето и не тече така, но не знам какво е положението навътре. Тази нощ спа що - годе спокойно, но към 6:30 сутринта като я закашля пак, буквално не можеше да спре поне час. аз съм пас вече. Със сигурност и другата седмица си е в къщи, аз в такова състояние на ясла няма да я пусна.
а за гърнето...И Кати бавно бавно минава към махането му май. Тази седмица мислих да я пробвам, но от време на време е с разстройство и не ми се рискува да пера непрекъснато наакани дрехи. Но я забелязвам че явно по някое време и се чишка, но не казва нищо , а сама си сваля дрехите.Съответно докато ги свали вече се е изчишкала в памперса, ама здраве да е. Поне прави опити детето. Вчера следобед я оставих и без памперс, обаче пък тогава хич не отразява кукуто. Сякаш като е с памперс по - лесно се сеща че се чишка в кукуто. Катеринина му работа... Та за три часа си омокри всички панталончета, дето ги има...  Нищо, не я насилвам. Вижда се светлина в тунела, явно в яслата ще я научат, аз в къщи не мога да нацеля подхода. А на жените там съм и благодарна, постигнаха това, което аз не мога тук в къщи. Там акала само в гърнето.
Хари, и аз съжалявам за диагнозата. Сега следва диета, но важното е здравето на Изи...

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 09:12 от Aлекcандрa

# 160
Благодаря на сички от сърце! За съжаление вчера не успяхме семейно да отбележим празника, тъй като баща ми беше приет в болница с кръвно 200 на 120. Много сме уплашени, напоследък хапечтата са спрели да му действат и много често го вдига. Sad Въобще последните 2 месеца тръгнаха почти само с неприятности. Sad

Шайнче, много се радвам, че се включи! Честито за паматаааа! И аз съм страшно доволна от гледането на децата в нашата ясла. Ако и там имахме проблеми,не знам какво бих правила.  Praynig

Хари, уффф, съжалявам за диагнозата, но стискам палци бързо да я израсте!  Hug

Вчера ни поканиха на Коледно тържество.  Heart Eyes Предвид сумите, които плащаме ежемесечно ми стана мааалко кофти, че освен подаръка от нас си, ни искат и по 25лв, но здраве да е. Питах ги репетират ли децата, те ми викат даа и че нямало песничка, която Андичка  да не знаела.  Mr. Green Хвалят ми я всеки ден колко обичала музиката, как й идвала отвътре, как дори като ходят на разходка все си пеела.  Heart Eyes И наистина. Почти всеки ден се връща с нова научена песничка или част от песничка, рецитира и стихчета, скрива ни шапките направо. Дано като попорасне малко се окаже и че гласът й е хубав.  Heart Eyes Mr. Green

Майките на момиченца, водили ли сте дечицата на фризьор?  newsm78 На Анди коста е много дълга, страхотна.  Heart Eyes Но вече в краищата е започнала да цъфти и се чудя дали да не я подстрижат малко. Аз не бих се ангажирала и искам да я заведа на детски фризьор, но къде?  Thinking Пуснах тема и споделиха за такъв салон в Лозенец, но хем се притеснявам колко ще стои, хем какъв ще бъде резултатът, да не й отрежат твъде много коса. Абе сърби-боли-драго ми е е нашето.  Laughing

ПОСЛЕДНО ПОДКАНВАНЕ ЗА СРЕЩА УТРЕ ИЛИ СЪБОТА ВЕЧЕР. Нещо няма почти никакъв интерес и май пак ще отпадне.  Rolling Eyes Много сте несериозни.  Crossing Arms

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 11:34 от ♥Пандичка♥

# 161
  • София
Май няма навити Янче. Ще отпадне за съжаление Sad Cry Cry

# 162
Май няма навити Янче. Ще отпадне за съжаление Sad Cry Cry

Ааа има, има, просто сме 3-4-5. За това, ако имаш желание пиши ми, за да не пропуснеш мислейки си, че отпада. Wink Ти преди беше писала, че искаш...

# 163
  • Sofia
Да, в момента съм на диета, но резултат не виждам. Надявам се и аз да я израсте по-бързо.  Praynig

Янче, аз също съм ЗА среща, дали ме прочете?? Чакам ви само да видя дали ще се проведе. Даже съм навила вече мъжо да пази щерките.  Laughing
Дано баща ти скоро не ви плаши пак.  Praynig

Шайнче, браво на Белослава и за памперса, и за това че толкова добре се справя с яслата.  Hug Софи от един месец не е ходила на ясла, първо беше болна, после имаха варицела и аз не я пуснах заради бебето, да не го зарази и него, ако случайно тя се зарази. От понеделник обаче пак е на линия.  Grinning

# 164
  • София
Шайн, кажи коя е тази ясла дето толкова я хвалиш Simple Smile

Кооперативът е да - родителски. Ние не ходим много редовно, защото Елена нещо е много наплашена от деца и такива организирани мероприятия... Но иначе, ако сме само аз и педагожката много й харесва и въобще тази идея за съвместно отглеждане на деца и родители е много добра според мен, особено за такива трудно адаптиращи се човечета, като моето. Сега чакаме да й мине уплаха и ще я водим ужким по-често от веднъж седмично.

Общи условия

Активация на акаунт