АВГУСТ 2009 -тема 30

• 49 985
  • 663
  •   1
Отговори
# 585
  • На плажа
а сега ми кажете тука запетайката преди "защото" ли трябва да е или още преди "то"? Thinking  Joy )

Славенче,пред "то" е запетаята  Laughing май  newsm78
Аз не съм ви чела скоро,сега ще наваксам,ама само да ви се похваля,че Нико ще тръгва юни на ясла и силно се надявам да го вземат направо в  първа група,за да не се налага да свиква с  яслата и след два месеца пък да го преместят и пак да се налага да свиква с новата група.
Рибке купи си "Отипакс" да си имаш в къщи,че ако е ухо,много боли...а и докторите обикновенно него изписват при леки зачервявания,а и успокоява.... Peace
Янче и Ники постоянно пита нещо и ние вече не му обръщаме внимание....той обаче почна" Татееее отговори миииии"!!!!  Joy hahaha

Последна редакция: сб, 24 мар 2012, 18:56 от Дaни

# 586
Ето ме и мееннн...с хубава новина  preggo
Честито и на Жижин  Hug
При нас няма нищо ново,цяла зима не излизахме.От седмица ходим в парка с Амелия , много се радва.Има си и приятелка с която играе и аз майки които да тормозя(цяла зима не съм говорила почти с никой..и сега не спирам) Whistling
Не съм ви чела още ,но видях за периода с викането и налагането ooooh! и при нас е така,но като и викна спира и слуша  Sunglasses Само мен слуша обаче...
Днес бях на доктор да я видим тая точица за пулс...ама така се беше скрила,че след 5 мин търсене видях само точката  Heart Eyes След 3 седмици пак ще ходя,дано всичко да е добре   Praynig и да я чуем   154uu
Има и още,но ставам защото Амелия маже със сладолед НАРОЧНО по земята  newsm66

Лека мами  Kiss

# 587
  • На плажа
Честито Мими,дано всичко е наред и след девет месеца да си гушнеш здраво малко бебче  Hug  bouquet
И ние почнахме със сладоледа,вчера баща му му взел най-големия сладолед...два часа го близаха с как си  Laughing

# 588
  • Sofia
Здравейте, мили майчета!

Напоследък все не ми остава време да пиша, защото бързам да оправя всичко, да се наконтим и да излизаме по разходки. Че то такова време изпуска ли се, това е най-хубавото - пролетта...  Grinning Но ви прочитам и съм в час с всичко.

Мимииии, честита хубава новина!   bouquet Браво, браво, много се радвам! Идва време за вторите дечица, нали...  Laughing Пожелавам ти лека и спокойна бременност и здраво бебче на финала!  newsm10 Какво детенце искате сега - момченце или момиченце  пак?
Аз викам на моя мъж, че и трето да имаме, пак бих искала момиче да е, а той "Е, много пък искаш!"  hahaha smile3534

Терпсихора, отдавна не беше писала, мила. И ние сме по-нарядко, ама ти пък съвсем се загуби. Не ни изоставяй така.  Hug Представям си какво му е на мъжо ти с това опъпчасване.  #Cussing out Аз не знам дали съм я карала варицелата и ако трябва сега с децата да я карам, мъжо трябва и трите да ни гледа.  #Cussing out

Рибке, тук съм, мила.  Hug Ужасно се радвам за вас, че всички изследвание на Митето са ОК. Поне можеш да си спокойна, че не е нищо сериозно и сега ще чакаме бързо да го израсте.  Hug  Hug

Моята Софи беше болничка малко - хрема и кашлица - но пак добрата стара хомеопатия бързо я оправи. И Елиза си чака интервюто.
София също вече се  храни сама, но когато супата е по-течна, предпочитам аз да я нахраня, че иначе ще стане мазало. Иначе в яслата май всичко сами ги оставят да си ядат, понякога се прибира много чиста, а понякога с петна по дрехите, които сестрите са се опитали да замажат. Сама си обува обувките и се събува, сама ходи в тоалетната, гони ме мен, взима си гърнето, върши работа, забърсва се и се загащва и то доста добре се справя. Аз само и светвам лампата в тоалетната. Порастват ни дечицата.  Laughing
Елизата не иска да яде нищо, което е различно от кърма/АМ. Направихме няколко неуспешни опита да се захраним с картофено пюре, тиква, оризова каша - не и не, не ще да яде и отделно избват й обриви заради АБКМ. Хомеопатичката ми е дала сега схема за захранване, през 4 дни да й давам от нещото, с което захранвам, за да може организма да се справя с новостите. Иначе каза, че е по-добре че вече алергията е избила на кожно ниво и се е махнала от памперса (дай Боже  Praynig), но докога ще се обрива, това зависи само и единствено от умението на организма да се справи. Лъжа я вечер с шише и АМ, в което слагам по една мерителна лъжичка оризова каша, иначе не иска и не иска да вкуси НИ-Щ0! Ейййй, как пък ми се падна такова капризно дете....  #Cussing out Кака Софи как сладко сладко омиташе всичко, направо си умирах от кеф и се чудех как може да има деца, които не ядат. Ей на сега, имам си го такова у дома. Сигурна съм че и до годинка да е на кърма, нищо няма да й стане, ама някак си трябва да я прилъгвам да хапва и по нещо друго. Хомеоптичката ни каза, че най-важно е да й въведа някакъв зеленчук и с него пуешко месо, а от кашите елдата. Това са най-необходимите продукти, които ще й дадат много, а останалите неща, каза когато както и колкото мога, да не бързам и да не се притеснявам. Стискайте ни палци да потръгнат нанякъде нещата, да прояде това чудо и да спрат тези обриви, че направо се побърквам.
Хайде стига толкова съм писала, да се оправям и да излизам, че мъжо ме чака долу с децата да отиваме на разходка в парка.
Целувки на всички!  Hug  Hug  Hug

# 589
Здравейте и от мен!
Митко е с херпангина Sad От петък ми вдиха Т и се оплаква от ухо.В събота беше при нашите и нищо му нямаше,но вечерта пак вдигна Т и пак ми се оплака от ухо и днес на лекар.Изписаха ни капки за уши Отипакс и Клацид за зачервеното гърло.Иначе е жизнен,играе и яде -пу-пу.Яд ме е само,че нашата доки е  в София и не можа тя да си го прегледа.Сигурна съм ,че нямаше да ни изпише АБ,но няма как ,до вторник,когато си идва не можем да чакаме CryСамо да минава Praynig
Мими честито,лека бременност ти желая:)
С това ново време днес времето ми летииииии.Ставам.Поздрави на всички   bouquet

# 590
Честит празник, момичета! Благовещение е!   Hug

Мими, по този повод много блага вест ни споделяш, макар и много  тихомълком. Simple Smile Честито!   bouquet Много се радвам! Дано бременността е лека и безпроблемна! Simple Smile  Hug  

Дани, ти съвсем изчезна. Sad Как си? Как е работата? Как е семейството?  Hug

Рибке, каква е пък тази ангина? Sad Не съм я чувала. Дано бързо се оправи Митето, че много преживахте напоследък!  Hug

Ние цял ден чистим (в къщата). Имахме нужда от пролетно почистване. На двора пък рязахме 2 много стари и вече опасни дървета, за които баща ми тъжеше, защото ги е садил с неговия баща. Но в крайна сметка се убеди, че този сантиментален спомен просто трябва да бъде продължен с нови, млади дръчвета. Simple Smile Така и направихме.  Heart Eyes Двамата с него отидохме и купихме 6 овошки и едно красиво дърво див Рожкови. Стискайте палци да се хванат!  Heart Eyes За съжаление  времето ни изигра лоша шега и ще трябва утре да довършим. Мъжо пък не успя да стигне да ми смени гумите, а кой и кога ще ми изчисти апартамента, в който не сме били почти цяла седмица, не ме питайте. Утре наново работа...  Confused

Хубава нова седмица!  Hug

# 591
  • София
Здравейте, имам чувството че съм най-зле организираната домакиня, не ми стига времето за нищоооо!
Ето, пак стана понеделник  ooooh!
Първо:
Честита бременост на Жижин и на Мими ,лека и безпроблемна да е до щастливия си финал!
Сиси вече я подстрекават лелите в яслата, онзи ден каза ,че леля госпожа Стоянова казала да каже на мама и тати,че иска бебе сестричка.  Laughing папагалче
ЗА ушички- ние скоро имахме безсънна нощ, кошмарна беше, слагах капки Отипакс, те са с лидокаин и пръскам с Отомер-то е за почистване на ушната кал. Проблема се оказа от гърлото!
Хариелка ох, съчувствам ти за капризното детенце. Сиска беше кошмарна като малка! Добре ,че премина това злоядство,че ми идваше да се гръмна  #Crazy
Ние утре сме на ясла, след два дни болничен в края на предната седмица! Дано се задържим здрави! Говорите за варицела, ние имахме в групата дете с варицела, но второ не се разболя, явно не беше пренесана заразата в групата-късмет или пък не  newsm78 Ще ми се да я изкара като малка, страх ме е обаче, защото пък аз не съм я карала,но пък не съм се разболявала , а съм била в контакт с болни  newsm78 Каквото стане, това е!
Лека и спорна седмица желая на всички!

# 592
Здравейте!
Мими, лека и безпроблемна бременност ти желая! Hug
Хариелка, искрено ти съчувствам , защото моят Валентин е такова чудо! И аз едно време с баткото се чудех как имаше майки дето казваха, че не ядат децата им, но ето че и мен ме споходи. Не зная дали ще прояде манджи  и супи това дете. ooooh! Но нали яде плодове и зеленчуци, сирене и кашкавал, кайма и яйца - та поне малко от малко съм се поуспокоила.
Ани, сигурно доста страда мъжа ти. Съчувствам ви! Hug Като знам, че по принцип мажете се глезят и за най-малкото дето ги боли, няма да ти е много лесно. Какво казва лекаря, няма да има никакви усложнения, нали? Praynig Hug
Рибката, бързо да оздравявате! Hug
Дани, честито за яслата!  Hug Хапвате сладолед, а? Wink Ние още не сме открили сезона. Малкия не беше фен на сладоледа миналата година, да видим тази как ще е.

Нали скоро обсъждахте стоенето на дечицата в столче за кола. Аз не се включих, защото скоро никъде не бяхме пътували и нямаше как да дам мнение. Но в събота се наложи да ходим до Ямбол и малкия беше в столчето. Имаше мрънкане и искане да излиза от него, но аз бях взела любимите му желирани бонбони и му давах. Та горе-долу добре беше пътуването. На връщане заспа 2 минути след като седна в столчето, защото не беше спал и беше много уморен. Laughing

Одисеята ми с болестите продължава. Някой да е имал гастроезофагиална рефлуксна болест?

# 593
  • София
Здравейте и от мен Simple Smile   food010  typeuu

Мими, честитоооо Simple Smile да мине всичко леко и бързо и едно прекрасно, здраво, лакомо бебенце накрая Simple Smile!!!

Радвам се много за всички мами, които повториха или ще повторят. Аз вчера споделих с майка ми, че също искам второ, но може би ще е след 1-2-3 години - както стане и тя беше много щастлива, че не сме се отказали от идеята за второ.

giuli, и аз съм така, споко. Всички са така ... няма време за нищо, особено като сте сами, без баби. Не може да домакинстваш вечер, когато имаш всичко 2 часа, в които да обърнеш внимание на детето, което не си виждала цял ден. Денонощието трябва да стане поне 30 часа, за да остава малко и за нас.

Пандичка, прекрасен ден сте имали. Обожавам да садя цветя (или дървета) и да се занимавам с нещо на двора/градината. Рядко ми се случва вече. Тук имам само 2 саксии за съжаление Sad

Рибка, бързо оздравяване  Hug
Hariela, успех в захранването. Една приятелка така беше наскоро - дребното искаше само цица и нищо друго не признаваше. С търпение всичко се постига - сега си хапва добре, но просто цялото захранване стана по-бавно и постепенно.
terpsyhora, радвам се да те видя Simple Smile
Сънчо, винаги имаш забавни постове Simple Smile

Аз да ви разкажа за Марти - той е в Ст Загора от две седмици - уикенда ходихме да си го видим. като ни видя - започна да подскача от радост и да ни прегръща и двамата едновременно. Много беше щастлив, че сме при него. Два дни не ме оставяше, дори в тоалетната. Не даваше на другите да го докоснат дори - аз се грижех изцяло за него. Имах малко притеснения, че като си тръгнем може да си поплаче.. ама не. Обяснихме му, че мама и тати ще ходят на работа да печелят парички за голяма кола и ново колело. И той като станал следобед и питал за нас му обяснили същото и всичко било ОК.
Иначе е напълнял малко - бузите му ще се пръснат вече Simple Smile Има тен на лицето и говори ужасно много - няма нещо, което да не знае - дори обясняваше по картата, че ние работим в София, а той на гости в Ст Загора и как пътуваме по магистралата Simple Smile Нощния памперс е сух, но майка ми му слага все още, за всеки случай.

Италианче, мисля че и на твоя Марти ще му се отрази добре подобен отпуск, та го пращайте във ваканция по-скоро Simple Smile

slavena80, тази диагноза за теб ли е?

Много ми станаха писанията, но искам да споделя още нещо с вас.

От известно време се храним с мъжо по правилата на Зоната. (ядеш си всичко, но спазваш съотношение между въглехидратите и белтъчините). И миналата седмица най-сетне я достигнах. Имах изключителна работоспособност цялата седмица, вечер вкъщи не се размазвах, а успявах да свърша нещо и се уморявах чак към 23 часа. В четвъртък вечер обаче бяхме на гости и наруших диетата и петък бях просто като парцал - много ми се спеше целия ден, и свърших много малко работа в офиса  morning. Всъщност излизането от Зоната ми показа, че съм била там. Сега пак започнах спазването на диетата и вече няма да я нарушавам, щото се чувствам гадно - да съм все уморена и недоспала.  А другото хубаво е че съм свалили по 1 см от обиколката на ханша и бедрата. Когато си в Зоната, освен че имаш много енергия започваш и да отслабваш - само мазнините се топят от дупе, бедра, корем. Много яко, нали?

Сигурно не ме разбрахте много ... ама аз исках да просто да споделя с някой.

Ами това е, ние продължаваме да сме сами, но имахме нужда от такава почивка. Сега ще планираме отпуските .... ама да видим. Мислим морето да е в Гърция   grinning039  Nature Sunny- ако сте ходили и имате положителни отзиви - моля споделете Simple Smile

Лек ден на всички и спорна седмица!!!   bouquet

# 594
Elyah, за мен е диагнозата, да.
Радвам се, че си била в Зоната. Peace

# 595
Добър вечер!
Аз мисля поне до 1 да не си лягам и реших да попиша малко.Нали давам АБ на Митко,че в 1 му е пиема,затова няма да лягам,а така ми се спииии и имам ужасни болки в гърба.Искам масаж!
Яна,херпангината е силно зачервени гърло с  малки точици като афти.Което е странно защото Митко си ядеше всичко,а ако имаше найстина афти щеше да му е трудно newsm78Важното е ,че минава и днес е добре. Praynig
Славена,каква е тази диагноза,звучи ужасна.Не,че да те отчайвам,просто така звучи.Оправяй се бързо Hug
giuli.аз не работя и пак ми е трудно да се оправям,свършвам си всики домакински работи,но в кая на деня нищо не се вижда cry
Elyah,не съм чувала нищо за Зоната,но определено ме заинтрегува,ще прочета smile3529
Това е от мен за сега.Лека нощ luvbed

# 596
  • София
Добро утро! Това е моето време, къщата спи, а аз имам кафе и компютър- кеееффф!

Мими, честито! Радвам се за тази хубава новина, да ти е лека и щастлива бременността!

Хариелка, съчувствам ти за Елиза! Не знам как да ти помогна, но и аз като теб съм свикнала на ящно дете и сигурно ще се побъркам ,ако следващото ми се паднe трудно на храна! Но то просто си има такива деца, сигурно човек трябва да се примири ида се успокоява, че нищо има няма, че ще пораснат и толкова!

Рибке, у нас е същото- събираш, чистиш, подреждаш и след 2 часа не се и забелязва! Ама аз вече се примирих, че все така ще е! Да се оправяте бързо!

Елия, и аз се радвам Simple Smile За Гърция- аз съм голям фен на морето там, но не хотелското море, хотелите им не ме привличат изобщо... На мен ми допада много варианта да си наемеш студио- стая с тераса, баня и кухненски бокс в някое малко село по крайбрежието. Плажът ти е под носа буквално, заведения за хранене има колкото искаш, но ако ти се яде таратор имаш всички условия сам да си направиш в студиото. Водата е... уникално чиста и приятна! И е супер спокойно където и да отидеш- няма блъсканица, няма "Дай 10 лева за чадър", няма стрес- затова толкова го обичам! Аз голяма реклама направих, ама наистина много обичам да ходя Simple Smile

Славенка, тази диагноза я знам от детето, то имаше ГЕР, но за проявлението й при възрастните нищо не зная.. Да се оправяш!

Пандичке,
завидях ти за дърветата и цветята!  И на мен ми  е време да се захвана с моите саксии с калдъръмчета, но все не стигам до тях...

Сега да кажа за варицелата- мъжът ми е ок вече, от вчера дори е на работа. При него мина изключително леко, с лека температура няколко дни, с със умерени сърбежи пак за няколко дни, изчисти му се кожата вече и е пушка!
Сега аз съм свръх изнервена, защото ние с Малчо сме под карантина, не сме болни, но сме потенциално заразни и чакамеее! Всяка вечер аз обявявам, че вече съм болно, всичко ме сърби , а сутрин нищо ми няма. И така ще чакаме още 10 дни да минат, в които може и да се опъпчим... Пфууу! Но пък за Великден имаме шанс да сме по-шарени и от яйцата Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Ами, това е засега! Бъдете здрави и усмихната  Hug

# 597
  • София
Вижте какво открих. Безплатни лекции и консултации с хомеопати по градов тези дни. Тема: „Репродуктивно здраве – как да създадем и отгледаме здрави и щастливи деца”

http://homeopathybulgaria.org/?p=203

Последна редакция: чт, 29 мар 2012, 12:14 от Elyah

# 598
Ами както винаги нашия град са го пропуснали. #2gunfire

Аз се връщам от лекар. изписаха ми поредната рецепта. Но си викам поне за мен да е, да не е за децата.... Cry

Все се каня да си оправя саксиите и не им идва реда. Днес ще го направя, че да се почувствам малко по-добре. Simple Smile Цветята носят положителна енергия.

Махнахте ли вече чорапогащите? При нас времето е супер променливо и все се чудя как да го облека сутрин. А както го облека така си го взимам. Никой не се сеща да махне чорапогащник и да сложи чорапки на обед. Само ако с нещо се е измокрил и трябва да се преобуе му сменят дрехи. Ама сигурно са си прави де. Все пак не е само едно дете. Peace

# 599
  • София
Ами както винаги нашия град са го пропуснали. #2gunfire

Махнахте ли вече чорапогащите? При нас времето е супер променливо и все се чудя как да го облека сутрин. А както го облека така си го взимам. Никой не се сеща да махне чорапогащник и да сложи чорапки на обед. Само ако с нещо се е измокрил и трябва да се преобуе му сменят дрехи. Ама сигурно са си прави де. Все пак не е само едно дете. Peace
Да, в коментарите под графика е обяснено, че няма такъв специалист в Сливен.
За чорапогащник в яслата ли питаш?   #Crazy #Crazy #Crazy
В нашата ясла е такава жега - зимата си ходят с тънки долнища и тънка блузка с дълъг ръкав и пак се поти. При вас с чорапогащник?  newsm78 Ей за това ни се разболяват децата - едните ги гледат на 30 градуса, другите на 18 ..стандарти няма ли?.... смятам че второто е по-здравословно ама .... newsm78

При нас (в Младост в някои ОДЗ-та) майки са заварвали следобед широко отворени врати и прозорци за проветрение (а децата в стаята) . Съседката ми (пенсионирана детска учителка) твърдеше, че в яслите нарочно правели течение, та да се разболяват децата и лелките да имат по-малко работа  #Crazy
Звучеше ми абсурдно, но взеха да се появяват случайни доказателства.

Вече не знам на кого и за какво да вярвам ....

Общи условия

Активация на акаунт