АВГУСТ 2009 -тема 30

• 50 012
  • 663
  •   1
Отговори
# 450
  • Кърджали
· Ambitious ·, честита втора рожба! Да ти е жив и здрав!
Ние си бяхме десет дена на село, едно хубаво ни затрупа снега там... Днес се прибрахме.После ще наваксвам с четенето. Исках само да честитя за добрата новина, която прочетох още с влизането

# 451
Здравейте муцки...влизам набързо само с едно СПЕШНО ПИТАНЕ

Някой от вас има ли парочистачката Стийм моп Х5 и какви са отзивите ви?

# 452
  • София
  Здравейте,мами,
не съм писала от много отдавна,но наистина не ми остава никакво  време.
  Честито бебче,Амбишънс!!!!Да ги радва много още повече да слуша,а каката много да помага.  Hug

Жижин,страхотна новина!Пожелавам ти едно здраво и силно бебе на финала!!!И ние се пазим с този метод и все съм на тръни дали няма да остана изненадана.Аз за момента не искам 2 ро,мисля,че наистина не сме готови въпреки,че ние със сестра ми сме с много малка разлика и мисля,че  е страхотно за децата.

Хариелка,останалите момичета са ти го казали,казвам ти го и аз-няма за какво да се обвиняваш,може да се случи на всеки!Ти си една от най-отговорните и грижовни майки,които познавам.И наистина травмата е по-скоро за теб отколкото за нея.Мисля,че ви бях споменала,че на мен пролетта ми се случи нещо подобно-Никол и племенницата ми си играеха и Симона затворила врата,а пръстите на Никол останали в пантите.Не знам как не й се бяха откъснали пръстите тогава.Бяха й обезформени и изкривени,но слава Богу се оправи без последвиствия. #Crazy ooooh!

А ако знаете какво ми се случи преди 3 дни,просто като си помисля какво можеше да стане и ми прималява.Слизаме с Никол от едно такси и до врата голяма пряспа сняг,едва се измъкнахме.Свалям първо нея и държейки я се обръщам да затворя вратата.В този момента тя се изскубва на улицата,а тя е доста оживена и имаше много коли.Точно в този момента на половин метър от нея профучава една кола,просто вече виждах как я отнася...И тъпият шофьор вместо да се опита да спре започна да бибитка.Дори не натисна спирачките.Добре,че изкрещях и Никол се стресна та спря.Не знам как съм влязла във входа,но почти бях припаднала.Не мога да ви опиша какъв шок е това!Дано на никой никога не му се случва!!!!  #Crazy Cry #2gunfire

Иначе Никол е добре,научила е много песнички и стихчета в яслата.Постригахме й бретон.Много е сладка,но в повечето случай пак й хвърчи навсякъде косата.

За памперса през нощта още й слагам,но вече 3-4 вечерии е напълно сух,а съм сигурна и преди това,че го е напишквала сутрин,защото явно не успявам да я сложа достатъчно бързо на гърнето.За махането на памперса моята грешка,за което всъщнот в яслата много ми помогмаха,е,че не я питах,чаках я тя да си каже.А  трябвало детето да се пита през  15-20 мин.Дневния памперс й го махнах август,за следобедни я сън спрях месец по-късно да й слагам,обаче за нощния вече 8-9 месеца не мога да го махна.
Много болни дечица има!Пожелавам им бързо оздравяване.Инхалациите наистина помагат много.Никол вече толкова свикна с тях,че и здрава да е идва и иска да й правя.

Янче,да си изкарате страхотно при сестра ти!Ще чакаме и снимки после!Какво стана  изследванията на Андичка!За АБ и при нас се получи така при поледното боледуване-започна да повръща от Клацида,уж се беше оправила и след седмица пак наново.Личната й изписа някакъв български АБ,само 3 приема,около 8 лв беше със страхотен вкус.Никол си го изпи с кеф.Не си спомнм обаче какъв беше.

Аси,ние нямаме такава парочистачка,но бяхме взели от едни приятели да си изчистим диваните(кожа са) и останах очарована.Но ги ползвахме само веднъж.Не знам дали наистина е толкова добър,а и не го ползвах за пода.

Май много дълго стана.Надявам се скоро пак да мога да се включа.Целувки на всички!   

# 453
  • Sofia
Здравейте!

Джема, липсваше, мила.  Hug Hug Както и всички други мами, които вече все по-рядко пишат. То е ясно, че всички си имаме много други ангажименти, ама ми е някак тъжно, като не намираме много време да драснем по някой ред. Аз нали сега съм си все още вкъщи, та успявам.
А това, което ти се е случило с Никол, направо ... Господ да пази! Ужас, ужас, ужас! Очи, ръце, крака, уши, всичко трябва да ни е нащрек и пак не можем да се справим с тези мъничета. Да не се случват такива неща!

Амбишъс, имала си наистина много бързо раждане, за около 4 часа. Браво на теб! Много хубаво име сте избрали за братчето на Саванка.  Simple Smile Дано да не ревнува много, че Софи доста ревност показа, а и сега от време на време я проявява, но в мнооого по-малки дози и то за кратък момент. Явно вече е свикнала с мене и бебето, т.е. да ни вижда двете като скачени съдове, но баща си не е готова все още да приеме, че може да отделя същото внимание на Елиза, както на нея. И само щом го види да се занимава с бебето, да го гушка, целува и тя веднага се намества в него и започва "Тате, гуч, гуч." Един вид гледа да измести бебето.

Аси, за стийн моп нищо не мога да ти кажа, освен че само го гледам и от рекламата много ми харесва, искам да си го купя. Но пък нямам отзиви наистина дали е толкова добър.

Сънчо, по твоя въпрос нищо не можах да кажа, затова и не писах, иначе видях какво питаш. Ама ти вече отдавна си си свършила работа.

Дани, значи вече и по конференции ще ходиш, а? Браво на теб!  Hug Кофти със счупения крак на мъжа ти. Колко време ще носи гипс и къде е счупеното?

На Софи вече й свалиха конци, превръзки и сега пръстчето го носи открито, без нищо. Аз много се притеснявам да не го закачи някъде и да я боли, но лекарите казаха че трябва да го носи открито и да го мокри, това вече не било рана, а заздравяла рана. Тя не се оплаква да я боли, иначе още е грозна гледка, черен нокът, който е почти паднал. Казаха че добре е заздравяло.
Днес с тате отидоха да й купят шейна. От няколко дни, като гледа дечица навън да ги дърпат с шейна и тя иска и отделно баба й и дядо й я подкокоросват и тя все за шейна ни говори, че баба и дядо са дали парички да й купим, пък ние само се мотаем. Та днес ще я огрее. Сутринта стана с грейнали очи, че отиват с тати за шейна.  Laughing

# 454
  • Кърджали
Да се запиша вече като хората.
Хари, скъро ще изчезне всякакъв спомен от инцидента със Софи. А ти ще продължиш да си най - добрата майка за нея...
Джема, кофти случай.Направо сърцето ми спря  като те четох. Казват, че Бог пази децата...
Иначе при нас нищо интересно.Кати ходи на ясла. Харесва и. Доста дълго време вече се задържа здрава, да не чуе дявола. Имуностимулиращо и давам Герисан /екстракт от здрваец май беше/,  дали по случайност или не, но от как го пие не се е разболявала. Може пък просто да е привикнала към ясленската"атмосфера" и имунитета отново да и е укрепнал.Тия дни е избил и последният и зъб, най - накрая. Във фазата на "ужасните две" е, аз бих казала ужасно ужасните  две. Всичко е няма, не искам, не... Как пък за едно нещо не каза "да" това дете... Започва все повече да говори, макар че продължавам да си мисля за логопед, но тук не знам дали изобщо ще намеря.
С памперса е до никъде. Нали в яслата ги слагат на гърне, та е някакъв ужас. Дойде ли време да се преобличаме, да сменям памперса или каквото и да е подобно и започва бягане, пищене, дране... Ще рече човек, че я колят. Лятото, когато я пробвах аз, пак беше същото положение, аз затова се и отказах тогава. А лекарката ми обяснява, че мен ме мързяло и не ми се занимавало, та затова съм я оставила/Това по повод, че и бяха излезнали едни пъпчици под памперса и тя едва ли не започна да ми се кара защо е още с памперс/. Какво да направя, опитвах всичко, но детето дава пълна съпротива, дори вече не мога да я преобличам. Надявам се, съвсем скоро да и прищрака, че иска да е голяма, и сама да се съгласи да се откаже от тези памперси.
А,Хари, като каза шейна. Хубаво ще е за Софи. На сеол имаше една шейна, правена от свекър ми за едната племеничка на Краси преди време. Сегая като си бяхме на село, Краси се захвана и я отремонтира. Няма такава радост.Детето издивя от кеф. Само повтаряше "Още пак, още пак, моля те, още пак". Дано имаме възможност да я ползва поне още веднъж тази година, ама едва ли.Не я взехме в Кърджали, че тука сняг не се задържа повече от два дена... Обаче забелязвам, че като си играе със снега, и излизат някакви пъпчици. Примерно като я замервам със снежни отпки , ако снега е попаднал по лицето и , след това там излизат пъпчици. Не, че е голям проблем...
Много е гушлива. Непрекъснато се гушка в някого. Дори използва гушкането като начин да си получи каквото иска. Ако иска например да и пусна детско, но съм и отказала вади най - мазната си физиономия и казва"Дай гуши", и като я гушнеш "Маус"... Как да му откажеш вече...

Жижин, много хубава новина... Здраво бебче на финала.

А да, ще ставам леля, това под секрет да се похваля.... Сестра ми е бременна.
И шофьор пак не успях да стана. На втория изпит точно накрая дорпуснах две според мен не толкова ужасни грешки, ама ме скъсаха. Умрях от яд, през цялото време карах толкова добре, и накрая... След това трябваше да дам пауза малко на тази история, е инструктора с тоя сняг си е дал и той почивка...ОТ понеделник сигурно ще му звъня да продължим. И дано най - накрая за рождения си ден да получа този подарък - взет изпит.

Брех, че ферман изписах..

# 455
Здравейте, мами!
Да драсна 2 реда и да отивам да приспивам малкия...
Наистина в последно време много малко се пише в темичката ни. А някои хора не са писали от месеци. Сигурно си имат причини де. Но ако четат ще се радвам и да се разпишат. Липсвате ни! Hug Heart Eyes (нарочно не пиша имена, че ще пропусна някой - всичките ни липсвате)
Джема, много кофти случка наистина! То травмата е за родителя де. Децата не разбират , че може да им се случи случка. И аз като пресичам много се притеснявам, защото Валентин много се дърпа. Все гледам да съм го взела на ръце и така да пресека, че мен ме е блъскала кола и още изпитвам малко страх като видя кола да идва към мен. ( За пояснение ще кажа, че бях на 19 като стана инцидента. Връщахме се от дискотека с приятелка. Бяхме на село. Един пиян селяндур искаше да мине отгоре ни. Слава Богу леко се разминахме - аз с голяма уплаха, а моята приятелка с мозъчно сътресение, но в лека степен.Господ да ни пази всички! Praynig )
Александра, и ние сме до под кривата круша с памперсите. Никакъв напредък. Вече месец сме в къщи заради студеното време и съответно на гърне не е сядал. Не иска и това е! Почват едни викове, едни истерии - и накрая пак е станал от гърнето. Посъветваха ме да поизчакам малко и пак да опитам. newsm78 На яслата обаче лелята казва, че си сяда без проблем на гърнето. Нареждала ги всичките в кръг и казва, че ако не ги вдигнела можело там да откарат деня.Simple Smile Но в къщи е друго, капризничи нещо. Така че нищо не вършим на гърне, а само в памперса. Чакам да се затопли и го махам за през деня.Дано като му мокри да вземе да се научи по-бързо. ooooh!
Хариелка, нашия батко хем е голям и той от време на време проявява ревност. За това като се връща мъжа ми той бърза първи към вратата да го прегръща, преди малкия да се е усетил. Laughing

# 456
  • Кърджали
Славенче, и аз чакам да се позатопли времето. В градината казват, че седи..Тук - таме свършвала нещо в гърнето. Ама не била особено очарована от идеята. Но както казах, проблема ми не е че не ще да седи, за седенето седи, макар и нищо да не прави в него, а в това, че покрай това я хващат истерии  и не дава да се преоблича. А не мога да я остава с наакана цял ден, само защото видиш ли са я хванали инатлъците..Та при всяка смяна на наакан памперс се вдига такава истерия, че цял град чува. Не знам дали и като и махна памперса и се понапикае един - два пъти ще се сети че е по - приятно да си свърши всичко в гърнето. И сега така от време на време я оставям без памперс като сме си в къщи /но повечето почивни дни сме си на село, а там е достттта студено/. Само като се усети, че е мокра изпада в истерия - тя ръкава да си намокри с вода полудява, мисли си , че е мръсна а не търпи нищо мръсно по себе си... Та явно пролетта и лятото трябва да се заредя със здрави нерви....И се надявам, е и в яслата ще ударят едон рамо и най - накра яще се отървем от тези памперси...

# 457
  • Sofia
Мамета, на мене сега ми попадна един линк за програмата Детско здравеопазване - в каква възраст какво се полага на дечицата ни по здравна каса. Там пише, че на дечица до една годинка се полагат на 6 месеца и на 1г. обща оценка на слуха и на зрението. Това какво означава, преглед при специалист ли? И на вас казвал ли ви е педиатър, че има такива профилактични прегледи, защото на нас не. Хубаво би било, като ни се полага, да се спазват тези неща и да пращат дечицата ни на такива изследвания/прегледи, защото ако има някакъв трудно различим за нас проблем, по-добре да го хване лекар в по-ранна възраст, а не когато вече е късно. И друго да питам - сега водите ли още дечицата на консултации? Пише в тази програма, че от 2 до 7-годишна възраст децата два пъти годишно трябва да се водят на мерки и теглилки + замерване на гръдна обиколка. Не знам обаче в яслите дали правят някакви мерения на децата.  newsm78 newsm78 Нас нали едно време ни мереха в училищата, а за детската градина не си спомням. Дайте мнения. Ето го линка, приложение 13 http://www.nhif.bg/web/guest/204.

Славенка, те мъниците в детската градина всичко правят и не се сърдят за нищо, гледат едно от друго и слушат за всичко, ама вкъщи ни играят номера. Нашата Софи в яслата е най-доброто дете, ама ела да я видиш у дома какво прави...Мъжа ми я записа на телефона в един от пристъпите й на ярост и инатене как пищи и се дере и като го показа на сестрата в яслата, тя не можа да повярва, че това е София. Ей така гледаше  Shocked

Алекс, а защо ще търсиш логопед? Има ли някаква по-сериозна причина? Софи също още си говори малко на бебешки, т.е. не всичко й се разбира, аз обикновено съм й преводач.  Laughing
Хайде дано от третия път вече вземеш изпита и да поливаш книжката!

# 458
  • Кърджали
Хари, то от тук нататък повече за успокоение, един вид, ако потърся логопед. Тя много късно почна да проговаря, и сега човешките и думи не са много. Е, напредва бавно бавно... Та затова, не че търся някакъв проблем, но един вид, да съм спокойна че положението е добре...Ама както казах, тук не съм сигурна дали изобщо ще намеря.Специалисти  от много области липсват в града...

# 459
Здравейте момичета,ние се завърнахме newsm53
Изкарах ме си супер,малкия много се забавлява с всичкия тоя сняг.Толкова много му хареса да се вози с шейната,че постоянно викаше"по-бъзо тате,по-бъзо" Heart EyesНе беше особенно послушен,показа си магарийте пред приятелите ни ,ама какво да се прави.Аз определено не си починах,но се разнообразих и се забавлявах,но с деца на почивка е така...качвахме се на лифта на връх Мечи Чал  на 1900метра височина.Митко все повтаряше "еее много касиво",големи бисери от къде му идваха незнам.Сега мъжо е на работа,а Мити на ясли и за мен остана най-хубавото да пера и да чистя Mr. Green,но и това трябва да се прави на може само почивка.Не съм ви чела,но като ми посвършат задълженията,че ви чета,дано да няма болни  Praynig
Исках само да ви попитам-забърсвате ли децата си след като пишкат?Малко смешен въпрос,но често докато взема мокра кърпичка да го забърша Митко си е вдигнал гащите и вече бяга,та иди го хвани... Crazy

# 460
Хей, как сте, момичета? Направо сте за завиждане с толкова сняг, моето дете е виждало само като беше бебе, ама едва ли го помни от тогава. Миналата година успях да изстържа от една кола, че да й покажа  Laughing , а тази година и толкова не  е виждала. Рибката, страхотно звучи почивката ви!  Wink За забърсването, случва ни се и да пропуснем, но в повечето случаи я избърсвам. Даже напоследък първо с мокра, после със суха кърпа, че иначе й остава влага и тя твърди, че са й мокри гащите и си ги събува.
Александра, потърси за собствено успокоение, макар че аз не мисля, че детето има проблем, тя от самото начало се развиваше изключително бързо физически, чак се изумявах с нея, Хари, радвам се, че вече е добре пръстчето, дано си отдъхнеш вече от мрачни мисли.
Джема, ама и ти си си изпатила. А това с колата е един от големите ми кошмари, не ми се мисли просто, дано Господ ги пази, че и те не се пазят самички, и шофьори зад волана всякакви.
нормално е пък в някоя друга област да се движи малко по-назад.
При нас беше карнавала този уикенд, Мими се побърка от радости, пя и танцува заедно с шествията, качена на врата на баща си. Бях я облякла като принцеса и ходеше важна - важна. В петък пък беше карнавала в градината и всички бяха с костюми, ужасно сладки.  Heart Eyes
Я кажете, има ли други залепени за компютрите/телефоните мъници. Мими е пристрастена почти, особено на телефона, където може да си пуска клипчетата и сама. Не знам как да я отказвам, в чудо се виждам вече. Не иска книжки, не иска пластелин, телефона само. И вземе ли го, изключва бушоните, дори не ме чува. Все си мисля, че като е хубаво времето и сме навън, едва ли би се сещала дори, просто сега вкъщи е скучничко, пък и сме играли на всичко безброй пъти вече, ама...
Толкова от мен за днес, отивам да се възползвам от свободното си време пред едно филмче.

# 461
  • Кърджали
госпожица Кобрети, и Кати е подобно чудо...Е, поне не се научила още сама да си ги пуска. Веднъж къде се излъгах да и покажа едни снимки на телефона, от тогава все ми го носи и само повтаря "Нимка.Още нимка..."На стотното искане да разглежда снимки ми идва и телефона и нея да ги пратя през терасата... На компютъра я ще иска Мики Маус, я снимки...Като сме си на село поне за филмчетата забравяме, но пък тогава хваща телефона... Разчитам, като се затопли, и е повече навън, да ги позабрави малко...

# 462
  • София
Александра, ние нали сме бавно проговарящи - и сме се съветвали с логопед и ходим веднъж седмично - то е по-скоро под формата на игра. Но щом Кати казва: "още снимка", не мисля, че имаш повод да се тревоожиш. Елена вече има около 35 думи, които са по същество и не са правилни, защото има 7-8 букви, които не може да казва, но аз и на това се радвам, преди 6 месеца думите бяха 0.
Да ви питам - как са вашите дечица двигателно? Скачат ли, катерят ли се по катерушки, как качват стълбите, въобще - оправни ли са? Ние май много се застояхме зимата и днес бяхме на клубче с много съоръжения за катерене - направи ми впечатление, че Елена се катери пълзейки нагоре, и все ме търси да й дам ръка... Иначе по стълби си редува вече краката, но като я държа за ръка. Вкъши се покатерва на повечето мебели без проблем. Колелото не му се сеща да върти педалите, кара го като "кракомобил" Simple Smile

# 463
Здравейте Hug
Александара тези пъпчици по кожта от допира със сняг водят до"студова алергия" аз нали съм се впуснала в четене по сякакви алергии, защото още КАШЛЯМЕ:(
Даже днес повърна 4-ри пъти само секрети, които текат като водопад супер водни, така цяла вечер не е спал от кашлица, май вчера е позамръзнал от 30 мин. разходка. Като ви слушам за шейни Sad искам и аз да изляза с Кубрат на вън, но уви..........ето до какво доведе по дългата разходка, обилна задна хрема newsm78 нама ли да има край. Сега съм спряла парното и съм отворила прозореца да поспи ,иначе няма сън.
Добре се справя с катеренето и говоренето. Даже убеди баща си да ми купи чанта, след мое нареждане, кажи на тати да ми купи чанта и Кубрат повтаря"тати пуки танта на мама" hahaha и баща му нали не може да му отказва.........намазах чанта( не си бях купувала от както бях бремнна в 5-6 седмица преди тооооооооолкова време). Вече се научи да си казва и ' Кубат" след като дълго време си викаше" Баку". Даже като почнем (на игра е всичко с говора при нас) и вика" аз съм Кубат", а аз му отговорям , "а аз съм мама", и той ме поправя"ти си мама Петя"
Джема много инфарктно изживяване. Честно ви казвам винаги на 10 са ми очите хвърлям всичко само да докопам Кубрат , че да не стане белята. Веднъж преди доста години още нямахме детенце, но си пазарувахме играчки по празниците за племенниците в Хиполенд едно детенце (може би около две годишно ), застана мирно и кротко м/у вратата на магазина и тя с фотоклетка,направо изтръпнах, майка му и баща му на касата и за сек. разсеяност, врата щеше да прещипе детето аз извиках и го дръпнах #Crazy от ей такива случки и споделени тук от вас и от други близки майки винаги мисля 1-во за безопасността на детето нечувами  не виждам нищо само мисля къде е то.Най -вече като сме в супермаркета хвърлям чанти, портомонета и го догонвам щом хукне към вратата с фотоклетката, мн. ме е страх от тях Sad .............и аз си знам , но баща му ей така на два пъти да видел Кубрат ,че трябва да се пази сам  и веднъж на Джъмбо с прищипано пръстче, точно от вратата с фотоклетката, другия път в Мола на Стамболйски с въртящата врата, кракът му влезе от долу, а вратата не спира да се върти. Тогава ми идеще да го #2gunfire изках много да го нахокам , ама видях , че той сам осъзна грешката си ( слава Богу нищо му нямаше на крачето) . Само можем да се молим господ да ни пази дечицата и ние доколкото можем, но  за съжаление неможем да сме 100% винаги с очи на всякъде.

# 464
  • Кърджали
skypetia, и аз бях чувала че това е признак на студова алергия. Здраве да е, не е кой знае какво...
Още ли се тормози Кубрат? Милото то... Да се стопли времето, та дано спре вече... Кати, да не дърпам дявола за опашката, от началото на ггодината не е имала нищо, напомнящо ни на настинка....
no4ko25 , Кати с двигателните умения е доста добре. Сама се качва по стълби от многооооооо време. Обича катерушките. За колелото - триколка чакам сега баща и да го оправи и да го ползваме.Да видим ще се научи ли да върти педалите. ЧЕ за рождения и ден мисля да поръчам от дядото и бабата вече истинско колело, ама не знам дали няма да е рано.

Общи условия

Активация на акаунт