АВГУСТ 2009 -тема 30

• 50 000
  • 663
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте, всички!

Пандичке, съчувствам ти и напълно те разбирам. Аз бях така преди празниците - на всеки две три седмици болна. Не съм чела много назад и не съм разбрала от какво е болно детенцето на сестра ти ... ама дано се оправи. ужасно е да са болни децата.

То аз не съм чела от две седмици близо, щото и ние бяхме болни  Whistling Имаше скарлатина в яслата и естествено само моето дете се е заразило, ама се разболя от стрептококова ангина, а не скарлатина. Три дни висока темп и ужасно болящо гърло - дори вода не можеше да пие милия. После пък аз прихванах от него .... и две седмици в болничен и на антибиотик.

Сега го оставихме в Ст Загора при моите родители, да си поседи малко, хем да се възстанови напълно, хем да се разнообрази. Там получава много внимание, има голям двор за игра и каране на колело, люлка и какво ли не (най-вече липса на ТВ).

много болни дечурлига... Praynig
Рибке, стискаме палци да не е нещо сериозно... прави каквито изследвания трябва, ако е необходимо и в София елате.

Шайнче, не знаех че е толкова сериозно при вас. Толкова ни е замърсена средата, че вече децата от съвсем мънички започват да се разболяват от какво ли не.

Мо, не знам какво да те посъветвам, освен да купиш по-голям размер пелени - мисля че Либеро имаха шестица.

Говорите си за истериите на тази възраст ... аз да чукна на дърво .... не сме никак зле. Доста ми е разбрано детето. Истерии има когато е много гладен или просто му се спи. Тогава не знае какво иска, разиграва ме - искам вода - после водата - искам вода. Обаче като цяло е доста спокоен. Сега е в период да казва "Не, похле".  Да се чете като  "не, после". Обаче бързо успявам да обърна нещата все едно той го е поискал и така се справяме. като цяло колкото по-добре се изразява и ние го разбираме, толкова по намаляват истеричните ситуации. И аз като Пандичка обяснявам на дълго и на широко какво не трябва да се прави и защо не се удря мама или тате. И той става много гузен като посегне примерно да ме удари от яд и ми се извинява после и разбира че ме е наранил.
Говори много, повтаря всичко, всяка нова дума или фраза. Изобщо - последния месец много му се увеличи речниковия запас, казва дълги изречения, изобщо ... голям бъбривец е станал.

Като цяло е много активен физически - има нужда от пространство - да тича, да скача, да кара колело, да рови в пясъка, да се катери. Като го заведохме в Ст Загора и го оставихме на улицата с колелото (тя е затворена и се движат само колите на живущите там) направо полудя от кеф - то беше викане, тичане ... засилва се с колелото от единия до другия край ... голям кеф просто. За съжаление тук или е затворен в яслата или вкъщи. Айде да се стопля вече и да започваме да ходим по планините  с палатката.

Ще чета назад сега, а и трябва малко да поработя .... че ме нямаше две седмици. Мъжът днес е на нова работа - дано най-сетне си попадне на мястото Simple Smile

Имам и други неща да разказвам ... ама написах роман.

Всички болни да оздравяват, а на мамите с две дечица пожелавам много сили   bouquet

# 526
  • Sofia
Пандичке, предполагам колко ти е ужасно да боледуваш така през 2-3 седмици.  Hug Но трябва сериозно внимание да си обърнеш, защото тези вируси може да те ударят навсякъде и да засегнат важни органи. Дано хомеопатията да ти помогне!  Praynig Бъди настоятелна и не чакай да се оправиш с магическа пръчка, но имай вяра в това лечение.

Елия, честита работа на мъжо ти. И моят мъж днес е на нова работа, дано да им е на късмет.

Ние днес с Елиза се опитахме да се захраним - пълен провал. Колкото София отваряше широко уста и излапваше всичко, толкова това днес ме плю и ми се въртя. Не й допадна вкуса на картофеното пюре, ще я пробвам с тиква след 2-3 дни, да видим...  Thinking

# 527
  • Кърджали
От днес пък Кати е на антибиотик. Със всеки ден все повече се усилва кашлицата и. Снощи отново направи серия от един час кашляне, сутирнта отново. Само дето и цяла сутрин не се спря да кашля, а принципно досега през деня почти не кашляше. Та право при лекарката... Изписа и един тон лекарства, сред които и фенистил. И антибиотик накрая на рецептата. А, да , и урбазон, според нея е било добре да и го бием, защото наистина не спираше да кашля... Та така... След като се прибрахме от лекарката и температура вдигна - почти 39 градуса... Препоръча и инхалации, но лошото е, че нямаме инхалатор, а тоя номер с тенджерата не го понася грам/то и аз не бих го изтърпяла /
Янче, оздравявай бързо и за постоянно.

# 528
  • София
  Здравейте,мами,
  много болни дечица имаме,да се оправят бързо всички.

Никол също влезе в някакъв цикъл,1 месец не можем да я излекуваме,все нещо й има.Последно 10 дни вече сме си в къщи,защото беше с дизентерия или салмонела  #Crazy newsm78Къде го е хванала идея си нямам...Всъщност и лекарката й не е сигурно какво точно й беше,защото изследванията на акото й бяха абсол.чисти,но при кръвните изследвания левкоцитите й бяха ужасно високи.До последно отлагахме АБ,но не можа да й се размине.А 1вата седмица беше някакъв абсолютен кошмар.3 дни беше с 40 градуса Т,не ядеше нищо,разстройство.Беше супер отпаднала и само лежеше.За 3 дни свали 1,5 кг...За първи път я виждам анистина толкова зле.Както и да е,важното е,че вече е добре.

Янче,вземи мерки наистина!Явно имунитета ти е наистина много отслабен.Много ми стана жал за племеничето ти.Горкото дете,през какво трябва да мине...

Шайн,и аз не съм предполагалаче Бела е толкова зле.Явно наистина бързо се е влошила.Дръж ни в течение какво се случва,как е,има ли подобрение.

Хариелка,Никол беше така месеци наред.Въоръжи се с търпение,може да имаш много ядове.Дано скоро да прояде и тиквата да й хареса повече.

За имуностимулантите аз давах Изопринозин сироп.Даже в момента й давам 3та опаковка мисля.В началото имаше наистина страхотен ефект.Никол 8 месеца дори сопол нямаше.Сега обаче дори той не й помага Sad

Рибке,Гоподи,какъв ужас си преживяла!Аз на твое място ако се наложи бих сложила упойка само да разбера какво му е.Стискам ви палци да е на психологична основа,т.е. малкия дявол.

Нямам повече време да пиша,момиче.Ще се опитам утре пак да се включа.
Лека и спокойна вечер!

# 529
Здравейте момичета!Днес никой на се е записал,аз съм първа Laughing
Днес ходихме да правим изследвания на Митко и всичко е в норма Praynig в четвъртък имаме час за ЕЕГ,дано да седи мирничко 10-15 минути и да видим и там резултатите.Ох аз вече от много четене в тоя нет откачих.За съжаление тоя месец сме изтървали ендокринолоцката,но ако трябва и до Варна ще пътуваме за да се срещнем с нея.
Янче,ами какво да ти кажа освен да оздравяваш Hug
И ние в събота ходихме при Илиева(лекарката на МИтко),за преглед и от там с мъжо си хванахме едно вирусче и щом се прибрахме се тръшнахме.Вече се пооправяме,само кашлицата остана,но аз не мога да се опача,за 3 години това е може би 2 път в който се разболявам,първия беше летен вирус Mr. Green
Пак ще пиша да кажа какво е станали стискайте ни палци,моля Praynig
Оздравявайте Hug

# 530
Пак аз,но забравих да кажа благодаря на Мо72 Hug

# 531
Привет. Много болни има пак и мами и деца  Sad . Влизам за малко да видя как сте. Пожелавам на болните да оздравяват, времето да се стопли и да сме всички на вън за игри. Хубав ден и успешна седмица на всички ви.

# 532
  • На плажа
Янче как си ,по-добре ли си вече?
Нев-нев човек не може да те познае с този нов ник,как сте

# 533
Здравейте. НЕ съм писала скоро, но то няма и какво.
Търся си работа и все повече се отчайвам, че не намирам. В петък ще ходя на едно място да питам - стискайте ми палци да стане! Praynig
Валентин е на ясла, Здравко на училище.  От много време никъде не сме ходили и решихте тази седмица да отидем на село ( дано да не се размине).
Сутринта като водех малкия на ясла и  един баща на вратата да де нещо на госпожата с думите" Това е за 3 след обяд и малко почна да накашля.". Confused Thinking
Явно е болно детето, но не видях сироп ли даде или друго лекарство. А специално за това дете забелязвам това нещо за втори път. И сега се чудя да говоря ли със сестрите? Да им поискам ли сметка защо приемат болни деца? Или да не се разправям излишно...Ама се притеснявам за Валето и ме е яд, че си водят болни децата и госпожите ги вземат. А после тръбят постоянно, че болни деца не вземали... Whistling
Вие как бихте постъпили?

Рибке, съжалявам за случилото се и те прегръщам силно! Hug Мога да си представя ада през който минаваш и се надявам скоро всичко да е ясно и да е наред. А що се отнася до упойката за изследването - то тя е дозирана в малко количество колкото да не мърда докато го правят.И  е за много кратко. Така че не бива това да те спира да направите необходимото изследване. Разбира се, ако може да му обясните и да разбере ,че не трябва да мърда може и без упойка. Но честно казано не знам аз дали бих стояла мирно, а какво остава за детенце...
Дръж ни в течение и чакаме хубави новини. Hug

Дани, препоръчвам ти сироп Шипко. Peace Знаеш може би, че аз съм фенка на вит. Ц. Та този сироп това съдържа в натурален вид.

Всички болнички да оздравяват. Целувки! Hug

# 534
Благодаря ви момичета,
сега сме с либеро 6 - малко по-добре, издържа до 5часа, но пак го сменям.
ribkata87- митко е с 4 еег-та, трябва да седи точно 2 мин мирен, за да има чист запис, но обикновено седим над 30мин за да стане това. Най-много ни помага телефона - пускаме му игра, носим и книжки и играчки, пеем. Ужасно е, не е ясно защо толкова ги е страх, нищо не усеща слагат му една шапка и толкова. Може да реагирате по-добре от нашето диване. Можеш и подкрепление да вземеш. Ние ходим с  тати и баба:) Вземи му нещо любимо. Процедурата е абсолютни безвредна и безболезнена с изключение на някое оскубване Simple Smile
Може и леко да ми намокрят главата с гел.

Янче - много гадно, хайде оздравявайте да се видим.
Hariela - моята малката яде само морков, нито картоф нито тиква иска.

Elyah- благодаря Simple Smile

# 535
Само едно питане,
къде на ортопед Алексиев или Драганов и двамата не работят с ЗК, Драганов освен във Военна болница другаде приема ли?

# 536
Привет в най-накрая този прекрасен пролетен ден. Откога я чакаме тази пуста пролет, дано вече наистина се е преборила с лошата си колежка-зимата.Simple Smile Благодаря ви за съчувствието и пожеланията!  Hug  4 дни съм болничен и представете си от разни задължения нямям нито ден, в който ей така само да лежа и да почивам, но все пак си починах от ставане в 4.30 и работа!
В понеделник след като писах нещата станаха много по-зле, а точно тогава беше интервюто в хомеопатичния ц-р, което продължи цели 3,5ч!! и преди това един час чакане. Не ме питайте как се довлачих до вкъщи чак в 19.00. Легнах и не станах. Хубавото е, май хомеопатията ми подейства! Още на др ден бях значително по-добре. Засега си продължавам като м/увременно си чакам разни коластри и водорасли от iherb.

Елия, Хариела да ви кажа до момента бая парички дадох за интервюто и препаратите, определено не ми излезе евтино Sad То самите прегледи са ужадно скъпи.

Като видях какво ще е времето днес и уикенда рвших довечера да палим колата към К-к, макар и само за 2 дни. Просто имаме нужда от чист въздух и смяна на пейзажа.

Мо 72, когато кажеш, макар веч да не ти вярвам Simple Smile

Страхотен уиенд, момочета!  Hug

# 537
Янче, много се радвам, че вече си по-добре Hug. В такива моменти и един ден да успееш да се откъснеш от работата, действа чудодейно.
Ти в Хирон ли беше на интервю? Сподели какви са цените, моля те. В Пловдив преглед при хомеопат е 50 лв, но лошото е, че няма такъв, който да успява адекватно да си проследява пациентите, както описва Хариела. А за деца такава ситуация е немислима. За възрастен по-бива да се появиш след 20 дена и да обясниш какви ти е имало, макар и това да не го приемам много.

Момичета, благодаря ви, че питате за Белослава Hug. Наистина много бързо се развиха нещата, а от ходене по лекари не ми е останало време да пиша. Всички ме успокояват, че следващата година ще е много по-добре, но в момента е на конски дози кортикостероиди. Направо ми се реве, но нямам никакъв избор. Щом и нашата лл спря да ни изписва хомеопатия, а ми казва да си давам другите лекарства . Днес за първи път от три месеца при прегледа няма хрипове, спазъм или някаква друга находка. Направо не вярвах на ушите си.

# 538
  • Кърджали
Днес водих Каи на контролен преглед. По - добре е, поне намаля онази плашеща кашлица. Но едната сливица още имала гной, кашля от време на време, та лекарката каза да продължим с антибиотика. Каза, че според еня , освен проблема със сливиците и много възможно да е направила и някакъв алергичен пристъп, тя затова беше изписала и фенистил.Също така каза сега да ограничим разходките навън, думите и бяха "През зимата може и цял ден да е навън, ама сега по - малко"...Като я закарам другата седмица пак на контролен преглед ще я поразпитам...
Иначе по нищо не и личи, че е болна /освен онази ужасяваща кашлица която имаше/, дивее си с пълна седмица. Но и другата седмица ще си е в къщи. И без това до вторник - сряда някъде ще пие антибиотика, после няколко дни да поукрепне и така...

# 539
  • София
Здравейте, днес дочух за среща и отделям малко време да вляза в темата. Прочетох ви по диагонал, видях че имаме едни и същи проблеми-болести! Не съм влизала от доста време, а и с тази нова работа съм луднала, но обащавам като ми свърши обучението и се поосвестя, да съм редовна!
Сиси е добре, харесва и яслата, но повече от 2 последователни седмици не е ходила, разболява се! А с нея и ние често сме хремави! Самостоятелна е във всичко, с което физически може да се справи. Порасна детенцето, не е бебе. Приказва вече доста и много често самичка си бърбори и заиграва с играчките, най-често се прави на лекар  Laughing, дава на  куклите антибиотици и сиропчета  Laughing
УТре планирам да я заведа на Зоопарк, дано стане.
До скоро,че ме дърпат....Поздрави от нас и лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт