АВГУСТ 2009 -тема 30

• 50 008
  • 663
  •   1
Отговори
# 480
  • Кърджали
Снощи Кати ми изпили нервната система... Събуди се към 22:30 и се почна един рев...А съм се дръпнала от главата и, ха е ревнала...Ама не рев, а пищене направо. По едно време издивях. По едно време реших, че се е успокоила и тъй като не я бях сложила да спи в спалния си чувал викам чакай да го взема, да  го метна в пералнята да се изпере...Леле, като ревна пак. Взе си чувалчето и си го гушна едно силно, все едно не знам какво съм се опитала да и взема...Накрая ме накара да я сложа в чувалчето и към два часа ай - накрая реши че ще спи...
Рибке, благодаря... Иначе Кати си е обре в яслата...Тя оплаквания няма. Тия дни татко и даже я води сутрин/ очаквах големи драми от това ама тц/..Още докато се облича ми казва чао чао мамо и си тръгва весела.. И там си влизала спокойна/а това дете да се отдели спокойна от баща си е чудо, явно доста и харесва там/..
И тя нещо се опитва да завъди някакви сополи...Засега е много леко положението, подозирам че основна причина за тях е последното зъбче, което тия дни избива... Ако не и спрат, другата седмица може да я спра от яслата докато и спрат. Но нека поне сега и мине тържеството за Баба Марта па тогава ще го мисля...
Ох, Кати почти няма свястна снимка в последните месеци..Много обича да я снимам, и да разглежда после снимки, обаче пък изобщо не стои мирна за снимки.

# 481
  • София
Добро утро!

Болничките бързо да се оправят!

При нас Ади от много крещене е прегракнала. Много ми е странна като и е такъв дрезгав гласа. Дано да не е признак за разболяване де... Че имаше и някаква температура към 37..., ама сега уж няма. Или ще си имаме нови зъбки, или ще търчим на доктор. Дано е първото!

Ето ги от онзи ден 2те мишлета с мен, снимани в колата:

# 482
Здравейте, мамчета! Малко се позгубих, признавам си..Не можах и да ви прочета много-много, но хванах същественото : Честито бебче на Ambitious и лека бременност на Жижин  !!!
Ние сме добре, доколкото може, де, здрави сме поне,не сме имали сериозни заболявания, бебчо още кашля, но не е бронхиално, а от хремата..като цяло сме добре, но аз малко съм разклатила нервите, че нямам никакво лично време,а и недоспиването си казва думата..В голяма чуденка съм с възпитанието на Диманка : Уж кротка и спокойна досега беше и сега - коренна промяна, аз и преди бях писала- всяка вечер са едни истерии, не иска да си мие зъбките, не иска да си ляга, капризничи, реве, буди се нощем..като цяло много ни изнервя, защото дори като и угаждаме няма оправия..Започнах да чета една книжка : "Твоето компетентно дете" се казва, а самият процес на четене е много интересен, защото ме кара да си спомня ситуации от моето детство..Иначе Димана ходи на занималня целодневно, ходи със желание и там се държи идеално, храни се сама,спи следобед и никога не плаче..А при нас - големи магарии- понякога всичко е добре докато не стигне изтривалката пред входната врата и от там се почва :не искам това, не искам онова..Понякога не издържам, карам й се, прилагам всякакви видове манипулиране, въпреки, че вътрешно усещам ,че това не е правилно..Затова реших да почета малко по темата..
Макси е все така благ и усмихнат, но и той сега минава през различни стадии - вече не заспива сам, напоследък в ръцете ми или в леглото ми заспива, уж беше на път да спи по цяла нощ и от известно време пак се буди два или три пъти нощем, хапва и заспива, но третия път понякога е окончателното му събуждане..тази сутрин се разпя в 06.20 след като се нахрани, поне не плаче, а пее весело, та мога известно време да го игнорирам, правейки се че спя..
Като цяло - трудно ни е - нормално - никакво време нямаме да си отделим един на друг с мъжа ми, супер гроги сме вечер, сутрин той става с Димана около 7ч, аз пък с няколото будения през ноща не съм много по-свежа..поне си поспивам през деня с Макси , но днес , например пожертвах спането за да имам един час време за себе си...така е, като няма баби или други близки... Дано с времето да олекнат малко нещата, най притеснена съм от поведението на Диманка, въпреки , че не го показва директно има ревност и някаква липса при нея, дано да съумеем деликатно да се справим с гнева й  Praynig
На всички дечица много здраве пожелаваме и сладки, спокойни сънища!

# 483
  • В друго измерение
Винету - да те успокоя ли? Simple Smile Това си е нормално държание за възрастта. Говориш ли английски? Ако е да, отиди на гугъл и напиши toddler horrible two, да видиш какво ще излезне. Така се нарича сегашната възраст и би трябвало (не е задължително) да отмине до към 3 години при момиченца. Тръшкането, нервните изблици, 'не', 'няма', правенето напук, честата смяна на настроения  - всичко това е типично за възрастта. При нас е сходна ситуация, детето ми се промени тотално за една нощ, скоро след като навърши 2. Изисква се много внимание, търпение и т.н., за да премине този период, но и е добре да се покаже кой е шефа, все пак. И на мен ми е трудно тъй като съм сама с 2 деца и домакинска работа, но съм си направила строг режим, който рядко нарушаваме и няколко стратегии, които вършат работа засега. Да не говорим, че при вас, както и при нас, появяването на бебето е доста травмиращо за по-голямото дете, нищо, че поведението не е директно насочено към бебето.

Дано съм ти била полезна. Търпение му е майката. Децата не са виновни за метаморфозите, които настъпват с тях Simple Smile.

Славенче - за витамин Ц, това което нашата хомеопатичка ми каза (аз лично не съм рисърчвала по въпроса, че време не остава) е, че истинската химична формула на вит Ц не може да бъде изкуствено придобита, става дума за една ОН група, на която мястото й в хим формула на естествения и синтетичния е на различно място.

# 484
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА,
БЪДЕТЕ ВЕСЕЛИ ,ЗАСМЕНИ,РУМЕННИ И БЕЛИ

# 485
  • Кърджали

# 486
Честита Баба Марта! Да сте бели, червени и засмени и наистина вече всички болести да си отиват и остатъкът от годината да е по-здрава за всички!  Hug

На мен хич не ми е празнично - по ред причини. След дългото боледуване на Анди, в понеделник и вторник трябваше да съм на работа от 5.30 сутринта до 8 вечерта, 16 часа под постоянно напрежение, свързано с естеството на работата ми. Не съм спала повече от 4-5 часа от уикенда и вече едвам издържам. Последното, от което ми е супер криво е заради малкият ми племенник (на 3 месеца). От месец вече кашля свирепо и е с ужасна хрема, трудно сучеше и малко е наддал. Сестра ми, нали все се опитва да е спокойна и да не отдава много значение на такива състояние (свикнала от честите заболявания на племенницата ми), едва онзи ден заведе бебчо на лекар. Оказа се някакъв явно сравнително рядък вирус - RSV, който едва ли не не се лекувал с нищо, освен с.... кинезитерапия!  Shocked Там й препоръчвали няколко процедури, които представляват нещо като мануална терапия, която обаче е СТРАШНО болезнена и можело да се прилага само на бебета, които нямало да помнят болката и рева.  Shocked Като вчера сестра ми описваше какво му правят направо се разплаках. Първо някакси му натискат гърдите отдолу нагоре като така някак си избутват секретите нагоре, след което те излизали през устата и лекарят ги попива. Ужасната процедура не свършва до тук. След това вкарват в нослето някаква супер тънка тръбичка мнооого навътре в носа и вадят още секрети. УЖАС! Всичко това (продължава около 20мин) е съпроводено с много,много болка и плач. Просто не мога да си обясня как изобщо е разрешен подобен според мен варварски метод в цивилизована държава от ЕС!!  Cry Уж бебчо се повлиял добре, но... егати, с цената на какво? Как така няма друг начин да се изцери този вирус??? И още - аз не знаех, че вирусите не се лекували с АБ, а само бактериалните инфекции. А тук в БГ лекуват с АБ и вирусите?!  Shocked Всичко ми е много, много странно. Съжалявам, че ви занимавам с това, но просто съм потресена и се чудя само аз ли не съм чувала за този метод на лекуване на вирус?!  #Crazy

# 487
  • Кърджали
Янче, да се оправя племеничето ти. Поне няма да помни тези процедури.
И да, антибиотик не лекува вирусни заболявания, а само бактериални инфекции. Друг въпроса, че често самото вирусно заболяване може да доведе и до бактериална инфекция. И трети, че явно доста от лекарите в Българсия водят и вируси и бактерии под един знаменател и тъпчат с антибиотици..Но това сега няма значение. Нека се оправя бързо детето.

# 488
  • София
Eто ви едно пожелание от мен, да сте здрави ви желая най-вече!

Баба Марта прати вест,
ДА НЕ СЕ РАБОТИ ДНЕС!

Да качим краката на бюрата
и да се чешем по главата….
бели, румени, засмени…
от божествен мързел днес опиянени!

След кафенцето горещо
иде време и за още нещо…
сандвич със кюфте
и много бири със мезе…!

Янче, това го има на клипче из нета. Не изглежда толкоз ужасително, аз го знам като метод за лечение при бронхиолит. Като са толкоз задръстени със сополки, че не могат да се изчистят. На клипчето детето не се възмущаваше толкова много. Дано му мине на бебочко скоро.
А ти да успееш да си поспиш.

Сори, никак време нямам да ви понапиша по нещо на всяка. Миналата седмица бях една седмица в Смолян, другата съм в Разград, Търново, Варна и Бургас. Поне в Смолян го съчетахме и със ски на края на седмицата и изкарахме супер. Обиколи родината да я обикнеш. Много съм горда с моята скиорка, даже тази седмица я пуснах още 5 дни на ски и метам по едно око чат пат на една уеб камера на Витоша. Много се кефи, а аз още повече.
Хубав празник.

# 489
Ехааа, спах цели 2 часа следобяд! Направо съм нов човек!!  Simple Smile А и свеки тези 2 дни води и взима Анди от ясла, друго си е някой да те отмени и да си вдигнеш малко краката и да положиш глава на възглавница.  Heart Eyes

Сънчо, да ти кажа процедурата определено Е или може да бъде по-гадна от това, което казваш си гледала на някакъв клип. Sad Познавам сестра си и знам от какво тя прави въпрос и от какво не. Тя е човек, който ако може ще прикрие всякакви неприятни новини, ще направи и най-тежкото състояние да звучи "ааа нищо му няма", само и само да не притесни някого, още повече предвид разстоянието помежду ни. А в случая дори на смс сподели след това какво са преживели и как се е разплакала. А от подробния разказ по-късно стана ясно, че Еди е ревал едва ли не до захлас в продължение на цели 20 мин + самите лекари са я предупредили точно какво ще се случи и защо процедурата не се прави на друг, освен малки бебета... Та вероятно  "методът" варира от място на място, от лекар на лекар, а вероятно и от състояние на състояние... Честно казано това няма значение, единствено се моля никога да не опираме до този метод и да преживяваме това, което сестра ми и малкия преживяват в момента.  Praynig Cry  Praynig

Последна редакция: чт, 01 мар 2012, 17:10 от ♥Пандичка♥

# 490
  • Sofia
Честита Баба Марта! Да сте бели и червени, румени, засмени и от съдбата благословени!  Hug  Hug  Hug

Янче, много съжалявам, че Еди и сестра ти трябва да преминат през всичко това.  Hug Много мъчно ми стана за малката душичка и докато те четях, се сетих за упражненията, които ежедневно в продължение на една година трябваше да изтърпи моят племенник в клиниката на доц. Чавдаров. Когато го гледах, ревях с него. Представям си какво й е на сестра ти...  Sad  Hug  Hug Дано по-бързо да се оправи бебенцето!  Praynig Не съм го чувала този вирус.

Мама Винету, това което пишеш за Диманка, все едно описваш Софи. При нас ситуацията е абсолютно същата и аз все се питам дали ще се върне отново онова мое добро, най-добро детенце на света, което беше София. Тя е станала невъзможна, такава коренна промяна наблюдаваме в нея, след 2-та й година, особено след като се роди Елиза и тръгна на ясла. Всичко е "не", "няма", "не искам" и всичко прави против нас. На моменти не издържам, толкова много ме изнервя, че я тупвам през ръцете, по дупето, наказвам я, заплашвам я че никога вече няма да получи бонбони, казвам й че съм й сърдита, тя след едно хубаво реване, което понякога  е нонстоп, започва да ми се извинява и да ме прегръща, да ми обещава че повече така няма да прави и всичко е точно до 10-15 минути и се започват пак същите номера. Ревност ли е какво ли, но направо ни побърква това дете... Постоянно търсим все нови и нови подходи с мъжа ми към нея и все не можем да намерим правилния.

Силви д, много сте хубави!  Hug Леле кога Ади стана на 8 месеца...  Shocked Как лети времето...

Рибке, супер сте с Митето! Ти си му като кака.  Grinning

И Кати много е пораснала.  Laughing

Целувки и прегръдки от нас!  Hug  Hug  Hug

Последна редакция: чт, 01 мар 2012, 19:05 от Hariela

# 491
  • В друго измерение
Честита Баба Марта! Да сте живи и здрави, весели и щастливи!

Елия - щях да ти пиша вчера за зъбките, но забравих. Процедурата, за която питаше се казва сийлинг ( от англ. seal). Добре е, да прочетеш преди да правиш, защото както всяко нещо има доста положителни, но и отрицателни неща. А и ако решиш да правиш, стоматолога също ще ти обясни за какво става дума.

# 492
  • София
Честита Баба Марта!
Да сте много здрави, румени и засмени!

Поздравче с нашата торта-мартеничка (малко набързо сглобена, ама на мен си ми харесва как стана):

# 493
Добро утро мамчета!
Честит празник на патерички:)
ОХ,Хари ,Мама Винету и Митко е в същия период.Казвам период защото ми се струва,че почва да се успокоява и да разбира когато му казвам нещо,не почва да ми се креви и да ми реве за всичко.Хари,благодаря за комплемента Heart Eyes
Янче разплака ме,дано детенцето се оправи много бързо и остане само лош спомен Praynig Flowers Four Leaf Clover
Силви тортата е много хубава,а още по-хубаво е че си я направила ти
И ние утре с мама сме рожденнички,тя става на 50 ,а аз на 25 Laughing и се правя на организаторка за юбилея й Heart Eyes
Сънчо страхотно пожелание,разсмя ме Laughing
Лек ден на всички  bouquet

# 494
Здравейте, майчета!
Честита Баба Марта с малко закъснение!

Значи тия състояния на децата ни са период, така ли? Защото аз вече съм на ръба да набия зверски Валентин, че не го издържам...Sad
НА яслата ходи с желание, кротък е там, нямат оплаквания от него, сам си заспива...Е, много не хапва, ама те му свикнаха вече. Обаче като го взема и още по пътя започва да си показва рогите. НЕ иска да го хващам за ръка, иска сам да пресича улиците, да мине през всяка  локва...Като се приберем пак нервничи за всяко нещо. И да искаме да му угодим, пак намира за какво да хленчи. Накрая с 300 зора го слагам да спи (още се кърмим за заспиване и не ме питайте как съм  #Crazy ).
Тази сутрин не искаше да тръгва, да му обличам якето, реве постоянно, не дава да му сложа ръкавиците. По принцип излизаме с баща му и на входа се разделяме. Големи ревове, голямо чудо. Аз бях на ръба на нервна криза. Идеше м ида му мацна 2 шамара и поне аз да се успокоя. Взех го от ръцете на баща му и тръгнехме към яслата. След някакви си 15-20 крачки все едно нищо не е било - даде да му сложа ръкавичките, показва ми котките, търси кучето, което срещаме сутрин, целуваме и ми казва, че ме обича. В яслата си влезнахме без проблем. Какво е това чудо не разбирам! С баткото не помня такива неща. Или аз съм забравила вече, но това малкото ще ми съсипе и без това разклатената нервна система. ooooh! Сега очаквам с известен ужас момента , в който ще го взема от яслата, защото пак ще има някаква истерия за нещо....

Общи условия

Активация на акаунт