АВГУСТ 2009 -тема 30

• 50 000
  • 663
  •   1
Отговори
# 570
Елия, знам, че се опитваш да ме успокоиш.  Hug Не ваденето от стола за кърмене ме кара да се чувствам виновна.  Grinning Посто исках да кажа, че "то така се почва". Първо ще е за кърмене, после ще е защото на детето му е отесняло столчето, то милото пораснало... после коланът обива, после "то милото го хвана саклета" и т.н. и т.н. Няма място за сравнение с неможенето да се храни само едно дете и возенето в ръце  Simple Smile Едното не застрашава живота, докато другото да. Ей това ме притеснява. Ако точно в този момент недай си боже нещо се случи никога няма да мога да си го простя. Онзи ден за последно започнах емисия със загинало 6-годишно момиченце, което баща му возел на краката си, карал бързо и се забил в стълб. Той жив, невинното дете естествено... не Sad Реве ми се като трябва да пиша и чета такива новини, ежедневно. И ето, че пак самата аз правя недопустими изключения. Та виновни сме си с мъжо, че не сме достатъчно търпеливи, (специално за това), а пък уж сме много отговорни и принципни...  Rolling Eyes

Кобрети, хаха, да, точно като Анди. Последен пример от вчера, от който паднах. Баща й я взе от ясла и по пътя подминали някаква майка с детенце, колко Андичка. Нашата напоследък е на вълна "как се казвааааш??" - Любимият детски въпрос, (който скоро, сигурна съм, ще бъде последван и от "на колко години си") Та момиченцето отговорило. Анди обаче пак: "как се казваааш??", то пак отговаря. Трети път "Ти как се казваш?". При което момиченцето отговаря "ама ти не чувассс ли, бе?"  Joy hahaha Ей мъжът ми като ми го разказа и си го представих се счупих от смях. Действително тези нон-стопови въпроси първоначално са страшно забавни, но в един момент определено започва да уморява и да досадява.  Mr. Green Вие как сте? Кога ще си идвате?

За самостоятелността да добавя. Анди може почти всичко сама. Май само обуването на обувки/ботушки все още й се опъва (с пантофите е ок). Друг е въпроса, че й е по-лесно мама да го прави. Simple Smile Имаше период, в който много държеше да се облича и обува сама. Но това беше когато тамън се беше научила в яслата и няколко седмици искаше да показва колко е голяма и важна.  Mr. Green Много бързо обаче усети маймунката, че просто е по-лесно мама да прави повечето неща по нея.  Laughing Но се храни сама и сама ходи на тоалетна. Това включва и забърсването. Simple Smile От време на време изявява желание да си мие зъбите сама, да се облича - най-често да си обува чорапите, гащите и пижамата. Естествено дай й и с крема да се намаже...  ooooh! Grinning

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 15:58 от ♥Пандичка♥

# 571
Здравейте  Grinning Радвам се,че темата ни живна  Wink
Алекс от една седмица го мъчат зъби чак и температура вдигнал на яслата.Днес го оставих вкъщи и то взе,че стана белята.Уж си играехме на площадката и като се затича нашия право пред люлката.Разби си челото.Майката дето люляше детето си така се притесни жената.То тя нямаше никаква вина аз съм си виновна,че не го държах здраво  Cry В спешното го промиха,но казаха,че не е за лепене раната,а то и сега си тече кръв.На снимка го пратиха и му няма нищо.Дано да мине по бързо и да не остане белег  Praynig

Болничките бързо да им минава и да се радват на хубавото време  Hug

Алекс на кратки разстояния си седи в столчето.Обаче тръгнем ли към Видин хич не мирува.Хем и аз му обяснявам,че чичко полицай ще ни глоби.Има навик да се обърне назад и да гледа колите зад нас,че даже им маха с ръце.

Вие подадохте ли вече молби за детска градина?Аз в една и утре ще мина да подам и в другата детска.Дано да го приемат  Wink

Славенче и при нас в яслата винаги си има болни дечица.Аз да чукна на дърво Алекс вече привикна и не го лови така като миналата година.

Ох малкият  заспа, а не трябва.Пожелавам ви приятен ден  Simple Smile

# 572
  • Кърджали
Янче, просто се зареди с търпение и малко твърдост.И ще мине..Ще си свикне отново в столчето.Щом нашето келешче се отказа да протестира, значи и за Анди има шанс. А вярвай ми, Кати е отвратително келешче Simple Smile
Водих Кати на контролен преглед.Писна ми от тия лекарства, ама ще продължи да си ги пие. И в понеделник пак на преглед. Добре, че обича поне лекарства да пие. Явно скоро няма да види яслата....
За самостоятелността... Покрай яслата понапредна доста дребосъчка. Поне от кръстта надолу се съблича и облича.Обувките също си събува, но не умее да си ги обува още.За блузки и якета - още не и се отдава.Там мама трябва да помага.Сама си се храни от много време вече.
А, да, и при нас настъпва период с нетърпимост към мокрене на косата. Сакън да не и намокриш скъпоценната коса. Не знам как ще се залъгваме...

# 573
  • София
Ехоо, здравейте:) Помните ли ме? : ))

Янче, много неприятно как се е наранил Алекс! Давай му Арника, ако искаш, много помага според мен!

Пандичке, със столчето компромиси почти не съм правила. Изключение са 2-3 пъти от Орлов мост до Красно село, когато баща ми ни е взимал с неговата кола и не сме имали столче под ръка. Иначе винаги си е в стола, сам на задната седалка. Като цяло не е проблем, той много обича да се вози,но на дълги разстояния ужасно му писва в един момент.  Но реве, не реве, това е положението, там му е мястото! Не съм го убеждавала с полицаи и подобни, само казвам, че както мама и тата седят вързани в колата, така и той. Ако не иска- да слиза, а ние си продължаваме пътуването. Това действа  Mr. Green

Елия, обувки, ботуши обува и събува сам, само проверявам дали се е закопчал добре. Панталоните ги сваля, ако са по-свободни, но ако са като нашите- с копчета, ципове и т.н. не може. Пуловерите също- ако са свободни да, но ако са тесни на главата не успява.

Играчките си събира под заплаха- ако не ги събереш, няма еди какво си - грешка няма това изнудване. 

Общо взето по всички въпроси сме в света на ултиматумите вече.

Александър не говори толкова,че да е любопитен чак, но пък ми разказва едно и също 200 пъти. Примерно: "Тополата падна! Балконът се счупи! " - това е случка от края на октомври, но той периодично ми споделя за нея с трагично изражение на лицето. И още хиляди такива неща.

Другооо... А, ами при нас е много весело! Мъжът се разболя от варицела, заразил се от клиент в работата. Сега чакаме и ние да се опъпчим, предполагам, че другата седмица ще ни се случи случката! Голям майтап- бебешки болести на дърти години, при това вместо детето да ни зарази, таткото ни го донесе Simple Smile Ама това е положението Simple Smile

Ами това е при нас, ще гледам да наваксам с четенето и да се включа по-адекватно Simple Smile

# 574
  • София
Терпсихора, дано мъжът ти го изкара леко, доколкото съм чувала при възрастните по-тежко се кара, еле пък при мъжете  Joy

Според мен всичко е на периоди, не е въпросът, че веднъж си разрешил, просто изведнъж нещо им става супер важно и решават, че еди как си ще е. Явно начинът е да изчакаш да отмине и да не се даваш. Не знам, при нас има често такива странни поведения за нещо си, отшумяват, появявят се други.

При нас пък ултиматуми не действат - дали защото не схваща какво значи "ако, тогава", или щото така й изнася, и винаги като е решила, че няма да яде примерно не яде и толкова. Примерно ако й кажа - изяж само една лъжица супа, само я опитай и после ще ти дам царевица. Не, тя си иска царевица и толкова, иска я веднага и точно нея, никви супи няма да пробва и предпочита нищо пред тази една лъжица супа... Аз основно за това ползвам ултиматуми, за другите неща по-се примирява, но нито за ядене, нито за миене на коса, нито за пиене на лекарства минаваме с обяснения и без рев. Напоследък като се къпем вика: "нама са, нама са? нама сааа" по 10 пъти, за всеки случай, да не би да не сме я разбрали. И ни няма доверие, повтаря пак след малко, хич не ни вярва това дете - а да кажеш, че някога сме я лъгали, че сме й казвали нещо, че няма да го правим, а после сме го правели - не сме. Просто недоверчива си е.

Обува и събува пантофите с лепенка, сваля цип на яке и ботуши, сублича си яке и връхна дреха, само ако преди това съм й свалила единия ръкав. За пантофите дори много настоява: Не, Еи! И аз се кефя Wink Събува чорапи, гащи, панталон на ластик. Яде сама с лъжицата, но все така си се цапа понякога, но понякога се навежда над чинията.
За тоалетни неща - още сме с памперс, не иска да сяда на гърне, нито на тоалетна Sad Камо ли сама да отиде и да си седне.
Понякога настоява да пали/гаси лампи, да натиска копчета на асансьора и други подобни.

Яна (Панда) не мога да се оплача от твърде много говорене и любопитсвто и въпроси - чакам ги с небивало нетърпение и отчаяние дали ще ги дочакам ... Но да ти кажа, племенникът, който е с 6 месеца по-голям от Еленка, е в тая фаза от доста време - Колата ли? Защо? С мене ли? Защото съм болен ли? И т.н. ...

Последна редакция: ср, 21 мар 2012, 21:14 от no4ko25

# 575
Здравейте!
Доста се посмях с любопитните ви дечица.И моето е в тази групичка.Все пита ли ,пита и повтаря ли ,повтаря LaughingГолеми са сладурковци Heart EyesМитето и той може много неща сам,но на мен ми е по-лесно и бързо да ги правя аз.Което е супер грешно,ама... ConfusedСваля си сам обувките(но доста настоявам и обяснявам,че може,че е батко на Светльо и така).Храни се сам,но бързо му минава мерака и затова предпочитам аз да го храня,че да знам ,че е нахранен.Играчки събира,но пак с много обяснения или и аз сядам до него и му казвам,че двамата ще ги съберем по-бързо.Така и той започва,а аз се правя на разсеяна и си ги събира сам.Също много често сме с уговорка "първо направи това и после..."-няма начин.По скоро грешката е моя,че незнам как да подходя към него в дадена ситуация и предпочитам да го уговоря Confused
Яна,милото дете,дано вече да няма такива удряния PraynigИ Митко вчера си е ударил главата на яслите и има огромна цицина,а те дори не са го видели Shocked
Яна(Пандичка) супер сте го измислили това с почивките около празниците и в САЩ.
Трейси как са дечицата?
Губи ми се Хариела,как сте?Как са Софи и Изи?
И Джема не е влизала да се разпише скоро и Магаре?и още много други де(да не се обидят,че не ги пиша по именно Hug)
А и само да ви питам.Снощи,моето дете се събуди и ми казва"мамо боли ме ухото" Shocked Shocked Shocked,ами като нямам нищо за ухо и не знам нищо.Имали някакви капки да ухо които успокояват болката,нещо като Панадола,да не вредят.Четох,че се слагало капки алое,ама newsm78

# 576
Рибке да не би да излиза някое зъбче и да си мисли,че го боли ухото  newsm78 Алекс преди два дена така ми викаше,че го боли ухото,но при него венеца така се е подул,че е от него болката.Даже и на лекар го водих и тя вика панадол за болката да давам и с гелче да му мажа венеца .Иначе алоето и аз съм чела,че помага обаче капки ли има кво е идея си нямам.Ако и днес пак ти каже,че го боли го заведи на лекар да ти изпишат някакви капки.

И ние сме в групата на любопитните.Само ходи по мен и вика: "Ко е това е"  Joy

Раната му хвана коричка.Поука хич не си взе и пак се хвърля пред люлките.Ужас е направо.
Алекс в момента е в период, в който бие всички деца  Cry Миналата година все го биеха сега той ги бие.Обаче това го прави докато е с нас навън.Като е на ясла е послушен.

Приятен ден от мен  Grinning

# 577
  • София
ПРочетох ви ,ама като ми се затварят очите... ще пиша събота и неделя. Как пък в тази шантава работа няма ни скайп ,ни нормален достъп до нета извън работните сайтове? Пълно информационно затъмнение, преврат да стане, няма да разберем! 
Сиска изкара три дни на ясла, след 2 седмици болнични и АБ. Днес ми се разкашля и остана в къщи, добре че мъжа можеше да я гледа. Утре с детегледачка половин ден и дано овладеем положението, че то- аз на работа ли да ходя или да си седя безработна в къщи, да си гледам болното дете?  #Crazy
А в яслата ги извеждали навън, по пантофи, ако ще е така, не искам да я извеждат..... да откачи човек!
До скоро!

# 578
  • София
Офф и Елена е болна, 3ти ден поддържа температура, пием нурофен, ама пак вдига, и от днес сме на антибиотик. Кашля, гърлото й е зачервено, много гадно Sad Нищо не яде. Дано й подейства антибиотика, че всеки ден е по-зле от предишния, изпускаме тия хубави слънчеви дни. За кашлицата ни предписа Стодал, ама никакъв ефект няма. За хремата - някакви капки за очи, антибиотични  newsm78 .

# 579
Лелееее, колко сте писали  Grinning, аз мислех, че няма да има много за четене.

Terpsyhora, Джули, Сънчо, най накрая  Grinning  Hug!

Соня още не приказва разбираемо кой знае колко добре и не е почнала с любопитстването, но пък със сигурност знам, че почне ли, ще си навакса стократно, ако съдя по батко ѝ. Иначе сама прави всичко с изключение на ходенето до тоалетна. Сама се обува, събува, циповете си закопчава, ако има връзки на обувките, не може сама де, аз ги връзвам, яде сама, мие си зъбите сама. С обличането обаче, за да става по бързо (аз пък все бързам за някъде) и я обличам аз в повечето случаи. Само тоалетната и заспиването не го прави сама. За стола в колата, компромис съм правила веднъж когато беше съвсем бебе и то защото се захласваше, та след н-тото спиране на колата да я свестяваме, майка ми я взе в нея за последните няколко км до нас. А аз карах с 20, макар че ако някой се беше праснал в мен със 100 все тая дали аз съм карала с 20 или и аз 100, все щяхме да сме чао. От тогава повече не.

Янче, много кофти случка, мен много ме е страх от люлки, особено от тия тежките, метални където едно време имаше в България. Сега сигурно още ги има, което за мен е безумие, толкова са тежки и масивни, направо могат голям човек да осмъртят, камо ли малко дете.

Рибке, радвам се че нищо сериозно не са открили на Метето. Аз от много малка започнах с мигренозните пристъпи, ама тогава бяха много тежки, много ме болеше, повръщах, ужас и като се сетя за всички изследвания дето ме мъкна майка ми, голям кошмар ми беше и то точно защото трябваше да седя мирно. Но седях и не ми беше гадно от страх или нещо друго, ами просто от досада, та децата като разберат, че трябва и родителите не показват колко и на тях им е притеснено и как ги съжаляват, се стягат и търпят. Дано на вас не се налага повече да се сблъсквате с тия процедури. За капки за уши не знам лекарство, но майка ми ми е казвала горещо олио много помага, е не много горещо, че ще изгори, но затоплено добре, макар да не съм сигурна, че ако е възпалено ухото това наистина е подходящо.

Трейс, и вие нещо болни мернах, а, дано сте здрави вече.

Исках още да пиша и на другите, ама сигурно утре, че искам да се прибирам вече, още съм на работа.

Може да ви пусна снимки на децата и песа, да ги видите колко са ми хубави  Laughing, Атила най вече  Wink  Laughing, той си ми е третото детенце  Laughing.

# 580
Eee, живнала темичката ни Simple Smile)
Много се смях с вас, наистина е голяма веселба като започнат да любопитстват децата.
Кобрети, голям майтап с това твоето "не смогва да озравее от едното, че да хване другото" Simple Smile дано задържите фронта сега на неболедуване.

Янушка, браво, дано не ви мине котка път и всичко е ОК и много добре да си починете. Ние живот и здраве също може евентуално вероятно да ходим на моренце някъде септември  Joy Joy Всичко зависи от мен обаче, с мъжото сме се разбрали, че колкото изкарам от снимане - ще е да идем на почивка  Mr. Green Mr. Green Mr. Green За сега съм го докарала до България, ама аз се целя по-високо, та стискайте палци и живот и здраве на есен може и да Доминиканската да идем  Joy Joy Joy hahaha hahaha Умрях да се хиля на случката ви с Анди  Joy Joy Joy Joy
 "ама ти не чувассс ли, бе?"  hahaha

Елиа
, какво да ти кажа за самостоятелността: Дани умее да се съблича, да се облича може само гащи и чорапи, все още го обличам с боди (питайте ме сега защо, сигурно да не му изстива кръстчето, защото той все се разголва), та него не може да си го облича, панталона си обува. Иначе яке, шапка, обувки облича и съблича, до тоалетна ходи сам, ако му разкопчея бодито, после си вдига панталона и гащите, но оставя бодито да виси.
За храненето не сме много напред, щото аз не го оставям да яде  Sad Ама то е защото няма къде да го сложа да яде, така че да не дойде малкия мушморок и да разлее чинията. Иначе мляко примерно си налива сам, пие си от чашката и после си я качва на кухненския плот, за да не я разлее Томи. Другия проблем е, че като го оставя все пак да яде сам, яде по сто ччаса, а аз нямам толкова време, все за някъде бързам и затова го храня. НО май ще почна да го оставям по-често.

Играчките си прибира като му кажа, и 20 секунди след това е отново всичко разпиляно на земята, малката фурия веднага минава след него!

Децата са добре, бяхме на доктор, каза че и на двамата са им чисти гърдичките и е просто хрема и кашлица от сополите, само дето е страшна мъка да давам на Дани сиропа, ужас просто, не и не да го пие, па ако ще да му обещая 10 киндер яйца или шоколади.

Поли, айде дай снимките де Simple Smile  Hug Hug Hug

Яна, много кофти се е ударил Алекс. Дано нищо му няма.

Ночко, бързо да се оправя хубавата Еленка  Hug

Терпсихора, мале, у вас значи е "весело". Племеннишите ми сега карат варицелата, голямата я донесла от училище, тъкмо й мина и малката се зарази...

Много бързо расте Томи, налИ! Айде отивам да спя, че не се знае тази нощ дали ще спим пак, последните две нощи е кошмар, няма сън за моята бедна душица, онзи ден буквално паднах от леглото, след тако бях брутално пребита и изритана от малката фурия  hahaha  Бъзиках се на следващия ден, че ще отида в някаква агенция за защита на родителя, щото вкъщи ме пребиват през нощта ...

# 581
  • София
Пак чета от горе от горе.   bouquet моля за извинение.

Ани, помним те!
Трейси, от кога се чудя как сте, като изключим май тази и миналата седмица отдавна не беше писала!
Януш, това с пътешествията звучи супер! Пожелавам всичко да се нареди както искате!

За кърменето в стол в колата - има и такова нещо! Не казвам да го прилагате, но лудото Ленче в лицето на моя милост и това направи. Помните ли като заведохме Калоян на 3 седмици в Гърция. Тогава той се се возеше в бебешко кошче, като главичката му е по посока на движението. А аз си седя до него и млекоцентралата му идваше точно в устата, само леко трябваше чупка в кръста да направя и нещата се получаваха. Този гърч само за да не се налага да спирам и двете коли, за да сучем, че и в другата кола имаше бебе, макар и на 3 месеца.

Мен нещо ме мъчат къщата, която мучи за пролетно почистване, многото работа, до която ми се налага в събота/неделя да отскачам и Калоян, който пак почна с неговата си кашлица сутринта. Командировките из страната ми идват чудесно, добре че мъжото се оправя.

Хубав ден, като поотрина ще драсна някой ред пак.

# 582
А аз си седя до него и млекоцентралата му идваше точно в устата, само леко трябваше чупка в кръста да направя и нещата се получаваха. Този гърч само за да не се налага да спирам и двете коли, за да сучем, че и в другата кола имаше бебе, макар и на 3 месеца.

Joy hahaha Joy Е няма по-лудо от теб, честно, признавам те, Бетино!!!  Joy hahaha Joy

Трейси, ами хайде на есен почивка на Доминикана ти пожелава! Захващай се за яко снимане!  Mr. Green Hug

Болните дечица бързо да оздравяват и да тръгват на ясла! Simple Smile Хубав слънчев уикенд на всички! Hug

# 583
Момичета, преди време бяхте сложили един линк към руски сайт, където лесно можеше да се обработи снимка и да се сложи тук. Може ли някой да ми го даде? Praynig Hug

# 584
  • София
Славенка, radikal.ru e сайта.

Аз продължавам да наваксвам с четенето....

Жижин, честита бременност! Да ти е лека и щастлива! Simple Smile

... и до там съм стигнала, сигурно до края на месеца ще успея да изчета темата  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт