АВГУСТ 2009 -тема 30

• 50 016
  • 663
  •   1
Отговори
# 435
Жижин, тамън напоследък често си мислех за вас, защото ти тотало изчезна. Първо честито за страхотната новина!!! Лека бременност ти желая!  bouquet Hug Heart Eyes Ама как така си била изненадана, не е ли било планирано?  Grinning Винаги ми е странно като прочета, че някой е бил изненадан, защото все си мисля, че ако има "изпускане", сме готови за бебче след 9 месеца. Grinning Или може би само мен ме е страх от непланувано забременяване и много мисля какви ги вършим, когато се впускаме в интимни приключения.  Laughing Ама да не ме разбереш погрешно - новината ви наистина е страхотна и много, много се радвам и вълнувам за вас!!  Hug  bouquet  И аз страшно много искам още сега второ, но... кой знае още колко (може и години) да трябва да си почакам. Sad Дано Али се закрепи и дано и нещата със жилището се наредят в най-скоро време!  Hug

Във връзка с АБ да ви кажа, че стана това, от което се притеснявах след като го спряхме заради обриването. След около седмица отново започна периодично да вдига Т. Давам Нурофен, сваля я, на др ден й няма нищо и след ден-два отново Т. Не е висока - 37,7-38,3(най-високото, до което стигна), но се притеснявам. Очевидно не се е доизлекувала. Продължава и да покашля и хремата ту позатихва, ту се засилва отново. Обадих се на док и днес мъжът ми я заведе на преглед+кръвни излседвания, които чакам на обяд. Но поне гърдичките са чисти!  Praynig А трябва да е абсолютно здрава до вторник, тъй като вечерта заминаваме при сестра ми (само двете) за 5 дни и много ме е страх да не стане като миналата година, когато в Париж на нова година се тръшна с 40С.  Cry  Praynig Резултатите днес ще покажат ще се наложи ли започването на друг АБ, но така или иначе стискайте палци да успеем да я закрепим!  Praynig Praynig

Гануша, Шайн, Сънчо, много неприятни диагнози! Дано наистина с времето го израстат!  Praynig Praynig Не мога да си представя през какво преминавате с тези пристъпи. Sad  Hug

Последна редакция: пт, 10 фев 2012, 10:59 от ♥Пандичка♥

# 436
Жижин, много хубава новина! Радвам се за вас! Hug Ще видиш, че всичко ще се нареди! ЦЕлувки!

За болничките дечица от астма  - скоро четох, че било много полезно плуването. НЕ знам от каква възраст децата могат да с запишат на плуване, но ако имате възможност проверете. Peace Част от обяснението за влиянието на водата беше, че издишването се осъществява при съпротивление на водата: това принуждава бронхите широко да се отварят и се подсилва бронхилната мускулатура. Peace

Ние вече трета седмица сме си в къщи. оздравя вече Валето, макар че на ден може би кашли 1-2 пъти. Но ако си бяхме изпили АБ дето ни го изписаха нямаше да е проблем. Само че, както ви бях писала, не можах по никой начин да накарам Валентин да го изпие. Беше Оспексин, на 8 часа. Още тогава казах на личната, че е просто абсурдно да го изпие и то три пъти на ден, единият прием от които е по време на сън. ooooh! Казах й да му изпиша Панцев дето е на 24 часа, защото с един прием поне ще успея да се преборя. Но тя каза, че е прекалено силен и няма нужда от такъв в момента. Щади го жената, ама нашето диване е инато и не стана работата. Та не му дадох никакъв. Беше само на сироп, чайчета и витамин С.
Сега се чудя дали понеделник да го пускам на ясла. Мисля, че водят доста болни дечица в момента и  след като аз съм си в къщи сигурно няма да го пусна, а ще си го гледам. Но ми се искаше да свърша някои неща, които с него не мога, а и да си почина малко , че вече едва издържам. Но ще видим - има още малко време за умуване. newsm78

Всички болни дечица да оздравяват!  Hug Hug Hug

# 437
  • София
Жижин, Честито!!!

Много хубава новина, независимо дали е планирано или не. Всичко ще се нареди както трябва, не се притеснявай за материалните неща. Наслаждавай се и стискаме палци всичко да е наред.

Всички болни дечица да оздравяват.

Аз ще бачкам сега  typeuu

# 438
Благодаря ви момичета  Hug,дано наистина нещата се подредят както трябва  Praynig

Днес ходихме пак на преглед и за съжаление ще трябва Али да остане още 1 седмица в къщи (трета подред е  Sad).Още не се е оправила,има още хрипчета.Най-лошото е че майка ми вече не може да ни помага с гледането когато Али е болна,прецакаха ги на работата и не може въобще да излиза даже и в отпуска и сега само ние двамата с мъжо се редуваме и дано ни търпят работодателите,. Ние имаме и нова директорка от една седмица и изглежда голяма злобарка.Малката много често боледува направо се скъса да прави бронхити,говорихме с двама лекари и двамата са на мнение да започнем да приемаме или Респивакс или Бронхиваксом.Ако някой има мнение да тези препарати да пише-някъде четох че са едни и същи,други казват че българският вариант т.е. Респивакса имал някакви канцерогени и не му давали разрешително за продажба в други страни newsm78

Янче-какво да ти кажа, наистина тотално се изненадах,защото аз съм казвала и тук а и на теб мисля,че с Наталия имах големи проблеми със забременяването,почти 2 години пробвахме чрез всякакви начини-различни лекарства за овулации,цветни снимки,изследвания на хормони периодично,накрая взеха да ми бият инжекции за стимулация,които се слагат преди ин-витро процедури и така стана Али.Та от тази гледна точка въобще не съм вярвала,че ей така ще си забременея както повечето жени,все си мислех,че за второто бебе ще има пак ходене по мъките.А и от друга страна се пазихме с мъжо,е малко първобитно,чрез прекъсване ама уж се пазихме де Laughing .Явно това бебе много държи да се появи на бял свят,от ембрионче е упорито Heart Eyes
Стискам палци изследванията на Анди да са добри и да нямате никакви проблеми с плануваното пътуване.Иначе ние Клацида го спряхме,но веднага започна да пие друг АБ,вашата лекарка не ви предложи тогава да приемате друг АБ или Анди вече е била добре?Абе дано всичко е ОК,стига болести вечеее

За астмата-много страшно ми звучи този термин,нашата лекарка и тя няколко пъти ни разпитва дали някой в рода има астма,малката все в белият дроб я удря,но никога не е правила пристъпи така както ги описвате.Преди да тръгне на ясла правеше от време на време ангини но брохит никога,а сега какво се промени с тръгването на ясла не знам. Стискам палци на всички мъници с асма да я израстат в най-скоро време.

До скоро

# 439
  • София
Жижин, успешна и лека бременност и здраво бебенце ти желая.
Бронховаксом давам на Ивка по схема. От септември 20 дни давам 10 не и така 3 опаковки.
Пупу, от септември до сега само няколко дни я боля гърлото и толкоз. Други боледуваници не сме имали.
Препоръчва го и моя приятелка педиатър, на която имам огромно доверие.
Даже по-миналата година декември като направи една ангина и тя ми каза - като не сте си пили бронховаксома, сега ще пиете АБ.
Около мен много мами го дават, но не знам дали сега е периода. Знам, че или лятото или септември-ноември.

На мен не ми звучи страшно диагнозата, защото те са още малки и е рано да се каже. По принцип много лесно я поставят тази диагноза, така че Шайнче не се шашкай, ще го израсте живот и здраве. На Ивка също и поставиха по едно време такава диагноза, но нищо такова се оказа, че няма.

Хубав уикенд! Извинете, че не мога на всяка да пиша.

# 440
  • Sofia
Жижиии, поздравления за страхотната новина!    bouquet   bouquet   bouquetЕй, как се радвам на такива новини, като знам и аз колко мъки бяха, за да стане София... Пожелавам ти най-леката и прекрасна бременност! Всичко ще се нареди накрая, нали знаеш.  Peace

Нещо много болни дечица...  Sad

Шайни, и на Бела ли такава диагноза й поставиха... Ох, освен да пожелая много търпение и сили на всички ви, друго не знам какво да кажа. Дано всички дечица по-скоро се справят с проблемите и да са напълно здравички.  Praynig  Hug

Пандичка, стискам палци Анди да е добре и да си пътувате спокойно.  Hug Ха, дано и ти ни съобщиш скоро подобна новина, като на Жижин.  Praynig Нали знаеш - когато много го искаме, то рано или късно се случва.  newsm03

Сънчо, благодаря ти за титлата!  Hug Всички сме грижовни майки, няма повече и по-малко, ама като се случи нещо такова и се чувстваме ужасно. И няма как да е по друг начин.

# 441
Здравейта момичета!Ние сме добре.Морето беше решили да прелива ама се успокоиха нещата.Ние сме добре,оправяме си багажа и утре заминаваме на почивка в Чепеларе с приятели.Много хубави новини прочетох за Жижин-честито мила
Ами това е за сега.Ставам,че имам работа като се върнем ще пиша по-подробно.Чао

# 442
Амбишъс честито.Да ви е жив и здрав и много да ви радва и каката да го слуша  newsm30  Hug
Жижин много хубава новина.Лека бременност  preggo   Hug

Мамчета как сте?Как са дечицата в това студено време?
Рибке приятна почивка  newsm03
Янче дано да и мине бързо на Анди и да си прекарате хубаво и вие на почивката  newsm10
Ганушке,Шайн  Hug Hug надявам се да го израстете това  Praynig Брат ми като беше малък и той беше с такава диагноза и ни пращаха в Сандански лятото за по един месец.Според майка ми добре му е повлиял климата там,защото е боледувал по рядко.А днес вече мога да ви кажа,че здрав като камък.Нищо не го лови тоз човек.

Мамчета ние сме на вълна животни   animal037 .Кажете имате ли си животинче вкъщи,което да отглеждате?Ние имаме хамстери ама нещо не им върви при назе.Живеят по 2 месеца и умират.Сега искаме котка ама много скъпи тез персийки  ooooh! Страх ме е да взема куче,защото Алекс ще го тормози.

Толкоз от мен лека вечер  newsm03 55

# 443
Янче, казала съм, че може да си имат домашен любимец, когато могат да се грижат за него сами-да го извеждат навън, ако е куче, да го хранят и така. Имахме рибки, но два пъти умираха и сега не гледаме нищо.

Жижин, честито, понякога нещата сами си идват като се успокоим. Лека бременност и да те слушкат.

Скоро изкарахме този гаден вирус с Т и кашлица и сополи. Аз най много кашлях, до вчера постоянно почти. Какво ли не давах, какво ли не правих и по бабешки, а Павел не се размина с антибиотика, като направи пристъп и няколко часа не може да спре. хОдихме в 21.30 на болница и като дишна малко студен въздух му поолекна, но после отново. Гадно беше. За сега крепим отново положението, чудя се какъв имуностимулант да давам, да не се разболеят отново, че от коледа все по някои боледува.
Весело изкарване на купонджийките. А как ми се ходи някъде, но и мъжо няма почивка.
Скоро му се случиха два дни и единия ден се размаза от сън, стана чак в 13часа и като ми се обади каза, че се наспал и вечерта пак му се спеше.
В колата имах проблеми, не палеше, не искаше да излиза от преспите, но като си доиде мъжо я оправи, купи нов акумолатор и сега е пушка. Пали от раз. А за преспите-спирам я някъде на високо и тръгвам направо като я запаля, да не върти на едно място, че два дни ме бутаха.
Айде, чао и дано се оправи времето за пързалки

# 444
  • На плажа
Честито бебче мамо Амбишъс,да ви е живо и здраво момченцето,много да му се радвате и да го обичате!!!Чакаме включване с подробности.

Момичета,не съм чела изобщо,само отгоре-отгоре,колкото да мерна за радостната новина на  Жижин,честито мила,пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и накрая едно малко сладко бебче    bouquet

На всички болни-бързо да се оправят  Hug

При мен нищо ново,обучението мина перфектно,даже вчера трябваше да съм и на конференция в  София,но уви....моя мъж си счупи кракът Sad и сега трябва колкото се може повече време да съм в къщи,че не може едно вино да си сипе Wink Та другата седмица излизам в отпуск и може по честичко да се разписвам.
Поздрави на всички-липсвахте ми момичета  Hug Hug Hug

# 445
  • София
Много се извинявам, че влизам само за една питаница, но въпросът е уеко спешен:

Имате ли представа каква е банковата сметка, по която се превеждат 2,50 лева, когато ти е случила кражба (в случай - документи на кола).
За да си взема бележката от МВР трябва да преведа 2, 50 лева по сметка, която утре ще ми дадат в районното. Въпросът е да избегна да ходя 2 пъти до там.

Търсачката ми не даде резултат.

# 446
  • В друго измерение
Привет!

Благодаря на всички за пожеланията, да ви се връща!  Wink

Имах едно напълно естествено раждане, без медикаменти, без окситоцини. Дори водите не можаха да ми спукат, докато се натуткат и те сами тръгнаха. Терминът ми беше на 06.02. На 03.02 имах леки болки, нерегулярни през деня, нищо особено. Към 7ч вечерта зачестиха, към 9ч вече не бях на себе си, тръгнахме към болницата, мъжът ми даже остави чантата в колата, че ако ни върнели, да не я мъкнел напразно Joy...оказах се с 7 см разкритие, разбързаха се, в 11:06ч с 2 напъна родих Филип, 3,265/50. Имах 2 вътрешни шева само. Един час след раждането бях изкъпана и готова, все едно не бях раждала. Но няма да ви лъжа, болките бяха ужасни, по-силни от предишното раждане, обясниха ми, че е така от 5-10 см и защото е много бързо раждането този път. Миналият път бях с епидурал по това време и нищо не усещах.

Не съм пила никакви болкоуспокояващи, просто защото нямах кой знае какви болки. На другият ден на обяд ни изписаха.

Сега се кърмим, пълним памперсите и борим жълтеницата. Филип загуби 7% от теглото си до 72ч от раждането, обаче днес го водихме на консултация и се оказа, че си е наваксал рожденото тегло за по-малко от седмица. Иначе се буди нощем да суче, много се надявам да увеличи паузите, че ми е трудно да съм на линия и денем, и нощем.

Савана много му се радва, целува го, гали го, но имаше една промяна в нея през изминалата седмица, някак беше по-изнервена, агресивна. Мъжът ми беше отпуска и се грижеше за нея, глезеше я, да не се чувства пренебрегната, от 1-2 дни има промяна в положителна посока. Явно преживява детето.

Жижин, прекрасна новина, лека и безпроблемна бременност ти желая и едно здраво бебче на финала!  Hug

Последна редакция: вт, 14 фев 2012, 00:43 от · Ambitious ·

# 447
Добро утро!
Амбишънс, радвам се, че се разписа!  Hug ЦЕлувки за Филип и Савана!

Честит празник на всички влюбени души! С пожелание това да не е единственият ден в година, в който се сещаме, че обичаме! Hug

Честит имен ден на моя сина Валентин! Пожелавам му здраве и щастливо детство!

# 448
  • Sofia
Честит празник на виното!  Wine Glass

Честит Св. Валентин!  txtloves

Честит имен ден на Валчето!

# 449
  • София
Честит имен ден на Валчето - да е здравичък и много игрив!

Жижин, прекрасна новина - много лека бременност и прекрасно 2ро детенце на финала ти пожелавам!

Пожелавам ви весело изкарване на днешните празници и много да се обичате!

Общи условия

Активация на акаунт