АВГУСТ 2009 -тема 30

• 49 977
  • 663
  •   1
Отговори
# 600
Да, за в яслата говоря. Ами в нашата никога не е било толкова топло. Зимата и с елечета си бяха. Peace

# 601
  • София
Аз нямам опит с ясла, но чорапогащник не слагам от много време. По-точно слагах тази зима само в най-студените дни, когато беше минус 17-18 градуса и се налагаше да излизаме. Иначе просто с по-плътни панталони го извеждах, а сега ходи с дънки/джинси и къси чорапи. Не се е оплаквал да му е студено...

Елия, ти измисли ли нещо за Гърция?

# 602
  • Кърджали
Чорапогащник спрях да и слагам от доста време - от как се запролети времето. Общо взето сега обикаля с дънки и дънково якенце, ако е доста  по - хладно има плетени по - дебели жилетки от баба и. Сега в градината им не знам какво е положението, но пак ще ходи без чорапогащник.
Мислих днес да я пусна на ясла след дългото отсъствие.Но миналия ден отидохме на гости при сестра ми и вечерта извади една страшна кашлица. Направо ми причерня от мисълта, че пак се разболя, тъкмо спря с антиботика. Обаче май се оказа, че причината е в завивките и възглавниците, не бяха ползвани сигурно година и понасъбрали явно прах.Като ги смених се поукроти кашлицата. За всеки случай се отказах от мисълта тази седмица да види яслата.Та от понеделник тръгва вече, доста голяма ваканция стана.то пък и майка ми си идват в понеденик от Германия, та през седмицата нищо чудно пак да не ходи ден -два на ясла, за да се видят с баба си /ако се отвори такава възможност  Rolling Eyes/.
Кати откри момичешката страст - рокличките. Примира от радост, когато я облека с рокличка.Използвам това, като и обяснявам, че роклличките не се носят с памперси и че трябва да чишка на гърнето. Май това ще се окаже ключа към загадката"как да използваме гърнето по предназначение/. Обаче забелязах че и так ане бива да настоявам много, защото попитам ли я повече от три пъти на ден "Имаш ли чиш" и започва да изпада в истерии "Няма, не искаШ".Та явно ще става бавно бавно, измежду другото някак си. Важното е, че вчера имаше един сполучлив, макар и малък опит...

# 603
  • София
Aлекcандрa, пробвай без да я питаш. просто я слагай на гърнето от време на време. Марти имаше периоди, в които на въпрос "има ли пишо", почваше да се инати. Обаче ако го забаламосам и го сложа на гърнето междувременно - нямаше проблем. Ама ти си усетила работата с роклите Simple Smile

Тerpsyhora, чудесни предложения ми изпрати. Не сме решили нищо твърдо, ама вероятно и ние септември ще идем из тези райони на моренце. Преди това ще направим няколко почивчици на палатка из родните планини и така ще мине лятото Simple Smile Търсим си компания за палатката, между другото, щото нашите приятели повечето са с малки бебоци.

# 604
  • Кърджали
Elyah, не става без да я питам. Ако не е решила че ще сяда на гърнето, просто започват истерии, още при опит да и сваля панталончето и гащичките. А да, забравих, тя държи, настоява, абе заповядва, че сама трябва да си сваля дрехите и да си ги вдига . Та без нейното съгласие няма как да стане. Келеш от класа... Пробвала съм и без да я питам изобщо, просто и оставям гъренот на видно място, и се надявам сама да се сети... Тогава от време на време превмключва, казва чиш ш сяда..ама нищо не върши... И понякое време се напикае някъде...Та явно ще обясняваме че роклички и памперс са две несъвместими неща, че ако иска роклички трябва да сложим гащички и да чишка на гърнето. Без много настояване, сякаш не е нищо наложително и важно... Сeга и като се върне в яслата и от там ще има стимул, казват че там от време на време ползва гърнето по предназначение. И с времето ще станат нещата...

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 22:19 от Aлекcандрa

# 605
  • София
Здравейте, при нас нищо интересно, освен че онзи ден Силвия се прибра с дупка на анцуга-разпрано! Кой знае на коя пейка го е дръпнала?
Чорапогащник слагам все още, но само навън, струва ми се хладно за без newsm78
Спорна седмица !

# 606
Здравейте момичета!
Закарах Митето на градина,пуснах пералня и реших да ви прочета,ама няма нищо ново Laughing
истината е,че и при нас няма нищо ново.Митки е добре,слушка много и почти не се инати вече Praynig.Вчера в градината едно дете го е блъснал и той се е ударил и му е текнало кръв от носа.Взимам го аз и го гледам с надута горна устна.Добре,че говори и ми разказа всичко, иначе никой не ми каза.Утре татко му ще отиде да попълни една молба за приместване в първа групичка.Ех,как растът децата.Докато го мислех за яслите сега ще треперя дали бързо ще свикне и с групата и другите лелки и деца ConfusedЧака ме с нетърпение да дойде събота и да си ходим към Бургас при баба и дядо.В събота ще има лазарки и предполагам,че Митко много ще се зарадва на каките.В неделя татко ми има юбилей 50 години и ще празнуваме.Но уикенда е далеч,днес е едва вторник...
Славея,аз не му слагам чорапогащник на моя юнак.В градината им е ужасно топло и Митко все е изпотен като го взема.Сега съм им казала и го събуват на обяд и спи само по тениска и тънка долничка.А вголемия студ съм му слагала тънко панталонче и някой дебел панталон и когато отиден в градината го събличам и остава с тънкото
Александра,много е упорита твоята Кати браво на нея и горката ти GrinningАз предполагам,че като се позатопли тя ще се усети и ще поиска сама да го махне,а и това с роклята е страхотна идея,много ми хареса.Успех Simple Smile
Айде ставам да  wash hang
Хайде и другите да драснат по едно редче и да споделите къде ще сте по празниците и ще приготвяте ли нещо специално за Великден?

# 607
  • Кърджали
Почивката на Кати приключи, и от вчера отново е на ясла. И разбира се, по закона на всемирната гадост, през цялото време ставаше дори преди 7 часа, но от вчера насам не мога да я събудя в 7:30. Върти се, повтаря "Не" и не ще да става.Вчера я разсъних с новината, че ще облечем рокличка. Joy Ама днес изключих за този вариант и имаше рев.Дори в градината, когато я оставях, се разрева.А това не се е случвало от началото. Хем сестрата, като я видя колко е сърдита, ми каза да влезна вътре с нея, но не мина номера и в крайна сметка порева малко, надявам се, че бързо се е успокоила. Довечера ще пробвам да я приспя още по - рано, но не вярвам да заспи преди 9...
Майка ми се прибраха от Германия за една седмица, та утре следобед ще им ходим на гости.Кати да получи малко подаръци.  Mr. Green
Общо взет онищо интересно няма при нас.С памперса никакъв напредък, като я попитам има ли чиш, започва като развалена плоча да повтаря "не, няма, не искам"... Значи, най -тържествено обявявам, че датата в която го махнем тоя памперс, ще я обявя за тържествена. Не съм предполагала, че ще е толкова сложно занимание с такъв келеш...Отново почна да не дава да я преобличам, може да си стои наакана с часове и няма да и пречи/независимо дали е с памперс или само по гащички/ .

# 608
Рибката, не че е кой знае какъв проблем, но за втори път ме наричаш Славея. Laughing Подозирам, че може да е печатна грешка де. Но много си харесвам името - Славена. Wink Hug
Благодаря за споделеното за чорапогащника! И аз слагам навън все още! Hug

В неделя Здравко е именник. Май ще сме си на село, защото дядо ми иска да се съберем в събота там. Вуйчо ми си дойде от Испания за една седмица.Simple Smile
Но за Великден още не сме мислили. Свекървата иска да сме на село, но много ме дразни тая жена и не знам дали ще се съглася да си отидем. Rolling Eyes

Александра, и ние сме същото чудо с гърнето. На яслата си сядал без проблем, Даже сам си откопчавал бодито и си махал памперса. Joy Обаче в нас даже не иска и да седне. Изчаквам да се стопли още малко и сигурно началото на май почвам в къщи да го държа с гащички и да го слагам по-често. Мисля че като се напикае няколко пъти ще се сети за какво става въпрос. С баткото нямах никакви затруднения в което и да е отношение. Но това малкото ме побърква! На моменти големи нерви ме гонят с него. ooooh!

# 609
  • Кърджали
Славена, какво да ти кажа... моето дребно келешче като се напикае, или почва да ме дърпа, че е "мокро" или си седи най - невъзмутимо с мокрите дрехи и не казва...Ако аз видя - видя...Онзи ден я бях облякля с едно черно панталонче и с гащички.Кога се е наакала не знам, ама дори не си направи труда да ми каже. Обикаля си и си играе без проблем.ак като два пъти мина покрай мен и ми замириса нещо тогава реших да я погледна... А ако е наакана и реша да и я преоблека или само да проверя памперса /като сме си на село или някъде навън например/ само повтаря  "Няма ако, няма ако, чисто", само и само да не я преобличам...Направо ми идва да вдигна ръце от нея... Та янадежди лятото да и увре главичката...

# 610
Здравейте момичета  Hug
Днес се чувствам добре..и за това не лягам.От 4 седмици ми се гади и съм много зле,мога да спя 24 часа.
Много благодаря за пожеланията  (и дано наистина поне това да яде нормално)Heart Eyes
Планирах да забременея сега за да е момиче.Мъжо не знае  Whistling Ама така и дрешките и стаята ще е само за принцеси .
Другата седмица ще ходя при док. да видим точката  Simple Smile
Амелия не иска да яде хубаво от много време(2години и 8 месеца)  Crazy Когато беше бебе ми казаха да пробвам с п. на "Гербер" ...и стана чудо.
Сега има дни където и правя 5 различни ястия(без да се шегувам)и пак не иска да яде. Яде само хляб..ама като я хване после запека  ooooh!
Иначе памперса от 1 година сме го махнали,само вечер  слагам и винаги е сух! Аз за два дни я научих,и то с шоколад!Взех едно парче милка и го нарязах на 8 парченца,после я слагах през 15 мин. първия ден за да разбере какво става...и при всяко пишкане и давах парченце шоколад и танцувах като циганка  Blush Чак на петия ден се престраши и да ака в гърнето.

От една седмица се буди всяка нощ с писъци..и точно в 2 часа Rolling Eyes сега пак го прави...ставам.
Почна да се страхува от тъмното,и не знам какво да я правя?
Лека  Hug

# 611
Добро утро!
Нямаше да пиша,но искам да се извиня на Славена за прекръстването PeaceНе е нарочно,знам,че си Славена ама на....  bouquet 
Славена,ами щом не можеш да я понасяш не ходете.Великден е много хубав празник и се ходи само на приятни хора,не си разваляй празника със свекито си.
И за памперса да кажа,че  ние от 2 седмици махнах ме и нощния.Той сам си каза,че не иска памперс и така.За сега няма ме пропуски.
Мими.Пертова дано скоро отмине периода ти с гаденето.
Бягам ,чао  bouquet

# 612
Дзяк Simple Smile
Мими. Петрова, честито ти коремче  Hug Hug HugДано всичко е наред до края, гаденето скоро ще отмине. Ама я кажи сега как така го изчисли това с момичето, че недай боже се реша на трето да знам и аз  Joy Joy Joy Joy Че на мен нещо момичетата не ми се получават, хахахаха.
ЛЕК И УСМИХНАТ ДЕН НА ВСИЧКИ  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 613
Ехо ей ме и мен пак, ама после ще пиша евентуално  Mr. Green, сега само да ви нагледам  Hug.

# 614
Момичета, влизам за да ви споделя.
Малкия е  алергична кашлица (според личната). Вчера бяхме на преглед. Просто не спира да кали. През минута някаква дразнеща суха кашлица. И секрети от носа без цвят, но не са много обилни. Гърди чисти, гърло също. Даде ми едни хапчета за дъвчене - Монтелукаст и каза, че добре повлияват подобни състояния. По половин на ден.Аз го слагам в един дъвчещ бонбон и му го давам с него. Обаче от тая нощ диша много учестено. Почвам да се плаша. Сега спи и гледам ,че гърдичките му много "играят".
Някой има ли опит с подобни неща?
И моля мамите на дечицата с астма да се включат - възможно ли е да е някакъв начален стадий на това? Tired

Общи условия

Активация на акаунт