АВГУСТ 2009 -тема 30

• 50 004
  • 663
  •   1
Отговори
# 510
Честит празник, дами!   bouquet Да сте много обичани и уважавани не само от собствените си мъже, но и по принцип!   bouquet

Трейси, Дани, Мо радвам се на постовете ви. Пишете по-често!  Hug

# 511
Честит празник, мили майчета  bouquet  bouquet  bouquet!

Янче, дано малката душичка вече да се е оправила.Пиши как сте Hug. Анди добре ли е ? При теб явно умората ескалира, разбирам те напълно. И аз вече се чудя как да насмогна и с работата и с постоянните проблеми около Белослава, защото нито едното не може да чака.

Гануши, при нас нещата се развиват много бързо и няма как да си позволя да я оставя без лекарства. Прави по 2-3 пристъпа на месец, въпреки сингулара и флексотида. Сега ни изписаха от болница. Уж я заведох съвсем в началото, постоянно беше на венозен урбазон и пак направи много тежък спазъм.
Дари ходи ли на ясла? Белослава май ще я спирам . До края на март твърдо сме вкъщи. А толкова й е мъчно за децата, че ми къса сърцето. Днес занесохме по едно цвете на лелите и като започнаха да се гушкат, не мога да я отделя от сестрите. Не я пуснах при децата. Едва си тръгнахме от яслата. Много ми  тъпо, така съм се скапала, че нямам думи.

# 512
  • В друго измерение
Момичета, честит ви 8-ми март! Да сте обичани и глезени!

Да ви почерпя набързо, че съм рожденичка:

Гануше, Шайн - много ми мъчно, като чета за тази астма... Hug Sad пожелавам ви бързо израстване и по-малко проблеми с нея!

Аси - ако не е късно да ти кажа, че нашите в София имат стийм моп (не знам кой, обаче), доволни са много, дори при свекърва ми ходиха с него и тя е впечатлена.

Винету - аз съм напълно сама с 2 деца непрекъснато, мъжът ми е много зает и доста отсъства. Няма да ти казвам какъв цирк е, бебето не ме уморява чак толкова, колкото непрекъснатите преговори за това или онова със Савана. Но не се давам лесно, само дето като си легна вечер съм като пребита. Но искрено си инджойвам децата, честно! Simple Smile

# 513

Гледам, всички се тормозят по един или друг начин от "ужасните 2"  Twisted Evil . При нас пристъпите се поразредиха вече, не е като да ги няма, но сякаш посвикна, че има неща, дето и да се тръшка и да пищи, няма да станат, и се отказва по-лесно. Ако е нещо по-уморена или изнервена, може и да направи сцена, но е значително по-добре, доскоро всичко се решаваше с квичене, от това в каква чашка да е водата до това къде точно да се сложи гърнето, че да пишка  ooooh! Абе, ужас, ама какво да ви обяснявам, явно всички знаете какъв цирк е. Определено, обаче, като ходи на градина е по-спокойна.
Гануше, Шайнче, съжалявам много за трудностите, през които преминават малките душици, а и вие. Бъдете силни и дано се израсте по-бързо и безболезнено. Hug Hug
Трейси, евала, щом и трето ти се иска... Аз искам, ама ако може ей така направо на 2 да си го родя  Mr. Green Много ми е лесно сега, казва си всичко, ходи, заиграва се,компания си ми е, даже ми е скучно без нея. А като се сетя какво лошо бебе беше... охххххх, абе що въобще се замислям за второ...
Поли-Зое, ама и ти си опасна... Леле, да я разхождаш в три нощес... И Мими има такива желания понякога, буди се и си наумява някоя щуротия, ама до сега не я е огряло.
Пандичка, кофти звучеше това лечение... Не си го представям. Пиши как е мъничето.  
Редактирам се, Амбишъс, честит рожден ден! На този етап освен да си обичана, здрава и щастлива, ще ти пожелая и да ти остава време лично за теб, защото със сигурност имаш нужда.

# 514
Момичета честит празник!Бъдете много обичани и желани жени!  bouquet

Ох,аз съм ужасно притеснена и няма да отделя време да пиша на всеки.Искам само да се пооплача и да бягам,на които не му се чете за проблеми да прескача.Днес моя синковец пак припадна в яслите,не е искал да яде пица и е взел да хленчи и да пребледнява,лелката го е разбрала веднага(и миналия път при нея се случи и му е хванала цаката Sad)и го закарала до чешмата да го напръска и докато стигнат се е отпуснал в нея Sad.Аз тъкмо се приготвях да ходя на кафе с приятелки послучай празника и си представете как се изплаших като ми се обадиха."Счупих" си краката да бягам докато стигна и си го гушна.Много ми е притеснено и чак ми е страшно да говоря на тази тема,страх ме е да изрека на глас всичко което ми минава през главата ConfusedИ незнаем с мъжо какво да правим,всеки лекар казва,че му няма нищо и че е по емоционален и т.н ама 3 пъти за няма и 3 месеца?А за да му направят ЯМР трябва да го упоят за да стои мирно,а дали има нужда от такива неща,ох незнам само знам,че ме е страх.Незнам дали разбрахте нещо но на мен малко ми поулекна.
Хайде всички майки които искат второ или трето скоро да се похвалят,че да ни живне темата само с хубави новини.Лека вечер на всички

# 515
  • Кърджали
Рибке, силна прегръдка.
Дано припадаците да спрат вече. Миличкият той.. Ако трябва направете ЯМР, поне да сте сигурни че няма проблем. Разбира се, че ще споделиш, за да ти поулекне...
При нас нищо интересно.

Честит празник! Здраве, щастие, любов и топлина в дома..

# 516
Рибке, ужасно просто! Много ми е мъчно.  Cry  Hug Не, че искам да подценявам лекарите там, където го водиш, но за всеки случай защо не го заведеш примерно във Варна, Пловдив и дори София, където има повече специалисти и уж добри? За ЯМР мислиш ли, че няма да стои мирно? Според мен вече не са чак толкова малки. Ако се опиташ да го убедиш, че всичко е някаква игра, че е мнооого интересно и т.н. няма ли шанс да стои спокойно? Това с упояването за такова нещо хич не ми звучи добре. Sad

Шайн, болница? Леле ужасно. Sad Какви са тези пристъпи? Аз дори не помня преди като си писала да си споменавала за такива проблеми.  newsm78 Аз ли съм пропуснала (макар че как се пропуска такава инфо?!) или наистина много наскоро и много бързо се е развила тази тежка астма? Sad Андичка вече е добре, благодаря!  Hug Макар че ме е страх да го изрека или напиша.  Praynig Е, продължава да подкашля и продължавам да й давам едно сиропче на билкова основа. Но вече 2 седмици ходи на ясла, да чукам на дърво.

# 517
Леле, Рибке, ужас!!! Незнам какво ти е, дано все пак всичко е наред. За упойка за ЯМР аз не бих се съгласила, щото нали знаеш, че една упойка скъсява живота. Ти сто процента знаеш де, но аз да кажа. Най-добре би било да му обясниш някак и да се направи ЯМР за успокоение. Но като знам Дани като беше паднал и искаха да му направят ренген на главата как плака и се хвърля, направо ми е повече от ясно, че няма да е лесна работа. Голямо гуш от нас.
Честит двоен празник на Амбишъс! Много здраве, радости, здрави нерви и повече време за почивка ти пожелавам.
Пандичка, радвам се, че сте по-добре, пупупу, да чукна на дърво!
Шайнче, кошмар  Confused Confused Confused Не мога да си представя какво ти е и на теб, дано не се налагат повече престои по болниците, големи прегръдки и целувки и на вас  Hug Hug Hug

# 518
  • София
Рибке, много е тревожно така като има нещо с детето, което не можеш да си обясниш. Много добре те разбирам, и си мисля, че може би е по-добре да му направите един преглед при невролог, който според мен, ако прецени ще ви насочи първо ЕЕГ, което е напълно безвредно доколкото съм чела и чувала, и после, ако то покаже нещо се назначавали други изследвания. Не съм лекар, но понеже сме ходили на невролог и доколкото знам при епилепсия или съмнения за такова нещо (не мисля и не казвам, че при вас е такъв случаят, но понеже е вид припадък), се правело първо ЕЕГ. Сигурно си изчела вече света, ама да си кажа и аз мнението. Освен това, доколкото съм попадала на мнения на други мами за невролозите - най-добре в София направо... За процедурата, понеже и ние сме го обмисляли - и моето Еленче не мога да си го представя с тия кабеляци по главата 20-30 минути, при положение, че трябвало да бъде и в спокойно състояние. Тя ще реве нон стоп и ще се мъчи да ги махне докато не ги махне. Сори, ако има дете на 2г. 7м., на което можеш да му обясниш, че трябва да издържи и да стои мирно - моето не е от тези  Peace Искрено завиждам на другите, щото знам, че има и такива.
За упойката - то е ясно, че е вредна, но ако се налага, той неврологът ще прецени.

# 519
  • На плажа
Рибке наистина,май трябва да се консултирате със специалист и той да ви насочи вече ,може и да не е нужнен ЯМР  newsm78
Чакаме да пишеш как се развиват нещата  и те прегръщаме  Hug

# 520
  • Кърджали
Свърши ни здравия период.
Кати от една седмица беше с някакви леки сополи. Съвсем леки, ту почваха ту спираха... Даже и на лекар не я бях водила.  ooooh! Но от миналия ден почна да кашля, и вчера я заведохме. Засега положението е леко, изписа  и само сироп за кашлицата...Опитвам се да и подържам нослето горе - долу чисто.Снощи се скъса да кашля това дете... Накрая, по никое време ще се купува Бейби Вак май... Имам една помпичка, върши ми работа, ама с тия хреми вече ми се иска нещо по - свястно... ДА видя кога ще успея..Че и клеевата тинктура съм запиляла някъде, и не мога да и направя капки... А аптека наблизо няма...
Тая вечер ми се вижда и нещо по - топла. Мерих и температурата, нормална е засега. Дан он еми изиграе някакъвв номер точно през почивните дни и то точно когато съм сама Tired Че и Краси пътува и няма да се прибира тази вечер...
Два месеца и нещо беше здрава, време беше и за болестти. То и  аз се заразих, ама ми мина съвсем леко с една - две вечери хрема. Снощи и Краси се тръшкаше, че е болен..Та семейно, да няма прецакан Simple Smile

# 521
Здравейте момичета!Ние сме добре за сега.От вторник ще почнем с изследванията на кръвната захар и от там доки ще ни напъти при специалист.
Начко,ние ходихме вече при детски специалист невролог и тя изключи епилепсия и каза,че няма смисъл да му се прави ЕЕГ,но си права че детето трябва да е спокойно,но и с моето няма да се получи.Ето днес минахме при зъболекарката и говорихме как ще покажем зъбките,а той ми зяпа през целия път и щом я видя затвори устата и до там.
Сега ще следим кръвната захар и от там ще отидем при една лекарка от Варна,но идва и в Бургас два пъти в месеца,тя е детски ендокринолог и диабето...нещоси Embarassed,или ще трябва да отидем на психолог,защото доста се съмняват,че всичко му е от прихологичното състояние.Това мисля е по-малкото зло и е за предпочитане от нас Praynigнезнам,чета и съвсем се притеснявам,но поне и разбирам реално нещата.Сега ни изписаха едни хомеопатични по1 на вечер за да се успокоява от ежедневните си приключения и да не е толкова превъзбуден.Само се моля всичко да е на ред,че ще се побъркам от нерви.Няма нищо по-лощо от нейзвесноста и това детето ти да е болно.Благодаря на всички за милите думи.Опитваме се с мъжо да правим всичко най-добро за него и да ходим при добри доктори,пък ако трябва и в София ще отидем за да сме спокойни.Пак ще пиша.Целувки на всички и на мънъците Hug

# 522
  • Sofia
Рибке, сърцето ми се свива, като те чета. И тази неизвестност е направо ужасна. Аз също не виждам как ще накараш едно 2-годишно детенце да стои мирно на такова изследване. Но ако наистина се налага да го направите, по-добре не се чудете, колкото и да са вредни упойките, по-добре да знаете за какво става въпрос. Недай Боже да е нещо сериозно, в такъв случай по-добре да се хване по-рано, за да може да се лекува или пък ако наистина е на психологическа основа, всички ще се успокоите и ще чакате да го израсте и преодолее с ваша помощ. Но все пак лекарите са вещи и те ще се произнесат. Само трябва да намерите най-добрите в тази област, за това не се чудете и най-добре елате в София. Това е моето мнение, знам че ще направите и невъзможното, за да бъде добре сладкото Мите. Много силни прегръдки!  Hug  Hug  Hug

Шайни, ужасно е това.  Hug И аз като Пандичка не знаех че са толкова сериозни нещата при вас. Но много добре съм запозната за какво говориш, защото племенника ми е на 5 години и откакто се е родил всяка година декември месец е в болница заради тази астма. Сестра ми го намрази вече този месец, тази година беше първият, в който не са стигали до болница. Тя затова и толкова го пази, пусна го на детска градина след 3 годинки и не го дава редовно, от време на време, при най-малкото нещо го спира отново и в период на грипове, вируси пак си стои детето у дома, вече му е писнало от баби и дядовци да го гледат. Жалко ще е, ако трябва да спрете Бела от ясла заради това, но ако се налага, не се чуди, защото в противен случай само повече ще й разклатиш здравето. А се сещам с какво желание ходеше тя на ясла...  Simple Smile И София даже събота и неделя се пазари с нас да я водим. Пожелавам ви бързо да я израстете тази астма. За съжаление много дечица преминават през това, както и през алергиите, които и нас не ни подминаха с Елиза.  Hug

# 523
Рибке, с вас сме! И аз бих те посъветвала като Хариелка, важно е да се успокоите вие като родители, за да не предавате напрежението на детенце, а ако за това се налага пълна упойка, не е толкова страшно, важното е да изключите всички хипотези, които ви тормозят и да насочите енергията си към справяне със ситуацията! Сигурна съм, че е нещо, което ще отшуми, но е важно правилно да се диагностицира!
 Всички болнички да се оздравяват, четох, че сега върлували два вируса - опашката на грипа и някакъв с повръщане - градините били страшния развъдник... аман вече! Просто не ми се милки на есен, а и нямаме баби наоколо, ще трябва да викам майка ми от 320 км....аз не мога да отсъствам.
Просто да имаш баба наоколо си е толкова ценно нещо...
И най-накрая това време да се затопли!!! Искам птички и пчелички!!
Поздрави от нас!

# 524
Момичета, аз пак съм болна! Представяте ли си?  #Cussing out  Cry Не съм мигнала ЦЯЛА нощ, едвам станах сутринта за работа, едвам си стоя на краката и дори седнала на стола.  Cry Няма и две седмици от предния път.  #Cussing out Разболях се на втория ден като отидохме при сетра ми от тогава все още кашлях и имах хрема. Тогава също не се бях доизлекувала от предното боледуване, което пък беше 3 седмици по-рано!  Shocked Сега в петък излезнахме по женски с едни приятелки, толкова отдавна го чаках.  от 2 15-минутни разходки вечерта до и от заведението ето - пак болна! Не издържам вече, това никога не ми се е случвало! Май не само ми е "паднал имунитетът", а просто такъв не ми е останал. Днес вече реших да взема крути мерки и най-накрая да се вдигна до др Горанова в Хирон. Спешно ми трябва помощ. Стискайте палци да успеят с хомеопатия да ми помогнат, защото май следващия път се виждам в болница.  ooooh! Praynig Съжалявам, че се оплаквам, но май няма накого. Мъжо естествено пак е в командировка точно, когато имам нужда от малко грижа, а родителите ми и те милите се скъсаха да боледуват и не искам да ги занимавам.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт