АВГУСТ 2009 -тема 30

• 49 992
  • 663
  •   1
Отговори
# 540
Здравейте момичета!
Ние минахме всички процедури-лекари ,изследвания ЕЕГ-та и прочие.Аз изхабих ужасни нерви да мисля и да се чудя дали ще седи детето.Още в сряда отидох и му купих една играчка. И като се прибрах му обясних,че ще ходим при една леля и ще му сложи една вълшебна шапка,няма да има болка и че мама ще е при него,щом свършим  ще има подарък.Това ни спаси и той беше спокоен и стоя мирно и после си получи подаръка.За щастие ЕЕг-то е добре и няма причини за притеснение.но невроложката много ме разочарова.В четвъртък преди ЕЕГ то отидохме на преглед с оговорката,че няма свободни часове с направление и ние казахме,че ще си платим.Щом отидохме при нея тя сама ни поиска направление и ние й казахме,че нямаме.Тя сама ни прати да си вземем и към 2 да отидем при нея,мина прегледа,дадахме направлението и една кутия бонбони.Вече ще си тръгваме и мъжа ми я пита"нещо дължим ли ви "и тя много нагло му каза"еми ние си свършихме нашето" и той се позасмя и пак я пита"какво значи това ,дължим ли ви нещо" и тя "еми вие донесахте направление" Shocked "еми чао и така супер нагла.Тя казва донеси направление и после чакат и пари-къде има другаде такива работи?Ходихме и на кардиолог и там няма проблеми и изследванията който правихме два пъти в седмицата са добри.Извод -проблема е в градината,та ще говоря с лелките сериозно.Ами исках ще да ви разправям за докторите ,ама мъжо ме бута,че залагал на Евро футбол Crazy
Мо на вас защо ви се е налагало 4 пъти да ходите на ЕЕГ,ако не е тайна?

# 541
  • Кърджали
Рибке, не се ядосвай.Важното е, че изследванията са добре.

# 542
Оооо да,Александра аз съм много щастлива,че всичко е наред и не се ядосвам.Всичко беше на момента,но голяма наглост ooooh!
Ние изкарахме еднин страхотен преди обед.Станахме в 9 и се приготвихме за излизане.Ходихме на дълга разходка по брега на морето.Събирахме миди и рапани,хвърляхме камъни в морето.После видяхме едно познати на плажа с кофички и лопатки и като почна една хубава и спокойна игра до 13:10.Прибрахме се и героя беше много изморен,изяде една огромна зелена ябълка, легна и заспа за секунди.От кога го чакаме това топло и слънчево време,че максимално му се насладихме.Явно и вие му се радвате,защото никой не пише.Хайде да раздвижим темата.Пишете какво правихте през уикенда?  Nature Sunny
Чао от мен,отивам да правя супа  chef

# 543
Рибке, страшно много се радвам, че Митето е добре и изследванията са ОК. Това е най-важното, всичко останало са бели кахъри.
А в яслата притеснява ли се от нещо? Останах с впечатление, че до сега само там му се случват подобни инциденти.

Хари, на профила ти в скайп видях снимка на двете кукли. Софи много е пораснала ,а Изи е невероятно красива- с тази черна коса и наситено сини очи мммм.... Hug

Янче, вие кога ще заминавате на сватбеното пътешествие?

Ночко, като те чета Еленката страшно много е напреднала, браво на вас. Четох те пак в другата тема, ама ще пиша тук, че не върви  да се включвам като парашутист Hug. Спокойствие му е майката и само спокойствие. Но тук вече всичко си опира до индивидуалността на човек, а това трудно се променя.  Ще ти напиша какво се случи с нас миналата седмица.  Когато бяхме в болницата, Белослава беше много изнервена. От лекарствата спря напълно да спи на обяд, а това направо я съсипва и е станала много раздразнителна. когато сме вкъщи, обикновено положението се овладява нормално, но в болницата и на мен ми дойде в повече от цялата ситуация. Казвам ти, това дете все едно попиваше от мен, без да съм повила тон или да съм й се скарала. Не спираше да тича по коридорите, да се катери по столовете, нямаше удържане. По никакъв начин не можех да я успокоя. По една случайност там срещнахме една от лелите им от яслата, която беше с дъщеря си. Тази жена е изумително спокойна и направо хипнотизира децата с един мек и успокояваш глас. Само като я видя, Белослава се затича и се гушна в нея. И все едно стана друго дете. Имах чувството, че ще заспи в скута й.
Лошото е, че когато има някакъв проблем от непрекъснатото ходене по лекари ние се изнервяме много повече от децата, неизбежно е. Става като порочен кръг.

# 544
Рибке, радвам се, че новините са добри! Hug

А мен някой чете ли ме изобщо? Thinking

# 545
Мерси Славенче HugЧетем те ама ти не пишеш Mr. GreenКак е Валето?

# 546
Привеет.  Hug Прекарахме страхотно в К-к, хиииич не ни се връщаше, но няма как. Днес с нови сили на работа... Леле, хора, уникално време!  Heart Eyes Веднагически ми подейства на настроените, няма и помен от депресията, която ме тресеше последния месец, пу-пу!  Simple Smile Е, разбира се за това еднакво допринесе и едноседмичната почивка от работата. Много гадвно, че излиза, че човек трябва да се тръшне веднъж-два пъти в годината, че да си почине (извън летния отпуск).  Confused

Искам да попитам как са децата ви в столчетата за кола? От много дълго време Андреа хич, ама хич не иска да седи, най-вече на дълги растояния. Лошо правим с мъжа ми, че след известно време обяснения, последвани от рев и тръшкане се предаваме и я взимаме в нас на задната седалка. Sad Почти винаги половината от пътя е извън столчето, което естествено силно ме притеснява! Преди, когато беше по-малка ревеше, ревеше пък се изморяваше и заспиваше. Сега това рядко се случва. Не знам вече как да обяснявам или пък как да намеря нерви и търпение да я игнорирам.  Cry (С чичко полицай нещата се получиха само на територията на София  Rolling Eyes )

Шайнче, през август ще ходим, живот и здраве!  Praynig  Flutter

Рибке, радвам се, че всичко е наред с изследванията. Въпреки това, без да искам да насаждам излишни притеснения все пак бих го довела при специалисти и в София, просто за всеки случай, макар разбира се никога да няма гаранция за надеждността на който е и да е лекар.  Hug

Хубава и слънчева седмица на всички!  1swing

# 547
Ами в последния си пост бях задала въпрос и никой не ме удостои с отговор...та за това питам.

В петък Валето не го пратих на яла, че беше с ужасна хрема и кихаше. Днес хремата почти я няма , но кашля и то май предимно сутрин. Мисля си ,че е от секретите му в носа, защото гърлото му не е червено. Но реших и днес да го гледам в нас пък за утре ще видим. Сега запарвам чай да пие.
Времето навън наистина е прекрасно, но мен ме е налегнала една дрямка, ужас ви казвам. Много ми се спи! И даже мисля после да си подремна. Та  ако събера сили след обяд ще изляза на въздух, а и на малкия добре ще му се отрази.

Иначе имам малко проблеми със стомаха и сега се лекувам. Дано ми мине скоро, че не мога да се наям като хората и съм вечно гладна.Sad

# 548
  • София
Славенче, еднозначен отговор няма.
От една страна не е редно деца с хрема или лека настинка да посещават яслата, за да не заразят другите. Обаче понякога след прием на лекарства  макар да имат някакви сополи или остатъчна кашлица, вече не са заразни. А и самите родители като са в затруднение и няма кой да гледа детето .... сама разбираш че трябва да го заведат.

Според мен трябва да се запази добрия тон в комуникацията с учителките, но не пречи с добрия тон да споменеш, намекнеш или ....просто да си изкажеш опасенията относно това дали всички деца са здрави.

Янче, хубаво е че си се заредила с нови сили Simple Smile На мен също много добре ми подейства слънцето - в отлично настроение съм. Дори ми се иска да си преместя работното място в някоя градинка. Simple Smile

Рибке, радвам се за добрите резултати. Наистина само в яслата ли се получават тези припадъци?

Аз да ви се оплача - моя син хапва добре, държи се мило и спокойно, говори много ... обаче не иска да се храни сам. Значи ако му предложа нещо, което обича много (кисело мляко, торта, йогурт ...) грабва лъжицата и го излапва за секунди, без да се накапе дори. Обаче да почне да яде манджата си сам на обед - НЕ и НЕ. Не знам как да го накараме да се храни сам. От яслата малко се оплакаха от него, че не искал сам и не можел да се съсредоточи на масата върху храненето. Сега е в Ст Загора при моята майка и тя също не може да го накара сам да яде супа или манджа.
Моля помагайте ...

Всичко болнички да оздравяват бързо и весели игри в хубавото време Simple Smile

# 549
Аз пак да се включа Laughing
Яна,благодаря за съвета,не се натрапваш бъди сигурна HugРадвам се,че сте си прекарали супер в К-к.А за столчето в колата и ние имахме този проблем,но отмина бързо-не му се дадохме.От както Митко е на столче и гледа напред аз взех да стоя от пред до татко му и той свикна,че там ми е мястото.Много рядко когато се пребираме от някъде късно той ме вика при него да стоя и го правя(защото го е страх от тъмното)И  така ,в периода когато не искаше да седи и само мрънкаше пътя от Поморие до Бс ми се струваше цяла вечност,но нямаше как да го взема при мен от пред и му казвах,че полицая ще се скара на тати и ще му иска пари ако нямаме колани.прие нещата с полицая и сега като влезем в колата ми казва да си сложа колана Grinning.  Пътя от Поморие до Чепеларе си седеше на стола без проблем,но аз бях до него.
Elyah-бял кахър не му мисли толкова,може би не е гладен и затова.Митко също не яде сам.Започва да яде сам и след 2 мин  ми казва ти ме храни,но когато е много гладен няма време да ми каже нещо и сам яде LaughingМоя съвет е вечер заедно да сядате да вечеряте(ако не го правите де).Той ще гледа от мама и тати и ще му стане интересно.Успех мила и това да ви е Hug
Славея и аз имам проблеми със стомаха и мен нещо взе да ми се обаждат болежките,ама не им обръщам внимание.И аз мисля като Elyah по твоя въпрос,не трябва да се дават болни,но всяко правило има изключение Rolling EyesБързо да се оправя Валката Simple Smile
Чао за сега

# 550
Славенче, аз не бих реагирала, защото само лекар може да знае дали детето е болно или не Peace.
А и родителите дължат обяснение единствено на персонала за това. щом те са преценили, значи детето е добре.
Сама знаеш, че човек е най-силно заразен преди появата на симптомите и в самото начало на болестта.
От друга страна за една хрема никой лекар няма да даде болничен на родителя, за да си спре детето от ясла.
Аз мисля, че детските площадки са много по-голям развъдник на вируси от яслата, защото всички деца, които не са на ясла или градина  са по площадките Peace.

Елия, напоследък и ние с в подобна фаза. Постоянно трябва да я залисвам, за да си изяде супата. Ако е нещо сухо, няма проблем, но супа или готвено си е жива мъка.

# 551
  • Кърджали
Привет!
Янче, и Кати имаше един такъв период. Всяко слагане в столчето беше съпрождано с рев и тръшканици. Нямаше как да и се вържа обаче, защото нейното желание бе не просто да седи извън столчето, а отпред да кара колата. Как пък не! И така, рев, рев, рев и понамаля рева.Дълго време ревеше след това само при слагането в столчето, но в момента в който колата тръгваше се поуспокояваше.Сега вече и мина. Но това трая няколко месеца, през които доста солидно ми се е вдигало кръвното.
Кати продължава да кашля. Тя и тази седмица ще си е в къщи, че пие и антобиотика. Но тази кашлица не намалява повече. 
Елия, Кати недолюбва супи и всичко воднисто /Как пък точно на това заприлича на мен/.Засега не настоявам много много, като се надявам да и мине...

# 552
Мамчета,  здравейте!
Влизам само да ви кажа, че утре ще се виждаме с Джема, Елиа и Енджъл в 18,00-18,30 ч в Бесо на Тодор Каблешков.
Ако има мами, които желаят да се включат да казват, за да запазим маса.
Да отпразнуваме хубавото временце!
Поздрави

# 553
Всички сте прави, но ми писнаха вече тия болести! Аз си го водя здраво, няма и грам признак за каквото и да е и го взимам вече болно - кихащо и с три реда сополи!  Shocked А предния ден точно водят дете с лекарства там! Ами писна ми вече!И аз няма кой да ми го гледа като се разболее.Търся си работа и изтървах едно работно място точно, защото в момента малкия кашля и не ми се иска да го водя при другите деца, за да не прихванат и те. Макар че няма Т и според мен не е вирус и няма да ги зарази. Но ми е съвестно! НО явно хората не мислят и не преценят така! За това от сега нататък щом преценя, че е достатъчно добре да посещава детско заведение - там ще е.Бе значение сополите дали текат и има ли кашлица. Защото принципа на яслата е - не го водете, ако има Т.И толкова!
Тъй, излях си мъката. Имам един куп ангажименти тая седмица и  пак ще отлагам някои неща. Здраве да е! Дано си останем само с това! Praynig

Рибке, ами аз си обърнах внимание, защото не беше много безобидно. Но не  ми се обяснява сега. Peace

Миленка, ние манджи не ядем и не мога да помогна. Hug С лъжица яде само киселото мляко.

# 554
  • София
Хелоу, пак изоставам с писанията, срамота!
Днеска ми е зле и не съм в състояние да работя както трябва От 2 дни все едно имам лепкава каша и магарешки тръни в гърлото. Дадоха ми Клацид. Извареният компрес 2 нощи не ми помогна. По-забавен беше Калоян, който отвори очи, погледна ме и каза - Това моя шал!

Италианче, много ви цунки на всичките! Къде е това Бесо? Взема пък да се организирам да додъ, въпреки, че утре май ще взимам щурака от ясла.

Рибката, супер за супер новините! Дано го израсте полека лека.

Славенче, какво да ти кажа. Ивайла първите две години на градина ми кашля от октомври до април. Калоян и той често кашля. Не го водим единствено, ако кашлицата е спастична, но то това само на него може да му навреди. Като има задни сополи също кашля. Общо взето все си кашля, но не говоря за някаква безкрайна кашлица. Лека полека ще пообръгне и няма да му има нищо. Сополите също са част от ежедневието. Идват и си отиват, неусетно почти. За мен ече с температура е безумно да си водят децата родителите, но и такива ги има.
След като в яслата ти го взимат пускай го.

Шайнче, как е Белослава!? На моят все пак му направихме няколко дни инхалации с Вентолин, защото въпреки че дежурната в Полимед каза на мъжо ми, че няма спазъм аз си го познавам детето. Или поне така си мисля.

Общи условия

Активация на акаунт