АВГУСТ 2009 -тема 30

• 50 009
  • 663
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Добро утро момичета!
Аз като никога съм спала цяла нощ! Направо съм в Космоса вече! Само Боби няколко карате хватки на сън ми прилага, ама те не се броят.
Тъй междувременно нахраних гладното бебе и събудения батко.

Джема, направо изтръпнах - аз имам голям страх да не ми се отскубне и по улиците винаги здраво стискам ръцете.

Кой питаше за телефони и компютри. Боби вече си служи с мишката - на youtube си пуска сам други клипчета, та се наложи оффлайн да сваля разни неща, че иначе кой знае какво ще си пусне човека... Програмката, на която му ги пускам сам си я пуска на цял екран, спира си го като ходи някъде и после пак си го пуска, звука си наглася (на по-тихо ако бебето спи). Направо падам от смях с него. А вкъщи има и iPad, там всичко е с пръсти и той рисува, играе - в началото с часове откарваше, сега за 20 минути се отказва. Ама е започнал много весело да брои: еднооо, двее, триии, four, five и до десет все на английски. Тия дни очаквам да включи и на испански числата, че много държи Мики Маус да е на испански Wink

Отивам да доготвя закуската и да си взема протестиращото бебе.

Усмихнат ден!

# 466
  • София
Момичета,
я кажете здравноосигурителните книжки на децата ви къде са? Водихме Боби на зъболекар и се оказа, че ни трябва, за да е по здравна каса... Аз имам само картон. Докарал си е към 6 кариеса младежа - прилоша ми направо. Каним се да ги правим тепърва. Сега издирвам доктора, ама всичко му е изключено, та се зачудих как се вади тая здравна книжка на децата...

# 467
Момичета,
я кажете здравноосигурителните книжки на децата ви къде са? Водихме Боби на зъболекар и се оказа, че ни трябва, за да е по здравна каса... Аз имам само картон. Докарал си е към 6 кариеса младежа - прилоша ми направо. Каним се да ги правим тепърва. Сега издирвам доктора, ама всичко му е изключено, та се зачудих как се вади тая здравна книжка на децата...

Когато си записвала детето при личния лекар би трябвало да ти дал един син подлистник. С този лист отиваш в Здравна каса и казваш, че искаш Здравна книжка. Става за секунди....

# 468
Силви, Боби сериозно го е закъсал Sad. Споко, оправят се нещата, но се започва вече с ходенето по зъболекари. Най-добре се свържи с личния, защото при нас , когато здравната книжка се издава за първи път, може да се вземе само от личния лекар и става за около 40 дена. Друго, което се сещам е да кажете, че е изгубена- тогава се плаща някаква минимална такса и се издава веднага нова в здравната каса. Но явно за всеки град е различно.

Жижин , не съм ти честитила хубавата новина  bouquet! Лека и безпроблемна до края Hug!

Хари, ние миналата седмица бяхме на мерки и теглилки( 90 см, 12 кг с дрехите). Дори от яслата ни искат копие от листовете от ДК. Иначе профилактични прегледи не сме правили, но в групата има дечица, които носят очила, та май сме го пропуснали този момент.

Амбишъс, добре дошла отново и на теб и на малкия юнак  bouquet! Направо ти завиждам като си спомних първите седмици у дома Hug.

Джема, и на мен ми се изправи косата, като те прочетох! Добре, че нищо не се е случило на Никол. Аз за това още си нося Белослава на ръце по по-оживените улици, но пък на мен слабото ми място е , че все пред очите ми пада от някъде и си удря главата. Последно се катереше по кухненския плот и се изсипа по корем, та тичахме до хирургиите, защото повърна и се оплакваше, че я боли коремчето.

Ночко, поради написаното по-горе не оставям Белослава да се катери, та хич не знам до къде е двигателното й развитие в това отношение Simple Smile. Иначе вкъщи се катери по столове дивани и т.н.
Аз поглеждам и в темата за логопедите, че нали и Белослава до преди половин година мълчеше упорито и много се радвам, че Елена напредва. Само така!

Янчето нещо се изгуби по-дълго време Hug Thinking.

# 469
  • София
...

Ночко, поради написаното по-горе не оставям Белослава да се катери, та хич не знам до къде е двигателното й развитие в това отношение Simple Smile. Иначе вкъщи се катери по столове дивани и т.н.
Аз поглеждам и в темата за логопедите, че нали и Белослава до преди половин година мълчеше упорито и много се радвам, че Елена напредва. Само така!

...
Сърдечно благодаря  Hug То не е кой знае какво, още си е едно голямо бебе, с памперс, мием дупе по 4 пъти на ден на чешмата, заспива с биба ... но поне имаме напредък - около 40 думи, а и с разбирането е по-добре от преди и като е в настроение е голям бонбон - изпълнява "команди", тича, радва се, повтаря. Но като нещо й е кисело - се тръшка за всичко, отказва да яде, реве от най-малкото... Иначе е много музикална - всяка песен ти я изкарва едно към едно в мелодията + някоя позната дума - вкарана на място. 
И ние сме като Белослава почти - 12,600 обаче 97 см. За 1 година Елена е качила има няма половин кг. и над 10 см. Ама насила не мога да я накарам да яде... Лошото е, че вече знае къде стоят бисквитите, стафидите и сушените боровинки (новият хит сред хитовете) и реве и се тръшка, бута пюрето, хвърля хляба по земята и сочи шкафа ...

# 470
  • София
Мерси сладурки!
Аз намерих доктора и се оказа, че той я издава. За 5 минути стана в неговия кабинет. После на някоя от консултациите и на малката ще си я искам. Ей така в мен да са. То май са длъжни веднага да ги издадат като си ги избрал, ама се ослушват.
Да видим сега Боби ще стои ли да ги оправят зъбките, че хич не съм сигурна. Но ще настоявам да ги оправим, че 4те горни предни са с жълта линия...
Нещо май тая преработена отвсякъде млечна храна май не му доставя нужните витамини и минерали, ама няма как да се забия на село да си гледам кравите и овцете...

Оф туй мойто девойче хия го няма по нощния сън. Ще ставам, че взе да протестира и ще събудицялата къща.

# 471
Момичета, кажете какво ефикасно средство ползвате за децата за запушен нос? Ние ползваме някакви капки, които са за очи, но ставали и за нос - разбира се изписани от док. Но не вършат никаква работа (и аз ги пробвах да се уверя допълнително). И от Стеримар и Виброцил също не сме имали ефект преди...

Ние се върнахме от сестра ми и естествено още на следващия ден Анди отново се разболя - както и очаквах, че ще стане с оглед на спирането на АБ преди 3 седмици. А и преди да заминем кръвните излседвания показаха, че има завишена утайка, съответно продължаващ възпалителен процес. Симптомите сега са същите както тогава - вече 5 дни с висока Т, възпалено гърло, течащ нос, стичащи се секрети в гърлото, но поне чисти гърди и рядка кашлица (предимно от стичащите се сополи като легне). Уж нямала налепи, този път док не спомена и да има ангина (както първия път), но на нас с майка ми ни се струва, че май си е точно ангина. Нощем заради запушен нос и гърлото хърка като немска косачка за трева. Sad С оглед на безсънието, което ми се насъбра през последните седмици, няколко пъти се налага да се местя на долния етаж, за да взема поне 2-3 часа сън без прекъсване. Но най много ми е мъчно за Анди, измъчи се. Sad Дано скоро се оправи и се върнем на това дълго да не се разболява.

Шайн, мерси, че си се сетила за мен.  Hug Напоследък съм изцедена от всички страни и съм малко в дупка. Здравето ми се скапа, имунитетът ми тази зима (сигурна съм заради режима ми на тази работа) тотално се срина. Разболявам се на всеки 3 седмици. При сестра ми, още недоизлекувана от предния път, се разболях още на втория ден. Та ето защо просто не ми се пише.

Джема, силни прегръдки за вас!  Hug Hug Господ да пази!!!!!!! Sad

Рибке, винаги я бърша, с т.х. ИЛИ с мокра кърпичка, горе-долу редувам. Вечер, ако случайно пропуснем банята, задължително хубаво минавам с мокра кърпичка. При момченцата обаче май нещата не стоят както с момиченцата от гледна точка на честота на забърсването на пишлето, в смисъл ако при момиченцата е задължително на всяко пишкане, при момченцата не е.

Предварително благодаря, ако някой се включи за носа!

Последна редакция: пт, 24 фев 2012, 10:43 от ♥Пандичка♥

# 472
  • София
Здравейте, аз само на бързичко...
Пандичка, ефикасно средство за отпушване на нос е само ксилометазолин - Назик или детския Олинт. Назика бил по-добър щото не изсушавал много лигавицата.  Макс за 1 седмица.

НО .... ако забележиш че дори и тези капки не помагат ( а ксилометазолина винаги отпушва, ако запушването се дължи на подпухнала носна лигавица) просто ги спри. В този случай запушването е от подути сливици и най-вече трета сливица. Тогава капки НЕ помагат. пръскаш само физ р-р и чакаш да отшуми. Овлажнявай въздуха където спите и навсякъде. Ако трябва пускай гореща вода в банята и дишайте парата.
Марти след всяка дори и лека хрема, един месец е с полузапушен нос, нощно хъркане и трудно дишане през носа. Педиатърката ни обясни, че е от сливиците и в този случай няма смисъл от капки. Явно ще ни правят проблеми сливиците.

Силви, направо ме разби с тези 6 кариеса  ooooh! Четох за някаква технология, с която детските зъби се покриват с някакво вещество (облицоват се) и така се предпазват 100% от кариеси. Не било много скъпо. Трябва да потърся подробно инфо.

Джема, настръхнах ....  Praynig добре че не се е случило нещо ... те децата по някога усещат опасността по нашия истеричен тон ... аз съм забелязала, че като изпищя наистина уплашено и Марти много се стряска.
Какво стана с вашия пъп? Предприехте ли нещо?

Днес бяхме на мерки и теглилки - 98 см и 15 кг Simple Smile Предложиха ни да направим имунизация за Хепатит А (мръсни ръце) - два приема (по около 40 лв май).  Мислим да му я направим тази имунизация. Че нещо напоследък много се наплаших от този хепатит.

Отивам на обяд. поздрави на всички и приятен уикенд Simple Smile

# 473
  • София
Янче и аз ксилометазолин ще ти препоръчам, но само за вечер, че да може да спинка. Ние инхалатор имаме и последния път в съчетание с помпата за прахосмукачката беше много добро за през деня.

Elyah, знам го това вещество. Това е най-стария май метод - сребърен нитрат мисля е и ги прави черни зъбките. Фиксира нещата докъдето са стигнали и се чака да се сменят зъбките. Ако могат да му ги оправят, обаче, предпочитам да го направят, макар и на по-висока цена. Все пак комплекси и от това няма нужда да има. Шайн, може повече да ни каже за това със сигурност, но детските зъби са си трудна наука.

Целувки!

# 474
  • София
silvi.d , разбира се, че първо ще се оправят. По скоро си мислех че е подходящо на този ранен етап, докато са все още напълно здрави.

Другата седмица ще заведа дребния на профилактичен преглед при стоматолог.

Simple Smile

# 475
  • Бургас
И аз телеграфно включване но нямам никакво време. Захванахме се тази година да изработваме мартеници, във ФБ може би сте видяли снимките ми де Simple Smile

Янче, когато секретите на Деси се стичаха назад и не можеше да спи вечер от тях, последният път и слагах Коларголови капки и ефектът беше мигновен!  Подсушават лигавицата и секрета спира. В същото време пръсках и Тетрисал /солената вода/, за да не стане пък много изсушаването. Може и на някой да му се струва жестоко с тези капки, но детето се успокои!
Дано с настъпването на пролетта излезете от този кръг на болести , мнбого ви се насъбра наистина  Hug Heart Eyes Hug

# 476
Благодаря ви! Все още не съм взела нищо, защото нослето е с една идея по-добре, но за в бъдеще ще взема рпедвид идеите на Милена за ксилометазолин (не знаех, че има детски) и Олинт.  Hug

Танче, да ти кажа не съм сигурна, че изсушаването на лигавицата е добре.  newsm78 На разни препарати като чета как действат се изтъква като плюс "не изсушават лигавицата". Не разбирам какво точно е изсушаването на лигавицата, но и аз знам, че не е добре, та просто внимавате с тези капки, въпреки, че действат.  Hug

Силви, много отдавна не бях ползвала помпата и преди две седмици като първо се тръшна реших да пробвам. За съжаление обаче Андреа изобщо не ми даде. Дали я беше забравила и се изплаши или просто е във възраст, в която не мож я накара да стои мирно на такова нещо, не знам. Много ме е яд, защото както казва "се кълнях" в тази помпа...

Иначе у нас ВСИЧКИ се тръшнаха - след като се прибрахме и с Анди се раболяхме, разбрах, че и племенницата ми и сестра ми са болни. В събота майка ми и мъжът ми се разболяха, а баща ми още си влачи болестта от преди 3 седмици и дори започна антибиотик, за да се излекува! Ужасен вирус ви казвам!  Rolling Eyes #Cussing out Да чукам на дървоАнди спря да вдига Т от събота на обяд и днес е на ясла. Искаше ми се да се закрепи още някой друг ден вкъщи, но хем вече щеше да е трета седмица отсъствие, хем просто няма кой да я гледа. Свекърва ми идва утре вечер, но най-големият зор ще е минал. Нищо де, аз съм щастлива, че идва да помогне, да отмени малко майка ми...

Иначе в събота на обяд за пръв път заведох Анди на представление - 'Бабината питка' в т-р "Възраждане". Беше около 50мин и да не повярва човек Андичка си стоя мирно до края. Е, след 30-тата мин. започва да се озърта и да се катерчи по стола, но като цяло беше послушна, беше й интересно и остана доволна.  Heart Eyes Сега на 17-ти мисля пак да я заведа - на Снежанка, препоръчаха ми го за тази възраст.  Heart Eyes

Хубава седмица!  Hug

# 477
  • Кърджали
Днес за първи път пратих тати и щерка да се водят на ясла. Принципно си е голям екперимент, защото Кати не се отделя от баща си и вс есъм си мислила че наложи ли се татко и да я води, ще пада голям рев. Довечера ще разбера как е минало. Иначе сутринта излезе спокойна от вкъщи, въпреки че ме видя, че аз оставам - каза едно "чао чао мама" и тръгна...
И Кати изкара лека хрема тия дни. Но се оправи почти от само себе си. Бях и купила виброцил, но тя не даваше да и го слагам.. Да съм успяла един - два пъти... Коларгола лекарката го изписва всеки път при Кати и досега поне аз от него ефект не съм видяла...  Tired
И Кати много харесва кукления театър.Поне така ми казват де.В яслата имаха вече две представления, и всеки път хвалят Кати колко и е било харесало.Сега за 1 март ще имат пак.
Янче, ти ли беше правила торта от моркови? Ако си пазиш рецептата ще ми я пратиш ли на лични тези дни, че другата седмица ми е рождения ден и искам да пригатвя някаква по различна тортичка...
Аз похвалих ли се ? Септември месец, живот и здраве, ще ставам леля  bowuu

# 478
  • София
Здравейте,момичета,
Elyah,за пъпчето говорих с личната и каза,че е много лека форма ъпната херния,да изчакам поне още година-две и като видим как се развива -евентуално да се оперира,но според нея нямало да се наложи.Сега като се замисля,напоследък май и се поприпба пъпчето.Мога да се пробвам да го снимам и да кача снимка за да сравниш с вашето пъпче Simple Smile
За кукления театър и на Никол много й харесва и искренно се забавлява.
И нея я мъчи някаква страшна кашлица десети ден,която според педито била от стичащите се задни секрети,а нослето й не тече  Thinking

# 479
Добро утро ,момичета!
Макар,че моето утро е започнало от 7 часа Laughing,а толкова много обичам да спа до късно.Доста болни има,дано скоро всички оздравеят и да се свършва с тия кашлици и сополи Stop PeaceИ Митко се опита да се разболее,успях да стопирам нещата с инфлуцит и витамин Ц,слагах капки и в нослето,но солоплите спряха и тръхнаха на зад и от там взе да кашля,но за щастие на втория ден се опряви PraynigСега е на градинка и очаква с нетърпение Баба Марта да му донесе мартеничка с Батман Heart EyesМитко сега е в един добър и спокоен период,казва ми постоянно,че ме обича,целуваме, галиме ,заиграва се.Като говоррите за куклен театър и на мен ми се прииска да го закарам,даже видях ,че играят "Момчето и вятъра"това е единствената приказка която разказваме вечер,никоя друга не признава само "баткото и б'ашното" Laughing,та ще го пробвам и аз.
Джема дано Никол вече спре да кашля и дано пъпчето и се оправи и не се налага операция Praynig
Александра,честито че ще ставаш леля,как се чувства Катето на градинка след отсъствието?
Яна оздравяхте ли?Ужасен вирус сте си хванали у вас и си го предавате упорито един на друг.
Хари ми се  губи и Трейси също.
Славена как е Валката?
Силви съчуствам ти за неспането,това мен най-много ме мъчеше когато Митко беше бебе,той беше скаран със съня вечер.Дано скоро успееш да се наспиш  bouquet
Магаре,браво за мартеничките.Аз вчера минах покрай мартениците на Тройката,но не се сетих да се огледам за теб.
Чао за сега от мен.Пишете и вие по един ред та да живне малко темата.А защо и да не сложите по една снимка да видим колко са пораснали децата .
Ето и една снимка от мен с Митко пред Бачковсия манастир

Общи условия

Активация на акаунт