АВГУСТ 2009 -тема 30

• 50 023
  • 663
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Hari, толкова си направила и продължаваш да правиш за децата си, че е немислимо да се самообвиняваш. И аз съм го причинявала това с пръсчето, но с по-леки последствия слава богу  Sad Но допускаме такива грешки, не защото не сме добри майки, а обикновенно в опита си да бъдем най-добрите. Защото бързаме за някъде, изморени сме, натоварени...Силни прегръдки от нас и да мине бързо и на двете ви  Hug
Пандичке, има няколко вида продукти и ми се струва, че ги омесваш. Едните са природни - това са коластрата, зелената енерия и други подобни, които както правилно отбелязваш се водят хранителни добавки, за тях не е нужно да се продават в аптека и да се изписват от компетентно лице. Другите са хомеопатичните, които Хари както е казвала не веднъж, а и всеки запознат в тази сефра би посъветвал - не се приемат на собствена глава и се купуват само от конкретни места, дори и имат правила за съхранение... По принцип хомеопатичните лекарства са на база използването на силно разредена форма на вещество, причиняващо симптомите на съответната болест...Не знам дали стана малко по-ясно разликата..

# 406
  • В друго измерение
Хариелка -  Hug сърцето ми е с теб! Представям си какво си преживяла  Sad, а реакцията ти все едно себе си гледах. Много прегръдки на малкото геройче  Hug и моята Савана е такава. Миналата седмица си нацепи главата на един ръб точно под носа ми и вместо тя да реве, аз плача, а тя ме успокоява: ' мами, мина мами, мина, не боли вече '.  Какво преживях, само аз си знам. Много виновна се чувствах, но слава Богу мина, след 4 дни дори синината беше изчезнала.

Гледам за хомеопатия си говорите. Ние се лекуваме с класическа, доволна съм засега, моя приятелка тук също. Нашата процедира по същият начин: не одобрява никакви имуностимуланти, вкл витамин Ц (ако някой се интересува ще обясня защо, много е просто), не давам нищо на своя глава, а и звъня да я питам за всяко нещо, по време на лечение препоръчва да не се яде месо, да не се пие кафе и т.н., защото са антидоти и намаляват силата на лекарството. Не ми дава дори да слагам физиологичен р-р в носа, когато детето има хрема, защото съм я подтискала. Изобщо, много странни неща, но работят Simple Smile Peace.  А и лекарствата, които са капки, тя ни ги приготвя и ни ги дава. Отхвърля ваксините, даже сега по неин съвет, май няма да давам на бебе номер 2 и витамин Д.

Славенче - намерете един хомеопат в Сливен и почнете да  водите детето при него. Сигурна съм, че ще намали боледуванията и ще укрепне имунната система. Hug

# 407
Амбишънс, ще ми бъде интересно да споделиш за вит. С.
А що се отнася до хомеопата- за съжаление нямам финансова възможност да ходя при такъв лекар. Peace

# 408
  • София
Момичета, спешно питане - Марти е запечен. Това е нетипично за него. Вчера пропусна акането, днес едва едва няколко топченца. Не яде никакви плодове.

С какво може му помогна днес, защото май изпитва дискомфорт. После ще мисля и как да оправим и хранителния режим.

# 409
Миленка, дай му овесени ядки, или само водичката, ако не иска да ги яде. И подсладено със захар, защото сладкото също разхлабва. Друго, за което се сещам е сини сливи. То в момента май няма как да ги намериш освен на бебешко пюре. Та купи едно пюренце. И не му давай нищо сухо за ядене, давай му супичка.( Дано да ги яде, защото Валентин ми отказва всички супи и манджи  ooooh! ).

Аз имам едно питане, ако някой знае ще съм му благодарна : От декември вече не съм на борсата и съответно не ми плащат осигуровки. Трябва сама да си внасям здравните, докато не си намеря работа. Но нямам представа къде и как става това. Може ли някой да ми обясни?

# 410
  • Sofia
Леле, какви мили и хубави думи сте написали всички за мен  Hug  Hug  Hug Благодаря ви, момичета!  Hug Италианче, разтопих се, наистина ли съм такава...  Hug Ох, дано не ми се налага повече да се подлагам на съмнение, както и на всяка една от вас!  Praynig
Софи е добре, геройски понася смяната на превръзките, на които ходим през ден. След 10-ия ден ще й свалят конците. Но не мога да се разбера с това дете, само иска да пипа с пръста и аз само викам по нея да го пази, ама кой ли ме чува...

Елиа, както ти е писала Славенка, дай му овесени ядки (аз ги правя на Софи редовно със сирене и масло), може също сушени сливи, ако го излъжеш или изцеден портокалов сок. Кивито също е много добър вариант, но ти пък пишеш, че не яде плодове. Аз я прилъгвам София, като не иска нещо, което трябва да го приема, защото е полезно и т.н. (а тя в повечето случаи го прави от лиготия и трябва да я излъжеш за първата лъжичка, после вече е лесно), й обещавам, че като го изяде/изпие ще й дам желирано бонбонче и номера винаги действа.  Grinning

Ами, Славенка, сигурно в НОИ трябва да отидеш.

Охоо, скоро ще имаме бебе.  Laughing Амбишъс, то не останало... Приготвяте ли се вече?  Laughing

# 411
  • Бургас
Славена, аз мисля, че докато си на Трудовата борса държавата ти плаща здравните осигуровки, все пак попитай в Счетоводната тема тук в бг-мама  Peace

Елия, а пробвала ли си да даваш на Марти боза? Може нея да я хареса, действа разхлабващо. Освен това щом не приема плодове, може да пробваш с компот от праскови, ако не иска плодовете, поне сладкото сиропче  Peace дано стане работата  Peace

Деси се разболя и тя, докато я похвалих и ето, че и тя "падна в боя".....има висока Т. и суха кашлица, която вече се овлажни де. Но от днес купих АБ, че според личната няма грип а има гнойна ангина Деси. Вдига високи Т. и е много отпусната, та затова го купих незабавно антибиотика без да чакам.

# 412
Славенче,трябва да отидеш в даначното във вашия район,и да попълниш платежно,в данъчното има банка където да си платиш осигуровките,ако нещо не ти е много ясно питай охраната там и те ще те опътят.
Елиа,можеш да дадеш също:-прясно мляко,дуфалакс,и много водичка Peace
Хари,много,много Hug за теб и Софи

А иначе,моя Убавец,от коледа до сега 3 антибиотика смени,като от последния ми направи алергична реакция и го спряхме,и сега ще се лекуваме без АБ,и вече трета седмица си е в къщи и другата също съм решила да го оставя да се гледаме.
Я кажете,имате ли мнение за ''герисан''?

# 413
Здравейте момичета!
Мислех днес да се разпиша по-подробно ама една приятелка ми се обади да ходим на кафе и ще бягам.Иначе ние смед добре(да чукна на дърво),в градината има някакъв летен вирус-повръщане и разтройство Shocked.Все пак Мити е на градина,мислим да ходим другата седмица на почивка в Чепеларе ама много лошо време го дават,че да видим.Иначе ще ни е много хубаво защото ще сме с още две семейства и ще си изкараме супер,дано не ни мине котка път Praynig
Ох,реших да чуя някоя новина но по това БТВ само лоши неща казват и упорито наблягват на лошото....ужасни са #2gunfire
Ок,това е от мен айде пишете нещо,че темичката ни пак позагасна.Чао  bouquet

Последна редакция: пн, 06 фев 2012, 22:01 от ribkata87

# 414
Здравейте!

ХариелкаHug! Ужасно е когато се случват такива неща и си сама вкъщи.  Подобни инциденти много лесно стават като си сама с малко дете и бебе, изморена, недоспала...добре че пръстчето ще се оправи.

Рибке, тоя вирус и тук го има. Емо цяла неделя повръща, а вечерта вдигна и температура. Чакам я сега Соня да се тръшне, макар че тя тези стомашно чревни вируси досега май не ги е прихващала, може би защото е ваксинирана против ротавирусите. Дано и сега ѝ се размине.

Амбишъс  Hug, да ми пишеш ей, чакам с нетърпение  Grinning, когато имаш време де  Simple Smile.

Аз кво да ви пиша за нас, няма кой знае какво. Децата са неузнаваеми откакто имаме куче у нас, Соня само ходи след него, мачка го, целува го, храни го с нашите лъжици от паницата му, ужас, не мога да смогна да мия. Той като легне да спи и тя отиви и също ляга върху него. Емо помти не се сеща за телевизия и такива вредни навици, като се върне от училище и се хвърля върху Атила да си играят. Ходим на дълги разходки из гората вече, на децата много им харесва, на песа да не говорим. Догодина като порасне мисля да го научим да тегли шейни и да вози децата, ще видим дали ще стане, че нещо не се поддава на моето дресиране много, но се надявам да почне. При нас най накрая понаваля сняг, не е кой знае какво, ама поне има малко, но пък за това е голям студ, максималните са -8, но пък какво се оплаквам, в България е още по-студено. А, опитвам се да махам на Соня памперса, обаче досега няма никакъв напредък, седи без памперс вкъщи, нооо вече една седмица мина и тя изобщо не си казва кога и се пишка, чак като наводни и ми вика направих пиш, а последните дни даже нищо не ми казва, ами направо отива и взима парцали да си бърше напиканото от пода, направо ми иде да вдигна ръце и да се откажа отново. Това ще си седи до 7 години с памперса. Колко време им трябваше на ваште да свикнат. Емо помня, че бързо се научи да си казва, ама за колко време съм забравила.

# 415
Честито на мама Ambitious  Hug   bouquet  Имат си вече страхотно момченце  Heart Eyes Пожелавам му да е много здрав, умен и амбициозен като мама, красив като кака и силен като тати и най-вече да има прекрасно детство   Hug  Heart Eyes 
Амбишъс е истински герой с абсолютно естествено раждане  Heart Eyes Бързо възстановяване и адаптация на кака с новият член от семейството ви   bouquet  Оставям другите подробности за нея, дано да се разпише скоро  Heart Eyes

Поли - и ние сме до никаде с памперса  ooooh! Мами, давайте съвети, ако сте чували за такива реакции  Praynig Макс на градината първият ден е имал за целият ден 6 инцидента (вкъщи без пропуск), на вторият ден - 2 до обяд и после без проблем (вкъщи също няма пропуск), но дойдоха дните само вкъщи и се почна - 7-8 първият ден, вторият до обяд 5 и ни писна тотално, защото реално какво прави - не казва нищо, никакви признаци няма, стои на гърнето по 30 мин, да не кажа, 4е единият път и 1ч. не иска да става от него и в момента, в който го вдигна до няколко секунди се изпишква в гащите  Naughty  Crossing Arms После забелязах, 4е намира усамотено кътче за да го прави и го дебнех, но уви бързо действа маймунчето  Whistling После пробвахме на седалка на тоалетната - излъга баща си, 4е иска да пие вода и той докато се завърти си извадил пишока напия и на пло4ките и се хили  ooooh! После опитахме и прав като мъжете, знам ли може да се е впе4етлил от мъжката стойка и да се 4уди защо е седнал и така голямо въртене, не може да се нагласи, бута навсякаде, огъва се и се инати, 4е не може да пипа, да влезе във водата на тоалетната и така и това ни писна. Приятел, който е с мом4енце по-голямо дойде на гости и го взе с него в тоалетната и каза, 4е него го е слушал да стои, да не бута, интересно му е, но пък не му се е пишкало тогава и така.... Обадих се на директорката на градината, за да я питам какво да правим, понеже се разбрахме, 4е махнем ли памперса и сложим ли гащи4ки няма да се отказваме и тя също се хвана за главата  Tired Каза да върна памперса за 2 седмици (аз мисля да е за 1 само) и да му повтаряме какво малко бебе е и 4е не може да полу4и това или онова, защото е бебе, не е голямо мом4енце с гащи4ки и така да видим дали ще го ентусиазираме да не си играе с нас и да ни прави на пук  Crossing Arms Според нея за него е игра, прави ни на пук, за да търси пове4е внимание, а аз не разбирам какво пове4е иска, нон стоп е с нашето внимание и от къде на къде решава, 4е  не му е достатъ4но  Rolling Eyes  Снощи повръща и го взехме в нашето легло (предполагам, 4е е от преяждане) и преди да заспи каза тихи4ко, 4е иска да пиша, което ме обнадеждава  Praynig Дано да схване какво и как е направил и да запо4не да си казва, 4е е голяма мъка, особено с излизането на вън. Приемам всякакви съвети, но да знаете, 4е моето 4ове4е е голямо дявол4е и инат4е, не 4ува като му се говори и просто трябва да го надхитря някак си, а идеите ми привършиха  Tired
Айде стига с моите перипетии на тема пампи  hahaha Весел и усмихнат ден на вси4ки и най-ве4е здрави и послушни де4ица  Hug

# 416
Честито на Амбишъс! Браво мамче! Да ви е жив и здрав сина, да расте бъден, любопитен и щастлив! Да ви носи радост и много да си играят с каката като поотрасне малко!
 Hug Hug Hug
 Лиде, и ние сме така... през лятото уж го бяхме махнали, ама после кво стана, като го отбих и имаше регрес, отказа да си казва повече... четох много и пише, че трябва да изчакаме и да не го травмираме.. и решихме да позичакаме докато се позатопли. Сега не ми се струва удачно да ходи с мокри гащи.. и не знам вече , приемам предложения!

# 417
Честито бебче на Амбишънс! Много здраве и късмет му желая!

# 418
  • София
Ихааа честито бебче на Амбишъс! Да е жив и здрав и много щастлив! Да радва мама и тати и да слуша кака си!

Лиде, за памперса не знам какво да ти кажа. Боби му го махнах преди около месец. За пишкането си казва и даже и сам си ходи - дори и през нощта. Аз нали Тома-неверни все памперс му слагам и оная вечер беше яка истерия, че иска с гащи да спи човека, какъв е тоя памперс дето му слагам. След едночасова борба и писъци, че и малко шамари по дупето стигнахме до слагането на памперса върху гащите... Но на сутринта си бяха сухи гащите и си отиде на гърнето. До тук добре, ама акането винаги е 50% в гащите и 50% в гърнето. Полудявам вече с това пране на одрискани гащи. Не го усеща и това си е. Вече съм се навила на малката по-раничко да й го разкарам памперса. То това е егати мъката. А нас на година и половина вече са ни оставяли и сме си ходели сами на гърнето... Нещо започвам да си мисля, че по-рано е по-добре... Тия памперси са удобство, ама много лоша услуга ни правят за махането после. Няма до 1ви клас да го чакам да му скимне да ходи сам на гърнето (не че производителите не биха му се ирадвали на такъв феномен, ама по-добре играчки да му купувам, а не памперси)

Лили, голяма гушка и за трите ви. Много сте преживели. Дано няма повече такива неща, но за съжаление се случват. Било е малкия дявол и всичко е добре вече, така че гледай напред! Ти си страхотна мама, спор няма по тоя въпрос!

Рибке, дано и вие се справите бързо с тия страхови припадъци, че на мен страшно ми звучи направо.  Hug

Целувки от нас и до скоро!

# 419
Амбишъс, честит син!   bouquet Нека расте здрав, щастлив и обичан!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт