АВГУСТ 2009 -тема 30

• 50 018
  • 663
  •   1
Отговори
# 420
Амбишъс,честито ти бебче,да ти е живо и здраво,много да ви радва и слуша

# 421
Айде вкъщи пак  Crossing Arms  Tired Обадиха ми се от грдината, 4е май сме с вирус като вашия в момента - повръщане и разтройство върлували и сме имали по4ти те4ен памперс, та за всеки слу4ай да си го взема и така явно не сме повръщали от претъпкване снощи  Mr. Green  Добре, 4е сме със памперс  hahaha Не вярвах, 4е ще го кажа, ама май не е добра идеята да се у4им на гърне в самото на4ало и да сме с 4ревна инфекция, та имам време да видя съветите ви  Hug При нас положението е по-скоро инат и игра  hahaha Понякога 4увството му за хумор ми идва в пове4е  Rolling Eyes 
До момента, което съм 4ела са оставяне на детето да не се травмира и пробване по-късно, приу4аване на детето, ако е мом4енце само от таткото без дори майката да е вкъщи, прав на тоалетната, целене на разни неща в тоалетната 4иния (тук даже продават и едни топки да ги пускаш във водата), а като цяло схващането за махане на памперс тук е след 2,5 год, та дори и към 3 по-скоро. Тукашните съвети са, 4е ни е рано  newsm78 Яд ме е, 4е детето ходеше на 10 месеца по голяма нужда на гърне, а аз не си отстоявах своето в градината и се наложи да се откажа от тия идеи, заради политиката им и ето, сега сме в задънена улица. При второто дете живот и здраве ще е по-рано  Naughty  Айде отивам да се 4удя какво да му готвя  newsm78 Питки някакви, мъфини и някаква супи4ка, която със сигурност ще си я ям сама, ама да си пробвам аз  Mr. Green

# 422
Честит син на Амбишъс и от мен! Нека е здрав и да расте щастлив, обграден от много любов!

Лиде, големи борби водите с памперса, съчувствам ти, да знаеш!  Hug Съвет не мога да дам, обаче. Аз нощния трябва да махам, но ще е като се затопли времето, че сега нещо нямам желание, или по-точно ме е страх да спи опикана някой път, макар че вече много често си го свалям сух сутрин.
Хари, такъв кошмар си преживяла, не ми се мисли просто... Но не се обвинявай в никакъв случай! Това са неща, които за съжаление могат да се случат на ВСЕКИ, не търси вина у себе си, а се радвай, че в крайна сметка всичко е минало добре.  Hug
При нас всичко е наред. Мими бърбори много, сменя езиците, смесва думите.... манджа просто. Командва наред, включително себе си, понякога си казва назидателно /на испански/ "Отивай в ъгъла!" и си заминава сама без протести.  hahaha Все по-ясно вече формулира и се изразява, много ми е забавно с нея. Отскоро се сърди демонстративно със скръстени ръчички, започна и да се срамува от непознати /ама първите 5 минути/. Започна и да се заиграва самичка вече, е, предпочита да участвам и аз, но лесно се измъквам да свърша нещо, а тя продължава самичка. Любими неща са реденето на пъзели, рисуване /драскане/ и игра с пластелин. А и разбира се най-най-най любимото е гледане на клипчета в youtube, на мама на телефона, че е лесно, само с пръстче и си се справя сама, даже си го намира в менюто. Болничка ми е пак, аман от кашлици и сополи вече, ще я водя на доктор утре, дано не е нещо по- сериозно само.  Praynig Това е при нас. Аз ви надничам редовно, макар че не пиша , просто съм пристрастена, не мога да не хвърля едно око.  Wink

# 423
Честито бебче на Амбишъс и от мен!Много да ви радва и много да ви слушка,да папка и спинка спокойно newsm07

Ние сме добре,Митко днес не го пуснах на ясли,че много духа и е много студено(като навсякъде),но ми е трудно да го карам до градината въпреки че сме наблизко.Утре ако поутихне вятъра ще го закарам,че има авария унас с печките и  ще бъде студено coldАз не мога да дам съвет за памперсите,защото при нас се получи много лесно и нямахме много напикавания по килимите.И с акането нямахме проблеми щом си свърши веднъж там работата все там иска.Само мога да ви пожелая успех и да ви кажа,че няма тинейджър с памперс Laughing
Чао за сега от мен.Лека нощ newsm46

# 424
  • Варна
Амбишъс, честит ви син! Нека расте здрав, обграден с много любов и смях!  bouquet Hug  bouquet

Хари, миличката, какво сте преживяли Hug, не мисля че трябва да се обвиняваш, малките за секунди правят белите и колкото и да сме внимателни се случват такива работи. Добре, че не е станало нещо по-сериозно. Hug Аз със Дария имам абонамент в спешното вече, ако бяхме в друга държава досега да ми я бяха взели от социалните. Mr. Green Laughing То не беше вадене на ръце, крака, разбиване на нос(много сериозно), и като ми казват "Те така порастват децата" и полудявам, на мен косите ми побеляха с тази мойта дивата девойка.

Рибке, дано да нямате повече припадъци и ти да може да се успокоиш.

Дарито е вече с потвърдена диагноза астма, пием си лекарствата и се надявам да го израсте. В началото на декември пак бяхме в болница, този път получи много силен пристъп, направо не можеше да диша горкото. В началото на януари я пуснах на ясла и след две седмици пак пристъп, този път го овладяхме вкъщи, и сега не съм я пускала на ясла, гледаме я на смени, ще я пробвам в началото на март пак, да видим за колко време този път.

# 425
Амбишъс , 4естита втора радост.Да ви е жив и здрав новият член на семейството.Да расте усмихнато  и здраво дете,много да слушка и папка и да си играе с кака си.
Бързо въсановяване на теб и много прегръдки Hug
п.п. немога да ти сложа картинки, защото пиша от телефонаа и нямам идея как да стане

# 426
  • София
Амбишъс, честита рожба! Много здраве желаем на всички ви, безгрижно детство за малката буболечка и специално за теб - бързо възстановяване.

Хари, четох какво ти се е случило, но до сега нямах време да ти кажа, че всъщност истинската травма е била за теб, а не за София. Децата получават много физически наранявания, които в повечето случаи се забравят почти веднага. Психическата травма обаче остава за нас, особено ако ние сме били малко разсеяни или просто не сме внимавали на 150%. Няма начин да не се самообвиняваш, всеки би го направил, просто приеми факта, че ти си идеалната майка за твоите деца и правиш всичко най-добро за тях. Те другите момичета са ти го казали.

Аз онзи ден си изпуснах нервите за миг и тупнах Марти по дупето, той се натъжи, извини ми се два пъти ... а аз изпаднах в ридания и се затворих в банята. Почувствах се много гузна, за дето го направих ... но и това се случва ... тъкмо ми беше дошъл цикълът и бях супер изнервена.

Виждам че за памперси си говорите ... ние спим с памперс все още. Бяхме отказали обедния, но в един момент започна да се изпуска и след 2 седмици мъки го върнах, щото ми писна да пера чаршафи. Мисля на пролет като се позатопли да почнем пак с опитите. Съвет не мога да дам конкретен, освен да не насилвате децата, с цел да не се стресират. Още 3-4 месеца памперси - все тая.

Гануша, много неприятна диагноза, дават ли прогноза да го израсте? Защо не пробвате и вие с хомеопатия, може да се повлияе.

Кобрети, много смешно и мило ми стана като прочетох за "самонаказанието" Simple Smile

silvi.d, , акането не е ли в определени моменти- примерно малко след хранене, или между закуската и обяда .... проследи дали не в един и същ момент и го слагай на гърнето като наближи този момент. Ако улучиш един два пъти и може той сам да започне да се сеща навреме.

Славенче, какво става при вас? Успя ли да си платиш осигуровките? Един съвет - ако си закъсняла с подаването на Декларация N 7, в никакъв случай не го прави със закъснение, щото ще ти праснат една глоба от 500 лв, после ще се чудиш какво да правиш.

Аз отивам да работя Simple Smile Добре че се появи бебенце, та да се раздвижи малко темичката.

# 427
  • Sofia
Честита втора рожба, Амбишъс! Да е здрав, спокоен и добричък бебчо и с кака Саванка само радост и щастие да внасят в дома ви!   bouquet  Hug   bouquet

Ганушка, и ти се загуби...  Hug Работиш ли? Много съжалявам за поставената диагноза, но ще се борите, няма как...  Wink Моят племенник е с астма, още като бебе направи два бронхиолита и от тогава е с тази диагноза. Сега е на 5 години и за съжаление все още не я е израстнал, все още чакаме. Сестра ми заради това не го пусна на ясла, тръгна на детска градина след 3-тата годинка, но все боледуваше миличкия. Сега уж мааалко повече взе да се задържа в ДГ, но пък и майка му много го пази де, в период на вируси хич не го пуска, оставя си го вкъщи. Какво да прави милата, като толкова е препатила с него, всеки декември от както се е родил все са в болница, изминалия декември беше първият, в който не са влизали, а сестра ми го изкара на тръни пак да не се случи. Пожелавам ви на вас с Дари по-бързо да я израстете тази астма.  Praynig  Hug

За памперсите не мога да ви дам съвети, защото аз много от рано я започнах Софи и с гърнето, и с отказването от памперса и слава Богу нещата се получиха без драми и провлачване. Тогава много ми казваха, че съм бързала и така дори и да имаме успех, в един момент детето ще се върне в изходна позиция, насилвала съм била нещата, но аз не ги слушах и се радвам че така направих. Спестих си доста нерви, както и дискомфорт на Софи. Дано при всички вас с този проблем скоро премахването на памперса стане факт.

# 428
  • София
Ох, мамета, все метам по едно око и все време не ми остава.

Честито бебенце на Амбишъс, да расте здраво и щастливо!

Хей Лили, недей така. Нали пръстчето ще се оправи. Не бива да се терзаеш дълго дълго време. Нормално е да се чувстваш виновна, но колкото и да внимаваме се случват и такива неща. Дано не ми се обидят другите мамета, но ако в нашата група имахме титла за най-грижовната мама аз лично щях да я дам на теб.

Ганушке, съжалявам. И Калоян се води с астма, въпреки че пулмоложката му ми каза, че диагнозата я пише, за да може да пие сингюлер. И той прави чат пат по някой спазъм, но аз съм винаги нащрек и гледам да оправя нещта в началото. Предполагам, че имате инхалатор, спокойно може да му правиш инхалации само с физиологичен разтвор, като има проблем с носле или кашля.
А какво пие и откога? Защото тези неща си действат с натрупване.
Калоян пупу си се справя доста добре с яслата, сега януари май повече ми кашля, но иначе от септември до декември отсъства 1 седмица заради ларингит.
Иначе и моят като почне да кашля и ушите ми стават тройни.

И не мога повече да пиша заради тъпия експлорър. А друго нямам право да си инсталирам.

Целувки на всички, да сте здрави.

# 429
Честита рожба на мама Амбишъс!!!! Прекрасни пожелания за голямото щастливо семейство и прегръдки за мама и кака Савана! С нетърпение очакваме включване лично  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet!

Хари, големи прегръдки и от мен. Онзи ден седнах и писах много, но после всичко изчезна и нямах време да пиша отново. Представям си какъв ужас си изживяла Sad, но добре, че всичко се е разминало. Ти си прекрасна майка, спомни си само през какво ли не мина за тези прекрасни деца! Инциденти винаги се случват и за съжаление точно на тези, които най-много внимават Hug.

Гануши, много съжалявам за диагнозата Sad. И ние сме в отбора. Белослава вече я диспансеризираха и сега ще й включват още някакви лекарства освен сингюлера. Последно такъв пристъп ми направи на фона на сингюлер, че 4 дена се чудих това дете дали изобщо диша.
И най-тъпото е , че всичко дойде от това, че два пъти упорито отказаха да й изпишат АБ, при положение , че беше с бронхит и още не мога да си простя, че не й дадох на своя глава. Оставиха я един месец да се влачи със зверска кашлица и хрипове и накрая направи първия спазъм. И сега само като я видя с лека хрема, знам, че ще последва спазъм Sad
Не мога да ти опиша колко съм бясна. За какво ми спестиха два приема на АБ, като сега детето години ще трябва да се тъпче с къде по-силни лекарства.

Та ето и другата страна на щадящото лечение. Понякога може да се окаже много, много опасно
Днес вече си купихме инхалатор и не се разкарвам три пъти на ден до клиниката поне за инхалациите. Ходим само да я преслушат. На моменти ме хваща паниката и ми идва да я заведа в държавната педиатрия, но знам, че там веднага ще ни оставят в болница и ми се изправя косата.
Стискам палци Дари да се справи по-леко Hug.

# 430
  • Бургас
Здравейте!
Честито бебенце  Яна! Да ви е живо и здраво, да спинка, папка и не плаче много малкият юнак!

Много неприятно с астмата. Като ви слушам и ми настръхва косата. Веднъж Деси е правила пристът и беше много неприятно и страшно. СЪчувствам ви на всички с този проблем, представям си какво ви е на душиците  Hug

Деси е с бронхит и перибронх. изменения! След като 6 дена пие АБ се върна температурата! Усъмних се и днес я водих за снимка. И ето цъфна бронхита, на прага на пневмония. АМан от болести!

Рибката , пиши как сте? СЛушах, че е бедствено пложението в Поморие!?

# 431
Честито бебенце на мама Амбишъс newsm64 да ви е живо и здраво и каката много да помага
Шайн ,Гануша в  какво се изразява този пристъп.?Вярвам, че ще се разбере и без да си осведомен , че нещо става по-сериозно, но.........................понеже моят мъж на няколко пъти подмята астма( в начален стадий) като диагноза за Кубрат( от това което четем в нета), а аз даже и не искам да го чуя. И всеки път стигаме до караници, че не ме интересува, а аз не искам да приема мнението му за чиста монета, все пак и към док-рите неколкократно съм подмятала и аз за съмненията на мъжът ми, но всеки изключва такава. А детето ни продължава да кашля като спи , но  в никакъв случай не му хъркат или свирят гърдите. Мисля че при нас проблема е изцяло някаква алергия, но........така и още не сме пробвали с инхалатор. Имам две близки с такива, но и те си ги ползват нон стоп сега за дечицата.
Хари не се обвинявай, понякога се случват и такива неща за съжаление. Колкото и да бдим като орлици над децата си винаги стават и такива бели.И съм на мнение , че най големите поражения винаги ни се случват ей така пред очите. Уж внимаваме и  сме на щрек , а..........белята става. Но така си е Софи няма и да го помни след известно време, но ти ще си го спомняш дъъъълги години.
 А за памперса бях писала, че за спането на обед и вечер сме с такъв. Но вече повече от 10 дни обедния памперс е сух, но аз си го слагам тъпо и упорито Rolling Eyes. Лятото спеше без памперс на обед, но като почна на ясла предпочетох да е със че........кой ще ми го проверява сух ли е мокър ли е и така се върнахме назад.Търпение му е майката и разбира се детето да е на една вълна с вас.Вече са големи и предполагам, че говорят всички, но явно трябва повечко търпение. Знам ли ги малки дяволи са някой ,обичат да са в контра . Мисля, че те сами трябва да пожелаят за да стане иначе само с вашето желание ще е трудно.

# 432
Здравейте момичета

Амбишъс-да ви е жив и здрав малкият сладур,да ви носи много усмивки и щастливи мигове, Савана да е най-любящата и добра кака,на теб бързо възстановяване и скоро да сте си у дома всички заедно,да се радвате на порасналото семейство  bouquet

Хари-прегръдки и от мен,Софи е герой и се е справила отлично,аз и друг път съм писала,че за минали вече неща,не трябва да се мисли и съжалява,гледай напред,с всеки изминал ден това ще остане само един лош спомен.На всеки може да случи,ти си страхотна майка във всяко едно отношение,въобще не се съмнявай.Бъди силна и си нагушкай принцесите Hug

За хомеопатията-доста бяхте писали,аз също я харесвам като метод на лечение,за съжаление при нас нямам кой знае какъв избор,и да има класически хомеопат не се знае колко ще е добър.Съвсем друго е да се отиде в специализиран център където лекарите са с голям опит и  изграден имидж.

За памперсите-аз също не мога да дам съвет,все съм си мислила че като са по големи децата ще може да им се обясни и да разберат по добре нещата и да свикнат,но явно трябва да се намери точният подход при всяко детенце.Желая ви успех,голямо облекчение си е без тях.Някой беше писал,че ще изчака да се стопли за да махне нощният памперс-и аз така мислех да направя,просто не върви в този студ а и Али спи в чувал,да започна да я уча да е без памперс,да сменяме по нощите чаршафи,чували да се перат ooooh!,но за моя голяма изненада тя изведнъж спря да пишка в памперса през нощта,изчаках може би месец все да я слагам с памперс а тои все да е сух и накрая го махнах. Имала е само едно начуркване от тогава.

Аз успях да ви изчета и като гледам много болни дечица,също като нас и то най-вече с този гаден вирус с високата Т.Ние втора седмица сме в къщи.Миналата седмица имаше само една гадна кашлица,пуснахме кръвни изследвания за да видим дали има някаква инфекция,но всичко си беше наред и все пак решихме да я оставим в къщи да се гледат с баща си докато се оправи.Но в сряда вечерта взе да вдига висока Т.Ходихме пак на лекар,но пак нямаше никакви показатели че нещо не е наред освен кашлицата.Лекарката каза ако на другият ден вдигне по висока Т от предният ден започваме АБ и така и стана в петък баща й я води спешно в болницата,вдигнала рязко 39.5 отпуснала се и не реагирала,погледа й бил блуждаещ,абе ужас ви казвам,като ми се обади по телефона да пита какво да прави,направо не знаех къде се намирам от безизходица,че не мога да помогна с нищо и най-вече че не съм при тях.Лекарят в болницата казал че не е направила гърч ами спазъм от рязкото повишаване на Т и че вируса се е усложнил и затова ще си пием АБ-Клацид, и също като при Анди на Яна,и Наталия се обрина на вторият ден и го сменихме с друг-Зинат.Та сега си стоим в къщи се гледаме.Лошото е че има много болни деца в цялата ясла и тази седмица са ги събрали в сборни групи като са толкова малко дечица.Дано другата седмица и ние и другите деца да сме здрави и всичко да си е наред вече.
Нещо хубаво да ви кажа-и ние ще ставаме четиричленно семейство Rolling Eyes. Бях тотално изненада като видях двете черти на теста,даже му ударих едно реване...Понеже сега сме на вълна купуване на жилище,евентуално да се пренесем,да свикнем,искаше ми се да поработя още малко и тогава да се замислим за бебе,но съдбата си знае работата,явно сега е момента и ще очакваме малкият човек към края на август,началото на септември(не се знае точна дата,понеже с моите проблеми и нередовен цикъл е трудно да се определи,и затова съм най-вече учудена как така стана бебе,като с Али се мъчихме година и половина и какво ли не правихме за да стане пък сега...)Та така надявам се всичко да е наред и всичко с което сме се заели да мине гладко,без препятствия и напрежение Praynig

Бързо да оздравяват всички болни мъници и дано де стопля вече и да изчезнат тези гадни вируси заедно с лошото време.

# 433
  • София
Забравих да ви пиша за памперса.
Според Фицхю Додсън мисля беше детенцето може просто да не е готово да му се махне памперса. На кумата щерката като беше на 2 г. и половина се измъчиха да я учат, видяха, че не става, продължи да си бъде с памперс и след няколко месеца се отучи за една седмица.
Ако няма зор или здравословен проблем изчакайте малко (сори, но не помня кое детенце имаше такъв проблем).
Скайпетя, ако детенцето е направило бронхиолит един - два пъти до годинка и половина, две, много често слагат тази диагноза. И на Ивка са ми я слагали, въпреки че преко сили имаше 2 такива случая. При Калоян е малко по-различно. Няма начин да е имал пристъп и да не си разбрала. Започва да кашля много на често и го няма отхрачващия елемент, ако може да си го представиш. Суха, точно спастична кашлица! Инхалаторът си е много удобен и полезен, ако щеш и за обикновена хрема. Не мисля, че имате точно астма. То и астмата е алергия, но по-драматична може би. Защо не се посъветвате с алерголог?

Само моят ли хубавец по цял ден си забелва пишката? Оня ден се къпеха моите, отивам да ги видя по едно време и Ивка ми казва - Мамооо, 14 пъти си я забели досега!

# 434
Jijin, честито  Grinning! Много хубава новина наистина. Той Господ си знае работата, не му мисли, всичко ще си дойде на мястото. Лека бременнсот ти желая и сега едно момченце, па може и две, хе хе шегувам се, то няма лошо, ама по добре не  Laughing!

Ех, Ганушке, Шайни астма ли пък сега, много неприятно, дано я израстат. На една приятелка дъщеря ѝ преди 2 години и потвърдиха и на нея диагнозата и сега всяка пролет и есен се прибират задължително за по една седмица до БГ, за да я води май в Сандански беше на санаториум. Закрепиха я и вече повече от една година не е имала пристъп.

И Сонче е болна, за сега е само много хрема, но да видим докъде ще стигне.

Айде, аз пак да се хващам да работя, че...поне си тръгнаха всички колеги, та сега ще си пусна музика.

Общи условия

Активация на акаунт